П`ятниця, 19.04.2024, 08:10
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Серпень » 21

Повторяться маски-шоу?
Вірус Ебола має мізерні шанси потрапити в Україну


Протягом останніх декількох тижнів ЗМІ почали поширювати інформацію про новий вірус, котрий може потрапити і в Україну. Мова йде про вірус Ебола. Минулотижнева інформація про хворого у Румунії не підтвердилася, натомість відомо, що в Іспанії від цієї недуги не змогли врятувати священика, котрий перебував із місією в зоні зараження вірусом. Це перший випадок потрапляння хвороби на європейський континент.

Наскільки загрозливою для нас є ця «нова» болячка, що вона приховує і чи варто її боятися? Лікарі-епідеміологи застерігають, що вірус може потрапити в Україну, але шанси  дуже мізерні. У суспільстві вже почали ширитися думки, що, ... Читати далі »

Переглядів: 777 | Додав: bond | Дата: 21.08.2014 | Коментарі (0)

Братська солідарність
Міста-побратими Івано-Франківська зголошуються допомогти місцевим біженцям зі сходу
Представники латвійського міста Єлгава звернулися до місцевої влади із наміром переказати кошти на підтримку вимушених переселенців із Криму, Донецької та Луганської областей. Про це оголосив міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус на сесії міськради.
«Наші міста-партнери висловили готовність підтримати нас в контексті того, що відбувається на сході, – повідомив мер. – Нам потрібно відкрити відповідний рахунок зі збору коштів для надання допомоги біженцям з Криму, Донецької та Луганської областей».
Відтак, сесія Івано-Франківської міськради прийняла рішення про відкриття фінансовим управлінням виконавчого комітету рахунку для збору коштів на під ... Читати далі »

Переглядів: 574 | Додав: bond | Дата: 21.08.2014 | Коментарі (0)

Програма заходів на відзначення 23-ї річниці Незалежності України в Івано-Франківську
З нагоди відзначення 23-ї річниці Незалежності України у м.Івано-Франківську будуть проведені наступні заходи:
- 19-30.08.2014 року в приміщенні обласної організації Спілки художників України - виставка образотворчого мистецтва;
- 20.08.2014 року о 16.00 у читальному залі Центральної бібліотеки – година державності «Хай святиться Твоє, Україно, ім’я»;
- 20.08.2014 року о 16.00 у Народному домі с.Микитинці – майстер-клас з виготовлення вітальних листівок до Дня Незалежності України;
- 21.08.2014 року на спортивному майданчику, вул. Симоненка, 3Б – проведення ігротек, конкурс малюнка на асфальті, спортивниі змагання для дітей;
- 21.08.2014 року о 12.00 - урочисте відкриття пам’ятника жертвам Чорнобиля на вул. Незалежності, 46;< ... Читати далі »

Переглядів: 594 | Додав: bond | Дата: 21.08.2014 | Коментарі (0)

Свято зі змістом
Організаторів цьогорічних святкувань Дня Незалежності закликають не зациклюватись на веселощах, а робити ставку на ідеологічну складову
З таким проханням до призвідників урочистостей  звернувся керівник відділу внутрішньої політикииМВК Ігор Кінаш.
«Цього року, зважаючи на ситуацію в країні, на те, що гинуть люди, формат проведення свята мав би бути дещо іншим, – вважає Ігор Кінаш. – В організаторів – чи це управління МВК, чи громадські організації, чи політичні партії – я просив би не робити акценту на веселощах. А зробити так, щоб їхні заходи були змістовними, несли, окрім мистецької частини, якусь ідеологічну складову. Звернути увагу на наших борців за незалежність – минулих і сучасних».
Крім того, керівник відділу внут ... Читати далі »

Переглядів: 649 | Додав: bond | Дата: 21.08.2014 | Коментарі (0)

Тарас Парфан, депутат  Івано-Франківської обласної ради, голова фракції «УДАР»


