П`ятниця, 19.04.2024, 05:16
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Травень » 16
Даєш Шенген!
Що принесе українцям лібералізація візового режиму з Європою?




Майже місяць тому Європарламент ратифікував новий спрощений візовий режим для України. Новації повинні вступити в силу з дня на день, а влітку, якщо все йтиме як слід, українці зможуть подорожувати на Захід уже за новою візовою системою. Вітчизняні політики й дипломати досі не можуть нарадітися: це, мовляв, крок до євроінтеграції, каталізатор розвитку України та прямісінька дорога до ЄС. А от пересічні громадяни надто тішитися не поспішають. У них виникає просте питання: «І що з того?»
Отож, кому і які саме полегшення принесе новий візовий режим з ЄС, про особливості отримання віз на Прикарпатті та про те, де у Європі українцям найбільше не раді – вивчав «Західний кур’єр».


Спрощені спрощення

Нагадаємо, угоду з Україною Європарламент ратиф ... Читати далі »
Переглядів: 1186 | Додав: bond | Дата: 16.05.2013 | Коментарі (0)

Відгуляли на славу
Хліба і видовищ на День міста було вдосталь: на всі смаки і забаганки




Цьогорічний день народження Івано-Франківська відзначився особливим європейським шармом і стриманістю. Навіть попри те, що серед запланованих масових заходів не було помпезних, грандіозних святкувань чи іменитих артистів естради, свято вдалося провести на високому рівні. Лаконічні виступи на урочистому відкритті Дня міста вразили гостей свята. Міський голова Віктор Анушкевичус подякував усім мешканцям міста за ті здобутки, котрі отримало місто впродовж минулого року, і назвав іванофранківців найбільшою цінністю. Акцентуючи увагу на тому, що Івано-Франківськ насправді європейське місто, голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк побажав мешканцям «Від Паски до Паски – Божої ласки».
Зі словами привітань також виступили голова обласної ради Василь Ск ... Читати далі »
Переглядів: 742 | Додав: bond | Дата: 16.05.2013 | Коментарі (0)

Ефективний сервіс «Пульс»
ДПІ у м.Івано-Франківську повідомляє, про впровадження єдиного антикорупційного сервісу «Пульс», яким можуть користуватись не тільки платники податків та зборів, а і платники митних платежів.
Завдяки оновленому «Пульсу» представники бізнесу, в тому числі і суб’єкти ЗЕД, мають можливість повідомити про неправомірні дії або бездіяльність співробітників Міністерства доходів та зборів України керівництво відомства та оперативно вирішити суперечливі питання, що виникають не тільки у сфері адміністрування податків, а й під час здійснення митного контролю та митного оформлення.
Лінія Міндоходів працює за принципом call-back – податківці та митники не тільки приймають звернення, а й повідомляють про результати перевірки та вжиті заходи.
Номер цілодобової телефонної лінії сервісу «Пульс» для клієнтів податкової та митниці: (044) 284-00-07.
Підготовлено відділом ... Читати далі »
Переглядів: 719 | Додав: bond | Дата: 16.05.2013 | Коментарі (0)

ДАІ проігнорувала міську раду
Під час другого пленарного засідання 35-ї сесії міськради депутати мали заслухати інформацію про роботу міської ДАІ у 2012 році, але не змогли цього зробити, бо в.о. начальника відділення ДАІ з обслуговування Івано-Франківська Олег Левицький з невідомих причин на сесію не прийшов.  
З огляду на це голова мандатної комісії та із взаємодії з правоохоронними органами Михайло Сеньків запропонував міськраді звернутися до керівництва УДАІ УМВС в області і таким чином запросити керівника відділення ДАІ з обслуговування Івано-Франківська на наступну сесію міськради.
А депутат Юрій Соловей запропонував запросити на наступну сесію не лише керівників міської та обласної ДАІ, а й начальників головавтотрансінспекції в області, управління транспорту і зв’язку ОДА та Муніципальної інспекції з благоустрою, щоб обговорити хід виконання рішення міськради про додаткові зах ... Читати далі »
Переглядів: 668 | Додав: bond | Дата: 16.05.2013 | Коментарі (0)

Зелений паркан чи зелена трава? 

Міськрада на вимогу громади Пасічної просить забудовника відмовитись від частини території під забудову задля облаштування скверу.

