Середа, 24.04.2024, 08:42
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Березень » 21
Майно… спотикання
Уряд перевірить, що саме є у власності Федерації профспілок




Розмови про те, що майно ФПУ потрібно інвентаризувати, а ще краще «одержавити», точаться в кулуарах авторитетних українських держструктур ще від часів проголошення в Україні незалежності. Саме тоді, на початку дев’яностих, незважаючи на велику кількість претендентів на майно Всесоюзної Центральної Ради професійних спілок, зокрема і в чиновницьких кабінетах, цей ласий шматок, який ще на той час оцінювався в 2,5 млрд. доларів США, перейшов у власність правонаступниці ВЦРПС – Федерації профспілок України.
Перший серйозний крок у напрямку реприватизації профспілкового майна український уряд зробив у листопаді минулого року, але тоді чиновники наштовхнулися на хвилю обурення з боку тред-юніонів та звинувачень у спробі захоплення майна. Під суспільним натиском процес вимушено зупинили. ... Читати далі »
Переглядів: 1235 | Додав: bond | Дата: 21.03.2013 | Коментарі (0)

Кара Божа

Негода зіпсувала комунальникам професійне свято. Замість того, щоб святкувати, вони працювали, втримали ситуацію під контролем, ліквідовували наслідки стихії і значних зауважень до їхньої роботи міська влада не має.

Наприкінці минулого тижня під дією балканського циклону у західному регіоні України спостерігалось значне погіршення погодних умов, яке не оминуло й Івано-Франківськ. Як поінформувала начальник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко, за одну добу в місті випала місячна норма снігу, максимальна висота якого становила 42 сантиметри, а у ніч на 18 березня в Івано-Франківську зафіксували  найнижчу температуру повітря – 19,4 градуса морозу.
Водночас Т.Клочко наголосила, що під час ускладнення погодних умов комунальні підприємства міста працювали стабільно. Обійшлося без аварій на теплотрасах і водогонах, не було відключень ... Читати далі »
Переглядів: 582 | Додав: bond | Дата: 21.03.2013 | Коментарі (0)

Україна чекає Папу Франциска



Рівно через місяць після того, як попередній Папа Римський Бенедикт XVI зрікся престолу, католики всього світу отримали приємну звістку – обрання нового Папи не забарилося. Білого диму із димаря Сікстинської капели та знаменної фрази «маємо Папу» чекали в усіх куточках планети. Зрештою, конклав кардиналів доручив керувати величезною півторамільярдною паствою кардиналу Хорхе Маріо Бергольо із Буенос-Айреса.

Увага світової громадськості протягом останнього тижня була прикута до Римського Престолу. Від намісника апостола Петра очікують перших кроків, хоча й переконані, що він буде послідовником справ двох своїх попередників. Уже з перших днів після свого обрання Папа Римський дав зрозуміти світові, що він такий, яким повинен бути звичайний християнин. І цим усе сказано.
Пап ... Читати далі »
Переглядів: 757 | Додав: bond | Дата: 21.03.2013 | Коментарі (0)

Оксана Савчук,
депутат Івано-Франківської міської ради, фракція ВО «Свобода»




З вдячністю за співпрацю

На останніх виборах до місцевих рад громада мікрорайону «Каскад» делегувала мені депутатські повноваження. На мою думку, особливістю мешканців цього мікрорайону є значна самоорганізація. Готуючи звіт про депутатську діяльність 2011-2012 років, аналізувала усе, що вдалося, і усе, з чим не вдалося справитись. Згадувала ініціативних мешканців, які допомагали, повчали, дякували, вимагали, сварили. Тож хочеться написати про небайдужих людей, які активні, не лінуються шукати однодумців для вирішення проблем свого будинку чи двору, не дають депутатам відпочивати і пропонують багато цікавих ідей, які продовжуємо по можливості реалізовувати.
На одному з прийомів до мене звернувся голова ЖБК «Карпати» Василь Степанович Белей з про ... Читати далі »
Переглядів: 737 | Додав: bond | Дата: 21.03.2013 | Коментарі (0)

Транспорт заховають у кишені

Міська влада має намір продовжити відновлену кілька років тому практику облаштування зупинок громадського транспорту так званими заїзними кишенями і започаткувати встановлення зупинкових комплексів єдиного зразка, залучаючи до цього кошти міського бюджету та приватних підприємців.

