Четвер, 28.03.2024, 14:16
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Серпень » 02
Виборні жнива
Цьогорічна передвиборна кампанія розпочалася активно. Креативу не спостерігається




Вибори до Верховної Ради, що пройдуть у жовтні цього року, за прогнозом політологів, будуть найдорожчими за усю історію незалежної України. На проведення «великих перегонів» лише із Держбюджету виділять 1,2 млрд. грн. Оскільки ж, як відомо, добра половина економіки нашої держави перебуває в «тіні», то до офіційних коштів, що крутитимуться у «виборчому танці», варто додати щонайменше стільки ж, а то й більше, «тіньових» коштів.
Які бюджети місцевих виборчих штабів партій, хто і скільки заробить на парламентських виборах-2012, яку стратегію і тактику з початком виборчої кампанії обирають найбільш рейтингові партії на Прикарпатті, – цікавився «ЗК».


Безгрішні «сердечка»
Обласний штаб об’єднаної опозиції  «За Бать ... Читати далі »
Переглядів: 1041 | Додав: bond | Дата: 02.08.2012 | Коментарі (0)

Ремонти доріг триватимуть



Сьогодні має розпочатися асфальтування вулиць, які заплановані у капітальний ремонт, а поточні ремонти доріг комунальники мали б завершити до вересня. 

Як повідомив начальник міського управління капітального будівництва Володимир Ковальчук, 2 серпня розпочнуться роботи з влаштування верхнього шару дорожньої одежі проїжджих частин міських вулиць, які заплановані у так званий вибірковий капремонт. «З 11 об’єктів, які маємо відремонтувати цього року, сім уже в роботі, – каже В. Ковальчук. –  Вирівняно частину профілю доріг на вулицях Пулюя, Тролейбусній, Гординського та Вовчинецькій і з четверга підрядна організація має приступити до їх асфальтування».
До цього В.Ковальчук додав, що ведуться роботи з розширення перехресть вулиць Галицької-Тролейбусної-Пасічної та Сахарова-Бандери, розпочате прокл ... Читати далі »
Переглядів: 767 | Додав: bond | Дата: 02.08.2012 | Коментарі (0)

15 хвилин стихії – чотири дні проблем



Наслідки недільної стихії оперативні та комунальні служби Івано-Франківська мали  подолати до середи, 1 серпня. Про це у вівторок на апаратній нараді в міськвиконкомі заявив перший заступник міського голови, голова міської комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Зіновій Фітель.


«Невеличка стихія завдала містові великої шкоди, – сказав З. Фітель. – У понеділок ми провели засідання комісії з ліквідації її наслідків. Ми не сидимо і чекаємо. Люди працюють подовжений робочий день. І будуть працювати доти, поки не буде все зроблено. До середи наслідки стихії мали б ліквідувати повністю».
За словами т.в.о. начальника служби оперативного реагування міськвиконкому Наталії Дорошевич, стихія у місті вирувала всього 15 хвилин. У неділю, 29 липня, під дією атлантичного фро ... Читати далі »
Переглядів: 829 | Додав: bond | Дата: 02.08.2012 | Коментарі (0)

Литвин до наших  не прислухався

У понеділок депутати Івано-Франківської обласної та міської рад фракції ВО «Свобода» пікетували Верховну Раду України.
Нагадаємо, 30 липня відбулась позачергова сесія Верховної Ради. В зв’язку з тим, що на попередньому засіданні парламенту було розглянуто проект закону «Про засади державної мовної політики», прикарпатські обранці вирушили до столиці,  аби під стінами парламенту вкотре висловити волю своїх виборців та сказати «ні!» антиукраїнському закону.
Чи прислухається до думки іванофранківців Президент Віктор Янукович, скоро побачимо. Голова Верховної Ради України Володимир Литвин – не прислухався.  Порушуючи своє ж слово, голова ВРУ підписав скандальний закон, що фактично вводить в Україні другу офіційну мову.

Переглядів: 720 | Додав: bond | Дата: 02.08.2012 | Коментарі (0)

Не заплатили за воду – ідемо до вас

Протягом серпня поточного року КП «Івано-Франківськводоекотехпром» спільно з державними судовиконавцями буде здійснювати вилучення майна у абонентів-боржників за послуги водопостачання та водовідведення.
У порівнянні з минулим роком заборгованість за надані послуги від населення зросла на 555 тис. грн. і на сьогодні складає 6 555 тис. грн. Практика показує, що заборгованість за надані послуги в основному збільшується у тих сім`ях, де борг перевищує 1000 грн. По даній категорії споживачів борг за рік зріс на 380 тис. грн., а це лише 1067 абонентів. Всього на обліку КП «Івано-Франківськводоекотехпром» перебуває 69 тис. споживачів. Протягом року з боржниками було укладено 203 договори на реструктуризацію боргу, проте вони виконуються лише 57 абонентами. По 134 абонентах є рішення суду про примусове стягнення заборгованості.
Враховуючи вищенаведений стан ... Читати далі »
Переглядів: 705 | Додав: bond | Дата: 02.08.2012 | Коментарі (0)

Кому потрібне наше сміття?
Івано-Франківське сміття приваблює нові фірми на ринок вивезення твердих побутових відходів.




