Середа, 24.04.2024, 03:55
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Вересень » 12
Азаров на Прикарпатті:
офіціоз з елементами курйозу




У Івано-Франківську «на честь» візиту прем’єра влаштували пікет, а у Калуші – дали ляпаса охоронцю.
Про те, що у вівторок, 10 вересня, в Івано-Франківську має відбутися подія, явно з розряду непересічних, неозброєним оком можна було побачити ще з раннього ранку. Аби не вдарити обличчям в пил і бруд міських доріг, до робочих відвідин Прем’єр-міністра України Миколи Азарова місто почали «марафетити» мало не з першими променями сонця. Не забули й про безпеку: по усіх можливих маршрутах пересування прем’єрського кортежу городяни спостерігали справжній наплив синіх кітелів і кашкетів. Вервиця правоохоронців тягнулася від Івано-Франківська до самого Калуша – основної точки візиту Миколи Яновича. Стурбовані безпекою віп-гостя, міліцейські пости чигали на кожному кілометрі траси та на всіх ... Читати далі »
Переглядів: 1038 | Додав: bond | Дата: 12.09.2013 | Коментарі (0)

«Магазинна» варта

Охоронці місцевих супермаркетів,  намагаючись боротися із крадіями, часто перевищують повноваження. Нерідко зайти до магазину можна звичайним покупцем, а вийти – підозрюваним   у крадіжці.


Іванофранківець Мирон Заєць розповідає, що якось під обід зайшов до гіпермаркету «Епіцентр» пригледіти додому керамічну плитку. Але не встиг чоловік переступити поріг магазину, як один зі штатних охоронців ще при вході у торговий зал наполегливо попросив показати вміст невеликої сумки, що пан Мирон мав при собі. Згодом та ж сама ситуація повторилася, коли чоловік виходив з гіпермаркету: його затримав уже інший «секюріті» та мало не змушував вивернути кишені, чи нема, мовляв, там чого зайвого. При цьому, за словами Мирона Зайця, «магазинний захисник» лементував так, що на нього оглядалися перехожі.  
«Говорили зі мною, як зі злодієм, так що люди зглядалися з усіх боків, – ... Читати далі »
Переглядів: 1189 | Додав: bond | Дата: 12.09.2013 | Коментарі (0)

Майже готові

Підготовчі роботи двох івано-франківських теплогенеруючих  підприємств  до опалювального сезону 2013-2014 років виконані на 90% і зараз перебувають на завершальній стадії.

За словами головного інженера державного міського підприємства «Івано-Франківськтеплокомуненерго» Богдана Мимохода, 35 котелень та 28 центральних теплових пунктів готові до початку опалювального сезону. Після гідравлічних випробувань на теплових мережах виявили 136 пошкоджень, більшість з яких уже усунули. Наразі завершуються ремонти десяти проблемних ділянок теплотрас, після чого тепловики візьмуться за їх ремонти ще у 12-ти місцях.
Із 527-ми будинкових систем опалення, які у наступному опалювальному сезоні обслуговуватиме ДМП «ІФТКЕ», випробувані і готові до подачі теплоносія у квартири 470, а 57 систем ще потребують пр ... Читати далі »
Переглядів: 707 | Додав: bond | Дата: 12.09.2013 | Коментарі (0)

Нема асфальту

Через затримку з проведенням казначейством оплати двох мільйонів семисот одинадцяти тисяч гривень на ремонти доріг зупинився асфальтний завод.