Про це повідомив заступник директора департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Михайло Смушак. За його словами, департамент вже розробив програму облаштування зупинок громадського транспорту на 2013-2014 роки. Найближчим часом її винесуть на розгляд міськвиконкому і міськради.
Відповідно до проекту програми, планується, що, окрім робіт з благоустрою, обладнання заїзними кишенями, на зупинках встановлюватимуть зупинкові комплекси єдиного зразка, а територію поблизу них додатково освітлюватимуть і покриватимуть бездротовим комп’ютерним зв’язком.
За словами М.Сму ... Читати далі »
Переглядів: 756 | Додав: bond | Дата: 21.03.2013 | Коментарі (0)

Епідемії грипу нема, але від ускладнень люди помирають

Ситуація із захворюваннями на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції у Івано-Франківськy стабільна і не має ознак епідемії.

Про це повідомила заступник головного лікаря Центральної міської клінічної лікарні Емма Гошовська.
За її словами, за медичною допомогою при грипі та ГРВІ до медзакладів наразі звернулися 23 тисячі 185 осіб. З них 64% – діти. Медики госпіталізували 2 тисячі 48 осіб. Впродовж трьох останніх тижнів кількість звернень зменшилася. Так званий інтенсивний показник захворюваності становить 110,1% на 10 тисяч населення, при епідпорозі 146,2%. «Таким чином епідпоріг захворюваності місто не перетнуло і говорити про епідемію немає підстав», – наголосила Е.Гошовська.
Водночас вона поінформувала, що у місті циркулюють так звані пандемічний грип «Каліфорнія» та грип типу «Б», які дають ускладнення ... Читати далі »
Переглядів: 806 | Додав: bond | Дата: 21.03.2013 | Коментарі (0)

Що вб'єш, то в'їдеш
Шлях відновлення маршруту № 83 є досить довгий. Раніше цей маршрут сполучав онкодиспансер – АС -2, пролягав вул. Чорновола і повинен був обслуговуватися 7-ма  одиницями транспорту. Не залишилось жодного автобуса. Мешканці міста скаржились в громадську приймальню, з цього приводу було направлено не одне депутатське звернення. Відповідь була одна: у зв’язку зі змінами в пасажиропотоках цей маршрут став нерентабельним. Всі перевізники, які працювали на цьому  маршруті,  відмовилися надалі його обслуговувати. 29.11.2011 р. на сесії міської ради було проголосовано мій депутатський запит на ім'я міського голови з пропозицією відкрити новий більш рентабельний маршрут онкодиспансер – обласна клінічна лікарня по вул. Мазепи. Це і зробила виконавча влада та визначила 4 автомобілі на лінії. 12.12.2012 р. подано ще одне звернення, щоб збільшити кількість рухомого транспорт ... Читати далі »
Переглядів: 616 | Додав: bond | Дата: 21.03.2013 | Коментарі (0)

Дітям на радість
Цього року в Івано-Франківську встановлять щонайменше вісім нових дитячих майданчиків.
Про це повідомив головний інженер міського управління капітального будівництва Микола Халак.
За його словами, цього року УКБ на спорудження дитячих майданчиків у міському бюджеті передбачено 150 тисяч гривень. Цієї суми орієнтовно має вистачити на встановлення чотирьох майданчиків. Відповідно до титульних списків, їх встановлять у дворах будинків №182 на вул. Вовчинецькій, №14 на вул. Симоненка, №№ 4-6-8 на вул. Довженка та на території загальноосвітньої школи №11, що на вулиці Богдана Лепкого.
Крім того, встановлення дитячих майданчиків фінансують зі своїх депутатських фондів і депутати міськради. Наразі для цього вони вже  задекларували виділити 54,40 тис. грн. Тож депутатським коштом нові дитячі майданчики встановлять у дворах будинків №87 на вул. Миру, №№170 і 178-«а» на вул. ... Читати далі »
Переглядів: 773 | Додав: bond | Дата: 21.03.2013 | Коментарі (0)

