Субота, 20.04.2024, 05:47
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Квітень » 10

Богдан БЕНЮК:
«Дамоклів меч війни з Росією висить»


В Україні є люди, які особливо болісно сприймають агресію і територіальні зазіхання північно-східного сусіда. Через це часто спалахують конфліктні ситуації, котрі згодом стають козирем у руках тих же агресорів. Про вилазку народних депутатів-«свободівців» на Першому національному не говорив хіба тільки лінивий. Але й ця справа має свою світлу і темну сторону. Детальніше про відстоювання інтересів України, свої ролі в політичному та культурному середовищі «Західному кур’єру» розповів народний депутат і народний артист України, один із учасників «свободівської» вилазки, наш земляк Богдан Бенюк.

– Пане Богдане, у ці дні громадські ... Читати далі »

Переглядів: 653 | Додав: bond | Дата: 10.04.2014 | Коментарі (0)

Фармацевтика потребує державної стратегії
«Інтереси суспільства в сфері обігу ліків вимагають більшої гнучкості не лише від фармацевтів, але й урядовців». Про це заявив віце-прем’єр-міністр України «свободівець» Олександр Сич під час наради з питань розвитку фармацевтичної галузі, що відбулася 4 квітня 2014 року в будинку Уряду.
Віце-прем’єр наголосив на обопільній відповідальності держави і підприємців за ситуацію в галузі в зв’язку зі встановленням ПДВ в розмірі 7% на операції з постачання лікарських засобів і медичних препаратів. «З одного боку, галузь потребує не стільки хаотичних регулятивних кроків, зумовлених потребою в латанні дірявого бюджету, скільки державної стратегії, що ґрунтуватиметься на імпортозаміщенні та впровадженні кращих світових стандартів. З іншого – громада могла б розрах ... Читати далі »

Переглядів: 608 | Додав: bond | Дата: 10.04.2014 | Коментарі (0)

Хресна хода


В Івано-Франківську відбулася щорічна загальноміська екуменічна Хресна дорога. В спільному молебні взяли участь духовенство Івано-Франківської єпархії, семінаристи, християнсько-молодіжні спільноти, єпархіальні благодійні організації, представники місцевої влади, жителі та гості міста.


Учасники молитовного походу вирушили від церкви Царя Христа до архікатедрального собору Святого Воскресіння. Представники громади почергово несли хрест на 14 стаціях, перед кожною з яких молодь парафії читала вірші, а старші учасники супроводжували хід молитвою та піснями. На всіх стаціях відбувалася передача символічного хреста від однієї групи до іншої. Кожна стація мала свою тематику проповідництва в світлі Христових терпінь та страсної смерті нашого Спасителя, що подавалися через призму проблем сьогодення.
Помолилися іванофранкі ... Читати далі »

Переглядів: 536 | Додав: bond | Дата: 10.04.2014 | Коментарі (0)

Перевізників закликають до законослухняності


Міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус закликає приватних перевізників, які відмовляються безкоштовно возити пенсіонерів, до законослухняності.


Про це В.Анушкевичус заявив під час вівторкової апаратної наради. «Я би просив нікого не коментувати закон, а виконувати його. Якщо комусь щось не подобається, то нехай звертається до нас і ми будемо розглядати це питання, – сказав мер. – Є проблема, то треба сідати її обговорювати і приймати якесь рішення, а не займатися шантажем».
Нагадаємо, що через подорожчання нафтопродуктів та запчастин приватні перевізники з 1 квітня відмовляються безкоштовно возити пенсіонерів з 10 до 16 години, а 16 квітня, якщо міська влада не задовольнить їхніх вимог, планують оголосити страйк.
Як поінформував заступник ... Читати далі »

Переглядів: 533 | Додав: bond | Дата: 10.04.2014 | Коментарі (0)

Безробітні зможуть попрацювати на благо громади
На фінансування громадських робіт у Івано-Франківську цього року передбачено 160 тисяч гривень.
Про це повідомила директор міського центру зайнятості Ганна Бандура. Фінансування здійснюватиметься порівну з міського бюджету та з коштів фонду соціального страхування на випадок безробіття.
За словами Г.Бандури, громадські роботи цього року здійснюватимуться у сфері благоустрою та озеленення міста, впорядкування кладовищ та оповіщення військовозобов’язаних і оформлення їхніх особових справ.
До організації і проведення громадських робіт уже зголосилися міський військкомат та комунальні підприємства міста – парк культури і відпочинку імені Шевченка, «Міська ритуальна служба», «Міськсвітло» і ЖЕО №9.
Наш кор.