Про це повідомив головний інженер міського управління капітального будівництва Микола Халак. За його словами, асфальтний завод зупинився, бо не має змоги закупити необхідних матеріалів.
«Навіть, якщо б частину суми казначейство зараз проплатило, впродовж наступного тижня відновити ремонти доріг не можливо, бо гранітний щебінь треба закупити і привезти з Житомира, а бітум – з Кременчука, і на це потрібен час», – каже М.Халак.
Разом з тим підготовчі роботи до асфальтування доріг все ж ведуться. Так, на перехресті вулиць Мазепи і Проектної завершено перенесення електроопор і мереж зовнішнього освітлення, завершуються роботи з влаштування дорожнього корита та щебеневої основи під укладання нижнього шару асфальту. ... Читати далі »
Переглядів: 821 | Додав: bond | Дата: 12.09.2013 | Коментарі (0)

Свято підприємців
З нагоди святкування Дня підприємця в одному з кінотеатрів міста зібралось близько сотні івано-франківських суб'єктів господарювання. Їх привітало керівництво Івано-Франківського міськвиконкому та міської податкової інспекції.
Заступник начальника ДПІ у м. Івано-Франківську ГУ Міндоходів Олена Мухіна подякувала підприємцям за значний внесок у забезпечення надходжень до місцевого бюджету. За її словами, лише від сплати єдиного податку у цьому році місцева казна поповнилась на 32,4 млн. грн., що на 17,6 млн. грн. більше, ніж торік.
Посадовець наголосила, що внесок представників малого та середнього бізнесу у розвиток економіки Івано-Франківська важко переоцінити. Адже саме завдяки підприємцям виникає конкуренція на ринку споживчих товарів, створюються нові робочі місця та реалізуються нові цікаві бізнес-проекти, забезпечуючи надійну основу для добробуту громадян.
Кращи ... Читати далі »
Переглядів: 551 | Додав: bond | Дата: 12.09.2013 | Коментарі (0)

Три роки при владі  
Фракція ВО «Свобода» підбила підсумки трирічної діяльності у міській раді


33 з 59 депутатів Івано-Франківської міської ради складають депутати від ВО «Свобода». Чим    упродовж трьох років займався кожен народний обранець окремо та фракція  у цілому, депутати розповіли іванофраківцям минулої неділі, 8 вересня. 

Із трирічними напрацюваннями депутатів городяни могли ознайомитись наочно – про це сповіщали великі фотостенди, зі звітом кожного народного обранця, розміщені у залі. Про діяльність політсили загалом  розповів короткий фільм, що презентували на початку заходу.  
Участь у зустрічі взяли народні депутати України, голова Івано-Франківської обласної організації ВО «Свобода» Олександр Сич та екс-секретар міської ради, народний депутат  Руслан Марцінків.
За словами Руслана Марцінківа, івано-франківські «свободівці ... Читати далі »
Переглядів: 691 | Додав: bond | Дата: 12.09.2013 | Коментарі (0)

Юрій Соловей, голова фракції УДАР-Громадський форум у міськраді


Утеплимо івано-франківські багатоповерхівки

У всьому світі для подолання негативних наслідків глобальної економічної кризи передбачається пошук нових шляхів економічного зростання і підвищення якості життя при одночасному зменшенні витрат енергії, природних ресурсів і техногенних відходів. Тож і для незалежної України на перший план вийшло питання енергозбереження. Адже сьогодні на одного жителя України витрачається 1,3 - 1,4 тонни умовного палива на рік, що в 1,5 -2 рази більше, ніж в розвинутих країнах.
При цьому до 30% умовного палива споживають будівельний і житлово-комунальний сектори економіки, з них 85% - йде на експлуатацію житлової площі.
Не потрібно бути фахівцем, щоб зрозуміти: питання енергозбереження набуло виняткової важливо ... Читати далі »
Переглядів: 548 | Додав: bond | Дата: 12.09.2013 | Коментарі (0)

Менше реклами – менше грошей

З початку року надходження до міського бюджету від розміщення зовнішньої реклами в Івано-Франківську зменшились на 3,55%.

Про це  повідомила директор міського рекламно-інформаційного центру Вікторія Шахоріна. За її словами, це зумовлено зменшенням кількості рекламних конструкцій у місті загалом і зменшенням розміщення зовнішньої реклами на конструктивних елементах комунального майна та рекламних конструкцій на землі, що перебуває у міській власності, зокрема.
За вісім місяців цього року за розміщення зовнішньої реклами у місті  нараховано 1 млн. 836 тис. грн., а сплачено 1 млн. 683 тис. гривень. «Значної заборгованості нема, – каже В.Шахоріна. – Всі борги перебувають у провадженні суду або прокуратури».
З початку року МРІЦ демонтував у місті сім рекламних конструкцій і ще дев’ять конструкцій демонтували самі підприємці.
В ... Читати далі »
Переглядів: 687 | Додав: bond | Дата: 12.09.2013 | Коментарі (0)

Гуманний вчинок

Упродовж двох тижнів міжнародна благодійна організація «Чотири лапи» безкоштовно здійснить стерилізацію двох сотень безпритульних собак.

