Четвер, 28.03.2024, 20:54
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Вересень » 11

Третій Майдан
Експерти говорять про можливість ще однієї революції

Україна готується до виборів на тлі війни, що, всупереч усім домовленостям, дедалі сильніше  розгорається  на сході. Затиснута у лещата кривавого протистояння країна переживає щораз відчутніші втрати на усіх фронтах – військовому, економічному, політичному, соціальному. Різке зубожіння населення нашаровується на постійно оновлювані рядки фронтових зведень. Чи спричиниться цей наростаючий клубок до того, що протестні акції, до яких все частіше вдаються українці, знову набудуть радикальності та перетворяться у третій Майдан? Про можливість ще одного революційного вибуху в Україні, його наслідки та запобіжники «ЗК» розмовляв із політи ... Читати далі »

Переглядів: 1244 | Додав: bond | Дата: 11.09.2014 | Коментарі (0)

vox populi
Чи сподіваєтесь ви позитивних змін в Україні після позачергових парламентських виборів?
Маргарита, модель:
– Я не думаю, що буде краще, боюсь, аби не гірше. Адже на піку політичної популярності до парламенту можуть пройти чимало радикально настроєних гарячкуватих людей на зразок Ляшка,  і вони, боюсь, не зможуть мислити тверезо і виважено. Крім того, Президент зміцнить свою владу на всіх рівнях, і буде все, як при Януковичу.
 

Олег,  підприємець:
– Великих змін я не очікую. Пройдуть до парламенту все одно ті, хто має гроші. А незаможним, хоча і дуже розумним людям пройти туди важко.  Але все ж таки я вірю, що в Україні є багато розумних і небайдужих людей, і тому зміни на краще рано чи пізно відбудуться і в нашій країні.
 

... Читати далі »

Переглядів: 576 | Додав: bond | Дата: 11.09.2014 | Коментарі (0)

Порошенко вказав  на Гончарука
Новим головою ІФОДА став підприємець, депутат, «фронтовик»


9 вересня Президент Петро Порошенко звільнив Андрія Троценка з посади голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації та призначив на цю посаду Олега Гончарука.

Зміна голів обласних державних адміністрацій відбулася і в ряді інших областей. Така ротація від Президента є закономірною. Адже кадрові зміни на рівні областей та районів відбуваються після кожних чергових президентських виборів.
Загалом останні вибори президента призвели до часткового переформатування владної коаліції у напрямку посилення квотних позицій «УДАРу» (а з наближенням парламентських виборів ще й яценюківських « ... Читати далі »

Переглядів: 705 | Додав: bond | Дата: 11.09.2014 | Коментарі (0)

Вчитися жити заново
Що чекає учасників АТО після їх повернення додому?


«Я живий!» – наче грім із телефонної трубки пролунав голос чоловіка і його одразу перервали короткі гудки. То був дзвінок із чужого мобільного. Того ранку Ольга чекала хороших новин від Миколи, котрий у зоні АТО перебував понад півтора місяця, а в цей момент просто завмерла від почутого. Вже згодом чоловік зміг знову опанувати себе і передзвонити додому. Тоді він пояснив, що вночі був за три секунди від смерті. Втікаючи від ворожих куль, він, як і всі його товариші із батальйону, рятував у першу чергу власне життя. Вже потім зрозумів, що із речей при ньому залишився тільки чохол від мобільного. Такого шоку за весь період АТО йому ще не доводилось переживати. А ... Читати далі »

Переглядів: 909 | Додав: bond | Дата: 11.09.2014 | Коментарі (0)


АКЦІЯ
Наші діти потребують захисту
У неділю, 14 вересня, у всіх містах України відбудеться Всеукраїнський флешмоб «Наші діти потребують захисту». Організатори закликають усіх чоловіків кожного міста зібратися на околиці, котра виходить на сторону Росії, та утворити щільну шеренгу з переплетенням рук на плечах людей поруч і надійно затулити собою міста на 15 хв. Тим самим можна буде показати нашим дітям, що ми їх надійно оберігаємо і їм нема чого боятись.
Пліч-о-пліч чоловіки повинні стати рівно о 12-й годині, заспівати Гімн України і впродовж 15 хвилин захищати рідне місто. Шеренга має формуватись навколо міста і проходити біля його назви на в’їзді. Разом з тим організатори просять утриматися від використання будь-якої партійної символіки та політичного піару.

