Субота, 20.04.2024, 01:10
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Серпень » 19 » Аби їжа не вилізла боком
11:13
Аби їжа не вилізла боком
У спекотну пору року люди найбільше прагнуть прохолоди, а тому для цього використовують якнайрізноманітніші засоби. Хтось відпочиває біля річки, хтось їде на пікнік до лісу, є й такі, що залишаються вдома. Проте не залежно від місця відпочинку хочеться спробувати всього, чим «хата багата». Жоден пікнік не обходиться без використання овочів та м’ясних продуктів. Проте слід бути надзвичайно обережним, споживаючи таку їжу, адже саме в спекотні дні виникає найбільша загроза виникнення харчових отруєнь.

– Харчові отруєння можуть виникати в різні пори року, але найчастіше влітку та восени. Особливо зростає ймовірність отруєння в такі спекотні дні як зараз, коли найсприятливіші умови для розмноження хвороботворних бактерій. Бо чим більше бактерій знаходиться на харчовому продукті, тим більше виражена інтоксикація у хворого, – каже лікар-гастроентеролог міської поліклініки № 1 Наталія Красій. – Запобігти виникненню харчових отруєнь легше, ніж їх лікувати. До заходів щодо попередження масового розмноження мікроорганізмів в харчових продуктах відносять достатнє охолодження і швидку реалізацію готових продуктів, що виключає затримку їх в теплих приміщеннях кухні.      
Харчові продукти, не змінюючи свого зовнішнього вигляду й органолептичних якостей внаслідок накопичення в них токсинів, можуть стати отруйними. Вживання таких продуктів може викликати захворювання. Токсини через всмоктування в шлунково-кишковому тракті в кров розносяться по всьому організму. Ознаки хвороби виникають раптово і швидко наростають. З’являються болі в животі, нудота, багаторазова блювота, пронос, головний біль, озноб, загальна слабість.
«Якщо у вас чи членів вашої родини після прийому їжі все ж таки з’явилися перші ознаки харчового отруєння, не займайтесь самолікуванням, негайно звертайтеся за медичною допомогою», – застерігає лікар.
Володимир БОДАК
Переглядів: 958 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]