За словами представника організації ветлікаря Євгена Балука, дві бригади відловлюватимуть безпритульних собак у тих місцях, де їх найбільше. Передовсім у промзонах і поблизу вокзалу. Тварин оглядатимуть, знешкоджуватимуть паразитів, вакцинуватимуть проти сказу і здійснюватимуть стерилізацію, а після реабілітації відпускатимуть. Розпізнати їх можна буде за спеціальними блакитними бірками. Представники організації «Чотири лапи» прибули до Івано-Франківська на запрошення місцевої благодійної організації «Дім Сірка». Працюватимуть вони у двох пересувних ветлабораторіях, які дислокуватимуться на території Івано-Франківського лісокомбінату.
Скільки в Івано-Франківську безпритульних тварин, достеменно не відомо, адже такої с ... Читати далі »
Переглядів: 749 | Додав: bond | Дата: 12.09.2013 | Коментарі (0)

Кабмін прийняв за основу проект держбюджету на 2014 рік
Як повідомила перший заступник голови Адміністрації президента України Ірина Акімова, Кабмін схвалив проект державного бюджету на 2014 рік з дефіцитом 2,7%, зростанням ВВП - 3%, інфляцією - 8%.
Як відомо, законом про держбюджет-2013 його доходи визначені в 370,05 млрд. гривень, у тому числі по загальному фонду - 322,08 млрд. гривень, витрати - 419,33 млрд. гривень і 370,48 млрд. гривень відповідно. Дефіцит запланований на рівні до 50,59 млрд. гривень, у тому числі по загальному фонду - 44,53 млрд. гривень.

Збільшити відпустку, зменшити робочий тиждень

Законопроект про збільшення відпустки з 24 до 28 днів і зменшення робочого тижня з 40 до 38 годин може бути розглянутий у парламенті до кінця року. Про це заявив один із авторів законопроекту ... Читати далі »
Переглядів: 538 | Додав: bond | Дата: 12.09.2013 | Коментарі (0)

Як Україну  в «газову кабалу» заганяли

Вже четвертий рік поспіль не вщухають суперечки навколо «газових угод» Юлії Тимошенко. Відкинувши політичну складову питання, спробуємо поговорити тільки мовою цифр. Чому газ для України сьогодні найдорожчий в Європі? Чому Україна не може відмовитися від таких невигідних умов?

Отже, у 2008 році російський газ для України коштував 179,5 доларів США за тисячу кубометрів. Після візиту Тимошенко в Москву ціна на газ для України в 2010 році зросла до 450 доларів за тисячу кубометрів і продовжує зростати й далі. Головна причина непомірного подорожчання газу закладена в газових угодах, супервигідних для Росії та катастрофічних для України.
Угода про поставки газу до України в 2009-2019 році вперше в історії стосунків двох країн містить формулу розрахунку ціни на газ. За формулою ціна на газ має дві складові. Перша – це незмінна сум ... Читати далі »
Переглядів: 604 | Додав: bond | Дата: 12.09.2013 | Коментарі (0)

Кому це вигідно?

Коли несподівано виникають якісь штучні перешкоди, завжди потрібно добре подумати, кому це вигідно.