Фірма «АВЕ Івано-Франківськ» самовільно зайшла на ринок вивезення твердих побутових відходів і спонукає споживачів укладати з нею угоди на цю послугу.
Про це під час вівторкової апаратної наради в міськвиконкомі заявив Михайло Яцків, заступник голови правління ПрАТ «АТП 0928», яке, відповідно до результатів конкурсу, вивозить сміття з більшої частини Івано-Франківська.
«У результаті конкурсу в місті чітко розподілені території та визначено, хто надає послуги з вивезення побутових відходів. «АВЕ Івано-Франківськ» самовільно зайшла у місто і спонукає розривати з нами угоди», – каже М. Яцків. «Цього не повинно бути, бо у місті є дві організації, які, за результатами конкурсу, мають право вивозити сміття», – прокоме ... Читати далі »
Переглядів: 1070 | Додав: bond | Дата: 02.08.2012 | Коментарі (0)

Світлофорів буде більше

В Івано-Франківську мають намір встановити два нові світлофорні об’єкти.

Про це повідомив Юрій Волошанський, директор ДП «Міськсвітло», яке експлуатує міські світлофори. За його словами, вже розроблена проектно-кошторисна документація на встановлення нових світлофорних об’єктів на перехресті вулиць Коновальця-Ботанічної та на пішохідному переході поблизу зупинки громадського транспорту «вулиця Хіміків».
Загалом же, як поінформував Ю. Волошанський, в Івано-Франківську налічується 39 світлофорних об’єктів. Хоча всі вони зараз перебувають у робочому стані, 13 з них, яким по 30 років, давно потребують заміни. Найперше – світлофори на перехрестях вулиць Івасюка-Хоткевича, Івасюка-Стуса, Бандери-Цьоклера, Галицької-Целевича та Галицької-Тролейбусної-Пасічної.
«Щороку нам необхідно замінювати хоча б по п’ять світлофорних об’єктів, на що орієнтовно ... Читати далі »
Переглядів: 813 | Додав: bond | Дата: 02.08.2012 | Коментарі (0)

Вітер брами не валив

При реставрації в’їзної брами так званого комплексу палацу Потоцьких буде використано 50% первинної цегли, що по завершенні робіт дасть підстави вважати її автентичною пам’яткою.

Про це під час прес-конференції у вівторок заявив начальник відділу з питань охорони культурної спадщини виконавчого комітету Івано-Франківської міськради Ігор Панчишин.
Прес-конференцію, в якій також взяли участь головний архітектор міста Володимир Гайдар та представник виконавця робіт з реконструкції брами Володимир Марценюк, за наполяганням першого заступника міського голови Зіновія Фітеля терміново скликали для того, щоб спростувати поширену деякими інтернет-виданнями та електронними ЗМІ некоректну інформацію, що начебто під час недільної негоди вітер заівалив браму палацу Потоцьких.
За словами В.Марценюка, браму частково розібрали ще в процесі реставрації, а у неділю вітер повалив ли ... Читати далі »
Переглядів: 718 | Додав: bond | Дата: 02.08.2012 | Коментарі (0)

МихайлоМАЛЯРЧУК,
депутат міськради,  фракція ВО «Свобода» 


Наші будні….



Якщо ви спитаєте мене, чи думав я ще у вересні  2010 року про участь у місцевій виборчій кампанії, то я вам з впевненістю  відповім: ні. Мабуть, у кожного  в житті  стаються випадки, які вирішують вашу подальшу долю. Так і це для мене стало неочікуваним поворотом долі… Візьмімо хоча б той факт, що, вступивши  в боротьбу на мажоритарному окрузі з досвідченими людьми, мало вірилося, що мені вдасться стати депутатом місцевої ради.
Здається, ще не так давно в самому розпалі були для мене важкі передвиборчі будні, але не встигаєш обернутися – і починаєш розуміти, що позаду вже майже два роки депутатської діяльності. Наступає той період, коли слід  дати відповідь на питання: «Що вже зроблено?».
Коли я, як і, напев ... Читати далі »
Переглядів: 718 | Додав: bond | Дата: 02.08.2012 | Коментарі (0)

Ті, що потрапили у списки

У перші дні парламентської виборчої кампанії основні політичні сили України провели з’їзди, головним питанням яких було формування виборчих списків. Хто ж з прикарпатських достойників увійшов в ударні політичні обойми?

