П`ятниця, 19.04.2024, 18:52
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Вересень » 04

На кого вкаже Порошенко
Боротьба за крісло голови ІФОДА нагадує гру в наперстки  


Голова Івано-Франківської ОДА Андрій Троценко, всупереч  апокаліптичним прогнозам, залишається на посаді. Чи надовго? Відтоді, як він потрапив у губернаторське крісло, минуло більш ніж півроку. Весь цей  час інформаційний простір періодично підігрівався  чутками про його відставку, особливо до і після президентських виборів. Андрій Троценко і сьогодні кандидат на виліт з президентської обойми, вслід за головами  Волинської, Житомирської, Миколаївської та Херсонської областей, яких у кінці липня Президент усунув із посад. Водночас він один з потенційних претендентів, хто може очолювати область і за нових політичних розкладів. ... Читати далі »

Переглядів: 834 | Додав: bond | Дата: 04.09.2014 | Коментарі (0)

Здобутки комунальної реформи
П’ятірка будинків, у яких, завдяки ініціативним мешканцям та муніципальній програмі співфінансування ремонтів, значно покращились умови проживання

ТО ВГОРУ, ТО ВНИЗ
Комунальна реформа і започаткована Івано-Франківською міською радою програма співфінансування ремонтів житлових будинків із залученням коштів мешканців дала змогу відремонтувати і покращити умови проживання у тих  будинках, свідомі та ініціативні мешканці яких поспішили нею скористатися. «Західний кур’єр» вирішив з’ясувати, у яких будинках на умовах співфінансування виконано найбільше робіт, що покращили стан будівель та умови проживання їхнім   мешканцям.
На початках івано-франківська комунальна реформа і створення найбільш ... Читати далі »

Переглядів: 809 | Додав: bond | Дата: 04.09.2014 | Коментарі (0)

Лінійка міського голови
Міський голова Віктор Анушкевичус 1 вересня, у День знань, відвідав урочисту лінійку в одній з найбільших шкіл Івано-Франківська – загальноосвітній школі-ліцеї №23.
Зокрема, міський голова відзначив, що цього року, попри всі негаразди, маємо і великий позитив у освіті – кількість першокласників в Івано-Франківську цьогоріч на 10% більша, ніж минулого року, і для усіх першачків забезпечені належні умови.
«У дуже непростий час сьогодні ми з вами зустрічаємо День знань: на сході України іде війна, дуже жорстока війна, гинуть найкращі сини і доньки нашої держави. Але це не означає, що сьогодні не має бути свята для дітей, в першу чергу для першокласників, які вперше переступають поріг школи, до якої повертатимуться не один рік. Вітаю вчителів, батьків, дітей і бажаю насамперед міцного здоров’я та мир ... Читати далі »

Переглядів: 587 | Додав: bond | Дата: 04.09.2014 | Коментарі (0)

Обранці пішли в школу
Школярів Івано-Франківська вітали депутати міськради


Свято першого вересня цього року – з присмаком тривоги через події в Україні. Про це говорять як освітяни, так і  батьки школярів. Адже за можливість прикарпатцям жити і навчатися під мирним небом на сході країни нині гинуть кращі сини Батьківщини.
Однак цей день стане незабутнім для наймолодших учнів, які вперше переступили поріг нового для себе навчального закладу. Їх 1 вересня вітали не лише вчителі та рідні, а й депутати міськради. Майже кожен навчальний заклад відвідали представники її найбільшої фракції – «Свободи». Обранці принесли дітям спортивний інвентар та багато інших подарунків. Зокрема у Хриплині кожен першо ... Читати далі »

Переглядів: 580 | Додав: bond | Дата: 04.09.2014 | Коментарі (0)

УВАГА! Щорічний фестиваль «Свято хліба» ПЕРЕНЕСЕНО на 5 жовтня!
Фестиваль «Свято хліба», який був запланований на 7 вересня в місті Івано-Франківську на майдані Шептицького, ПЕРЕНЕСЕНО на 5 жовтня.
Щорічний фестиваль «Свято хліба» в Івано-Франківську перенесено у зв’язку з подіями на сході України та загибеллю військовослужбовців, а також проведенням заходів на вшанування їх пам’яті.
Також разом із «Святом хліба» на 5 жовтня ПЕРЕНЕСЕНО виставку-ярмарок декоративно-ужиткового мистецтва «Прикарпатський вернісаж».
Традиційне «Свято хліба» в Івано-Франківську - це виставка-ярмарок хліба, хлібобулочних виробів, солодощів та меду. В програмі фестивалю, окрім презентування різноманітної продукції, передбачено театралізовані постановки, концертні заходи, унікальні майстер-класи для дітей ... Читати далі »