ЗАПИТУЙТЕ –ВІДПОВІДАЄМО

На запитання читачів відповідає директор КП «Єдиний розрахунковий центр»  Вадим  Войтик.


— Сусід поверхом вище залив мою квартиру. Як правильно скласти акт про це?
— Відповідно до п. 2.3.6 Правил утримання жилих будинків та прибудинкових територій, затверджених наказом Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства від 17.05.2005 №76, у разі залиття, аварії квартир складається відповідний акт.
Залиття квартири та його наслідків фіксується актом комісійного обстеження квартири за участю представників КП «ЄРЦ», обслуговуючих підрядних організацій, будинкового комітету та затверджується директором ЄРЦ, тобто організації, яка відповідно до укладеної угоди надає послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій.
Присутність зацікавлених осіб від потерпілої сторони та з боку винної є обов’язково ... Читати далі »
Переглядів: 658 | Додав: bond | Дата: 21.03.2013 | Коментарі (0)

Вас тут не стояло!
Міська влада продовжує боротьбу з незаконно встановленими так званими малими архітектурними формами


Як повідомив перший заступник директора департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Василь Білик, відповідно до рішень міськвиконкому до 29 травня у місті мають демонтувати 14 МАФів.

За його словами, комунальники нарешті демонтували літній майданчик ресторану «Марракеш» на вулиці Грюнвальдській, рішення про що міськвиконком ухвалив ще у 2010 році. Зараз тривають роботи з демонтажу кіоску «Живе пиво» на перехресті вулиць Галицької-Пасічної.
«Роботи з демонтажу малих архітектурних форм ми здійснюємо раз на тиждень і залучаємо до цього техніку підприємства «Міськсвітло», – каже В.Білик. – Але це досить складний процес. Іноді, щоб демонтувати, скажімо,  кіоск на автобусній зупинці, треба розібрати цілий зупинковий комплекс. Буває, що міськвиконком п ... Читати далі »
Переглядів: 593 | Додав: bond | Дата: 21.03.2013 | Коментарі (0)

Не харчувати дітей, чи порушувати закон?

Над такою дилемою дедалі частіше доводиться задумуватись керівникам  управління освіти і науки та шкіл і дитсадків.

«Нас вважають злочинцями, але законодавець не дає нам виходу з такої ситуації», – такими словами прокоментувала ситуацію щодо дотримання тендерних процедур під час так званих «закупівель послуг з гарячого харчування» дітей у школах та дошкільних навчальних закладах начальник міського управління освіти і науки Наталія Микула.
За її словами, якщо у тендерній документації виявлені порушення чи якщо участь у тендері взяв один учасник, необхідно проводити новий тендер. «На це потрібен час, – каже Н.Микула. – А як нам годувати дітей? Закривати школу? Або хто додумався організовувати харчування дітей у дитячих дошкільних закладах через тендер, головним критерієм перемоги у якому є найнижча вартість послуги і ціна п ... Читати далі »
Переглядів: 694 | Додав: bond | Дата: 21.03.2013 | Коментарі (0)

Чиста вода –  це ваше здоров’я!

«Вода, у тебе нема ні смаку, ні кольору, ні запаху, тебе неможливо описати, тобто насолоджуються, не відаючи, що ти таке. Мало сказати, що ти необхідна для життя. Ти – саме життя. Ти наповнюєш нас радістю, котру не поясниш нашими почуттями. З тобою повертаються до нас сили, з котрим ми розпрощались. З твоєї милості у нас знову починають вирувати висохлі джерела нашого серця.  Ти найбільше багатство у світі…».

