П`ятниця, 19.04.2024, 02:26
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Серпень » 18

Президентська «хата скраю»
«Синьогора» чекає на візит нового господаря


Відколи Президентом України, а отже, і новим хазяїном державної резиденції «Синьогора» у Гуті став Петро Порошенко, персонально він не навідався туди ще жодного разу. Натомість послав «у розвідку» дружину, яка разом із двома синами погостювала на обійсті кілька липневих днів. Подейкують, головною метою «синьогорівського» візиту Марини Порошенко було саме як слід роздивитися маєток та вирішити, чи варто залишати резиденцію у нинішньому статусі, чи продати якому-небудь заможному любителю гірського відпочинку, суттєво поповнивши держбюджет.    
«Дуже приємна», «проста жінка», ... Читати далі »

Переглядів: 832 | Додав: bond | Дата: 18.08.2014 | Коментарі (0)

Виховання і комфорт
П’ятірка найпопулярніших дитячих садочків Івано-Франківська

В Івано-Франківську, як і в більшості обласних центрів України, щороку гостро стоїть питання влаштування дитини у дошкільний навчальний заклад. І навіть завдяки новації – електронному реєстру малюків – черги у дитсадки аж ніяк не зменшуються. Із запровадженням електронного реєстру молодих батьків частково позбавили можливості вибору дошкільного закладу для свого чада. Тепер, як правило, можна вписатися в реєстр тільки один раз. Але у місті не вщухають розмови про те, котрий дошкільний навчальний заклад достойний носити звання народного улюбленця. Кому ж належать лаври першості у батьківському рейтингу, з’ясовував «ЗК».
... Читати далі »

Переглядів: 1389 | Додав: bond | Дата: 18.08.2014 | Коментарі (0)

В Івано-Франківську відновлять військовий госпіталь?


Президент України Петро Порошенко доручив обласним державним адміністраціям розробити програми з лікування та реабілітації бійців, які постраждали в зоні бойових дій.
Про це на прес-конференції розповів голова облдержадміністрації Андрій Троценко.

«Всім військовослужбовцям, які постраждають, будуть поранені в зоні АТО, ми зобов’язані на теренах області створити умови для реабілітації, – зауважив голова облдержадміністрації. – Було озвучено, що зараз міністерство фінансів знайде можливість навіть в умовах скрути передбачити з державного бюджету кошти для реалізації такої програми».
Комплексні заходи означеної програми за дорученням голови облдержадміністрації розроблятимуть у департаменті охорон ... Читати далі »

Переглядів: 731 | Додав: bond | Дата: 18.08.2014 | Коментарі (0)

«Свято хліба»
7 вересня 2014 року в м. Івано-Франківську (майдан А.Шептицького) відбудеться щорічний фестиваль, присвячений завершенню збору врожаю, «Свято хліба».
Відповідно до програми дійства проводитиметься виставка-ярмарок хлібобулочних та кондитерських виробів, яка супроводжуватиметься цікавими майстер-класами, забавами для дітей, частуванням козацькими стравами тощо. Одночасно зі «Святом хліба» проходитиме традиційний ярмарок декоративно-ужиткового мистецтва «Прикарпатський вернісаж». Місцями проведення останнього є вул. Низова та Бастіонна площа.
Головними завданнями організаторів є вшанувати хліб як одвічну цінність українського народу та популяризувати багатогранність народних ремесел.

«Довбушфест»
23-24 ... Читати далі »

Переглядів: 624 | Додав: bond | Дата: 18.08.2014 | Коментарі (0)

Захисники держави отримають комунальні пільги
В Івано-Франківську готові до надання комунальних пільг місцевим мешканцям-учасникам антитерористичної операції та родинам загиблих на Сході. Їх хочуть звільнити від квартплати, розрахунків за послуги водо- та теплопостачання й інших місцевих платежів. З відповідною ініціативою до міської ради звернувся народний депутат від ВО «Свобода» Руслан Марцінків. Парламентар переконаний: у такий спосіб громада хоч якось зможе віддячити військовим, міліціонерам та добровольцям за вірність Україні: "Міська рада має показати, що ми справді вдячні тим патріотам, які воюють за незалежність і єдність держави. Аби отримати ці пільги, потрібно мати посвідчення учасника бойових дій або ж мати посвідчення родини загиблих у зоні АТО". Даний проект рішення депутати міської ради планують затвердити вже цього тижня.
До речі, в обл ... Читати далі »