Переглядів: 597 | Додав: bond | Дата: 10.04.2014 | Коментарі (0)

«Чистять» машини
В Івано-Франківську почастішали випадки крадіжок з автомобілів.
Про це повідомив начальник відділу дільничних інспекторів МВ УМВС Ігор Полив’яний. За його словами, останнім часом у місті почастішали випадки крадіжок особистих речей і майна громадян із залишених на ніч у дворах будинків автомобілів. Тому міськвідділ міліції просить автовласників для зберігання машин користуватися послугами автостоянок або хоча б забирати свої речі з машин, які вони залишають на ніч у дворах будинків, щоб не провокувати злодіїв на вчинення крадіжок.
Загалом, як поінформував І.Полив’яний, за минулий тиждень до чергової частини міліції від громадян надійшло 407 інформацій. 47 з них кваліфіковано як злочини. Зокрема, за цей час у місті було скоєно 26 крадіжок та одне пограбування. Задокументовано по два випадки шахрайства та ... Читати далі »

Переглядів: 648 | Додав: bond | Дата: 10.04.2014 | Коментарі (0)

Володимир Ковальчук, депутат  обласної ради


Вибори-2014. Бути чи не бути?
До дня виборів залишилось 45 днів. Однак події останніх днів, що відбуваються в Донецьку, Харкові, Луганську, інших містах Східної та Південно-Східної України, можуть вплинути на підсумки встановлення результатів голосування. Заклики антиукраїнських сил щодо створення так званої Донецької, Харківської народних республік, ініціювання проведення своїх «референдумів», захоплення сепаратистами приміщень СБУ, ОДА, інших державних установ та телекомпаній, спрямовані на дестабілізацію політичної ситуації в Україні й в майбутньому – невизнання путінською російською владою підсумків президентських виборів в Україні. Є надія, що міжнародна спільнота, а також економічний та політичний тиск США та країн Європ ... Читати далі »

Переглядів: 691 | Додав: bond | Дата: 10.04.2014 | Коментарі (0)

Всі на толоку!
Цієї суботи в Івано-Франківську відбудеться традиційна передвеликодня толока, до участі у якій міська влада закликає всіх небайдужих івано-франківців.
Як повідомив директор департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Михайло Смушак, під час толоки приведуть до належного санітарного стану закріплені і прилеглі території, приберуть місця масового відпочинку, парки та сквери, дамби річок, висадять та побілять дерева, вивезуть сміття і ліквідують стихійні сміттєзвалища.
Загалом під час толоки різні види робіт планують виконати на 23 об’єктах, а до участі у ній залучити 1268 представників міської та обласної влади, комунальних підприємств і бюджетних установ, вищих навчальних закладів, політичних партій та громадських організацій.
Планується, що цієї суботи зелені насадження міста поповнять 1780 кущ ... Читати далі »

Переглядів: 721 | Додав: bond | Дата: 10.04.2014 | Коментарі (0)

Справа техніки
В Івано-Франківську роблять акцент  на механізованому прибиранні міста

Комунальники у передвеликодніх клопотах. Зараз вони посилено чистять, підмітають, пилососять та миють місто після зими. Працюють двірники і техніка. Але акцент цього року все ж вирішили зробити на механізованому прибиранні. Бо так швидше і якісніше, – каже начальник дорожнього ремонтно-експлуатаційного управління Володимир Юсипів.
Цього року прибирати вулиці міста виїхала нова техніка. Швецький причіпний механізм для прибирання так званих бровок доріг «Скандія» вартістю 140 тис. євро ДРЕУ орендувало у товариства «Автомагістраль». «Ми уже п’ять років просимо придбати нам подібну техніку, але у бюджеті на це нема грошей, – каже В. Юсипів. – Завдяки цій машині, за ден ... Читати далі »

Переглядів: 590 | Додав: bond | Дата: 10.04.2014 | Коментарі (0)

Бюджетна економія
Міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус видав розпорядження «Про економне та раціональне використання бюджетних коштів».
Відповідно до нього, головні розпорядники коштів повинні призупинити придбання автомобілів (крім спеціальних машин швидкої допомоги, аварійних та рятувальних служб), меблів та іншої офісної техніки, обмежити витрати на оплату послуг мобільного зв’язку, не допускати збільшення чисельності працівників бюджетних установ, припинити виплату грошової винагороди держслужбовцям, а здійснення нарахувань підвищень до посадових окладів та інших заохочувальних виплат проводити лише в межах затвердженого фонду оплати праці.
Водночас, відповідно до розпорядження, посилюється контроль за виконанням міського бюджету та своєчасністю виплати заробітної плати. Також головні розпорядники коштів повинні п ... Читати далі »

Переглядів: 750 | Додав: bond | Дата: 10.04.2014 | Коментарі (0)

Чиновники пересядутьна велосипеди?
В Івано-Франківську обговорили концепцію розвитку велоруху


Минулої п’ятниці відбулося відкрите громадське обговорення Концепції розвитку велосипедного руху в місті Івано-Франківську. Воно проходило у формі «круглого столу» за участі представників від міської влади та від велоспільноти міста. Ідею розвитку велоруху в місті схвалили усі. А ось щодо пріоритетів і перших реальних кроків у напрямку створення належної велоінфраструктури та подальшого її розвитку думки розділилися. Активісти велоспільноти зголосилися розробити і запропонувати на розгляд робочої групи схему необхідних велодоріжок у місті, а чиновникам порадили пересісти із авто на велосипеди, щоб самим зрозуміти проблеми велосипедистів під час їзди містом.


