Четвер, 25.04.2024, 01:19
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Листопад » 21
Чи має Прикарпаття лобі?
«ЗК» дослідив, як народні депутати відстоюють інтереси регіону у Верховній Раді




Те, що кількість додаткових пайків у вигляді пільг та великих сум держпідтримки з бюджету, які одержують українські регіони, прямо пропорційні кількості їхніх вихідців у столичних коридорах влади, – реалії сучасності. До такого явища, як лобізм у вітчизняній політиці, ставлення вельми неоднозначне. Хтось таку «командщину» порівнює із кланами, а хтось – узагалі із мафією. Проте якщо відкинути таку кланову рису, як лобіювання представниками регіональної групи суто власних інтересів, то можна знайти у клановості й позитиви. Мовляв, є у регіону «своя мафія» у вищих ешелонах влади – значить, є кому про нього подбати.  
Найкраще освоїли ази лобізму вихідці з Донбасу. На п’яти їм наступають дніпропетровські та луганські земляцтва. Навіт ... Читати далі »
Переглядів: 819 | Додав: bond | Дата: 21.11.2013 | Коментарі (0)

Голова з радою,
або Перша сесія Василя Чуднова




Від 25-ї сесії Івано-Франківської облради очікували пристрастей, політичних барикад навколо чи то зміни голови облради (Василя Скрипничука на Михайла Вишиванюка), чи то спроби висловлення недовіри новопризначеному губернатору. Прогнози (чи то свідомі провокації) не виправдалися. А сесія, що протікала в абсолютно звичному руслі, стала лакмусовим папірцем, що продемонстрував: Василю Чуднову, незважаючи на всю публічну «нагінку» на свою адресу з боку місцевих політсил, вдалося заключити з ними якщо не повноцінний мир, то принаймні тимчасовий.

Єдиним яскравим моментом сесії, що зачіпав останню кадрову ротацію Президента, стала заява фракції ВО «Свобода» – політичної сили, яка висловила свою позицію з приводу призначення нового голови ОДА чомусь аж через тиждень.
«Це дріб’язкова зміна облич за відсутност ... Читати далі »
Переглядів: 621 | Додав: bond | Дата: 21.11.2013 | Коментарі (0)

До боротьби зі стихією готові

Сили цивільного захисту Івано-Франківська готові до дій в умовах погіршення погодних умов та виникнення можливих надзвичайних ситуацій в осінньо-зимовий період 2013-2014 років.

Це заявив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради Юрій Щочкін. За його словами, всі передбачені заходи з підготовки до роботи під час можливих ускладнень погодних умов та виникнення інших надзвичайних ситуацій взимку в основному виконані, а також уточнений план дій сил цивільного захисту у таких умовах.
«Ще влітку ці питання розглядались на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Тоді були визначені певні завдання і заходи, які, як підтвердила недавня перевірка, в основному виконані. Зараз залишається ще уточнити перс ... Читати далі »
Переглядів: 654 | Додав: bond | Дата: 21.11.2013 | Коментарі (0)

Джерела самобутнього мистецтва

Івано-Франківськ – молоде європейське місто, одне з найбільших культурних та мистецьких центрів Західної України. Напередодні святкування 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка та на честь Року Шевченка в Україні наші краяни готують свої творчі звіти, щоб своєю працею вклонитись Кобзареві, возвеличуючи рідне слово українське та вшановуючи українську традицію.
Нині маю честь відзначити творчі надбання іванофранківців, які насправді гідно оберігають своє самобутнє мистецтво, що побутує в народних обрядах, виробах декоративно-ужиткового мистецтва, запальних танцях, музиці та піснях. Культурне життя в місті постійно вирує. Успішно діють започатковані нами масштабні міжнародні, всеукраїнські та регіональні мистецькі фестивалі, конкурси, зокрема: Міжнародний фестиваль ковальського мистецтва «Свято ков ... Читати далі »
Переглядів: 658 | Додав: bond | Дата: 21.11.2013 | Коментарі (0)

Наслідки спрощеного ремонту

Для усунення пошкодження водогону в Івано-Франківську розкопали вулицю, на якій влітку настелили новий асфальт.

