Субота, 20.04.2024, 11:22
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Серпень » 28

Великий розпродаж
Кабмін оголосив початок найбільшої за останні 20 років приватизації. Івано-франківські підприємства також пустять з молотка


Чотири тисячі державних підприємств,  серед яких найстаріший Івано-Франківський локомотиворемонтний завод та місцевий спиртзавод ОДОСП «Княгинин» (разом з вертикально інтегрованим холдингом «Укрспирт»), вже до кінця цього року стануть чиєюсь приватною власністю. Український уряд своїм розпорядженням N667-р від 17 липня вирішив виставити їх на продаж, щоб в умовах кризи залатати бюджетні діри, а заодно дати відсіч корупції у сфері держуправління.
«Сьогодні державна власність – предмет небувалої корупції, – пояснив урядову ініціативу  Прем’єр-мін ... Читати далі »

Переглядів: 691 | Додав: bond | Дата: 28.08.2014 | Коментарі (0)

Сервіс під сумнівом
Комунальне підприємство ТЦ «Сервіс-Авто» вкотре опинилося у центрі суперечок на сесії міської ради  


То все-таки – законно чи ні «люди в жовтому» змушують франківських водіїв платити за паркування? Півторагодинна полеміка на цю тему депутатів, прокуратури, податкової та інших відомств під час останнього засідання сесії Івано-Франківської міськради остаточної відповіді на це питання так і не дала. Роботу комунального підприємства ТЦ «Сервіс-Авто» – головного упорядника міських парковок – депутати розглянули з усіх боків – фінансового, юридичного, політичного. І врешті зійшлися на тому, що ані реорганізація, ані ліквідація підприємства не на часі. Хоч прокуратур ... Читати далі »

Переглядів: 878 | Додав: bond | Дата: 28.08.2014 | Коментарі (0)

Парад вишиванок  


24 серпня з нагоди 23-ї річниці Незалежності України в Івано-Франківську пройшла традиційна хода у вишиванках, організована ВО «Свобода». Родзинкою цьогорічного свята стали арт-столики, де організатори вплітали охочим синьо-жовті стрічки у волосся, малювали прапорці на обличчі та робили фото з переодягненими Козаком та Козачкою. Колона націоналістів на чолі з народним депутатом України від фракції ВО «Свобода» Русланом Марцінківим пройшлася вулицею Незалежності до Вічевого майдану, де відбулося традиційне віче.   
Незважаючи на дощову погоду, захід зібрав чимало учасників. Одягнені у національний одяг, прикрашені синьо-жовтими стрічками націоналісти вже традиційно збираються, аби відсвяткувати знаменний день в житті кожного украї ... Читати далі »

Переглядів: 572 | Додав: bond | Дата: 28.08.2014 | Коментарі (0)

Не пройшов «фейс-контроль»
Працівники «Івано-Франківського ЛРЗ» відмовилися впускати новопризначеного керівника на територію заводу та вийшли на протест під облдержадміністрацію
Трудовий колектив державного підприємства ПрАТ «Івано-Франківський локомотиворемонтний завод» виступив проти призначеного наказом міністра  інфраструктури нового директора заводу. Олександра Кучерука, що у вівторок прибув на завод для представлення разом із заступником профільного міністра, працівники не впустили на територію підприємства.
«У нас є чинний керівник – Ярослав Григорович Ленів, і в його зміні колектив не вбачає потреби, – пояснив журналістам заступник голови профкому, начальник юридичної служби ІФЛРЗ Михайло Остап’юк. – Зараз підпри ... Читати далі »

Переглядів: 557 | Додав: bond | Дата: 28.08.2014 | Коментарі (0)

Земельні страсті
Голова ОДА Андрій Троценко відкинув звинувачення на адресу його родини про привласнення землі з нафтовими вишками
«З мого боку нема ніякої кулуарності. Інформація опосередковано зачіпала  мене як посадову особу. Як людина публічна я готовий у публічний спосіб аргументувати навіть не свої дії, а моєї родини», – зауважив голова Івано-Франківської облдержадміністрації Андрій Троценко.
Нагадаємо, минулого тижня в інтернет-просторі появилася інформація про те, що на батька голови ОДА – Володимира Троценка – оформлена земельна ділянка у Микуличині в урочищі «Чемериця», на якій розміщена нафтова вишка.
Зрештою, голова ОДА аргументував таке прагнення членів його родини отримати земельну ділянку законним правом і повідомив, що зем ... Читати далі »

Переглядів: 552 | Додав: bond | Дата: 28.08.2014 | Коментарі (0)

Микола ВІТЕНКО, секретар Івано-Франківської міської ради


Українського змісту Україна!
В сьогоднішні, без сумніву, найважчі дні нашої незалежної історії я хочу привітати мешканців міста Івано-Франківська та всіх українців із 23-ю річницею Незалежності України. Найголовніше я бажаю усім миру, спокою, оптимізму та віри у світле майбутнє нашої держави.
Уже десять місяців увесь український народ щодня живе з найосновнішою думкою в голові, думкою про долю своєї Батьківщини, своїх рідних та близьких. Я впевнений у тому, що сьогодні не знайдеться байдужого до питань існування незалежної України, до проблем вимушених переселенців з інших областей нашої країни, до стану нашої армії та війська. Зараз кожен українець, як один, в спільному пориві прагне якомога швидшої перемоги над ворогом та повернення лад ... Читати далі »

Переглядів: 461 | Додав: bond | Дата: 28.08.2014 | Коментарі (0)