 

Переглядів: 564 | Додав: bond | Дата: 11.09.2014 | Коментарі (0)

Послання миру і любові


Бібліотека-філія №5 центральної бібліотечної системи м. Івано-Франківська не залишилась осторонь всенародної допомоги військовим. Працівники бібліотеки провели флеш-акцію «Напиши листа-підтримку українському солдатові».
Під відкритим небом, поблизу приміщення книгозбірні, бібліотекарі організували столи, крісла, папір, олівці, ручки, клей та інші засоби для оформлення листівок. Тут же учасники акції  мали змогу, завдяки ноутбуку, переглянути фільм «Поліанна», який заохочує і навчає, як підтримати ближнього. Близько двох десятків  читачів від 2-го до 7-го класів створювали листівки в національних кольорах, дехто оформлював квілінгом, стрічками, аплікаціями. У своїх писаннях діти наголошували, що вірять в українських солдатів, любл ... Читати далі »

Переглядів: 528 | Додав: bond | Дата: 11.09.2014 | Коментарі (0)

ЗАТВЕРДЖЕНО
рішенням 47 сесії міської ради від 28.08.2014 року № 1508-47

ПОЛОЖЕННЯ
про здійснення самоврядного контролю за використанням та охороною земель у м. Івано-Франківську

1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ
       1.1. Це Положення про здійснення самоврядного контролю за використанням та охороною земель у м. Івано-Франківську (далі - Положення) визначає порядок та способи здійснення самоврядного контролю за використанням та охороною земель, а також порядок проведення перевірок на території м. Івано-Франківська та спрямоване на забезпечення їх раціонального використання. Положення розроблене з врахуванням ст.ст.12, 189 Земельного кодексу України та Законів України «Про охорону земель»,  «Про місцеве самоврядування в Україні»,
    &nbs ... Читати далі »

Переглядів: 1274 | Додав: bond | Дата: 11.09.2014 | Коментарі (0)

У ЦНАП –  новий сайт
5 вересня розпочав роботу оновлений офіційний сайт Центру надання адміністративних послуг м.Івано-Франківська www.cnap.if.ua.
За результатами проведеної роботи оновлено дизайн сайту, інформаційне наповнення та розширено спектр послуг.

Мешканці міста мають можливість перевірити стан виконання адміністративної чи дозвільної послуги, записатися на прийом у зручний для себе час (з вибором днів на два тижні вперед), роздрукувати бланки заяв для отримання адміністративних послуг та ознайомитись з інформаційними картками.
В роботі ЦНАП запроваджено он-лайн консультації. Кожен бажаючий може задати запитання адміністратору чи державному адміністратору і йому, без відвідування Центру, буде надана фахова консультація, яка є важливою складовою для отримання адміністративних чи дозвільних послуг.
На даний час вик ... Читати далі »

Переглядів: 494 | Додав: bond | Дата: 11.09.2014 | Коментарі (0)

До уваги громадськості
У п`ятницю, 12 вересня, о 15.00 в приміщенні Івано-Франківської обласної філармонії відбудуться урочистості з нагоди 25-ї річниці створення громадсько-політичної організації «Народний рух України за перебудову».
Запрошуємо усіх бажаючих відвідати захід!

 

Переглядів: 538 | Додав: bond | Дата: 11.09.2014 | Коментарі (0)

Чия вина?
Командира 5-го батальйону територіальної оборони «Прикарпаття» суд випустив під заставу

За звільнення Віталія Комара довелося викласти 60 тисяч 900 гривень (п’ятдесят мінімальних зарплат). Це стало можливим завдяки втручанню у справу фракції «Батьківщина», котра віднайшла необхідну для застави суму коштів, та особистого прохання про взяття на поруки народного депутата Олександра Шевченка. Нагадаємо, що Віталія Комара за підозрою у дезертирстві минулого тижня затримали в Одесі і направили на два місяці в СІЗО на час розслідування справи.
У той час, коли в Одесі тривало судове засідання, пристрасті навколо батальйону не вщухали і в обласному центрі Прикарпаття. Замість того, аби відбу ... Читати далі »

Переглядів: 677 | Додав: bond | Дата: 11.09.2014 | Коментарі (0)

Оксана САВЧУК, депутат Івано-Франківської міської ради,              фракція ВО «Свобода»