Переглядів: 593 | Додав: bond | Дата: 18.08.2014 | Коментарі (0)

СБУ закликає жителів Прикарпаття до співпраці
Щодня знаходить підтвердження інформація СБ України про злочинну діяльність агентів спецслужб Російської Федерації в нашій державі.
Лише впродовж минулого тижня співробітники СБУ затримали кількох підозрюваних: снайпера сепаратистів, котрий переховувався в Києві під виглядом переселенця, офіцера спецпідрозділу міліції, який передавав терористам інформацію про сили АТО, та громадянина РФ, який намагався отримати у  військових інформацію для російських спецслужб.
У зв’язку з цим Управління СБ України в Івано-Франківській області закликає мешканців краю не бути байдужими. Просимо власників готелів, садиб, квартир, ріелторів та усіх громадян повідомляти в СБ України про факти прибуття та перебування в регіоні підозрілих осіб, наміри здійснення сепаратистської, диверсійної, розвідувально-підривної та терористичної дія ... Читати далі »

Переглядів: 553 | Додав: bond | Дата: 18.08.2014 | Коментарі (0)

Михайло СЕНЬКІВ,  депутат  Івано-Франківської міської ради,  фракція ВО «Свобода»


Герой посеред нас
Сьогодні про війну. Про неї читати важко. Але ще важче робиться, коли у списках загиблих чи поранених бачиш знайомі прізвища.
Днями натрапив на одне таке – Олег Сухарєв. Побачив фото пораненого бійця і пригадав, що з цим хлопцем довгий час були сусідами на вулиці Сорохтея. Також пригадав, що дещо скептично ставився до його поведінки – після повернення з армії в Олега з’явився мотоцикл. А нічні перегони з надривним ревінням двигунів не сказав би, що полюбляю. Одним словом, ні майбутнього «майданівця», ні тим більше захисника України в моєму уявленні про хлопця годі було розгледіти.
Аж раптом у соціальних мережах побачив повідомлення п ... Читати далі »

Переглядів: 537 | Додав: bond | Дата: 18.08.2014 | Коментарі (0)

Причулося…
Працівниця літника, котра поскаржилася журналістам на міську владу за вимагання 100-тисячного хабара, взяла свої слова назад
Як повідомляв «ЗК» у минулому номері, міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус зобов’язав правоохоронців провести об’єктивне розслідування з приводу висловлювання барменки одного з літніх торгових майданчиків. Жінка стверджувала, що за встановлення літника міська влада вимагала у власника хабар у 100 тисяч гривень. Проте до розслідування справа так і не дійшла – працівниця написала заяву-спростування своїх слів.     
«Прошу мою заяву, озвучену в інтерв’ю журналістам 31.07.2014 р. щодо вимагання владою м. Івано-Франківська хабара за встановлення літнього торгового майданчика, не ... Читати далі »

Переглядів: 576 | Додав: bond | Дата: 18.08.2014 | Коментарі (0)

Місто причепурять
До 23-ї річниці Дня Незалежності України франківські комунальники будуть прибирати, фарбувати та косити в посиленому режимі
Комунальні служби Івано-Франківська запланували низку заходів із впорядкування міста до Дня Незалежності.  За словами директора міського департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Михайла Смушака, незважаючи на обмежене фінансування, Івано-Франківськ  відзначатиме 24-те серпня приведеним до ладу.    
«Єдине, цього року, враховуючи складну ситуацію в країні, акцент будемо робити не на завершенні якихось великих об’єктів, а, власне, на приведенні міста до належного стану», – уточнив Михайло Смушак.
Відтак, кожне комунальне підприємство міста отримало ряд завдань. «Зелен ... Читати далі »

Переглядів: 632 | Додав: bond | Дата: 18.08.2014 | Коментарі (0)

Тролейбусникам потрібні нові «гармошки»
Керівництво ДКП «Електроавтотранс» просить міську владу виділити кошти на придбання двох зчленованих тролейбусів надвеликого класу.
За словами директора «Електроавтотрансу» Леоніда Яковця, нові «гармошки» необхідні для забезпечення належного обслуговування тролейбусного маршруту №2 «Вокзал – завод «Пресмаш», який пролягає до вулиці Юності, де розташовані кілька профтехучилищ, і до Хриплинської промзони.
Наразі підприємство тимчасово призупинило експлуатацію зчленованих тролейбусів надвеликого класу «ЮМЗ Т-1» і, як висловився Л.Яковець, готує їх до початку нового навчального року. Але затрати на ремонт і експлуатацію цих тролейбусів настільки великі, що це економічно невигідно.
Керівник «Електроавтотрансу» каже, щ ... Читати далі »