Очищення української землі можливе  тільки разом з очищенням влади
Пригадується,  минулого року,  в рубриці «Трибуна депутата» я писав про те, що якщо влада  (читай влада Януковича) не перестане грабувати країну, створюючи ілюзію процвітання, то всю Україну чекає доля Врадіївки. Через кілька місяців так і сталося. «Вибухнув» Майдан, який переріс в Революцію гідності. Ціною втрачених життів і зламаних доль, в тому числі і прикарпатців, нам вдалося позбутися ненажерливого ставленика Кремля, який з купкою своїх найближчих соратників втік до Росії.
Сьогодні, коли Кремль веде неоголошену війну з українським народом, нам потрібна міцна патріотично налаштована влада ... Читати далі »

Переглядів: 538 | Додав: bond | Дата: 21.08.2014 | Коментарі (0)

Готуй труби влітку
Івано-франківські тепловики латають мережі до початку опалювального сезону
Як повідомив керівник ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» Василь Рущак, із 527 житлових будинків, які знаходяться на обслуговуванні підприємства, до опалювального сезону підготовлено вже 346 будинків.     
«Роботи виконують згідно з графіком. Із 35 котелень станом на сьогодні готові 28. Із 28 теплових пунктів – 26. Відремонтовано 84 зі 114 пошкоджених ділянок тепломереж», – доповів Василь Рущак на оперативній нараді у першого заступника міського голови Зіновія Фітеля.
З метою економії природного газу та електроенергії франківські тепловики, серед іншого, займаються встановленням на кількох котельнях частотного регулювання. Ще одну кот ... Читати далі »

Переглядів: 607 | Додав: bond | Дата: 21.08.2014 | Коментарі (0)

Щось смердить…
Місцеве підприємство докучає франківцям викидами з душком
Містяни нарікають на ТзОВ «Імперово Фудз» – місцевого виробника яєчного порошку – через поширення підприємством неприємного запаху. Сморід від виробництва у понеділок зранку заполонив середмістя. За словами головного санітарного лікаря м. Івано-Франківська Руслана Савчука, міська санстанція за останніх два місяці аж 9 разів виїжджала за скаргами мешканців на «Імперово Фудз».  
«Ми проводили відбір проб атмосферного повітря на відстані 50 метрів від підприємства до житлової забудови, – повідомив Руслан Савчук. – 12 серпня нам вдалося зафіксувати перевищення у два рази від гранично допустимої норми концентрації аміаку та сірководню».   
... Читати далі »

Переглядів: 571 | Додав: bond | Дата: 21.08.2014 | Коментарі (0)

Серпневий збір
Чергова сесія Івано-Франківської міськради розпочала роботу минулого четверга
На першому пленарному засіданні 47-ї сесії місцеві обранці розглянули ряд питань. Зокрема, про надання пільг учасникам бойових дій та членам сімей загиблих в АТО, про залучення кредиту НЕФКО для фінансування інвестиційного проекту «Вуличне освітлення у м. Івано-Франківську», про затвердження виділення коштів з Фонду міськради на виконання депутатських повноважень.
Разом з тим, депутати прийняли рішення виключити з порядку денного більшість земельних питань. Таким чином відклали розгляд питання «Про надання дозволу на розробку детального плану території «Планувальна організація та уточнення позиції генерального плану щодо меж і функціонального використання території в межах ву ... Читати далі »

Переглядів: 666 | Додав: bond | Дата: 21.08.2014 | Коментарі (0)

«Західний кур’єр» продовжує знайомити з життям сіл, що територіально входять до Івано-Франківської міської ради, та їхніми керівниками. Сьогодні наша розповідь про село Хриплин. Воно розташовується за 4 кілометри на південний схід від обласного центру та на захід від Тисмениці, поруч Бистриці Надвірнянської і її притоки Млинівки. Це поселення відоме з XV століття. Перша письмова згадка про нього датується 1436 роком. Однак воно, очевидно, виникло значно раніше. Адже науковцями давно доведено, що населений пункт, перш ніж потрапляє в офіційні документи чи якісь інші письмові реєстри, може існувати сотню-другу років. Хриплин, ймовірно, виник після Батиєвого нашестя, десь наприкінці XIII чи на початку XIV століть. Дослідник Д.Бучко схильний вважати, що назва села походить від язичницької особової назви Храпля (Хрипля). У різні часи село називалося Хреплін, Храплін і Хриплін. А з другої половини XIX століття його найменування унормувалося за сучасним варіан ... Читати далі »