Декларація нам ... Читати далі »

Переглядів: 594 | Додав: bond | Дата: 10.04.2014 | Коментарі (0)

Петро Порошенко розпочав виборчу кампанію на Прикарпатті
Обласний штаб кандидата буде сформовано до кінця тижня. Роботу кампанії у регіоні очолить Анатолій Матвієнко


Якщо кандидат у Президенти – обличчя власної кампанії, то керівники передвиборних штабів на місцях – її тулуб, руки і ноги. З кандидатурами останніх у переддень виборчого змагання претенденти на найвищий пост активно визначаються, зокрема й на Прикарпатті. Днями на місцеву політарену вийшов куратор виборчої кампанії Петра Порошенка в нашій області Анатолій Матвієнко – земляк політика, родом із Вінниччини, у минулому народний депутат України шостого скликання, чинний заступник партії «Українська платформа Собор». На прес-конференції він поділився власними думками про перебіг виборчої гонки, розповів про те, з ким із політичних ... Читати далі »

Переглядів: 584 | Додав: bond | Дата: 10.04.2014 | Коментарі (0)

Розквітаючі мрії
У мистецькій світлиці Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Івана Франка здійснилися мрії одразу декількох десятків вихованців професійного будівельного ліцею. Їхні роботи на два тижні прикрасили стіни книгозбірні та викликали неабияке захоплення у відвідувачів бібліотеки.
До експозиції робіт образотворчого мистецтва долучилися не тільки юні автори робіт, але й керівництво навчального закладу та Івано-Франківський державний центр естетичного виховання. Більшість авторів робіт – першокурсники Івано-Франківського професійного будівельного ліцею.
«Ці діти навчаються на спеціалізації монтажник експозицій та художньо-оформлювальних робіт. Це не просто їхні захоплення, а спеціальність, котра в подальшому стає їхньою професією. Можу сказати, що чимало дітей є випускниками художньої школи, а тут ... Читати далі »

Переглядів: 576 | Додав: bond | Дата: 10.04.2014 | Коментарі (0)

У вінок Кобзареві
У стінах ЗОШ №10 відбулося загальноміське свято «На струнах Кобзаревої душі», приурочене 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка.
Ініціаторами святкового дійства стали учителі музичного мистецтва загальноосвітніх закладів міста. Підготували  свято керівник методичного об’єднання учителів міста Надія Данишенко, вчителі музичного мистецтва Сергій Лубковський, Вікторія  Максимів та української мови О. Чик і С. Римар. До проведення свята долучилися учителі, батьки, учні та випускники школи під керівництвом її директора Степана Місюри.
Звучали музичні твори на вірші Кобзаря та сучасні патріотичної тематики, переплетені лірикою у виконанні читців. Атмосферу урочистості доповнювала виставка учнівських робіт, присвячена творчості поета. Завершальним акордом музичного дійства стало спільне виконання хо ... Читати далі »

Переглядів: 575 | Додав: bond | Дата: 10.04.2014 | Коментарі (0)

Знімається фільм
Пам’яті Небесної сотні
Шановні прикарпатці!
Громадське інтернетбачення Прикарпаття "Франківськтб" на базі студії документального кіно Мирослава Бойчука, члена Івано-Франківського осередку Національної спілки кінематографістів України, планує здійснити зйомку та виготовлення фільму з орієнтовною назвою "Небесна сотня Прикарпаття".
Планується, що фільм буде складатись із шести окремих серій про кожного із загиблих майданівців, які проживали на Івано-Франківщині, а саме:
— Роман Гурик, м.Івано-Франківськ;
— Богдан Калиняк, м.Коломия;
— Ігор Ткачук, с.Велика Кам'янка Коломийського району;
— Михайло Костишин, с.Нижній Струтин Рожнятівського району;
— Ігор Дмитрів, с.Копанки Калуського району;
– Сергій Дідич, м.Городенка.   ... Читати далі »

Переглядів: 708 | Додав: bond | Дата: 10.04.2014 | Коментарі (0)

Незбагненний «Ураган»
Франківці знову поступилися, ведучи у рахунку


Останнім часом «Ураган» здобув титул команди одного тайму. Регулярно виграючи першу половину зустрічі з перевагою в два-три голи, причому – «всуху», підопічні Сергія Гупаленка примудрилися в останніх турах взяти всього одне очко з дванадцяти можливих!?


Минулої неділі франківці за вже звичним сценарієм програли у рідних стінах «Єнакієвцю». Запасу у два голи знову забракло. Достроковий переможець «регулярки» переламав хід поєдинку в середині другого тайму. Господарі цього разу навіть не намагалися відігратися.
Завершальні акорди поєдинку взагалі пройшли доволі незвично. Очевидно, вважаючи справу зробленою, обидві команди почали колекціонувати зумисні фол ... Читати далі »

Переглядів: 657 | Додав: bond | Дата: 10.04.2014 | Коментарі (0)