У випадку із штучним  роздмухуванням контрпропаганди проти видобутку в Україні (і не тільки в Україні) так званого сланцевого газу також зрозуміло, кому вигідно, щоб Європа і надалі залишалася залежною від російського газу.
Якби людство у своєму багатовіковому розвитку прислухалось лише до голосу зацікавлених сторін, то ми б сьогодні не мали сучасних досягнень науки і техніки та прогресивних технологій, а світом би керувала середньовічна інквізиція.
Однак ми користуємось такими енергетичними джерелами, як вугілля, нафта, газ, атомна енергетика, хоча кожне з них таїть в собі певну загрозу довкіллю і здоров’ю людей.
То чому ж ми маємо відмовитися від видобутку сланцевого газу, який не тільки зміцни ... Читати далі »
Переглядів: 561 | Додав: bond | Дата: 12.09.2013 | Коментарі (0)

Референдум комуністів зараз Україні не потрібен
Спікер парламенту Володимир Рибак вважає, що необхідності у проведенні референдуму щодо вступу України до Митного або Європейського союзу наразі немає.
«Вони (комуністи) для себе роблять підготовчу роботу для можливого референдуму. А сьогодні питання немає, щоб розглядати. Україна не вступає ні в Митний союз, ні в Європейський союз. Там ми спостерігаємо, а тут ми підпишемо, я вірю, Угоду про євроінтеграцію», – заявив Голова Верховної Ради.
«Референдум можливий, тільки коли ми будемо розглядати питання вступу чи в МС, чи в ЄС, і може виникнути таке питання, що частину функцій нашої держави треба передати у якийсь наддержавний орган, це стосується суверенітету, Конституції… Може колись і доведеться проводити та спитати у народу», – зазначив Рибак.
«А сьогодні що питати? Ми сьогодні нікуди не вступаємо. Ми бачимо, що немає необхідності прово ... Читати далі »
Переглядів: 564 | Додав: bond | Дата: 12.09.2013 | Коментарі (0)

Яким бачать своє місто іванофранківці

Згідно з дослідженням соціологічної групи Рейтинг  «Якими бачать свої міста українці?», проведеним у Івано-Франківську, Львові, Тернополі, Чернівцях та Хмельницькому, абсолютній більшості населення подобається жити у своїх містах.
Найбільше задоволених проживанням у своєму місті серед мешканців Тернополя (91%), найменше – серед мешканців Хмельницького та Івано-Франківська (80%). Жителі цих двох міст також відзначилися найбільшою кількістю незадоволених своїм проживанням в місті, хоча таких респондентів налічується всього 2%.


Львів, на думку більшості його мешканців, є привабливим містом для туристів (61%), що має багату історію та красиву архітектуру з великою кількістю пам’ятників, а також численними кафе і кав’ярнями. Львів’яни найбільше вважають, що їхнє місто відіграє важливу роль у розвитку країни (21%), а також є політично активним осеред ... Читати далі »
Переглядів: 587 | Додав: bond | Дата: 12.09.2013 | Коментарі (0)

У здоровому тілі – здоровий дух!

14 вересня – День фізичної культури і спорту. Як справедливо б не критикували Радянський Союз за постійні дефіцити і черги в магазинах, але згадаймо, на якому високому рівні був розвиток масового спорту в країні. Практично в кожному дворі був спортивний майданчик, а на район припадало по кілька ДЮСШ.


Однак за два десятиліття, що минули з того часу, інфраструктура для занять масовим спортом здебільшого занепала або була переведена на платну основу, що зробило заняття спортом недешевим задоволенням. І, щонайгірше, змінилося ставлення самих людей до занять фізкультурою та спортом. Наслідки не забарилися. Сьогоднішні школярі не можуть виконати нормативи, які здавали їхні батьки. Та й самі діти віддають перевагу сидінню за комп’ютером, а не грі у футбол чи баскетбол. Батьки ж намагаються всілякими правдами і неправдами звільнити своє дитя від ... Читати далі »
Переглядів: 610 | Додав: bond | Дата: 12.09.2013 | Коментарі (0)

Чи обдурюють мобільні оператори  споживачів?

Світлана, підприємець:

– Звісно, обдурюють. Ось приклад. Компанія Київстар кілька років тому запропонувала послугу, за якою на два номери можна було телефонувати абсолютно безкоштовно, запевняючи, що це не акція. Я сплатила за це обов’язковий платіж і певний час  дійсно користувалась цією послугою. А потім мені у примусовому порядку і без попередження змінили тарифний план, і послуга просто щезла. І це тільки один з фактів.