Відповідне звернення пасічнянців з трибуни міськради виголосив депутат виборчого округу №3 Роман Харук. Він повідомив, що мешканці будинків №№ 8, 9, 10, 24, 28, 28-«а», 30 на вулиці Витвицького на своїх зборах ухвалили рішення про облаштування біля дамби річки Бистриця Солотвинська скверу, як це передбачено генеральним планом забудови міста. Однак міська влада попередньої каденції, діючи всупереч генерального плану в інтересах третіх осіб, роздала територію зелених насаджень загального користування від моста на вулиці Галицькій до потічка біля так званого німецького озера під забудову.
«Мешканці цих будинків придбали тут житло, бо поруч є зелена зона. Звісно, вона приваблива для забудови. Але забудув ... Читати далі »
Переглядів: 621 | Додав: bond | Дата: 16.05.2013 | Коментарі (0)

Багато галасу даремно
До роботи у громадській раді з контролю за використанням коштів та якістю робіт з утримання і ремонту доріг, утвореній на вимогу учасників акції «Владо, відремонтуй дороги!», не зголосився ніхто.
Про це під час другого пленарного засідання 35-ї сесії міськради повідомив міський голова Віктор Анушкевичус. За його словами, за час після першого пленарного засідання сесії, на якій ухвалили рішення про створення цієї громадської ради, від громадських організацій не надійшло жодного звернення про включення до її складу їхніх представників. «Я не хочу перетворювати це на профанацію і призначати членів ради своїм розпорядженням. Якщо ніхто не зголоситься, я звернусь до громадських організацій з проханням делегувати своїх представників», – сказав В. Анушкевичус.
Тему доріг у Івано-Франківську на сесії міськради у своєму запиті продовжив депутат Володимир Стасюк. Головними прич ... Читати далі »
Переглядів: 708 | Додав: bond | Дата: 16.05.2013 | Коментарі (0)

День жалоби
9 травня у с. Пшеничники Тисменицького району відбулося перепоховання віднайдених останків жертв більшовицького режиму, що загинули у 1939-1941 роках.
У ті роки від рук НКВД, згідно з історичними даними, трагічно загинуло понад 600 осіб. Для вбивств використовувався електричний стілець, а знищували, зокрема, жителів тодішнього Станіслава, щоб звільнити квартири для радянської влади.
«Вони усі ці довгі роки лежали в нашій українській землі. Чекали сьогоднішнього дня, щоби їх віднайшли, по-християнському похоронили, а також відправили панахиду, на яку такі довгі роки очікували. Молімося за них. Загадуймо, аби в майбутньому на наших землях більше не було таких трагедій, щоб діти, внуки та правнуки жили вільно і щасливо у вільній та незалежній Україні», – відзначив митрополит Івано-Франківський УГКЦ Володимир Війтишин, звертаючись до громадськості під час спільної молитви за упокі ... Читати далі »
Переглядів: 605 | Додав: bond | Дата: 16.05.2013 | Коментарі (0)

Важка шапка Мономаха
Керівник фракції ВО «Свобода» в Івано-Франківській міськраді вважає роботу міського голови збитковою для міста, а мер каже, що йому заважають працювати


Протистояння Романа Онуфріїва та Віктора Анушкевичуса, яке розпочалося на першому пленарному засіданні 35-ї сесії міськради під час розгляду питання про кількісний і персональний склад міськвиконкому, продовжилось і на другому пленарному засіданні сесії, що відбулось у вівторок. Співдоповідаючи про виконання міського бюджету за перший квартал 2013 року, голова фракції ВО «Свобода», голова бюджетної комісії міськради Р.Онуфріїв сказав, що «предметно про це говорити нема сенсу» і натомість закцентував увагу на роботі міського голови та виконавчої гілки влади, заявивши, що «діяльність міського голови і його заступників є збитковою для міста». Щоб не бути голослівним, своє твердження він одразу ж підкріпив цифрами і  фактами, які на ... Читати далі »
Переглядів: 708 | Додав: bond | Дата: 16.05.2013 | Коментарі (0)

Сергій  Адамович, депутат Івано-Франківської облради



Час брати відповідальність на себе
Успішність країни, імовірно, залежить не лише від героїзму лідерів чи стрімких змін, а від порядних вчинків всіх нас. Бо, крім наявності в суспільстві лідерів з чітким розумінням того, що треба зробити, та прагненням використати владу як засіб прискорити зміни, а не збагатитися самим і утримати свій статус, має бути бажання суспільства зібрати всі сили й пожертвувати чимось заради розвитку. Інакше успіху, очевидно, не буде.
Так, у Грузії М.Саакашвілі здійснив неймовірні перетворення і країна досягла значних успіхів. Але не всі грузини готові були змінитися чи пожертвувати особистими інтересами заради закріплення позитивних змін. Десь не підтримали чи не проконтролювали уряд реформаторів, і як тільки склалися сприятли ... Читати далі »
Переглядів: 601 | Додав: bond | Дата: 16.05.2013 | Коментарі (0)

ГІС: всі там будемо
Створення геоінформаційної системи в Івано-Франківську дозволить мерії ефективніше управляти, а громадянам – активніше контролювати


Не так давно в українському законодавстві відбулися зміни у містобудівній сфері, згідно з якими кожен населений пункт мав би організувати роботу містобудівного кадастру. Власне, в Івано-Франківську створено Службу містобудівного кадастру  у Департаменті містобудування та архітектури міськвиконкому. Інформаційний ресурс бази даних Служби містобудівного кадастру дозволяє на його основі впровадити Геоінформаційну систему управління містом.  А про те, що це дасть для розвитку нашого міста, і взагалі, наскільки потрібне створення ГІС – в інтерв’ю з головним спеціалістом з питань містобудівного кадастру цього департаменту Михайлом Протасом.


