Четвер, 28.03.2024, 18:11
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Серпень » 4 » АКЦЕНТИ
22:48
АКЦЕНТИ
Боротьба з проявами алкоголізму потребує комплексного підходу
Постійна депутатська мандатна комісія з питань депутатської діяльності, етики, захисту прав людини, законності, взаємодії з правоохоронними органами та засобами масової інформації в 2011 році неодноразово розглядала питання, пов'язані із забезпеченням правопорядку в місті.
19 липня відбулося засідання комісії, під час якого розглянуто інформацію Івано-Франківського міського відділу УМВС стосовно заходів щодо припинення проявів алкоголізму серед мешканців міста та ліквідації місць стихійної торгівлі. Представник міського відділу УМВС В. Данилюк проінформував, що, зокрема, протягом шести місяців 2011 року правоохоронці за розпивання спиртних напоїв у громадських місцях і появу в громадських місцях у п'яному вигляді до адміністративної відповідальності притягнули 1363 особи, проти 270 осіб за півріччя 2010 року. За вчинення насильства в сім'ї, що виникає в переважній більшості після вживання алкогольних напоїв, притягнуто до відповідальності 495 осіб (проти 228 у 2010 році). Ці та інші наведені в інформації дані свідчать про те, що працівники міліції суттєво активізували роботу.
Однак лише репресивними методами подолати проблему алкоголізму серед мешканців міста неможливо.
Незважаючи на прийняття органами місцевого самоврядування великої кількості різноманітних програм, які, до речі, фінансуються з бюджету міста, дієвих кроків щодо профілактики алкого–лізму, на жаль, не здійснюється. Навпаки, складається враження, що центр Івано-Франківська і зони відпочинку перетворюються в один великий МАФ з реалізації алкогольних напоїв та пива. Найбільш вражає те, що надаються дозволи на відкриття пивних закладів безпосередньо біля закладів освіти, бібліотек, музичних шкіл тощо. Наприклад, всі підходи до обласної бібліотеки для дітей перекриті пивними, найближча з яких розташована на відстані 3-х метрів від входу в бібліотеку. Про яке виховання молоді може йти мова, коли для того, щоб провести дитину у бібліотеку, батьки повинні зав'язати їй очі і заткнути вуха. Не краща ситуація і в парку відпочинку ім. Т.Г. Шевченка. Великою таємницею є те, яким способом надаються дозволи на відкриття в місцях відпочинку торговельних павільйонів, в яких реалізовуються алкогольні напої та в антисанітарних умовах готуються низькопробні продукти харчування.
У зв'язку із зазначеним, очевидно, що одним із пріоритетних завдань роботи комісії є ініціювання питання створення дієвої програми боротьби з проявами алкоголізму серед мешканців міста, яка б включала в себе комплекс профілактичних заходів.
Переглядів: 779 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]