ЕКСПЕРТНА ДУМКА


Провал в усіх напрямках
Офіційна статистика свідчить, що Україна зустрічає цьогорічний День Незалежності всього в кроці від прірви. В I півріччі реальний ВВП впав на 3% – в 2,3 раза більше, ніж рік тому. Тільки в II кварталі економіка стала менше на 4,7%. Моторошні тенденції, які було неможливо уявити ще рік тому, коли країна відзначала свій 22-й День Незалежності і прагнула в прекрасне європейське майбутнє.
Надії, які плекав прем'єр Арсеній Яценюк на пожвавлення виробництва в результаті девальвації гривні, не виправдалися. Тільки в липні 2014 промвиробництво обвалилося на 12,1%, найбільше постраждали видобуток вугілля, машинобудування, хімпром, металургія – галузі, сконцентровані в основному в охопленому вій ... Читати далі »

Переглядів: 561 | Додав: bond | Дата: 28.08.2014 | Коментарі (0)

Фестиваль волі
Патріотичне дійство «Довбушфест» зібрало майже 20 тисяч гостей


Незвична хода центральною частиною міста у супроводі трембітарів та опришків на конях, спортивні забави, етноярмарка та чимало цікавих патріотичних розваг. Так відзначили День Незалежності в обласному центрі Прикарпаття.

Центральним дійством стало проведення фестивалю волі «Довбушфест». Для самого Івано-Франківська це новинка. Чи не вперше з-під купола ратуші перед відкриттям фестивалю  сурмили трембіти, а хода від ратуші до «білого дому» відбулася не під супровід традиційного оркестру – усі учасники ходи, на чолі якої були учасники гурту «Кораллі», співали пісню про славного опришка Олексу До ... Читати далі »

Переглядів: 585 | Додав: bond | Дата: 28.08.2014 | Коментарі (0)

Музейні «літні етюди»
В суботу у Музеї мистецтв Прикарпаття відбудеться чергова акція «Ніч у музеї». Щоправда, організатори трохи змінили формат заходу. Акцію «Літні етюди в Музеї мистецтв Прикарпаття» проводять із метою популяризації музею серед населення краю, а також збирають кошти для реставрації творів мистецтва, котрі перебувають у фондах.
«Ми хочемо проводити схожі акції щороку, адже зазвичай наш музей відкритий з 10 до 17 години. А тому мешканці міста дуже рідко відвідують наш заклад, переважно нашими гостями є туристи або студенти мистецьких навчальних закладів, – каже куратор проекту Михайло Тимчук. – Ми прагнемо популяризувати ту експозицію, котра сьогодні виставлена у нашому залі, та зацікавити пересічних краян мистецтвом».
У програмі мистецького вечора передбачена лотерея ... Читати далі »

Переглядів: 819 | Додав: bond | Дата: 28.08.2014 | Коментарі (0)

Історія у документах і фактах
В обласній універсальній науковій бібліотеці презентовано книгу документів та матеріалів «Український національно-визвольний рух на Прикарпатті в XX столітті. Том I, книга 1. 1919-1929 рр.». Над виданням працював колектив фахівців Інституту історії, політології та міжнародних відносин Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника під керівництвом директора Миколи Кугутяка.
Наукові документальні дослідження національно-визвольного руху на Прикарпатті у минулому столітті – це дуже маловивчена сторінка нашої історії, запевняють фахівці, а тому й переконують, що навіть презентація цих декількох томів – це лише початок великої дослідницької справи.
Директор навчально-наукового центру досліджень українського національно-визвольного руху ім. Олександра Карпенка, що діє при Прик ... Читати далі »

Переглядів: 564 | Додав: bond | Дата: 28.08.2014 | Коментарі (0)

Дербі на користь новачка
У День Незалежності традиційно відбувся фінальний матч розіграшу Кубка Івано-Франківщини з футболу. У ньому зійшлися два представники Рожнятівщини – «Кроно-Карпати» з Брошнева-Осади і ФК «Перегінське», новачок обласних змагань.
Варто зауважити, що дербі у вирішальному матчі кубка області є доволі рідкісним явищем. За останні шість десятиліть подібне трапилося лише одного разу! У 2001 році в боротьбі за трофей зійшлися два представники Коломийщини – «Дельта» з Гвіздця і ФК «Королівка».
Варто зауважити, що брошнівчани у своїй історії двічі діставалися фіналів кубка і двічі його здобували. Було це, правда, ще півстоліття тому – у 1964 та 1965 роках місцеві «Карпати» почергово обіграли «Нафтовик» з Надвірної та калуський «Хімік& ... Читати далі »

Переглядів: 539 | Додав: bond | Дата: 28.08.2014 | Коментарі (0)

Підготовку завершено
Цієї суботи в Україні стартує новий футзальний сезон
У суботу матчем за Суперкубок України розпочинається новий футзальний сезон. Перший трофей розіграють чемпіон і володар кубка – харківський "Локомотив" та львівська "Енергія", що була суперником «залізничників» у фіналі національного кубка. Матч пройде у Харкові. А вже за тиждень стартує 22-й чемпіонат країни.
Його учасникам стануть десять команд – харківський "Локомотив", львівська "Енергія", івано-франківський "Ураган", "Кардинал-Рівне", луганська ЛТК, хмельницький "Спортлідер+", а також чотири новачки з 1-ї ліги – "Лукас" Кременчук, «СумДУ» Суми (свого часу вже виступала в еліті), криворізький & ... Читати далі »

Переглядів: 734 | Додав: bond | Дата: 28.08.2014 | Коментарі (0)