Володимир, художник:

– Звісно, що обдурюють, хоча, можливо, не так прямо. Моя мама, старша жінка, користується послугами МТС. Їй постійно приходять  повідомлення, в яких вона не може розібратись. Звідки їй зрозуміти, що це  таке «Клік Інфо» і з чим його їсти? Намагаючись позбутись нав’язливої реклами, вона натискає кнопки телефону, і з неї скачують гроші просто за помилковий дотик!!!

Вікторія ... Читати далі »
Переглядів: 624 | Додав: bond | Дата: 12.09.2013 | Коментарі (0)

До відома осіб, які постраждали від наслідків аварії на ЧАЕС, мешканців міста Івано-Франківська

Департамент соціальної політики виконкому Івано-Франківської міської ради щодо організації оздоровлення осіб, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, повідомляє наступне:


Постановою КМУ №261 від 27.03.2013 року «Деякі питання організації оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» затверджено Порядок організації оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Прийнятий Порядок визначає механізм організації оздоровлення відповідної категорії громадян в частині безоплатного або пільгового забезпечення постраждалих осіб та потерпілих дітей санаторно-курортними путівками на відпочинок.
Для взяття на облік по забезпеченню путівкою у наступному році постраждала особа чи один із батьків потерпілої дитини або осо ... Читати далі »
Переглядів: 644 | Додав: bond | Дата: 12.09.2013 | Коментарі (0)

Ціна життя
Попри величезні статки, мільярдери та мільйонери  не мають коштів на допомогу важкохворим українцям


Ледь не щодня з екранів телевізорів, а тепер ще й на вулицях міст лунають заклики про грошову допомогу тим, кому конче потрібні складні операції чи лікування у дорогих вітчизняних та закордонних клініках. Як правило, на лікування важкохворих наших краян йде чимала сума коштів. Подеколи розміри її вимірюються сотнями тисяч доларів чи євро. Родичі тих, кому конче необхідна така допомога, звертаються у найрізноманітніші заклади, просять грошей у звичайних пересічних громадян. Але чи завжди це приносить бажані результати? «ЗК» вирішив з’ясувати, наскільки співчутливі наші громадяни, хто насправді готовий подати руку допомоги, і чи реально зібрати «непідйомні суми».

За пожертву –  повітряні кульки

Схиливши голову до землі, біля входу на міський ринок стоїть жіночка із зат ... Читати далі »
Переглядів: 761 | Додав: bond | Дата: 12.09.2013 | Коментарі (0)

«Збережи своє здоров’я»
Започаткована лікарями Івано-Франківська ще два роки тому, ця акція ставить за мету покращити доступність жителів Івано-Франківська до медичних працівників.
Є чимало людей, які через зайнятість не мають часу прийти до поліклініки, не хочуть записуватися у реєстратурі та навіть зачекати в черзі до того чи іншого лікаря.
Але уже третій рік поспіль лікарі тієї чи іншої поліклініки ставлять палатки у кожному мікрорайоні Івано-Франківська. Протягом дня тут можна виміряти артеріальний тиск, здати аналізи, визначити рівень цукру в крові, пройти тести на СНІД, гепатит тощо.
Окрім того, спільно з обласним фтізіопульмоцентром медики облаштовують на вулицях міста пересувний флюорограф. Тут люди можуть пройти обстеження на туберкульоз.
«За час існування акції було виявлено чимало випадків цукрового діабету, про який хворі навіть не знали, виявлено гіпертонічну хворобу. ... Читати далі »
Переглядів: 635 | Додав: bond | Дата: 12.09.2013 | Коментарі (0)

Один свій на сто чужих
«Сокіл» пропустив у власні ворота вже сотню голів


Здавалося, черговий тур обласного чемпіонату обійдеться без сюрпризів. Та ні! Знову «відзначилися» брошнівські «Кроно-Карпати», які не зуміли обіграти в рідних стінах сусідів з Калуша. Це вже четверта нічия одного з лідерів у шести матчах другого кола.