– Пане Михайле, що таке геоінформаційна система і чому за неї так активно взялися зараз?
– У ... Читати далі »
Переглядів: 779 | Додав: bond | Дата: 16.05.2013 | Коментарі (0)

Фемінізм на залізних конях
Про гендерні конфлікти й нелегкі будні місцевих жінок-байкерів


 Тема байкерства уже писана-переписана, а стереотип про немитих дядьків-вар’ятів у затертих шкірянках та на мотоциклах давно розвіяний. А як щодо панянок? Нещодавне відкриття мотосезону остаточно підтвердило – місцевих мотоледі можна перелічити на пальцях однієї руки. З чим пов’язана така мізерна «популяція» і як їм живеться в переважаючій маскулінній атмосфері, з’ясовував «Західний кур’єр». 

Рожева Пантера

26-літня чоперистка Катя, будучи білявкою, маючи рожеві аксесуари на мотоциклі і, як талісман, м’якого ведмедика замість пасажира, не могла уникнути прізвиська Рожева Пантера. Дівчина катається лише рік, але наміри має більш ніж серйозні – на пенсії бачить себе «просунутою» бабцею на європейський лад – ультрамодна мандрівниця на байку чи спортивному авто. Власний стиль блондин ... Читати далі »
Переглядів: 786 | Додав: bond | Дата: 16.05.2013 | Коментарі (0)

Дует ГАРДАМАНІВ:
«Намагаємося не грати як звичайні лабухи»


Молоде подружжя Михайла та Мар’яни Гардаманів із Тлумача вже дев’ять років в унісон оспівують красу свого краю, несуть щире почуття любові через пісню і мелодійні звуки музичних інструментів. Своїх почуттів вони не соромляться і наголошують, що закохані одне в одного і в пісню. Спільний творчий шлях вони розпочали із української народної пісні «Летів пташок», котра згодом стала відомою і навіть перемогла у обласному хіт-параді «Наш хіт». А сьогодні працюють над записом першого альбому і відеофільму.

– Сім’я Гардаманів відома у Тлумачі своїм музичним, співочим талантом. Як ви почуваєтеся у цьому музичному середовищі? Що могло б чекати на вас у житті, якби не спів?
Мар’яна: Я себе без музики просто не уявляю. Напевне, від малесенької я мріяла про це. І так у житті складалося, що зустрічалися такі люди, які допомагали рухатися в ц ... Читати далі »
Переглядів: 856 | Додав: bond | Дата: 16.05.2013 | Коментарі (0)

Новий лідер
Вперше з 1997 року турнірну таблицю очолив долинський «Нафтовик»


Відсвяткувавши Великдень, учасники обласних змагань повернулися до напружених баталій на футбольних полях. Минулого тижня більшість клубів провела по два матчі. У четвер відбулися поєдинки 1/8 фіналу розіграшу Кубка Івано-Франківщини, а в неділю – черговий тур чемпіонату та першості регіону. Центральною була зустріч у Долині між місцевим «Нафтовиком» і «Карпатами» з Коломиї.

Гра викликала значний інтерес у публіки, котра заповнила більшість секторів стадіону «Нафтовик». Ще б пак, місцева команда після тривалого періоду занепаду вдало розпочала новий сезон. До того ж, суперником долинян був лідер турнірних перегонів – коломийські «Карпати».
Долю зустрічі вирішив єдиний гол, котрий в середині другої 45-хвилинки провів «нафтовик» Ростислав Романишин. Гості мали шанс відігратися, проте наприкінці зустрічі Андрій ... Читати далі »
Переглядів: 701 | Додав: bond | Дата: 16.05.2013 | Коментарі (0)

«Ураган» проти ЛТК
Заключний тур у футзальній екстра-лізі не змінив становище команд


Аналізуючи можливі варіанти розвитку подій в заключному турі регулярного сезону, ми зосередилися на матчі в Харкові. Як здавалося, саме там вирішиться, хто стане суперником «Урагану» на старті плей-офф. Проте нічия у Львові між «Енергією» та «Єнакієвцем» перетворила решту матчів на формальність.

Свідомо чи ні львів’яни вибрали собі за півфінального суперника переможця першого етапу – харківський «Локомотив». Відтак «Урагану» протистоятиме луганський ЛТК.
В поточному сезоні «Ураган» і ЛТК зустрічалися чотири рази. Поступившись луганцям на старті турніру (2:6 – у рідних стінах), франківці виграли три наступні поєдинки: в гостях – 3:1 і 4:3, вдома – 5:4. ЛТК – найрезультативніша команда чемпіонату – 86 голів у 24-х матчах. В її складі виступають два найкращі бомбардири змагань. 
Стадія плей-офф ... Читати далі »
Переглядів: 807 | Додав: bond | Дата: 16.05.2013 | Коментарі (0)