Антуан де Сент-Екзюпері


Вода має велике значення у житті людей, тварин, рослин. Вона входить у склад всіх органів і тканин, бере участь в обміні речовин, постачає організм багатьма солями, у тому числі і мікроелементами (фтор, йод, кальцій, магній, кремній, залізо, калій та інші), необхідні для його життєдіяльності. Дефіцит води в організмі призводить до зневоднення, яке провокує розвиток багатьох захворювань, таких як: синдром хр ... Читати далі »
Переглядів: 799 | Додав: bond | Дата: 21.03.2013 | Коментарі (0)

До відома споживачів природного газу!

В даний час почастішали випадки виникнення пожеж у багатоквартирних житлових будинках. Провівши детальне обстеження та проаналізувавши випадки виникнення пожеж, що мали місце в останній час, працівниками газового господарства було виявлено факт попадання електричного струму на газові мережі житлових будинків. Сучасні газові прилади, особливо котли, колонки та газові плити працюють з електроживленням, тобто є електрифікованими. Тому і виникають непоодинокі випадки загоряння гнучких рукавів, що застосовуються для приєднання газових приладів до системи газопостачання. Основною причиною цього є відсутність заземлення в будинках. У випадку короткого замикання побутових електроприладів, або ж навмисного використання газової труби в якості провідника при крадіжці електроенергії – в місцях підключення газового шлангу до приладу відбувається нагрівання з’єд ... Читати далі »
Переглядів: 679 | Додав: bond | Дата: 21.03.2013 | Коментарі (0)

Часто хворієте?

Можливо, у вас авітаміноз

Життя людини народжується від любові. І дуже добре, коли це почуття супроводжує нас упродовж всього життєвого шляху, оберігає від негараздів, у тому числі і від хвороб. Проте любов не завжди така, якою її хотіли б бачити закохані. Часто вона «дарує» і неприємні сюрпризи, болячки. Однією із найбільш підступних болячок, котрі маскуються за любов’ю, є сифіліс. На жаль, як стверджують медики, на сьогодні це захворювання діагностується доволі часто. Чи не найбільше воно притаманне мешканцям великих міст та гірських районів. І така тенденція у нашій області спостерігається вже впродовж останніх п’яти років.
Чи не найбільш вразливим до цієї хвороби є молоде покоління, хоча сифіліс настільки підступний, що він не вибирає ані віку, ані статі. Втім, «кавалерська» хвороба може маскуватися під видом ... Читати далі »

Переглядів: 595 | Додав: bond | Дата: 21.03.2013 | Коментарі (0)

Якщо високий очний тиск

Від глаукоми потерпають 2-3 % населення земної кулі, незалежно від статі, раси і національності. Сьогодні кількість хворих на глаукому в світі становить майже 70 млн. людей, 8 млн. з яких осліпнули в результаті цього захворювання. Також вважається, що 70 млн. – це тільки половина хворих, яким відомо про своє захворювання.

Як мінімум ще стільки ж пацієнтів не знають, що вони хворі на глаукому, та продовжують повільно і непомітно втрачати зір. З віком ризик виникнення глаукоми підвищується. Проте це захворювання буває навіть у новонароджених. Захворювання найчастіше розвивається після 40 років, і в середньому поширеність глаукоми становить 1,5-2,0%.