Тепер «Кроно-Карпати» відстають від своїх конкурентів – коломийських «Карпат» і «Газовика» (вони підписали лише по одній «мировій») – на три очки. Надану суперникам фору підопічні Василя Качура ще можуть відіграти, адже незабаром прийматимуть обох опонентів у рідних стінах. Та є один нюанс. Згідно з регламентом, вищу сходинку у турнірці за рівної кількості очок посідає той, хто має більшу кількість перемог. А отже, становище брошнівців є гіршим.
Лідером за кількістю нічийних результатів у турнірі є «Гал-Вапно-Енергетик». На старті другого кола галичани ділили очки ... Читати далі »
Переглядів: 672 | Додав: bond | Дата: 12.09.2013 | Коментарі (0)

«Нафтохімік» припиняє існування
Прикарпаття втратило ще один футбольний клуб


Жіночий «Нафтохімік», який називали останнім професійним футбольним клубом Івано-Франківщини, припинив своє існування. Фінансові проблеми колективу виявилися нездоланними. У вівторок його керівництво сповістило Федерацію футболу України про те, що команда припиняє виступи в національному чемпіонаті. На цьому, очевидно, й завершилася історія одного з найуспішніших спортивних проектів краю. 


ЖФК «Нафтохімік» усього кілька місяців не дотяг до свого 10-літнього ювілею. Формування команди розпочалося восени 2003-го, а вже навесні наступного клуб (тоді він входив у структуру івано-франківського «Спартака») дебютував в чемпіонаті України. Лише у першому своєму сезоні калушанки залишилися без нагород. Рік за роком «Нафтохімік» зібрав увесь комплект медалей турніру, а торік виграв ще й Кубок України. В 2008 році він ... Читати далі »
Переглядів: 691 | Додав: bond | Дата: 12.09.2013 | Коментарі (0)

Про Віденську відсіч

Осінь 1683 року для Європи була неспокійною, але щасливою – Відень вистояв! У нашому місті ця подія відгукнулася і радістю, і смутком водночас.

Тиск турків наприкінці XVII ст. на Європу настільки посилився, що Османська імперія вирішила взагалі поглинути християнський світ. У 1683 році більш ніж стотисячна турецька армія під командуванням Кара Мустафи, оточивши Відень, реально загрожувала поневоленням всієї Європи. Цій експансії протистояли європейські правителі, народи і держави, а також Ватикан. До стін оточеної столиці Австрії звідусіль стікались військові загони. У складі війська Речі Посполитої, яке готувалося вирушити на допомогу австрійському імператорові Леопольду І Габсбургу під Відень, воювало близько трьох сотень козаків та 28 тисяч українських шляхтичів, селян, міщан, священиків і ченців родом зі Львівщини, Тернопільщини, Холмщини, Станіс ... Читати далі »
Переглядів: 680 | Додав: bond | Дата: 12.09.2013 | Коментарі (0)

Книга життя

88-річний Михайло Володимирович Михайлюк із села Драгомирчани безцінні спогади свого життя вирішив перенести на папір. Понад три роки він писав автобіографічну книгу «За волю України! Спогади буремних літ». Тут немає ні краплі вигадки – тільки реальні історії, все, що пережив.


А пережити довелось чимало…
Михайло Володимирович народився у селі Козівка Бережанського повіту Тернопільської області. У 1939 році на відмінно закінчив польську середню школу і поступив до гімназії у Бережанах. Проте обставини склалися так, що після першого курсу навчання його припинилось. Студентів наказали залишити на повторний курс, через те що «очень хромает русский язык». А вже у 1941 почалася Друга світова війна.
В той час Михайла Михайлюка прийняли в ряди підпільного юнацтва, а потім направили на вишкіл пропаганди. Відтак пізніше провід ОУН призначив його станичним, а згод ... Читати далі »
Переглядів: 689 | Додав: bond | Дата: 12.09.2013 | Коментарі (0)