Вівторок, 23.04.2024, 18:26
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Липень » 14 » АКЦЕНТИ
12:29
АКЦЕНТИ
Михайло Вишиванюк:
«Вимагав і буду вимагати роботи»


За даними, озвученими на понеділковій колегії ОДА, протягом січня-травня приріст промислового виробництва в області склав 39,2%, обсяг реалізованої продукції зріс майже в 1,8 рази, у сільському господарстві вироблено валової продукції на 8,5% більше, ніж за відповідний період минулого року.

«Те, що є певні зрушення, позитивні показники, не означає, що ми маємо скласти руки і відпочивати на лаврах, – наголосив голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк. – Я вимагав і буду вимагати роботи, тому що недоліків більш ніж достатньо; скарги як надходили від людей, так і продовжують надходити».
До переліку негативів Михайло Вишиванюк зарахував сповільнення процесу зі створення на селі заготівельно-збутових кооперативів, неповне використання резервів для наповнення бюджетів, зростання рівня заборгованості з виплати заробітної плати. Зокрема, борги на початок червня склали майже 8 млн. грн. Їх різко наростили за півроку в містах Івано-Франківську та Калуші. Особливо непокоїть голову облдержадміністрації наявність в області ще 46 тис. га необроблених земель та критичний стан із боргами по зарплаті на підприємствах недержавної форми власності, таких як ПП «Спіка», філія «Спілловер, Шкіряний завод», ЗАТ «Колопапір», «Коломийський коледж комп'ютерних наук».
Щоб виправити ситуацію, голова ОДА пообіцяв запозичити досвід у Львівській області, де, за його словами, підприємства-боржники оголошуються банкрутами, а їх майно виставляється на аукціон.
«А якщо і ми оголосимо ваш завод банкрутом і за борги із зарплати заберемо його в обласну раду чи в управління облдержадміністрації?» – звертався голова ОДА до представника керівництва 63-го котельно-зварювального заводу в Івано-Франківську.
Викликала занепокоєння у голови ОДА інформація про те, що на Прикарпатті з початку року виникло 600 пожеж, у яких загинуло 45 людей; на водоймах області потонуло 28 осіб. На переконання голови облдержадміністрації, потрібно проводити роз'яснення серед населення, семінари, читати лекції, «не припиняти говорити про наслідки необережного поводження з вогнем та правила поведінки на воді».
«Перевірити дотримання протипожежних заходів у всіх закладах області. Головам райдержадміністрацій та міським головам взяти особисту участь у таких перевірках. Які недоліки там знайдете, треба ліквідувати негайно, – наголосив Михайло Вишиванюк.
Переглядів: 825 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]