Переглядів: 788 | Додав: bond | Дата: 18.08.2014 | Коментарі (0)

Справа проти Юлії Тимошенко закрита
Генеральна прокуратура закрила кримінальну справу проти екс-прем’єра Юлії  Тимошенко за начебто витрачання «кіотських грошей». Нещодавно на прес-конференції голова Державної  казначейської  служби Тетяна Слюз прокоментувала рух цих  коштів від 2009 року до нинішнього часу.
«Уряд Юлії Тимошенко ніколи не витрачав «кіотські гроші» на будь-які цілі, вони в повному обсязі  на спецрахунках були передані уряду Януковича, а справа проти Юлії Тимошенко є повністю сфальшованою і закрита Генеральною прокуратурою через відсутність будь-яких порушень з боку Юлії Тимошенко», –  заявила Слюз.
«Це була повністю сфальшована справа проти основного політичного конкурента, це були свого роду як заходи по нейтралізації всіх опонентів Януковича-А ... Читати далі »

Переглядів: 589 | Додав: bond | Дата: 18.08.2014 | Коментарі (0)

Як на війні
Сторіччя заснування Легіону Українських Січових Стрільців відзначили масштабною  реконструкцією найзапеклішого бою в його історії – битви під Лисонею

Видовищно відтворити бій організатори вирішили в історичному місці його проведення – на горі Лисоня,  поблизу містечка Бережани на Тернопільщині, у рамках фестивалю «Дзвони Лисоні». За словами  представників основного організатора дійства – громадської організації «Європейська Галицька Асамблея», метою реконструкції було привернути громадську увагу до яскравого епізоду в історії січового стрілецтва.
«Щоб люди змогли хоч трішки відчути, як все відбувалося тоді, – пояснює  голова ГО «Європейська Галицька Асамблея» Володимир Павлів. – Якщо хочете – масови ... Читати далі »

Переглядів: 685 | Додав: bond | Дата: 18.08.2014 | Коментарі (0)

vox populi
Як ви готуєтесь до осінньо-зимового періоду на тлі складної економічної та політичної ситуацій в країні?


Олег, музикант:
– Ми нещодавно придбали невеличку електричну плитку для приготування їжі на випадок, якщо будуть перебої з постачанням газу, оскільки у нас лишень стаціонарна газова плита. А ще я замовив два невеликі причепи дров, хоча й живу у квартирі на 5 поверсі, але в мене є камін, і я зможу бодай якось прогрівати приміщення, аби діти не мерзли. На порядку денному лишилось придбати електричний бойлер для підігріву води і, думаю, зиму протримаємось навіть за скрути з газом.


Валерій,  підприємець:
– Я нічого особливого такого не роблю. Усе дорожчає щодня, але картопля вродила, та й дешева, треба буде на всю зиму закупити, а ще олії, ... Читати далі »

Переглядів: 618 | Додав: bond | Дата: 18.08.2014 | Коментарі (0)

Ольга ДЕРКАЧОВА:
«Я дипломовано розбираюся в коханні»
Вже традиційно другий рік поспіль відома івано-франківська письменниця Ольга Деркачова з нагоди свого дня народження дивує шанувальників сучасної літератури власними новинками. Цього разу вона презентує нову збірку оповідань «Повидло з яблук». Напередодні Ольга погодилася відкрити деякі секрети творчості та поділилася деякими планами.

– Олю, розкажи, будь ласка, про нову книжку, котру ти презентуєш до дня народження. Якою була її ідея, бо знаю, що те повидло, котре наварила, люди смакують вже, не дочекавшись навіть презентації?
– Наприкінці лютого минулого року в мене померла мама. А в серпні в мене була напівкругла дата – 35 років. Я зрозуміла, що не чекаю дня народження. Але і знала, що мама зверху дивилася на мене і вона би не ... Читати далі »

Переглядів: 618 | Додав: bond | Дата: 18.08.2014 | Коментарі (0)