Четвер, 28.03.2024, 13:29
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Липень » 31

Піти чи залишитися
Чи втримає Прикарпаття іноземних інвесторів


Іноземні інвестори, які свого часу, «сім разів відмірявши», зважилися вкласти солідні капітали у розвиток бізнесу на Прикарпатті, нині перебувають у глибоких роздумах. Нестабільна політична ситуація в країні, що загострилася після військового вторгнення агресора на східні території, змушує кожного окремого бізнесмена вирішувати для себе питання гамлетівського масштабу – піти, перенісши виробничі потужності із зони ризику на безпечнішу територію, чи залишитися.  
Станом на сьогодні, інвестиційного «голоду»  в області не спостерігається. Жодне підприємство за участю іноземного капіталу не згорнуло діяльності. Разом з тим, майже всі комерсанти з-за ... Читати далі »

Переглядів: 968 | Додав: bond | Дата: 31.07.2014 | Коментарі (0)

Комісар заспокоює громадськість
Громадське збурення і хвилю протестів проти начебто масової мобілізації на Прикарпатті спричинила низька поінформованість громадян.


Про це на прес-конференції минулого четверга сказав Івано-Франківський міський військовий комісар підполковник Ігор Сорокопуд і пояснив процедуру проведення часткової мобілізації до лав Збройних сил та інших формувань. За його словами, часткова мобілізація проводиться з метою планового переведення економіки і народного господарства на функціонування в особливий період, а Збройних сил – на воєнний час.
Для проведення заходів з мобілізації військовозобов’язаних у військові частини, які потребують доукомплектування військових ресурсів і техніки до потреб військового часу, визначено 45-денний термін. Наразі к ... Читати далі »

Переглядів: 905 | Додав: bond | Дата: 31.07.2014 | Коментарі (0)

В Івано-Франківську встановлено дошку Василю Пашницькому
27 липня в місті встановили ще одну анотаційну дошку в рамках програми «Івано-Франківськ – місто Героїв». Цього разу уславили першого директора Станіславської обласної бібліотеки Василя Пашницького. Саме на фасаді Івано-Франківської обласної бібліотеки імені Івана Франка й встановлено інформаційну дошку. Традиційно участь у відкритті взяв народний депутат України від фракції ВО «Свобода» Руслан Марцінків.


Василь Пашницький був не тільки бібліотекарем. Народився він у 1903 р. у селі Вовчинець (нині у межах Івано-Франківська) в родині бідного шевця. Після закінчення виділової школи вступив до Станіславської української державної гімназії. Проте навчання перервала Перша світова війна. Як тисячі свідоми ... Читати далі »

Переглядів: 536 | Додав: bond | Дата: 31.07.2014 | Коментарі (0)

Земля приносить гроші
З початку року від оренди і продажу землі міська скарбниця поповнилась на понад 26 мільйонів гривень.


Таку цифру озвучив начальник управління земельних відносин міськвиконкому Кирило Обладан. За його словами, за цей час управління уклало 767 угод на оренду земельних ділянок площею 324 гектари на загальну річну суму у 23 млн. грн. Наразі від оренди земель до бюджету надійшло 14 млн. грн. і 2,7 млн. грн. – від продажу. Також на рахунках є ще 2,7 млн. грн. авансових платежів. Земельний податок поповнив міську скарбницю ще на 9,5 млн. грн. Таким чином загалом до бюджету надійшло 26,24 млн. грн., що на 630 тисяч більше, ніж за аналогічний період торік, – підсумував К.Обладан.
Він також додав, що нове положення про оренду земель зі збільшеними орендними ставками сприятиме збільшенню подальших надходжень. За ... Читати далі »

Переглядів: 534 | Додав: bond | Дата: 31.07.2014 | Коментарі (0)

