Четвер, 28.03.2024, 14:05
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Липень » 03

Бомба під трубу
«Західний кур’єр» з’ясовував обставини газових терактів  


Аварія, що майже два тижні тому трапилась на  експортному газопроводі «Уренгой—Помари—Ужгород» на Полтавщині, доповнила серію дивних «вибухових» інцидентів, пов’язаних із цим же газогоном на території Прикарпаття. Основна версія досудового слідства щодо причин НП у обох випадках – теракти, вчинені невідомими… Експерти силових відомств і «безпогонні» фахівці сходяться у наступних (поки неофіційних) висновках з цього приводу: є підстави говорити про єдину режисуру обох акцій та велику імовірність спроб нових диверсій на ГТС у найближчі кілька тижнів.

< ... Читати далі »

Переглядів: 1059 | Додав: bond | Дата: 03.07.2014 | Коментарі (0)

Ворожіння на кадровій гущі
Професіоналізм, патріотизм, особиста відданість, наявність умовних одиниць…
Перші кадрові рішення Президента у столиці породили безліч домислів та чуток з цього ж приводу у регіонах. Призначення, які минулого тижня отримало Прикарпаття,  –  в.о. начальника обласного УМВС М.Семанишина та в.о. УДАІ В.Некипілово, лише посилили суперечки на тему «всидить чи не всидить» в інших обласних відомствах. До найбільшої кадрової «тряски» готуються ключові структури – СБУ, прокуратура, податкова та ОДА, очільники яких були призначені до президентських виборів. Олії у вогонь підливають і місцеві активісти від люстрації, у яких останні призначення вже викликали шквал претензій та обурення.
Якими обіцяють бути подальші зміни у владній обоймі, озираю ... Читати далі »

Переглядів: 640 | Додав: bond | Дата: 03.07.2014 | Коментарі (0)

Сергій АДАМОВИЧ:
«Українці постійно демонстрували свою здатність до державотворення»
В Івано-Франківську відбулись урочисті заходи з нагоди відзначення Дня Конституції України та 73-ї річниці проголошення Акту відновлення Української державності.


З цієї нагоди на Вічевому майдані в Івано-Франківську зібралось чимало людей, творчих колективів, які привітали присутніх українськими піснями та цікавими танцювальними номерами, – інформує відділ прес-служби Івано-Франківської обласної державної адміністрації
Жителів міста з Днем Конституції України привітали заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Сергій Адамович, депутат обласної ради і голова обласного об’єднання ВУТ «Просвіта» ім. Тараса Шевченка Степан Волковець ... Читати далі »

Переглядів: 586 | Додав: bond | Дата: 03.07.2014 | Коментарі (0)

Шляховики чекають грошей
Графік ремонту доріг у Івано-Франківську не виконується через затримки з фінансуванням.
Про це повідомив директор департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради Михайло Смушак. За його словами, борг з поточних видатків на ремонти доріг наразі становить 3 млн. 759,3 тис. грн. і ще 2 млн. 621 тис. грн. боргують підрядникам за кілька торік відремонтованих вулиць. «Основна проблема з ремонтом доріг зараз у відсутності фінансування», – наголосив М.Смушак.
Водночас він поінформував, що навіть за таких умов шляховики намагаються працювати і ремонтувати найгірші дороги. Зокрема, вони уже завершили поточні ремонти вулиць Національної гвардії, Ребета. Зараз завершують поточний ремонт вулиці Івасюка. Підготовлені до асфальтування вулиці Українсько ... Читати далі »

Переглядів: 569 | Додав: bond | Дата: 03.07.2014 | Коментарі (0)

Під персональний контроль
Вчора з третьої спроби міські депутати зібрались на друге пленарне засідання 46-ї позаргової сесії міськради, яку міський голова Віктор Анушкевичус скликав для повторного розгляду заветованого ним рішення «Про вдосконалення порядку здійснення контролю за рішеннями міської ради та її виконавчого комітету». Однак вето міського голови депутати так і не подолали.
Зрештою, у цьому не було  сенсу, бо спершу міська рада ухвалила нову редакцію такого рішення, внісши відповідні зміни до регламенту міської ради. Відтепер в заключній частині кожного рішення міськради  обов’язково повинен міститися пункт, в якому мають бути вказані посадові особи, на яких покладається контроль за виконанням рішень.
За словами голови мандатної комісії міськради Михайла Сеньківа, таке формулювання стало компромісним. З ц ... Читати далі »