Переглядів: 542 | Додав: bond | Дата: 04.09.2014 | Коментарі (0)

Бійці прибули на ротацію
5-й батальйон територіальної оборони «Прикарпаття» протягом останніх двох тижнів не злітає з уст чи не всієї України


Той крок, що хлопці відійшли від обстрілів, громадськість розцінює дуже неоднозначно. Одні називають бійців батальйону дезертирами, інші ж навпаки підтримують дії його керівників та вважають героями.
Вночі з 28-го на 29-те серпня наш кореспондент разом із родичами зустрічав бійців батальйону на кордоні Івано-Франківської та Тернопільської областей. Цієї зустрічі чекали годинами. Протягом тривалого часу батьки не могли дійти спільної згоди, а тому точилося чимало дискусій та суперечок. Емоції просто зашкалювали. Хоча в таких ситуаціях насправді варто бути всім єдиними. Уже н ... Читати далі »

Переглядів: 582 | Додав: bond | Дата: 04.09.2014 | Коментарі (0)

Микола Семенюк, депутат обласної ради    


Війна і вибори!
Українці не раз здобували та втрачали державність, століттями боролись за право бути господарями на своїй землі. Лише протягом 20 століття 6 разів здобували і 5 разів губили свою незалежність. Сьогодні, на 24 році незалежності, коли ми пройшли через Революцію гідності і опинились перед військовим викликом «гібридної» неоголошеної, проте справжньої війни з ХЛО-Путіним, який поставив на коліна всю свою країну, вирішується доля не лише нашої держави, а й, без перебільшення, Європи та світу в цілому.
Легко обдурити людей, важче обдурити себе  і не можливо – Бога!
Четвертий місяць в Україні, на території східних областей, проходить АТО, а тиждень тому військові протистояння українських формувань з т ... Читати далі »

Переглядів: 559 | Додав: bond | Дата: 04.09.2014 | Коментарі (0)

Світло вимикатимуть як у 90-ті роки
Міненерговугілля пояснює вимушені заходи дефіцитом палива.
Міністерство енергетики та вугільної промисловості направило обласним енергопостачальним компаніям повідомлення про можливе тимчасове припинення електропостачання населення, як це було в 90-х роках, у зв'язку з виникненням дефіциту потужностей в об'єднаній енергосистемі України.

«Рішення вдатися до таких методів обумовлене розбалансуванням між виробництвом і споживанням електроенергії через дефіцит палива та гідроресурсів», – йдеться в повідомленні «Прикарпаттяобленерго» з посиланням на документ Міненерговугілля. «Виконуючи рішення державного підприємства «Національна енергокомпанія України», «Укренерго» й профільного міністерства, енергетики вимушені запроваджувати так звані графіки ... Читати далі »

Переглядів: 519 | Додав: bond | Дата: 04.09.2014 | Коментарі (0)

vox populi
Яку  участь в АТО берете ви і ваша родина?
Ярослав, підприємець:
– Ми перерахували кошти для армії як добровільний внесок, а ще прийняли до себе у дім сім’ю біженців з зони АТО. Вони живуть у нас вже кілька тижнів і будуть жити аж поки їхнє місто звільнять від загарбників, адже у них маленькі діти.


Галина, медсестра:
– Я разом з іншими працівниками перерахувала одноденний заробіток на допомогу армії, а ще маю хорошого знайомого в Слов’янську, віруючого. Він там організовував допомогу потерпілим, то ми йому перераховували гроші, бо на місці видніше, кому реально і що потрібно. У нашій церкві позавчора оголосили, що збиратимуть продукти і одяг для армії, то ми обов’язково теж візьмемо участь. Ми мусимо підтримувати наших хлопців, які життям ризикують зара ... Читати далі »

Переглядів: 592 | Додав: bond | Дата: 04.09.2014 | Коментарі (0)

Руслан Марцінків:
«Спорткомплекс «Електрон» не може перетворитися на чергову скандальну забудову»
Івано-Франківська міська рада не допустила знищення спортивного комплексу «Електрон», який розташований у центральній частині міста, на вулиці Сахарова. Нещодавно споруда перейшла у власність однієї з місцевих будівельних фірм.
Представники спортивної громади міста неодноразово зверталися до місцевої влади з проханням не допустити закриття спорткомплексу. На одному з останніх засідань ради депутатська більшість втрутилась в ситуацію та доручила посадовцям міськвиконкому провести перемовини з новим власником. В результаті попередніх консультацій забудовник виявив готовність шукати компроміс з громадою.
Наступним кроком міськради на шляху до збереження СК ... Читати далі »

Переглядів: 589 | Додав: bond | Дата: 04.09.2014 | Коментарі (0)

Володимир ШЕЛЕМБИН:
«Пошта дарує нащадкам матеріальну пам’ять про минуле. А що залишить після себе епоха електронного зв’язку?»