Об’єднана опозиція
30-те місце у передвиборчому списку займає очільник ВО "Батьківщина" на Прикарпатті Дмитро Шлемко. На 54-й позиції – голова облорганізації "Фронт Змін" Володимир Шкварилюк. На 79-й – виходець з Коломийщини Володимир Мойсик (партія "За Україну"). Екс-губернатор Івано-Франківщини, народний депутат Роман Ткач – на 86-му місці.
У другій сотні об’єднаних опозиціонерів – депутат облради Іван Данилишин (117-те місце), екс-мер Калуша Роман Сушко (176-те) і голова облорганізації "Громадянська позиція" Микола Ладовський (186-те).
Палкий опозиціонер, депутат облради від «Батьківщини» Юрій Романюк опинився тільки у третій сотні передвиборч ... Читати далі »
Переглядів: 751 | Додав: bond | Дата: 02.08.2012 | Коментарі (0)

КВУ готовий вчити, помагати і спостерігати

У понеділок офіційно стартувала виборча кампанія до Верховної Ради. Але неофіційно вона триває вже кілька місяців. Голова правління Івано-Франківської обласної організації «Комітет виборців України» (КВУ) Юрій Лисюк відзначає високу активність потенційних кандидатів у депутати ще задовго до виборчого процесу. На прес-конференції минулого четверга він зазначив, що майбутні достойники брали активну участь у масових політичних заходах та діяльності благодійних фондів, і  назвав це «етапом виборчої кампанії без виборчої кампанії».

Пан Лисюк відзначив, що вже зараз на самому старті виборчих перегонів можемо спостерігати серію взаємних звинувачень між кандидатами та політичними силами, організацією дискредитаційних кампанії, викиду компромату та чорного піару. Все це  може значно ускладнити виборчий процес. За прогнозами ІФ ОО КВУ, гострота про ... Читати далі »
Переглядів: 658 | Додав: bond | Дата: 02.08.2012 | Коментарі (0)

На Прикарпатті розмахнулись для «УДАРу»

Партія «УДАР (Український Демократичний Альянс за Реформи) Віталія Кличка» планує взяти під час парламентських виборів не менше 20% голосів на Івано-Франківщині. Про це заявив минулого четверга на прес-конференції голова обласної організації «УДАРу» Роман Чернега, додавши, що плани в партії «дуже амбітні».

Пан Чернега розкритикував роботу нинішнього складу Верховної Ради, якій, згідно з соціологічними дослідження фонду «Демократичні ініціативи», довіряють лише 7% населення.
«Парламентарі демонстративно та зухвало порушують Конституцію України. При наявності в залі 70 депутатів приймають закони (для чого потрібно 226 голосів). Фахівці підрахували, що за останній рік лише 14% законопроектів були прийняті особистим голосуванням. Саме так були «прийняті» Кримінально-процесуальний кодекс, ряд економічних законопроектів та скандальни ... Читати далі »
Переглядів: 658 | Додав: bond | Дата: 02.08.2012 | Коментарі (0)

Україні – сильну армію

Наприкінці липня – початку серпня Україна відзначає свята військових: 29 липня – День Флоту, 2 серпня – День аеромобільних військ, 5 серпня – День Військово-повітряних сил.
Українська армія починає підніматися разом з економікою країни. Закон «Про Державний бюджет України на 2012 рік» передбачає виділення Міноборони 16,4 млрд грн, що становить 1,1% ВВП.


Україні – нові кораблі
Державну цільову оборонну програму будівництва кораблів класу «Корвет» Кабінет Міністрів під керівництвом Миколи Азарова затвердив 9 листопада 2011 року.
Передбачається, що до 2021 року буде побудовано 4 кораблі такого класу загальною вартістю 16,2 млрд грн. Будівництво першого «Корвета» почалося в травні 2011 року. Згідно з проектом, водотоннажність корабля становитиме 2500 т, довжина 112 м, осадка до 5,6 м, швидкість ходу до 32 вузлів, автономність 30 діб, д ... Читати далі »
Переглядів: 665 | Додав: bond | Дата: 02.08.2012 | Коментарі (0)

Справа для справжніх чоловіків

У Івано-Франківську вже третій рік працює школа батьківської компетентності. Між собою чоловіки її більш охоче називають клубом  «Станіславський тато». Директором школи  є лікар-педіатр, асистент кафедри дитячих хвороб ІФДМУ, молодий батько Василь Ходан.