Переглядів: 576 | Додав: bond | Дата: 03.07.2014 | Коментарі (0)

Богдан Кучер, депутат обласної ради, фракція «Воля»


Українці – на правах «старшого брата»
Так історично склалося, що протягом 360 літ росіяни звинувачують українців в українському націоналізмі, але не готові до того, що вже давно стали націоналістами російськими. Щоб врятувати свою імперію, кремлівські мудреці вкотре знаходитимуть сильного зовнішнього ворога, бо тільки спільний зовнішній ворог може зцементувати російську імперію. І таким ворогом, власне, уже стала Україна. Неоголошена війна РФ Путіна з Україною тому яскраве підтвердження.
На світанні 21-го століття ми з росіянами постали перед світом із занадто непоєднуваними менталітетами.
Психологічно росіяни, від Хло-Путіна і  до останнього вуличного п’янички, вже дозріли до того, що вони, по-пан ... Читати далі »

Переглядів: 615 | Додав: bond | Дата: 03.07.2014 | Коментарі (0)

«Айдару» потрібні тепловізори
Депутат Івано-Франківської міської ради Андрій Грималюк, який бере участь в антитерористичній операції на сході України у складі батальйону територіальної оборони Луганської області «Айдар», просить  прикарпатців допомогти у придбанні тепловізорів.
За словами А.Грималюка, тепловізори конче необхідні під час несення служби вночі, коли зазвичай і відбуваються основні бої. Наразі у батальйоні «Айдар» є лише один такий пристрій. Гроші на ще один тепловізор зібрали наші  «свободівці». Але цього мало. Тому він звернувся до всіх небайдужих з проханням  допомогти у зборі коштів і придбанні таких приладів.
Найкращими, за його словами, є тепловізори PULSAR Quantum HD50S. У нас вони коштують понад 60 тисяч гривень, але в Німеччині їх можна придбати дешевше. Всі о ... Читати далі »

Переглядів: 699 | Додав: bond | Дата: 03.07.2014 | Коментарі (0)

Посилили патрулювання
Івано-франківські правоохоронці посилили патрулювання міста і збільшили кількість нарядів патрульно-постової служби.
Про це повідомив начальник відділу дільничних інспекторів міліції МВ УМВС Ігор Полив’яний. За його словами, посилення патрульно-постової служби відбулось за рахунок офіцерів управління міськвідділу міліції.
Як поінформував І.Полив’яний, минулого тижня до чергової частини МВ УМВС надійшло 276 інформацій, зареєстровано 54 злочини.
Серед них чотири хуліганства, три випадки збуту наркотиків, шість фактів умисного пошкодження майна, 15 фактів нанесення тілесних ушкоджень громадянам та п’ять економічних злочинів. Задокументовано 124 адміністративні правопорушення. Також за минулий тиждень надійшло 16 інформацій про дорожньо-транспортні пригоди та 21 інформація про раптову смерть громадян.& ... Читати далі »

Переглядів: 570 | Додав: bond | Дата: 03.07.2014 | Коментарі (0)

Незаконне узаконять?
Підвищивши орендну плату за землю у десять разів, головний комунальник міста пропонує «узаконити» незаконно встановлені малі архітектурні форми і літні торгові майданчики.
З такою ідеєю директор департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Михайло Смушак виступив на вівторковій апаратній нараді у міськвиконкомі. «Якщо процес неможливо побороти, його потрібно очолити», – вважає він. М.Смушак зазначив, що здійснювати демонтаж незаконно встановлених МАФів комунальному департаменту важко, бо кожне таке знесення, за його словами, призводить до серйозних конфліктів.
«Добре, коли конфлікти закінчуються сварками, але іноді доходить до бійок. До них власники незаконно встановлених споруд залучають осіб спортивної зовнішності, а наш департамент залучає до демонтажу  працівників ... Читати далі »