В Івано-Франківському обласному управлінні Укрпошти – новий керівник. Володимир Шелембин замінив багаторічного аксакала поштового зв’язку Михайла Саковського, який досяг пенсійного віку. Як местиме «нова мітла», Володимир Миколайович розповів в інтерв’ю «Західному кур’єру».
– Володимире Миколайовичу, що зміниться в обласному управлінні Укрпошти з вашим приходом на посаду директора?
– Насамперед ми продовжуватимемо покращувати виконання Укрпоштою важливої соціальної функції для держави – забезпечення на ... Читати далі »

Переглядів: 1085 | Додав: bond | Дата: 04.09.2014 | Коментарі (0)

Сонячні грона і келих здоров’я
В Івано-Франківську вперше відбувся фестиваль винограду та вина
Вино – не алкогольний напиток. У цьому впродовж двох днів переконували гостей та мешканців Івано-Франківська виноградарі-аматори під час фестивалю винограду та вина. Чоловіки, на чиїх присадибних та дачних ділянках виростають найрізноманітніші сорти винограду, запевняють, що виноградну лозу потрібно плекати, доглядати за нею і тоді вона порадує господаря щедрим урожаєм.
Під час фестивалю члени клубу «Виноградарі Прикарпаття» вкотре доказали, що в нашому краї, як і на півдні України, можуть рости найвишуканіші сорти винограду. А їхні грона – на вагу золота.
Як зауважив начальник управління туризму міськвиконкому Володимир Устинський, це свято відбулося у контекст ... Читати далі »

Переглядів: 580 | Додав: bond | Дата: 04.09.2014 | Коментарі (0)

Лідер не залишає шансів переслідувачам
Чергові матчі чемпіонату області розпочиналися хвилиною мовчання за загиблим в боях на Донеччині тренером команди «Прут» Видинів зі Снятинщини Ігорем Бецою. Центральним поєдинком туру стало протистояння у Коломиї між місцевими «Карпатами» та ФК «Перегінське».
Долю зустрічі вирішив гол, проведений господарями в середині першого тайму. В складі «Карпат» знову відзначився Максим Федорович. Новачок коломиян раніше виступав на Буковині. Перебравшись на Прикарпаття, він у чотирьох зіграних матчах встиг відзначитися чотирма голами.
Друга поспіль осічка ФК «Перегінськ» в чемпіонаті (в минулому турі перегінчани, нагадаємо, не зуміли здолати «Ніку» - 2:2) остаточно позбавила вболівальників команди надій наздогнати беззаперечного лідера змагань ... Читати далі »

Переглядів: 587 | Додав: bond | Дата: 04.09.2014 | Коментарі (0)

КПРФ, казахський газ та каспійська нафта...
Екс-гравці «Урагану» поповнили клуби чотирьох держав
Росія, Білорусь, Казахстан, Азербайджан – у ці країни роз’їхалися гравці попереднього складу «Урагану». В Україні буде виступати лише Роман Кордоба, який повернувся до Львова і зодягнув футболку тамтешньої «Енергії». Нагадаємо, що до переїзду в Івано-Франківськ Кордоба впродовж восьми сезонів захищав кольори іншого клубу з міста Лева - ТВД.
Колишній головний тренер «Урагану» Сергій Гупаленко переїхав до Білорусі, де очолив команду з Борисова (у попередньому чемпіонаті фінішувала на сьомій позиції). "Борисов-900" став другим клубом в чемпіонаті Білорусі, що вдався до послуг українського наставника. Цікаво, що Гупаленко складе к ... Читати далі »

Переглядів: 613 | Додав: bond | Дата: 04.09.2014 | Коментарі (0)

«Чортова дюжина» для «Урагану»
«Енергетики» розпочнуть 13-й сезон загалом і одинадцятий - в еліті  
Цієї суботи стартує черговий чемпіонат України з футзалу. Попри те, що права на проведення змагань повернулися до Асоціації міні-футболу України, турнір зберіг свою назву – Екстра-ліга. Вперше за останній час кількість його учасників дещо зросла – з семи до десяти. Яким буде при цьому рівень змагань (клуби позбулися усіх легіонерів), стане зрозуміло після старту…
З-поміж учасників минулого чемпіонату не виступатиме лише «Єнакієвець». Втім, про таку перспективу футбольна громадськість була поінформована заздалегідь. Решта клубів залишилася у строю. Це - "Локомотив" Харків (чемпіон і володар кубка), львівська &quo ... Читати далі »

Переглядів: 517 | Додав: bond | Дата: 04.09.2014 | Коментарі (0)