Субота, 20.04.2024, 03:37
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Червень » 26

Поганий мир чи хороша війна
Який із двох варіантів розвитку подій на сході очікує Україну, вирішиться вже завтра. 27 червня, згідно із мирним планом Президента України Петра Порошенка, – останній день одностороннього припинення бойових дій з боку українських сил АТО. Та чи вдасться покласти край збройній боротьбі у такий спосіб? Незважаючи на припинення вогню українськими вояками, непоступливий противник не поспішає складати зброю. Сутички на українсько-російському кордоні тривають.
Експерти ламають списи: чи можливо узагалі врегулювати хаос за переговорним столом? Чи достатньо підтримки мирного плану Президента з боку донецької еліти і ЄС для того, щоб трансформувати його в реальність? Прохолодне ставлення до запропонованого документа Москви та несприйняття з боку лідерів донецьких і луганських сепаратистів здатне знівелювати мирн ... Читати далі »

Переглядів: 706 | Додав: bond | Дата: 26.06.2014 | Коментарі (0)

Двох керівників – одним УДАРом
Міська конференція партії «УДАР» завершилася гучним скандалом та обранням двох очільників у одне крісло
У лавах івано-франківських «ударівців» – бунт. Партійна конференція, яку минулого тижня рада обласного осередку скликала для обрання нового очільника міської організації, обернулася привселюдним з’ясуванням стосунків між членами партії. Кілька десятків незапрошених на конференцію «ударівців» звинуватили обласне керівництво у рейдерському захопленні міської організації та зчинили скандал, в результаті якого постраждав журналіст та двері конференц-залу в готелі, де проходила зустріч. Зібрання політсили закінчилося розколом на два табори, кожен з яких обрав свого голову партійного осередку. Офіційні делегати  звинуватили у ... Читати далі »

Переглядів: 582 | Додав: bond | Дата: 26.06.2014 | Коментарі (0)

Розкіш – поповнення бюджету
Івано-Франківська міська рада ухвалила нові положення про оренду земельних ділянок і ставки їхньої річної орендної плати, залежно від виду економічної діяльності. Найбільше – 12% від розміру нормативної грошової оцінки – з 1 липня вартуватиме оренда земель для торгівлі нафтопродуктами, обслуговування банківських та фінансових установ, агентств нерухомості, нічних клубів та розважальних закладів.
Як повідомив начальник управління земельних відносин міськвиконкому Кирило Обладан, нові ставки річної орендної плати за землю сформовані бюджетною комісією міськради. Її голова Роман Онуфріїв зазначив, що проект рішення пройшов «продуктивне обговорення і був ухвалений консенсусом». «Для малого і середнього бізнесу ми зберігаємо мінімальні ставки орендної плати, а діяльність, яка стосується розк ... Читати далі »

Переглядів: 560 | Додав: bond | Дата: 26.06.2014 | Коментарі (0)

Шкільні новації
З нового навчального року у івано-франківських школах запровадять кілька новацій, які вдосконалять навчальний процес.
Про це повідомив заступник начальника міського управління освіти і науки Петро Ласійчук. За його словами, галузеве міністерство підтримало і погодило кілька пропозицій Івано-Франківського міського управління освіти і науки, які дадуть змогу вдосконалити навчальний процес у школах.
Зокрема, міністерство затвердило нові навчальні плани для учнів 5-9 класів, розширивши так звану варіативну частину занять. Відтепер школи самостійно зможуть визначати, скільки і які іноземні мови вивчати, а також зможуть вибирати викладання спеціалізованих предметів для старшокласників. «Раніше такого не було. Зараз навчальні плани є адаптованими для різних типів шкіл і вони є найкращими за часів незалежності України», – за ... Читати далі »

Переглядів: 625 | Додав: bond | Дата: 26.06.2014 | Коментарі (0)