Переглядів: 640 | Додав: bond | Дата: 03.07.2014 | Коментарі (0)

vox populi
Як ви ставитесь до відновлення антитерористичної операції?
Віктор,  водій:
– Дуже позитивно. Скільки будемо тих найманців терпіти, що воюють проти нас за гроші на нашій же землі?! Наші хлопці за свою Батьківщину стоять, а тим запроданцям чого тут треба? Нехай забираються геть з України, поки живі! Почув по новинах, що вівторок був вдалий для нашої армії, і тішуся: скільки можна терпіти, щоб наших людей відстрілювали на своїй же землі? І односторонній мир окупантам і запроданцям нічого не сказав: вони розуміють тільки мову сили і війни.


Діана, перукар:
– А що, відновили АТО? Я не чула нічого про це, бо маю маленьку дитину, вона хворіла, і я перестала стежити за новинами. Я не знаю, чи це добре, чи погано. Страшно, коли убивають… Добре, що гинуть терористи. А ... Читати далі »

Переглядів: 622 | Додав: bond | Дата: 03.07.2014 | Коментарі (0)

Як бути з Донбасом?

Юрій АНДРУХОВИЧ:
— Перш за все нам усім — із київським керівництвом включно — слід іще раз відповісти собі на запитання, якого майбутнього для своєї країни ми хочемо? Що є нашою метою? Куди ми йдемо? Чи наше приєднання до західної демократичної спільноти у формі, скажімо, членства в НАТО та ЄС справді можливе, якщо намагатися зберегти у складі країни Донбас? Особисто в мене така можливість викликає дуже великі сумніви. Будь-яке соціологічне опитування показує вкрай низьку підтримку прозахідного курсу на Донбасі. До того ж ця підтримка, здається, має тенденцію до подальшого зниження, вона прямує до нуля. Цю соціологію загалом підтверджують щоденні новини з Донбасу, розвиток подій у бік загострення та ескалації, – прокоменту ... Читати далі »

Переглядів: 755 | Додав: bond | Дата: 03.07.2014 | Коментарі (0)

Школа, до якої  охоче йдуть влітку
В Івано-Франківську вперше проходить літня школа народних ремесел для дітей і молоді. Це складова проекту «Відновлення ковальського мистецтва як одного із найстаріших елементів економічного зростання», що фінансується з коштів Євросоюзу. Важко виокремити якусь одну її складову, адже це і народознавство, і профорієнтація, і екологічно-просвітницьке спрямування, і перші кроки до змістовного дозвілля чи до започаткування власної справи, і підготовка театралізованої вистави. Давайте переконаємося в цьому.


Глина, папір, солений сир плюс дитяча фантазія
У школі різні за віком діти – від 8 років до 18. Молодша група, до 14-и років, займається на базі клубу «Ліра», старша – у «Ровеснику». Частина з них є активістами клубів за місцем прожив ... Читати далі »

Переглядів: 850 | Додав: bond | Дата: 03.07.2014 | Коментарі (0)

Не в замку щастя
Для івано-франківських молодят знайшли альтернативу вішанню металевих замків  на коване дерево щастя, що на «стометрівці»
Минулого тижня в нашому місті вже вдруге з кованого дерева щастя спиляли металеві колодки, якими були обвішані гілки цього дерева. Із 20 кілограмів «спиляного щастя» в майбутньому місцеві ковалі планують створити символічну скриню бажань. Таким чином молодятам пропонують змінити роками укладену традицію.
У тому, що свої почуття можна висловлювати не завдяки замку на дереві чи десь на мосту, переконані і майбутні молодята – актор драмтеатру Євген Холодняк та хореограф Танцювальної школи Влада Ями Анна Тарас. Вони вже остаточно вирішили, що не вішатимуть замка від свого сімейного щастя, а придумають якийсь зовсім інший си ... Читати далі »

