П`ятниця, 29.03.2024, 09:48
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Січень » 03
Михайло ВИШИВАНЮК:
«Україна змусить рахуватися з собою і Росію, і Європу»


Це перше інтерв’ю двічі голови Івано-Франківської ОДА Михайла Вишиванюка після його відставки.
В розмові з журналістом «Західного кур’єра» Михайло Васильович дає свою оцінку ситуації в державі, ролі Майдану та сценарію  з його придушення. Запевняє, що Україна не лише підпише асоціацію з Європейським Союзом, а стане його повноправним членом. І роль Віктора Януковича в цьому очевидна.


– Якось так сталося, що відмові від підписання асоціації з ЄС передували зміни голови ОДА в Івано-Франківській та Львівській областях. Дуже символічні зміни. Ви називали Президента як такого, хто просунувся в євроінтеграції найближче зі всіх попередніх Президентів, українським Черчіллем, пророкували йому другий президентський термін, голосування 70% прикарпатців за Януковича. Віктор Федоро ... Читати далі »
Переглядів: 952 | Додав: bond | Дата: 03.01.2014 | Коментарі (0)

На Майдані прийняли маніфест дій

В якості першочергових дій Майдан вимагає відставки уряду, ліквідації "Беркуту" і покарання всіх винних.

На народному віче "Солідарність проти терору" на київському майдані Незалежності прийняли маніфест з короткостроковими і довгостроковими завданнями на майбутній період. Текст маніфесту озвучив депутат фракції "Батьківщина" Олександр Турчинов, після чого Майдан проголосував за цю ініціативу підняттям рук.
Серед короткострокових завдань Турчинов назвав звільнення і реабілітацію всіх затриманих активістів Євромайдану, а також притягнення до відповідальності замовників і виконавців застосування сили щодо протестувальників. Крім того, у маніфесті сказано про ліквідацію спецпідрозділу "Беркут" та притягнення до відповідальності всіх його співробітників, котрі били учасників Євромайдану в Києві.
"Ми вимагаємо відставки Прем'єр-міністра Азарова і формування ... Читати далі »
Переглядів: 740 | Додав: bond | Дата: 03.01.2014 | Коментарі (0)

Інвестують у труби

Івано-Франківська міська рада погодила інвестиційну програму державного міського підприємства «Івано-Франківськтепло-комуненерго» на 2014 рік, яка передбачає комплекс заходів з реконструкції та модернізації системи теплопостачання міста.

Як повідомив в.о. директора ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» Василь Рущак, заходи, включені до інвестиційної програми підприємства на 2014 рік, передбачені попередньо затвердженими схемою теплопостачання Івано-Франківська та стратегічним планом дій «Івано-Франківськтеплокомуненерго» на 2012-2016 роки. За його словами, цією програмою передбачено комплекс заходів з реконструкції та заміни теплових мереж, які перебувають в експлуатації понад 25 років, мають незадовільний технічний стан та спричиняють значні втрати теплоносія через відсутність ізоляції.
Зокрема, планується здійснити реконструкцію трубопроводу теп ... Читати далі »
Переглядів: 682 | Додав: bond | Дата: 03.01.2014 | Коментарі (1)

Перевізників попереджають про покращення

Івано-Франківська міська влада почала підготовку до проведення у 2015 році чергового конкурсу на обслуговування міських автобусних маршрутів та оголосила конкурс на заміщення посади начальника міського відділу транспорту.

На останньому засіданні сесії міської ради депутат від ВО «Свобода» Михайло Сеньків виголосив запит, який стосувався забезпечення покращення пасажирського обслуговування на міських автобусних маршрутах. Зокрема, під час підготовки до майбутнього конкурсу на обслуговування міських автобусних маршрутів він запропонував виконавчій гілці влади розробити програму переведення маршрутів на обслуговування великогабаритними автобусами з наданням переваги транспортним засобам з низьким рівнем підлоги, а також запропонував опрацювати питання щодо обов’язкового обладнання автобусів навігаторами, створення системи контролю за ... Читати далі »
Переглядів: 780 | Додав: bond | Дата: 03.01.2014 | Коментарі (0)

Безпечний чи ні?

У міському бюджеті на 2014 рік необхідно передбачити кошти на здійснення комплексного обстеження стану моста через річку Бистрицю Солотвинську на вулиці Галицькій.