Цілорічне оздоровлення
З початку року в Івано-Франківську оздоровили 344 дітей диспансерної групи, з яких 204 – за літній період.
Про це повідомила заступник головного лікаря центральної міської клінічної лікарні з питань охорони материнства і дитинства Емма Гошовська. За її словами, на диспансерному обліку в Івано-Франківську перебуває 12 тисяч 792 дітей, які підлягають оздоровленню. Серед них 225 інвалідів. За сім місяців оздоровлено 344 дітей, з яких 204 – за літній період.
Серед найпоширеніших дитячих захворювань Е.Гошовська назвала захворювання органів дихання, офтальмологічні, ендокринні недуги, захворювання нирок, кишково-шлункового тракту та кістково-м’язевої системи. Основні причини цих захворювань, за словами Е.Гошовської, криються у тому, що діти зараз віддають перевагу сидінню за комп’ютерами, а не прогулянк ... Читати далі »

Переглядів: 548 | Додав: bond | Дата: 31.07.2014 | Коментарі (0)

Затримали злодіїв
В Івано-Франківську затримали двох осіб, які зривали з жінок золоті прикраси та викрадали комплектуючі ліфтів.
Про це повідомив начальник відділу дільничних інспекторів МВ УМВС Ігор Полив’яний. За його словами, працівникам міліції минулого тижня вдалося затримати чоловіка, який впродовж двох місяців на вулицях міста зривав з жінок золоті прикраси. Наразі йому вже доведено вісім таких епізодів. Також затримали й чоловіка, який викрадав комплектуючі ліфтів. Йому вже довели участь у шести таких злочинах.
Загалом, за інформацією І. Полив’яного, за минулий тиждень до чергової частини міської міліції надійшло 384 інформації від громадян, зареєстровано 120 злочинів. Серед них 58 крадіжок, 17 тілесних ушкоджень, 11 шахрайств, чотири грабунки та стільки ж злочинів у сфері економіки і фактів збуту наркотиків. Впродовж тижня ... Читати далі »

Переглядів: 506 | Додав: bond | Дата: 31.07.2014 | Коментарі (0)

1 серпня – кінотеатр під відкритим небом
У п’ятницю, 1 серпня ц.р., о 21.30 на літній сцені парку культури та відпочинку ім.Т. Г. Шевченка з ініціативи ГО «Активна країна» відбудеться черговий показ фільму під відкритим небом. Цього разу фільм, який ви бажаєте переглянути, можна буде обрати самостійно із запропонованих на сайті ifka.at.ua, віддавши свій голос за нього.
Кінотеатр під відкритим небом в Івано-Франківську, як і в інших містах, користується великою популярністю, і той, хто прийшов сюди хоча б один раз, намагається не проґавити чергового показу.
Організатори обіцяють хорошу атмосферу та позитивні емоції.
Розпочнемо останній літній місяць разом.
1 серпня – кінотеатр під відкритим небом
У п’ятницю, 1 серпня ц.р., о 21.30 на літній сцені парку культури та відпочинку ім.Т. Г. Шевченка з ініціативи ГО «Активна ... Читати далі »

Переглядів: 508 | Додав: bond | Дата: 31.07.2014 | Коментарі (0)

Торгові місця пішли «з молотка»
У Івано-Франківську провели аукціон з продажу місць для виносної торгівлі.
Про це повідомив начальник міського управління торгівлі Олег Ганчак. За його словами, на аукціон загалом виставили 32 лоти. До участі в аукціоні зголосилися 44 учасники, які претендували на 17 лотів.
У центральній частині міста найбільший попит серед учасників аукціону мали місця для торгівлі морозивом, шоколадом, іншими кондитерськими виробами, надання послуг з прокату електромобілів та продажу повітряних кульок. Серед лотів на території міського парку імені Шевченка підприємці найбільше змагалися за право влаштування альпінпарку, встановлення тиру та батутів і атракціону безрельсового паровоза.
За результатами аукціону підприємці мають сплатити до міського бюджету 231 тисячу 300 гривень.
Наш кор.

Переглядів: 569 | Додав: bond | Дата: 31.07.2014 | Коментарі (0)

Зупинений ремонт
Через заборгованість за виконані роботи і відсутність необхідного фінансування підрядники призупинили реконструкцію другої черги дитсадка «Ромашка» та капремонт відділення дитячої лікарні на вул. Стуса.