Медицина для дітей стає кращою
Кожен з нас від представників влади різних рівнів часто чує вислів: «Діти – це наше майбутнє», «Ми все зробимо, щоб нашим дітям було краще» тощо. Так, зрештою, і є, однак не завжди такі вислови на практиці успішно реалізовані. Крім депутатської діяльності, я ще маю маленьку дитину, тож часто спілкуюсь із молодими батьками. Під час таких бесід мами завжди обмінюються думками, переживаннями і страхами за своїх малюків. Мені довелося чути й думки про те, що батьки стараються будь-якими способами лікувати своїх діток вдома, а не в медичних закладах. При цьому розповідаючи с ... Читати далі »

Переглядів: 530 | Додав: bond | Дата: 11.09.2014 | Коментарі (0)

Гарантія на відремонтовані дороги — як мінімум 5 років
Вже третій рік поспіль в місті триває активна реконструкція доріг. Цей процес є пріоритетом для більшості депутатів міської ради. Тож до цієї осені вдалося завершити оновлення одразу кількох важливих транспортних артерій обласного центру.
За словами начальника управління капітального будівництва МВК Володимира Ковальчука, впродовж літа в Івано-Франківську вже повністю завершені вибіркові капітальні ремонти вулиць Північний Бульвар, Дністровська, Лепкого та Гаркуші. Зокрема на них вистелено асфальт на площі в понад 19 тисяч метрів квадратних.
Ще майже 10 тисяч метрів квадратних нового дорожнього покриття укладено на вулиці Василіянок — там залишилося завершити благоустрій тротуарів та нанести розмітку. До речі, цю важливу для міста вулицю оновлювали виключно у нічний час. До тог ... Читати далі »

Переглядів: 708 | Додав: bond | Дата: 11.09.2014 | Коментарі (0)

Влада у спідниці – 2
Найвпливовіші жінки Івано-Франківська

ТО ВГОРУ, ТО ВНИЗ
Розібравшись із топом найавторитетніших жінок Прикарпаття («Влада у спідниці – 1»), «Західний кур’єр» узяв під окремий приціл обласний центр та його представництво слабкої статі у владних структурах. Цього разу у рейтингу читайте про те, з якими жіночими іменами та посадами пов’язана влада міста Івано-Франківська.

Вікторія Сусаніна – начальник фінансового управління МВК
Якби довелося впорядковувати рейтинг найбільш вдалих мерських посадових призначень, з великою долею імовірності, Вікторія Сусаніна очолила б і його. Принаймні, саме так – одним із найвлучніших кадрових  «попадань» Вік ... Читати далі »

Переглядів: 1163 | Додав: bond | Дата: 11.09.2014 | Коментарі (0)

Світське життя Станиславова
Чи є у нашому місті світське життя? Начебто є, якщо так можна назвати нечисленні вечірки та культурні заходи. Проте більшість жителів міста проводить вільний час не «на людях», а вдома перед телевізором чи комп’ютером. Але чи варто замикатися у власній «шкарлупі»? Важкі часи легше пережити у товаристві, ніж на самоті. Крім того, наше місто має давні й цікаві традиції товариського життя, про які варто пам’ятати.

Серед шумного балу
Станиславів початку ХХ ст. За вікном несміливо сіріє ранок, мешканці міста тільки-но з неохотою прокидаються. Однак на вулицях уже можна побачити дивовижні постаті: ось молодий пан в елегантному фраку, дама у розкішній бальній сукні… Це світська публіка Станиславова поверталася додому з нічного балу. Особливо прославилися світськ ... Читати далі »

Переглядів: 827 | Додав: bond | Дата: 11.09.2014 | Коментарі (0)

Не старожил, а дебютант
Саме так сприймається нині оновлений «Ураган»
Минулої суботи франківський «Ураган» розпочав свій одинадцятий сезон в еліті вітчизняного футзалу. Однак перед стартовою грою сезону з хмельницьким «Спортлідером+» про франківців говорили не як про старожилів Екстра-ліги, а як про зелених новачків. Відчутні зміни у складі не могли пройти для команди безслідно…
Нагадаємо, що з попереднього сезону в колективі залишилося лише три гравці. На фоні оновленого «Урагану» суперник з Хмельницького, який за два сезони в еліті виграв усього п’ять матчів, виглядав справжнім «зубром». Більший ігровий досвід подолян вилився у доволі швидкі голи, що влетіли у ворота господарів з інтервалом у 45 секунд.
До честі франк ... Читати далі »