Переглядів: 887 | Додав: bond | Дата: 03.07.2014 | Коментарі (0)

Вшанування нашої славної землячки
29 червня в Івано-Франківську відбулося урочисте відкриття анотаційної дошки нашій славній землячці, всесвітньовідомій оперній співачці, педагогу Ірині Маланюк.
Іра Маланюк народилася у Станиславові 29 січня 1919 року, училася в українській приватній школі ім. Маркіяна Шашкевича, українській жіночій гімназії УПТ, консерваторії польського музичного товариства ім. С. Монюшка.
Доля співачки склалася так, що світове визнання вона отримала на чужині. Їй аплодували в оперних театрах Австрії, Німеччини, Італії, Франції, Великобританії, Іспанії, Аргентини, а в радянській Україні про неї не згадували. Ще б пак! Згідно з комуністичною ідеологією вважалося, що все культурне надбання було принесене в Західну Україну радянською владою! І тільки в 1994 році Ірина Маланюк змогла відвідати місто свого дитинства та юності.
... Читати далі »

Переглядів: 540 | Додав: bond | Дата: 03.07.2014 | Коментарі (0)

ФК «Калуш» мріє про Кубок УЄФА
Під час футбольного міжсезоння футбольні вболівальники Прикарпаття не нудьгуватимуть. Один з представників нашого чемпіонату – ФК «Калуш», підсилений гравцями з інших клубів, візьме участь у відбірковому турнірі за право участі у 9-му розіграші Кубку регіонів УЄФА серед аматорів.
Згаданий турнір УЄФА проводить щодва роки. У ньому не можуть брати участь футболісти, які раніше були пов’язані контрактами з професійними клубами. Оскільки в провідних аматорських клубах України на провідних ролях перебувають колишні «профі», ФФУ вирішила провести окремий турнір для команд, що будуть сформовані  з «чистих» аматорів. Це могли бути як клуби, так збірні регіонів.
Турнір задумувався ще взимку, до всім відомих суспільно-політичних подій. Планувалося, що буде сф ... Читати далі »

Переглядів: 536 | Додав: bond | Дата: 03.07.2014 | Коментарі (0)

Футбол прийшов зі студентської лави
105 років тому в Станиславові відбувся перший міжміський матч
Датою, від якої веде відлік український футбол, вважається 14 липня 1894 року, коли у Львові під час ІІ загальнокраєвого злету спортивного товариства «Сокіл» відбувся показовий поєдинок між командами Львова та Кракова. Однак ще добрий десяток років копаний м’яч залишався розвагою для учнівської молоді. І лише з початком ХХ сторіччя він почав набувати організованих форм.
Перший футбольний клуб на Галичині постав у 1903 році: у тому ж таки Львові учні І реальної школи заснували ФК «Слава», перейменований згодом у ФК «Чарні». Наступного року в IV гімназії заснували ГКС (Гімнастичний клуб спортовий), пізніше – «Погонь», котрий у 1920-х рр. ... Читати далі »

Переглядів: 1253 | Додав: bond | Дата: 03.07.2014 | Коментарі (0)

77 – щастя в квадраті
Його часто можна зустріти на культурно-просвітницьких чи політичних заходах, які відбуваються в Івано-Франківську. Чи просто в товаристві колег на вулицях міста. От гомонять собі вродливосивочолі добродії, спацеруючи по «сотці», навколо вирує людське велелюддя, і ніхто з прохожих навіть не здогадується, що один з тих поважних красенів – автор архітектурного простору, який став першою в Україні (і другою в колишньому СРСР) пішохідною зоною в центральній частині міста. За це пан Григорій Будзик (а саме про цього будівничого України ми ведемо мову) разом з колегою Володимиром Мартинюком були висунуті на здобуття Державної премії ім. Т. Г. Шевченка в галузі архітектури.
 Але не слід забувати, що діялося це в 1988 році, та ще в «найсправедливішій і найдемократичнішій» країні світу. І шлях до ... Читати далі »

Переглядів: 704 | Додав: bond | Дата: 03.07.2014 | Коментарі (0)