Четвер, 25.04.2024, 22:28
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Лютий » 3 » …А не слухняні васали
12:13
…А не слухняні васали
Ігор Росипайло,
депутат міськради, фракція «УДАР»


Сьогоднішня Івано-Франківська міська рада – це зовсім інша рада, ніж була минулого скликання. І це думка не тільки  фракції «УДАР», а практично усіх фракцій. Сьогодні в міській раді немає пасивних людей, людей, які б не переймалися проблемами міста (хоча дехто «переймається» занадто, але зараз не про це). Кожне рішення, що приймається міською радою, є обґрунтованим, виваженим, ефективним та максимально корисним для міста та його громади.
Надзвичайно болючою проблемою для Івано-Франківська є питання роботи ЖКГ (зокрема ЖЕО), а також як наслідок питання тарифів. Хочемо твердо заявити, що фракція «УДАР»  відстоює позицію не збільшувати жодні існуючі тарифи. На нашу думку, питання тарифів повинно вирішуватися комплексно, передбачаючи системний підхід та економічне обґрунтування.
Актуальною проблемою місцевого рівня є неефективне та безвідповідальне управління комунальними підприємствами міста, що призвело до їхньої збитковості. Очолювати такі підприємства повинні ефективні менеджери, а не «слухняні васали».
Однією з важливих засад, на якій ґрунтується робота УДАРу, – це соціальний аспект всіх рішень, а зокрема тих, які стосуються бюджетного фінансування. Будь-яка структура, що отримує додаткове фінансування з бюджету, в обов’язковому порядку повинна передбачити дії соціального спрямування,  наприклад, частину послуг надавати безкоштовно для малозабезпечених верств населення, в першу чергу для дітей та молоді.
Важливим та актуальним питанням сьогодення є розробка Стратегічного плану розвитку міста. Цей документ стане фундаментом для розбудови міста на наступні п’ять років, індикатором його добробуту. Переконаний, що вже давно необхідно відійти від радянських  стандартів написання програм, де важливим був не зміст, а кількість написаного. Стратегічний план повинен детально обговорюватись як широкими верствами населення, так і професійними групами, кваліфікованими спеціалістами.
Щодо проблем загальнодержавних, то неможливо залишити без уваги новий закон «Про вищу освіту», який планує прийняти Верховна Рада. Наша політична сила виступає категорично проти прийняття цього законопроекту. Він є черговою спробою збільшити фінансове ярмо на шиї студентів – адже відтепер адміністрація вишів зможе у будь-який час збільшувати розмір плати за навчання студентів-контрактників. Окрім того, буде скасовано прив’язку оплати за навчання до грошової одиниці України – гривні, а студенти фактично втратять можливість безоплатно навчатися за дистанційною, вечірньою та екстернатною формами навчання. Усе це позбавляє студентів законного права на отримання безоплатної освіти та як наслідок в рази збільшить рівень корупції у вищих навчальних закладах на стадії вступу абітурієнтів.
Враховуючи вищенаведені загрози для вітчизняної освіти, партія «Український демократичний альянс за реформи» вимагає від Президента України, парламенту та депутатів Верховної Ради України зупинити розгляд законопроекту «Про вищу освіту».
Переглядів: 1050 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]