На цьому наполягає депутат міськради від мікрорайону «Пасічна» Роман Харук. Він каже, що проведення обстеження стану цього, наразі єдиного моста, який з’єднує мікрорайон «Пасічна» з містом, домагається ще з 2008 року, після нищівної повені.
«Досі обстеження моста проводилися лише візуально. Неозброєним оком видно, що міст має дефекти. Зокрема, залізобетонних конструкцій, які у кількох місцях є оголеними. Тому треба передбачити кошти на комплексне обстеження моста і його залізобетонних конструкцій спеціальним обладнанням», – наголошує Р.Харук.
Як поінформував директор департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Михайло Смушак, дорожнє ремонтно-експлуатаційне управління, ... Читати далі »
Переглядів: 675 | Додав: bond | Дата: 03.01.2014 | Коментарі (0)

ЗМІ – не прапор, ЗМІ – дзеркало

Минулого тижня в Івано-Франківську, як і в інших обласних центрах України, пройшла журналістська акція «Ні насильству!». На площі перед облдержадміністрацією  працівники прикарпатських ЗМІ висловили протест проти побиття журналістки, активної учасниці столичного Євромайдану Тетяни Чорновол та мирних громадян. В акції взяли участь і журналісти «Західного кур’єра». Все логічно і правильно. Та дуже прикро, що в результаті акцію журналістської професійної солідарності перетворили на політичну.

Хіба можна інакше розцінювати відкрите звернення журналістів, в якому ідеться: «Ми, представники ЗМІ Прикарпаття, спільно з обласним Штабом національного спротиву…». Логічно, що Штаб національного спротиву, різноманітні партії (незалежно від політичної забарвленості), громадські організації роблять звернення, заяви, заклики. Але не логічно, коли вони є спільними з журн ... Читати далі »
Переглядів: 706 | Додав: bond | Дата: 03.01.2014 | Коментарі (0)

Володимир Чорноус, депутат міськради, фракція «УДАР-Громадський форум»

Спроби відступити  від генерального плану міста неминуче закінчаться поразкою

Останніми тижнями увага, без перебільшення кажучи, всіх іванофранківців, безперечно, прикута до Майдану – серця всеукраїнської акції народного спротиву політичним банкрутам з вищих ешелонів влади. Тисячі наших краян стали ядром  протестного руху, його основною рушійною силою. Цілком логічно, що серед них опинилися і десятки прикарпатських депутатів  місцевих рад усіх рівнів як виразники політичної волі своїх виборців.
Втім, попри державницькі клопоти, народні обранці не забувають і про насущні проблеми івано-франківської господарки. І далі триває напружена, кропітка повсякденна робота депутатських комісій і фракцій щодо формування міського бюджету, реалізації різноманітних програм соціально-екон ... Читати далі »
Переглядів: 610 | Додав: bond | Дата: 03.01.2014 | Коментарі (0)

Переможний настрій

В останньому матчі 2013-го «Ураган» «всуху» обіграв луганський ЛТК, дещо реабілітувавшись за невиразну попередню гру проти аутсайдера змагань – «Спортлідера+». Перемога дозволила «драконам» переміститися на другу сходинку турнірної таблиці.
Та в цілому у грі команди простежується певний спад, – вважає головний тренер команди Сергій Гупаленко. Є певні проблеми зі складом: одні – травмовані, інші – не готові зіграти на всі сто. Втім, у грі з луганцями наявного потенціалу вистачило, щоб додати до свого багажу три очки.
 

Наснаги франківцям мали додати слова наставника про близьке відкриття трансферного вікна. «Ураганівці», схоже, мають твердий намір підсилити склад. Однак провідні вітчизняні гравці навряд чи забажають змінювати прописку, тож «драконам» очевидно доведеться шукати новачків «на стороні». Чи вдасться?
Наступний матч в чемпіонаті У ... Читати далі »
Переглядів: 575 | Додав: bond | Дата: 03.01.2014 | Коментарі (0)

Зірваний сезон,
або Як театр став маріонеткою в руках влади і будівельників


Наприкінці року, котрий уже залишився позаду, директор Івано-Франківського академічного обласного українського музично-драматичного театру   ім. Івана Франка Ростислав Держипільський продемонстрував журналістам, у якому стані їхня споруда переходить у новий рік. Одразу ж нагадаємо, що, за словами колишнього голови ОДА Михайла Вишиванюка, драмтеатр мав бути готовий ще у жовтні 2013 року.


«Така ситуація сталася через те, що ремонт було розпочато невчасно. Ми спеціально скоротили минулий театральний сезон, аби дати можливість підрядникам приступити до ремонту драмтеатру. Але від квітня до серпня цього так ніхто й не робив. Тепер є причина для деяких недоброзичливців на повний голос заявити, що Держипільський не може впоратися із ремонтом приміщення. Скажу вам відверто: наскільки мені відомо, ще на самому по ... Читати далі »
Переглядів: 817 | Додав: bond | Дата: 03.01.2014 | Коментарі (0)