«У нашій країні 170 тисяч людей вражені цією хворобою, – говорить головний позаштатний офтальмолог Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Вітовський. – В ... Читати далі »
Переглядів: 633 | Додав: bond | Дата: 21.03.2013 | Коментарі (0)

Кохайтеся… з розумом,

або Трохи про «кавалерську хворобу»

Життя людини народжується від любові. І дуже добре, коли це почуття супроводжує нас упродовж всього життєвого шляху, оберігає від негараздів, у тому числі і від хвороб. Проте любов не завжди така, якою її хотіли б бачити закохані. Часто вона «дарує» і неприємні сюрпризи, болячки. Однією із найбільш підступних болячок, котрі маскуються за любов’ю, є сифіліс. На жаль, як стверджують медики, на сьогодні це захворювання діагностується доволі часто. Чи не найбільше воно притаманне мешканцям великих міст та гірських районів. І така тенденція у нашій області спостерігається вже впродовж останніх п’яти років.
Чи не найбільш вразливим до цієї хвороби є молоде покоління, хоча сифіліс настільки підступний, що він не вибирає ані віку, ані статі. Втім, «кавалерська» хвороба може маскув ... Читати далі »

Переглядів: 631 | Додав: bond | Дата: 21.03.2013 | Коментарі (0)

Пінзель повернувся


Ледь вернувшись із закордонного турне, три ангели Пінзеля створили проблему для керівництва та працівників Музею мистецтв Прикарпаття. Протягом тривалого часу ті сперечалися, бо не могли дійти згоди, де, яким чином розмістити трьох чималих ангелів, котрими захоплювався французький Лувр.

Власне, проблема із розміщенням скульптур видатного майстра барокового мистецтва виникла не сьогодні, а ще під час формування нової експозиції музею. Тоді планувалося, що ангели після повернення будуть розміщені у центрі нової експозиції. Втім, тепер, після певних реставраційних робіт, вони не зовсім вписуються в загальну концепцію музею. Для того, аби скульптури отримали належне місце у виставковій залі, для н ... Читати далі »
Переглядів: 582 | Додав: bond | Дата: 21.03.2013 | Коментарі (0)

Несподіванки зі змістом

У галереї «Арт на мур» відкрилася перша персональна виставка фото і графічного дизайну Тетяни Єфтимовської. Тут представлені роботи, котрі Тетяна робила переважно на замовлення протягом останніх п’яти років.
Зі смаком і неабиякою насолодою Тетяна сприймає свою творчість. Зрештою, дівчина пропонує і шанувальникам своєї творчості спробувати рецепт хорошого дизайну. Тому на виставку запрошувала своїх друзів та шанувальників творчості як на дегустацію.


Графічний дизайн для Тетяни Єфтимовської – самостійна дисципліна. На виставці вона представила роботи, які спочатку були як фотографія, є роботи, котрі переросли у фото із малюнка. Є й такі, появу яких сама авторка пояснює як спонтанний вияв, вони появилися просто так. У своїй творчості дівчина користується сучасними технічними засобами, що полегшує процес виходу у світ якісн ... Читати далі »

Переглядів: 657 | Додав: bond | Дата: 21.03.2013 | Коментарі (0)

Перша «десятка» легіонерів

Сучасний професійний спорт неможливо уявити без легіонерів. Міцно прописалися вони й у складах провідних клубів Івано-Франківщини. Не так давно іноземний легіон відсвяткував десяту річницю своїх виступів на теренах краю. За цей час прикарпатські вболівальники побачили у ділі понад шістдесят спортсменів з усіх куточків земної кулі. Згадаємо про найбільш колоритні постаті.


Перші легіонери на Прикарпатті з’явилися у футболі. Навесні 2002-го тодішній президент «Прикарпаття» Анатолій Попадюк на зустрічі з уболівальниками представив двох бразильців – Бруно та Бериньо. І навіть виступив у ролі перекладача для них, оскільки добре володів іспанською. Втім, до заявки команди на виступи в національній першості бразильці так і не потрапили.
Дебют іноземного гравця в «Прикарпатті» відбувся у вересні того ж року. Першопроходцем ... Читати далі »

Переглядів: 694 | Додав: bond | Дата: 21.03.2013 | Коментарі (0)

Перелітна птаха 

Якщо зазирнути у паспорт цього 209-сантиметрового велетня, то може здатися, що він працює дипломатом. Китай, Австралія, Південна Америка, Європа… «Я був усюди», – жартує спортсмен. І справді, мало знайдеться на земній кулі куточків, де б він не залишив свій слід.