Новий асфальт довго не лежить. Цю прикру істину вкотре довели івано-франківські комунальники. Для усунення пошкодження водогону їм довелося викопати яму на вулиці Василіянок, яку лише цьогоріч влітку шляховики однією з перших вкрили новим асфальтом. Ось так уже почали проявлятися  наслідки так званих «вибіркових капремонтів» доріг, під час яких проїжджі частини вулиць майже у рівень з бордюрами «закатують» тонким «захисним» шаром нового асфальту, але навіть не думають міняти чи бодай ремонтувати існуючі мережі під ними.
Нагадаємо, що позаминулого тижня стався залом каналізаційного колектора на вулиці Галицькій, на якій теж цього року планували здійснити «вибірковий капремонт» дорожнього покриття. Як повідомив генеральний дир ... Читати далі »
Переглядів: 685 | Додав: bond | Дата: 21.11.2013 | Коментарі (0)

Міліція… і без варяга



Як і обіцяв на своїй першій прес-конференції новопризначений голова ОДА Василь Чуднов, на посаді начальника УМВС в Івано-Франківській області варяга не буде. В понеділок на Сахарова, 15 відбулося представлення нового очільника прикарпатської міліції. Ним став колишній начальник Івано-Франківського міського управління МВС, а до останнього часу перший заступник начальника УМВС в Івано-Франківській області  Василь Фелик. 

«Василь Іванович розпочав свою трудову діяльність викладачем спортивної школи, – зазначив, представляючи керівника колективу, заступник Міністра внутрішніх справ України Сергій Лекарь. – Вдосконалювався на різного роду робочих  професіях, пройшов відповідне навчання, слухач Національної академії внутрішніх справ. Сьогодні займає посаду заступника начальни ... Читати далі »
Переглядів: 730 | Додав: bond | Дата: 21.11.2013 | Коментарі (0)

Вшанують жертв голодомору
Цієї суботи в Івано-Франківську вшанують пам’ять жертв голодомору та обмежать проведення розважальних заходів.
Про це повідомив начальник відділу внутрішньої політики міськвиконкому Ігор Кінаш.
За його словами, заходи на вшанування пам’яті жертв голодомору в Івано-Франківську розпочались ще напередодні. А в суботу о 16.00 на Вічевому майдані розпочнеться віче-реквієм, по завершенні якого вулицею Незалежності відбудеться хода пам’яті до Меморіального скверу на вул. А.Мельника, де о 16 год. 40 хв. розпочнеться панахида за жертвами голодомору та політичних репресій.
Наш кор.
Переглядів: 620 | Додав: bond | Дата: 21.11.2013 | Коментарі (0)

З центру міста зникнуть кіоски

За півтора року у центрі Івано-Франківська не повинно бути кіосків.

Таку заяву під час вівторкової апаратної наради у міськвиконкомі зробив міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус. Він доручив відповідним службам міськвиконкому здійснити інвентаризацію кіосків, уточнити, до якого часу чинні дозволи на їхнє розміщення, і більше дозволів не продовжувати.
«За півтора року у першій економіко-планувальній зоні не має бути жодного кіоску. Потім перейдемо до другої зони. В європейських містах кіоски у центрі не стоять. У нас достатньо торгових закладів, де можна здійснювати торгівлю товарами, які зараз продають у кіосках», – сказав В.Анушкевичус.
Відповідно до оновленого реєстру тимчасових торгових споруд департаменту містобудування та архітектури Івано-Франківського міськвиконкому, у місті зараз налічується 457 кіосків. А до пе ... Читати далі »
Переглядів: 649 | Додав: bond | Дата: 21.11.2013 | Коментарі (0)

Соціологи заміряли довіру громади до ЄРЦ

Абсолютна більшість іванофранківців підтримують ініціативи ЄРЦ. Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг» в жовтні 2013 року.
Порівняно з минулим роком збільшилась кількість прихильників усіх ініціатив ЄРЦ. Найбільш позитивно люди сприймають програму впорядкування прибудинкових територій, щоденну роботу паспортистів, програму поточних та капітальних ремонтів, роботу гарячої лінії 750-600 та приймання робіт за участі мешканців.