На виконкомі розглядали питання пільгових перевезень
Департамент комунального господарства, транспорту і зв’язку ІФМВК підготував та виніс на розгляд виконавчого комітету міської ради проект рішення, яке передбачало скасування безкоштовного проїзду пенсіонерів на міських маршрутах з 10.00 до 16.00 без обмежень.
Це рішення було підготовлене на вимогу прокуратури міста Івано-Франківська. Мотивували його тим, що виконавчий комітет міської ради, приймаючи рішення від 4.06.2014 р. «Про тарифи на проїзд у міському пасажирському транспорті загального користування», визначив час для перевезення пенсіонерів, проте не врахував вимоги Закону України «Про автомобільний транспорт». Закон же передбачає, що пільгові перевезення пасажирів, які відповідно до законодавства користуються такими правами, забезпечують автомобільні перевізник ... Читати далі »

Переглядів: 550 | Додав: bond | Дата: 26.06.2014 | Коментарі (0)

Засідання продовжиться…
Депутати міськради не можуть подолати вето міського голови.
Минулого четверга міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус скликав 46 позачергову сесію міськради, на якій депутати мали повторно розглянути питання «Про вдосконалення порядку здійснення контролю за рішеннями міської ради та її виконавчого комітету». Це рішення, яким, нагадаємо, міськрада вирішила «покласти контроль та відповідальність за виконання рішень Івано-Франківської міської ради та її виконавчого комітету на міського голову та його заступників, керуючого справами виконавчого комітету згідно з розподілом посадових обов’язків», В.Анушкевичус вважає незаконним, а тому призупинив його дію.
При повторному розгляді міська рада 41 голосом могла б подолати вето міського голови. Однак простий математичний підрахуно ... Читати далі »

Переглядів: 599 | Додав: bond | Дата: 26.06.2014 | Коментарі (0)

Ярослав Дубас, депутат Івано-Франківської міськради, фракція  ВО «Свобода»


Зміни потрібні
Кожен зі свідомих людей, яким не чужі християнські цінності та бажання щастя не тільки для себе, а й для оточуючих, стиха заздрить життю заможних європейських країн, зокрема: Австрії, Німеччині, Швейцарії… І подумки смакують ті блага, якими забезпечують ці країни своїх громадян.
Проте за ширмою благополуччя чомусь завжди залишаються ті фактори, які дозволили, власне, цим країнам стати елітними і розвинутими, чого не завжди скажеш про Україну.
Я не хочу формувати довгий перелік, але напевно зупинюсь на декількох ментальних рисах українців, які за роки незалежності ми так і не змінили.
Перше - це вміння брати відповідальність за власне благополуччя у свої Богом дані ... Читати далі »

Переглядів: 506 | Додав: bond | Дата: 26.06.2014 | Коментарі (0)

Облаштували ще один двір
19 червня в Івано-Франківську в дворі будинків 238, 240 на вул. Тисменицькій пройшло відкриття облаштованого двору, організоване ВО «Свобода» з нагоди завершення комплексних робіт з проведення там благоустрою. Завдяки спільній роботі депутата Івано-Франківської міської ради від фракції ВО «Свобода» Романа Онуфріїва та мешканців вдалося  викласти бруківкою пішохідні доріжки, заасфальтувати міжбудинковий проїзд та впорядкувати території.
У доволі таки великому дворі, що охоплює одразу три заїзди, викладено доріжки із бруківки, заасфальтовано міжбудинкові проїзди. До цього часу глибокі вибоїни та понівечені бордюри створювали неабиякі перешкоди пішоходам та автомобілістам. Ще більше страждали молоді батьки, котрі виходили на прогулянку з малими дітьми у візочках. Тепер, за словами жителів прилеглих ... Читати далі »

Переглядів: 573 | Додав: bond | Дата: 26.06.2014 | Коментарі (0)

У патріотичному дусі
Цьогорічне відзначення Дня молоді у Івано-Франківську матиме не розважальне, а національно-патріотичне спрямування.
Про це повідомив начальник міського управління у справах сім’ї, молодіжної та гендерної політики Володимир Соловйов. За його словами, це викликано суспільно-політичною ситуацією в державі. До того ж на переконання В.Соловйова, саме у національно-патріотичному дусі треба виховувати молодь, яка сама до цього прагне.
Загалом, у рамках відзначення Дня молоді у місті пройдуть п’ять заходів, які проведуть управління у справах сім’ї, молодіжної та гендерної політики, управління культури та молодіжні організації міста. Вони розпочнуться цієї неділі о 13.00 на пішохідній частині вулиці Незалежності, де відбудеться показ вишиванок під назвою «Український колорит», у якому зможуть взяти уча ... Читати далі »