Переглядів: 527 | Додав: bond | Дата: 11.09.2014 | Коментарі (0)

«Говерла» їде до Черкас
Баскетболісти франківської «Говерли» у рамках підготовки до нового сезону візьмуть участь у Кубку Венето, який традиційно проводиться у Черкасах. Турнір стартує сьогодні.
Боротьбу за головний приз поведуть чотири команди - БК «Київ», МБК «Миколаїв». «Черкаські Мавпи» і «Говерла». Переможця визначать за класичною коловою формулою. Франківці розпочнуть виступи поєдинком проти господарів паркету. Завтра вони протистоятимуть миколаївським «корабелам», в суботу – БК «Київ».
Головний тренер «Говерли» Євген Мурзін включив до складу команди усього вісім гравців. Причому, з попереднього сезону залишилося лише двоє – 21-річний вихованець коломийського баскетболу Віталій Вінтоняк і 27-річний Дмитро Липовцев. Водн ... Читати далі »

Переглядів: 516 | Додав: bond | Дата: 11.09.2014 | Коментарі (0)

Тест для Івано-Франківська
Днями оргкомітет Міжнародного кубка зі спортивної ходьби «Вечірній Івано-Франківськ» анонсував проведення чергового турніру. Його заплановано на 18-19 жовтня. Змагання відбудуться у  вісімнадцятий раз.
«Вечірній Івано-Франківськ» включає у себе одразу кілька турнірів. Окрім розіграшу однойменного кубка, це й чемпіонат України зі спортивної ходьби серед чоловіків та молоді на дистанції 50 км, чемпіонат України серед команд ДЮСШ та СДЮШОР тощо. Останні роки траса скороходів проходить центральною вулицею Незалежності.
Цьогорічні змагання матимуть особливий статус. Вони є тестовими перед анонсованим Кубком Європи зі спортивної ходьби, які обласний центр повинен приймати у травні наступного року. Пишемо про цю подію в умовному часі з кількох причин. По-перше, ми вже маємо кілька прикладів того ... Читати далі »

Переглядів: 524 | Додав: bond | Дата: 11.09.2014 | Коментарі (0)

Відмінниця, спортсменка, красуня
Шлях до спортивних висот для Христини Стуй розпочався на розбитих доріжках тисменицького стадіону. Там моторна дівчина захищала честь рідної угринівської школи.
Результат дівчини, котра вперше вийшла у легкоатлетичний сектор, одразу «потяг» на спортивний розряд. Вражені судді-тренери запропонували Христі пробігти ще й 200 метрів, після чого переконалися: перед ними справжній талант.
Розвивати дані дівчинки взялася Марія Василюк. Однак поєднувати навчання у школі - Христина була відмінницею – з тренуваннями в обласному центрі було важко. За порадою тренера Стуй вступила до Львівського училища фізкультури. Згодом спортсменка повернулася до Івано-Франківська. Здобувала вищу освіту у технічному університеті і тренувалася під орудою заслуженого тренера України Дмитра Яремчука.
В 2008 році Хри ... Читати далі »

Переглядів: 556 | Додав: bond | Дата: 11.09.2014 | Коментарі (0)

У погоні за «золотом»
Христина Стуй вдруге друга на чемпіонаті Європи
На недавньому чемпіонаті Європи з легкої атлетики, що проходив у Цюріху, наша землячка Христина Стуй поповнила свою багату колекцію черговою нагородою. Разом з партнерками по збірній вона фінішувала другою в новій для себе дисципліні - естафеті 4 по 400 метрів.
Як відомо, Христина раніше спеціалізувалася на коротких дистанціях 100 та 200 м. Саме вони принесли їй «бронзові» нагороди Олімпіади-2012 в Лондоні та чемпіонату світу-2011 у Тегу (в обох випадках в складі естафетної команди 4 х 100 метрів), а також «срібло» чемпіонату Європи-2012 у Хельсінкі. В останньому випадку Стуй відзначилася в індивідуальному бігу на 200 метрів.
Цієї зими Христина несподівано для багатьох спробувала ... Читати далі »

Переглядів: 604 | Додав: bond | Дата: 11.09.2014 | Коментарі (0)