Про це повідомив начальник міського управління капітального будівництва Володимир Ковальчук. Він зазначив, що роботи в дитсадку та лікарні виконує підрядна організація ПП «Галкомбуд», якій заборгували за уже виконані роботи понад 500 тисяч гривень. Гроші місто перерахувало, але казначейство так і не профінансувало цих видатків. За цей час підрядник виконав робіт ще на понад 800 тисяч гривень, вичерпавши таким чином свої обігові кошти і зупинив роботи, бо не має за що закупити необхідні матеріали.
За словами В.Ковальчука, в садочку уже утеплили фасад, замінили покрівлю та вікна, відповідно до про ... Читати далі »

Переглядів: 531 | Додав: bond | Дата: 31.07.2014 | Коментарі (0)

Оксана САВЧУК, депутат Івано-Франківської міської ради, фракція ВО «Свобода»


Роздуми  про перший рік електронної реєстрації дітей в ДНЗ
Івано-Франківськ – місто, яке одне з найперших в  Україні запровадило систему електронного реєстру дітей до дитячих садків. Досвід останніх двох років свідчить, що рішення прийнято правильне, а головне – створена прозора система реєстрації дітей. Як і кожна нова річ, що потребує звикання, вивчення та організації роботи за новими правилами, впровадження нової моделі в життя відбувалося з різними перипетіями.  Та головне – вона стала дієвою і прозорою системою.
Закінчився перший навчальний рік набору дітей в ДНЗ міста за правилами електронної реєстрації, тому можемо підбити і перші підсумки. Найперше – це прозоріст ... Читати далі »

Переглядів: 492 | Додав: bond | Дата: 31.07.2014 | Коментарі (0)

vox populi
Як ви вважаєте, чи слід відновити ядерний статус України?
Мирослав, менеджер:
– Так, я вважаю, що це необхідно. Якби Україна не відмовилась від ядерної зброї, то цієї війни, напевно, не було би.  Якщо в країни є така зброя,  з нею мусять рахуватись. Практика показує, що не можна вірити ані так званим «братнім» державам, ані жодним домовленостям з ними, ні усним, ні письмовим, навіть багатостороннім.

Іосиф, шеф-кухар:
– Звісно, це просто необхідно зробити. Путін бреше всьому світу, він взагалі неадекватний. Він ігнорує всі домовленості і зобов’язання, в тому числі і підписані Росією, тому його слова нічого не означають. Він розуміє тільки мову сили і зброї. Тому для безпечного життя поруч з такими «сусідами» слід мати хорошу зброю.

... Читати далі »
Переглядів: 516 | Додав: bond | Дата: 31.07.2014 | Коментарі (0)

Перезавантаження Державного бюджету:
яким йому бути чи не бути

31 липня ц.р. Верховна Рада України збирається на своє позачергове пленарне засідання. Головним у порядку дня стоїть питання внесення змін до Державного бюджету України на 2014 рік.  Нагадаю, це вже буде друга спроба знайти більшість народних депутатів, які б проголосували за визначені зміни. Адже після невдалого голосування 24 липня, коли розвалилася коаліція «Європейський вибір», Прем’єр-міністр А.Яценюк подав у відставку. Головна причина цього поступку не емоції, як дехто його трактував, а реальна оцінка фінансово-економічного стану країни на найближчу перспективу та її ігнорування частиною депутатського корпусу. Тенденції розвитку економіки на початку року, а також негативний вплив важкої ситуації, що склалася в Донецькій та Луганській областях, на обсяги виробництва в зазначени ... Читати далі »

Переглядів: 558 | Додав: bond | Дата: 31.07.2014 | Коментарі (0)

Поставити самоврядування  на ноги, відвернути соціальний вибух


На рахунках у Державній казначейській службі України заморожено чималі суми коштів. Складається таке враження, що хтось напередодні важкої зими хоче підвісити місцеві бюджети в ситуації невизначеності. Для чого? Щоби у грудні поставити міста і області на коліна, диктувати свої умови? Отримати додатковий важіль тиску на регіони і закріплення порочної практики суперцентралізованої влади, що склалась за доби правління «золотого батона»?
Ситуація може стати детонатором соціального вибуху. Передчуття тривожні. Україна у вирішальний момент своєї історії може знову опинитись в руках безпринципних маніпуляторів.
Саме тому я зареєстрував у ВР проект закону про тимчасовий дозвіл органам місцевого самоврядув ... Читати далі »