Світом його манить помаранчевий м’яч, з яким хлопець познайомився у рідному Сент-Луїсі (США). Втім, спочатку Тейт був фанатичним гравцем у бейсбол. Та одного разу після рясних дощів води Міссурі затопили майданчик для тренувань. Щоб урізноманітнити заняття, тренери запропонували юним спортсменам покидати м’ячем у баскетбольний кошик. Так у життя Тейта Деккера увірвалася нова гра…
Деккер твердо вирішив стати професійним гравцем. «Я сподівався на місце в НВА», – не приховував він своїх юнацьких мрій. Тейт побував у тренувальному таборі знаменитих «биків» з Чикаго, ... Читати далі »

Переглядів: 691 | Додав: bond | Дата: 21.03.2013 | Коментарі (0)

Товстий і добрий Сержао

Я іноді й сам дивуюся, як мені з такими габаритами, вдається грати у футбол, – сміючись, зізнався в одному з інтерв’ю бразилець Сержіо Луїс Масіел Лукас, більш відомий світовій футзальній спільноті як Сержао. Перехід цього велетня з вагою у понад 100 кілограмів восени 2010 року в «Ураган» став справжньою трансферною бомбою.


«В Україні я ще жодного разу не був, але мені цікаво все, що тут відбувається. Цікаво пограти в цьому чемпіонаті. Я спробую зробити історію тут і досягти потрібного для команди результату», – сказав після приїзду в Івано-Франківськ 31-річний атлет, за плечима у котрого були титули кращого бомбардира і «бронзового» призера чемпіонату Росії, чемпіона Азербайджану, «бронзового» призера Кубка УЄФА 2009-10 рр. А ще, прийнявши разом з своїм співвітчизником Біро Жаде (теж, до речі, гравцем «Урагану») азерб ... Читати далі »

Переглядів: 647 | Додав: bond | Дата: 21.03.2013 | Коментарі (0)

Космополітична Люік 

У серпні 2008 року калуський «Нафтохімік» першим серед 32-х клубів здобув перепустку до другого кола Кубка УЄФА, а всі переможні голи у матчах проти польського "Вроцлава", грецького ПАОКа та естонської "Левадії" записала до свого рахунку Айві Белінда Керстін Люік.


Вона народилась в Австралії, хоча її батьки були вихідцями з Старого Світу – Угорщини та Швеції. Дівчина здобула освіту в США. Футбольну кар'єру розпочала в клубі «Палм Біч Сокер Клаб» з Квінсленду. Мрія Люік про виступи у професійній футбольній лізі США здійснилася 1 квітня 2005 року, коли вона підписала контракт з найбільш титулованим клубом країни – «Індіаною». Кольори цієї команди вона захищала впродовж чотирьох сезонів. «Нафтохімік» отримав її на правах оренди.
«Спочатку думка про переїзд в Україну мене захоплювала. Та усвідомлення того, що ця країна є ... Читати далі »

Переглядів: 667 | Додав: bond | Дата: 21.03.2013 | Коментарі (0)

Погода не здається

Старт футбольного сезону знову перенесено

Примхи цьогорічної весни змушують футбольні колективи раз-по-раз коректувати свої плани. Вже зрозуміло, що розпочати новий сезон у заплановані терміни не вдасться. Обласна федерація футболу вдруге перенесла старт ювілейного, 20-го розіграшу Кубка Підгір’я. Він стартує 30 березня. Відтак перші поєдинки чемпіонату Івано-Франківщини пройдуть не 7-го, а 14 квітня.