Переглядів: 671 | Додав: bond | Дата: 26.06.2014 | Коментарі (0)

У Пасічній проблема  з тротуарами
Мешканці мікрорайону «Пасічна» нарікають на відсутність на окремих вулицях тротуарів.
Цю проблему у своїх запитах порушили депутати міської ради Роман Харук та Наталія Голодюк. За їхніми словами, через відсутність тротуарів мешканці вулиці Пасічної та Калуського шосе змушені ходити проїжджими частинами доріг і щодня наражаються на небезпеку.
«Торік відремонтували частину вулиці Пасічної, цього року запланований ремонт вулиці Федьковича, але там необхідно зробити тротуари, – каже Р.Харук. – Цими вулицями користуються відвідувачі обласної лікарні, пересуваються люди на інвалідних візках і може статися біда».
А його колега Наталія Голодюк попросила комунальників влаштувати пішохідну доріжку від автостанції №2 до будинків на Калуському шосе. «До житлових будинкі ... Читати далі »

Переглядів: 528 | Додав: bond | Дата: 26.06.2014 | Коментарі (0)

Хто труїтиме собак?
У Івано-Франківську власники собак побоюються можливих випадків отруєння своїх улюбленців під час прогулянок на міському озері.
Hа міському озері з’явилися написані від руки оголошення якогось ТзОВ «Дмияр», що з 19 червня «будуть здійснюватися заходи по звільненню території озера від собак, що не мають документів, бездомних, без намордників чи поводків». Як зазначено в оголошенні, «заходи» будуть здійснюватися сертифікованими отрутохімікатами миттєвої дії.
Власники собак поскаржилися на це міському голові Вікторові Анушкевичусу. Він доручив міліції з’ясувати ситуацію. «Є товариство «Дмияр», яке зробило заклик: «Міське озеро без собак!». Я не знаю, що це за товариство, але це обов’язково потрібно з’ясувати і провести з ним профілактичну ... Читати далі »

Переглядів: 815 | Додав: bond | Дата: 26.06.2014 | Коментарі (0)

vox populi
Яким чином ви зберігаєте заощадження у цей непростий час?
Галина, підприємець:
– Ми з чоловіком мали заощадження в банку, забрали все і вклали у кілька земельних ділянок поблизу Івано-Франківська. Сподіваємось, як життя налагодиться, вони матимуть певну ціну. А банк, при нинішній ситуації, не знаєш коли і який збанкрутує. Працювали, працювали, – і можемо лишитись без нічого. А так хоч дітям буде на чому хату збудувати, якщо не вдасться вигідно продати.
Ігор, робітник:
– Я свої, з вашого дозволу, «заощадження» тепер, як і раніше, вкладаю у сплату комунальних послуг і купівлю продуктів для родини. Просто раніше моєї зарплати вистачало на довший період часу, а тепер все подорожчало, то стало скрутніше. Та я не нарікаю, аби війни не було, щоб перестали вбивати наш ... Читати далі »

Переглядів: 517 | Додав: bond | Дата: 26.06.2014 | Коментарі (0)

«Козаки» чи «розбійники»
Прикарпаття – у кольорах «хакі». Крім батальйонів під егідою Міністерства оборони, свої формування бійців для поїздки на Схід готують також в МВС, їх фінансування публічно беруть на себе політичні сили. Паралельно, «слати кулі в противника» на власний кшталт навчають й інші об’єднання мілітаристського спрямування, остаточну кількість яких в області «ЗК» не взявся назвати жоден зі  співрозмовників. Що переважає на шальках терезів такої тенденції – плюси чи все-таки ризики? Та чи слід вважати проблемою відсутність координації роботи між такими формуваннями та армією?


Все дуже непрозоро
«Сьогодні військовий комісаріат, зокрема в Івано-Франківській області, повністю себе здискредитував, – пояснив « ... Читати далі »

Переглядів: 844 | Додав: bond | Дата: 26.06.2014 | Коментарі (0)