Переглядів: 508 | Додав: bond | Дата: 31.07.2014 | Коментарі (0)

УДАР...  по парламенту
Фракція «УДАР» вийшла зі складу коаліції Європейського вибору у Верховній Раді, щоб надати можливість Президенту України розпустити парламент та призначити позачергові вибори. Так відповідну ініціативу «ударівців» пояснив народний депутат України від фракції «УДАР» Роман Чернега на прес-конференції в Івано-Франківську.


«Сьогодні такою є вимога мільйонів українців, які стояли на Євромайдані – це повне перезавантаження влади, – наголосив нардеп. – І ми, своєю чергою, послідовно намагаємося довести цей процес до кінця».
За словами Романа Чернеги, це єдиний можливий шлях очистити законодавчий орган країни від представників «п’ятої колони». «А саме депутатів, що в цих умовах працюють на державу агресора,  роблять все д ... Читати далі »

Переглядів: 574 | Додав: bond | Дата: 31.07.2014 | Коментарі (0)

Зцілення по-східному
В Івано-Франківську з’явився різновид альтернативної медицини – аюрведа
Не боротися з недугами, а зробити так, аби вони більше не виникали. Таким чином спеціалісти з аюрведи пояснюють місію традиційної системи індійської медицини. А ще – чим українці схожі на індусів, який продукт є універсальним для профілактики більшості недуг та який стосунок до цього всього має Александр Македонський.  

Таємниця Індії
Почнемо з Александра Македонського. Великий полководець підкорив півсвіту, а Індію – не вдалося. Окрім нещадних умов, як-от непролазні хащі та всі можливі інфекції, грандіозні плани Македонського зруйнували місцеві таємничі воїни. Вони з’являлися нізвідки і зникали в нікуди, викошували загарбницьке військ ... Читати далі »

Переглядів: 857 | Додав: bond | Дата: 31.07.2014 | Коментарі (0)

Кримінальний телефон
Грабіжників, які відкрито заволоділи мобільним телефоном іванофранківця, затримали протягом доби.


Правоохоронці Івано-Франківського міськвідділу міліції на одній із вулиць обласного центру затримали зловмисників, які пограбували перехожого хлопця, відібравши в нього дорогий мобільний телефон.
22-річний житель обласного центру розповів оперативникам, що невідомі особи просто посеред вулиці заподіяли йому декілька ударів в обличчя, відтак вихопили у нього з рук телефон і втекли у найближчі двори.
Після отриманого повідомлення про грабіж правоохоронці негайно розпочали розшук зловмисників. Невдовзі працівники карного розшуку затримали підозрюваних у скоєнні грабежу. Ними виявилися 26 та 27-річні жителі Івано-Франківська, які в скоєному зізналися. Телефон вилучено і буде повернуто власнику.
За цим фактом в ... Читати далі »

Переглядів: 679 | Додав: bond | Дата: 31.07.2014 | Коментарі (0)

Солодкий символ давнього Станиславова
«Знаменита», «легендарна», «культова» – саме так називають цукерню Кровіцького в українській та іноземній літературі, яка описує життя нашого міста в першій половині ХХ ст.  Заклад, безперечно, був солодким символом давнього Станиславова. Проте цукерня була відомою не лише завдяки вишуканим тістечкам, тортам та іншим смаколикам, а й своєю доволі цікавою, подекуди трагічною історією.


Як усе починалося
Цукерня початково мала двох засновників – Яна Новорольського і молодшого партнера Владислава Кровіцького. Ян Новорольський народився в с. Турка поблизу Коломиї в 1871 р. Юні роки провів у Львові, де служив помічником-практикантом у цукерні Фердинанда Ґросса і Владислава Струся – одній з найвідоміших у країні в той час. Сталося ... Читати далі »

Переглядів: 853 | Додав: bond | Дата: 31.07.2014 | Коментарі (0)