Завтра ІФФФ завершує прийняття заяв на участь в чемпіонаті. Наразі підтвердили свої виступи 12 клубів – «Карпати» Яремче, «Газовик» Богородчани, «Карпати» Коломия, «Кроно-Карпати» Брошнів, «Придністров’я» Тлумач, «Гуцульщина» Косів, «Галичина-Вапно» Галич, ФК «Снятин», ФК «Калуш», «Тепловик» Івано-Франківськ, «Нафтовик» Долина» і новачок з 2-ї ліги – «Славія» Отинія. Очікуються відповідні подан ... Читати далі »

Переглядів: 875 | Додав: bond | Дата: 21.03.2013 | Коментарі (0)

«Говерла» – у плей-офф

Після чергових матчів визначилися всі учасники плей-офф чемпіонату України. До їх числа потрапила і франківська «Говерла», яка з інтервалом у дві доби поступилася «Донецьку» і взяла гору над «Миколаєвом».

Підопічні Євгена Мурзіна наразі замикають чільну вісімку. У команди є шанс піднятися вище. Все залежить від того, як вона проведе заключні матчі чемпіонату: завтра «Говерла» прийматиме львівську «Галичину» (поч. о 19.00), а за тиждень, 29 березня, – «Дніпро». В разі успіху «ведмеді» мають шанс потіснити «Черкаські мавпи» і уникнути зустрічі з «Будівельником».
Чемпіонат України. Суперліга. 15 березня. «Говерла» - «Донецьк» - 80:96. «Дніпро-АЗОТ» - «Будівельник» - 73:85. «Черкаські мавпи» - «Азовмаш» - 88:83. «Галичина» - «Миколаїв» - 91:69. 17 березня. «Кривбасбаскет» - «Азовмаш» - 91:82. «Дніпро-АЗОТ» - «Київ» - 71:75. «Г ... Читати далі »
Переглядів: 791 | Додав: bond | Дата: 21.03.2013 | Коментарі (0)

Лідерство не втримали

Всього п’ять діб протримався на вершині турнірної таблиці франківський «Ураган». Минулої суботи підопічні Сергія Гупаленка не зуміли відстояти лідерську позицію, вчетверте в сезоні поступившись харківському «Локомотиву».


В трьох попередніх матчах чемпіонату «ураганівці» так і не змогли знайти шляхів до воріт залізничників (0:4 і двічі по 0:1). Розмочити незручного суперника зумів Луїс Негао, який на 12-й хвилині реалізував футзальний пенальті. Та він лише зрівняв рахунок. Згодом гості знову вийшли вперед. Наздогнати суперника вдруге «дракони» не зуміли.
Наразі в чемпіонаті України виникла тритижнева пауза, пов’язана з участю національної збірної у відборі до Євро. До складу «жовто-синіх» їх наставники викликали двох ураганівців – Кирила Ципуна і Євгена Валєнка. Останній через хворобу від участі в офіційних матчах відмови ... Читати далі »

Переглядів: 719 | Додав: bond | Дата: 21.03.2013 | Коментарі (0)

Несподіваний чемпіонНесподіваний чемпіон

Цього разу в чемпіонаті Івано-Франківської області з футзалу точилась дуже запекла боротьба. До останнього туру питання про чемпіона залишалось відкритим. У підсумку долю кращої аматорської команди області визначали "Прикарпатський торговий дім" і "Баварія РП".
Ще за три тури до завершення ПТД мало гандикап в шість очок перед «баварцями», і здавалося, золоті медалі у чинного чемпіона вже в кишені. Проте "торгівельники" примудрилися розгубити запас очок, і перевага розтанула як перший сніг. Визначальними стали поразки від "Епіцентра-К" – 2:5 і від головного конкурента – "баварців" – 2:6. В останньому турі, полоскотавши нерви своїм вболівальникам, «Баварія РП» зуміла перемогти косівську «Гуцульщину і вперше стала чемпіоном області.


Варто зауважити, що ще на початку другого кола президент команди Ігор Лот ... Читати далі »

Переглядів: 647 | Додав: bond | Дата: 21.03.2013 | Коментарі (0)