Переглядів: 770 | Додав: bond | Дата: 21.08.2014 | Коментарі (0)

Влада у спідниці
Хто вони – найвпливовіші жінки Прикарпаття
ТО ВГОРУ, ТО ВНИЗ
На начальницьких посадах, у директорських кріслах, в рядах народних депутатів – жінки, хоча й у меншості, проте на рівних із чоловіцтвом відвойовують своє право називатися впливовими. На Прикарпатті вони завідують податками, керують бюджетом, воюють з міськими головами та вирішують, кому і як часто крутитися «в телевізорі». Про сильних представниць слабкої статі – читайте далі у «ЗК».   

Ольга Сікора, народний депутат України від  партії «Батьківщина»
До свого обрання у Верховну Раду, де Ольга Сікора, власне, і зажила нинішньої впливовості, депутат успішно займалася розвитком власного бізнесу ... Читати далі »

Переглядів: 677 | Додав: bond | Дата: 21.08.2014 | Коментарі (0)

Динаміка патріотичних настроїв
Згідно з результатами опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг», 86% опитаних українців вважають себе патріотами своєї країни. При цьому, однозначно характеризують себе як патріотів 50%, ще 36% – швидше так, ніж ні. Лише 6% не вважають себе патріотами, 8% - не змогли визначитися.
Протягом останнього року кількість людей, які вважають себе патріотами, збільшилася з 81 до 86%, а порівняно з 2010 роком – з 76 до 86%. Разом із цим, більш ніж вдвічі зменшилася кількість тих, хто не вважає себе патріотом (з 15% у 2010 році проти 6% у 2014).
Більшими патріотами себе вважають мешканці Заходу, Півночі і Центру, люди з більшими доходами і вищим рівнем освіти, а також україномовні респонденти.
Загалом 76% опитаних підтримали б проголошення незалежності України, якби сьогодні перед ... Читати далі »

Переглядів: 559 | Додав: bond | Дата: 21.08.2014 | Коментарі (0)

Окрилені мистецтвом
У виставковій залі Івано-Франківської обласної організації НСХУ відкрилася традиційна щорічна мистецька виставка, приурочена Дню Незалежності України. Втім, як переконує голова обласної Спілки художників Микола Якимечко, це радше не данина традиціям, а можливість згуртування митців у одному спрямуванні – прагненні до єдності держави. Саме тому й виставка носить назву «Нас не роз’єднати».
Цьогорічна експозиція творів мистецтва особлива тим, що у більшості робіт присутні крила, як символ вічності і нескореності нашої держави.
«Ми свідомо заохочуємо молодих художників, випускників Інституту мистецтв до того, аби мали можливість показати свої ідеї та творчість у цьому залі НСХУ. У цьому я бачу раціональне зерно, коли молодь не буде думати, як вижити, – каже Микола Якимечко. – На жаль, н ... Читати далі »

Переглядів: 530 | Додав: bond | Дата: 21.08.2014 | Коментарі (0)

Як у переповненому автобусі…
Друге коло чемпіонату Івано-Франківщини обіцяє небачену інтригу
Під  час літнього міжсезоння й без того куций чемпіонат Івано-Франківщини «схуд» ще на один колектив. Турнірну дистанцію залишила отинійська «Славія». Оскільки команда не провела й половини матчів, її результати відповідно до регламенту анулювали. Можна було б пожалкувати через чергову втрату у змаганнях. Однак оновлена турнірна таблиця викликає зовсім інші емоції…
Інтризі в обласному чемпіонаті можуть позаздрити вболівальники навіть провідних європейських першостей. У турнірній таблиці - як у переповненому автобусі. Тісно. Другий рядок «турнірки» від восьмого відділяє усього три очки. Тобто одна перемога.
Біль-менш комфортно почувається л ... Читати далі »

Переглядів: 617 | Додав: bond | Дата: 21.08.2014 | Коментарі (0)