В результаті проведеного дослідження встановлено, що на сьогодні близько 20% мешканців міста бачать позитивні зміни, пов’язані з ліквідацією ЖЕКів та створенням ЄРЦ. Така ж кількість негативно оцінює наслідки реформи.
На думку близько 40% респондентів будинки, де вони мешкають, належать власникам квартир. Стільки ж опитаних вважають, що їхні будинки належать Є ... Читати далі »
Переглядів: 645 | Додав: bond | Дата: 21.11.2013 | Коментарі (0)

Мade in Ukraine: продовольча незалежність України

Щорічно у третю неділю листопада Україна відзначає День працівників сільського господарства. Це свято надзвичайно важливе для нашої країни, оскільки український аграрний сектор є стратегічною складовою національної економіки і забезпечує продовольчу базу і незалежність країни.


17 листопада цього року День працівників сільського господарства українські аграрії відзначають у двадцяте. Це свято було засновано у 1993 році. Шанобливе ставлення до аграріїв зародилося в Україні ще за часів Радянського Союзу, саме тоді її назвали житницею всієї величезної країни. Однак розпад Союзу і становлення незалежності нашої країни ввели одну з перспективних галузей у глибоку кризу. Незважаючи на високу родючість земель, Україна не могла забезпечити продуктами навіть своє населення, оскільки тонни фруктів і овочів просто згнивали через нест ... Читати далі »
Переглядів: 588 | Додав: bond | Дата: 21.11.2013 | Коментарі (0)

Нові тенденції української освіти

Мета освіти – дати дитині необхідний багаж знань і максимально підготувати її до отримання професії і професійної самореалізації.

Висока професійна мобільність
Раніше людина, здобувши професію, працювала все життя за обраним напрямом. На сьогодні людина протягом життя два-три рази змінює професію. «Відмирають» одні, з'являються інші, традиційні сфери діяльності зазнають значних змін. Отримані за професією знання вже за 10-15 років можуть стати неактуальними, разом з тим, кожного року з’являється близько 500 нових професій. Сьогодні до ТОП-20 найбільш затребуваних професій входять такі, яких 10 років тому ще не існувало. Інформація і знання оновлюються кожні три роки, вчитися доводиться протягом усього життя.
Буквально ще кілька років тому найпрестижнішими професіями в Україні вважалися юриспруденція, фінансова справа і мене ... Читати далі »
Переглядів: 608 | Додав: bond | Дата: 21.11.2013 | Коментарі (0)

Розкіш Відня на святі грації і краси в «Надії»
В Івано-Франківську вже вдев’яте пройшов традиційний «Галицький бал»




Понад півтисячі молодих іванофранківців у фраках та бальних сукнях закружляли у вирі вальсу та полонезу, освоїли основні па не менш популярних інших світських танців. І все це стало можливим під час найбільш очікуваного світського заходу року – «Галицького балу», котрий у нашому місті відбувся вже вдев’яте.
Цього разу, як запевнили організатори, всеукраїнський бал пройшов на міжнародному рівні. Новим місцем проведення балу став зал «Національний» ресторану «Надія». Розкішно оформлена зала в українському національному стилі додала святу справжньої королівської помпезності. А гості почувалися, наче знатні персони королівських родин на офіційному прийомі у Віденській опері. Чи не вперше гості свята танцю, грації та краси відзначил ... Читати далі »
Переглядів: 754 | Додав: bond | Дата: 21.11.2013 | Коментарі (0)

Тернисте поле професійного футболу
На Прикарпаття прагнуть повернути «гру мільйонів»

Вже другий рік Івано-Франківщина живе без професійного футболу. Хоча ще порівняно недавно хизувалася тим, що має найширше представництво у турнірах під егідою ПФЛ. Лише в обласному центрі було три команди! Загалом за часів Незалежності  честь Прикарпаття відстоювало одинадцять колективів з семи міст.
Нещодавно обласна федерація створила робочу групу, яка повинна надати свої пропозиції щодо повернення місцевого футболу до когорти професіоналів. Її поява співпала у часі з перестановками в обласній держадміністрації. І хоча це простий збіг обставин, не виключено, що саме новому керівництву ОДА доведеться вирішувати згадану проблему. Якщо, звісно, воно вважатиме її актуальною…

Парадокс, проте останні професійні клуби на Прикарпатті зникли тоді, коли, здавалося, найгірше вже позаду. На Бурштинській ТЕ ... Читати далі »
Переглядів: 726 | Додав: bond | Дата: 21.11.2013 | Коментарі (0)