На татуся потрібно вчитися
Ідея створити таку школу у пана Василя виникла ще п’ять років тому. Настільки нею захопився, що часом забував і про матеріальні обов’язки перед власною сім’єю. Втім з часом отримав підтримку від однодумців, і школа вже запрацювала повноцінно.Подібні організації у Європі не новинка. Приміром, у Щвеції, звідки й започаткували цю ідею, такі школи працюють вже 35 років.
Вагітність дружини, народження дитини нерідко стає справжнім стресом для молодого батька. Відповіді на найрізноманітніші питання — від фізіологічних, психологічних і до юридичн ... Читати далі »
Переглядів: 860 | Додав: bond | Дата: 02.08.2012 | Коментарі (0)

50 тисяч паломників відвідали Патріаршу прощу в Крилосі

Минулими вихідними Прикарпаття відвідали паломники з усієї України. У селі Крилос Галицького району вперше відбулась Всеукраїнська Патріарша проща до Галицької Чудотворної ікони Матері Божої. Понад 50 тисяч прочан стали учасниками Святої Літургії, яку на другий день прощі біля древнього Успенського собору відслужили найсвятіші отці УГКЦ на чолі із Блаженнійшим Патріархом Святославом (Шевчуком). Під час Служби Божої більш ніж дві тисячі дітей вперше прийняли Святе Причастя. Усі бажаючі віряни теж могли посповідатись та причаститись. У Літургії взяли участь керівники області, районів і міст, народні депутати України.


Звертаючись до віруючих, Патріарх Святослав зазначив, що цими днями в Галичі і Києві поєднується історія, минуле, сучасне, висвітлюється майбутнє УГКЦ і нашого народу: «Якщо ми у своєму житті будемо шукат ... Читати далі »
Переглядів: 678 | Додав: bond | Дата: 02.08.2012 | Коментарі (0)

Як зробити малогабаритну квартиру комфортнішою

Малогабаритні квартири з їх маленькими кімнатками створюють багато незручностей власникам, які хочуть максимально комфортно жити в своїй оселі. Якщо неможливо зробити капітальні зміни планування квартири, то як збільшити простір кімнати? Як зробити кімнату просторішою і комфортнішою? Пропонуємо вам кілька корисних порад на цю тему.

Вікна
Як правило, в малогабаритних квартирах встановлені не надто великі вікна. Саме тому для збільшення простору маленької кімнати зверніть увагу на вікна. Якщо ви збираєтеся змінити старі вікна і встановити нові, тоді вибирайте вікна з мінімальною кількістю перегородок. На вікнах у кімнатах  тюль і штори повинні бути легкі й повітряні. Купіть штори з легких натуральних тканин та світлих кольорів. Уникайте складних форм, додаткових прикрас та елементів. Простір біля вікна має бути максимально світлим і ... Читати далі »
Переглядів: 775 | Додав: bond | Дата: 02.08.2012 | Коментарі (0)

Пережити літню спеку

Літо – найкращий час для відпочинку та оздоровлення. Але іноді літня погода буває нестерпно спекотною і виснажливою. Ось поради, як пережити літню спеку.
1. Кондиціонер – друг чи ворог? Звичайно, використання вентиляторів, кондиціонерів та інших охолоджуючий пристроїв – прекрасне вирішення проблеми для тих, хто проводить багато часу у приміщенні. Однак не забувайте, що занадто низька температура, забезпечена за допомогою кондиціонера, може викликати не тільки звичайну застуду, але і більш серйозні захворювання через значну різницю температури в приміщенні і поза приміщенням. Не допускайте температуру нижче двадцяти градусів. Треба встановлювати температуру не більше ніж на 5-7 градусів відмінну від тієї, що на вуличному термометрі. Тільки так можна зберегти здоров’я.
2. Прямі сонячні промені. Якщо вас турбують прямі сонячні промені – тримайте ваші штори закритими протягом усього дня. ... Читати далі »
Переглядів: 742 | Додав: bond | Дата: 02.08.2012 | Коментарі (0)

Вибираємо фільтр для води

Організм людини для нормального функціонування  щодень потребує близько 2-х літрів води. Часто вода із крану не є придатна до вживання. Це пов’язано із тим, що для очищення води, яку подають у водопроводи, застосовують хлорування. Це є найдешевший спосіб очищення води від мікробів. Але даний спосіб очищення води має недолік, а саме те, що шкідливий для здоров’я людини хлор попадає у воду, яку ми п’ємо.
Побутові моделі фільтрів для води відрізняються за технічними характеристиками і за типом монтажу. Тому, перш ніж купувати фільтр для води, визначте ваші потреби.


Фільтр для води глекового типу

Накопичувальний фільтр глекового типу дуже простий у застосуванні. У верхню ємність набирається вода, яка під дією сили тяжіння просочується через картридж із сорбентом та переливається у нижню ємність. Один картридж може очистити 150-40 ... Читати далі »
Переглядів: 824 | Додав: bond | Дата: 02.08.2012 | Коментарі (0)

Вишивка з хутром від Любові Чернікової
В Івано-Франківську з успіхом пройшов показ мод від «королеви етно»



Нещодавно в Івано-Франківську відбулося відкриття авторської крамниці одягу та аксесуарів в стилі етно під назвою «Культ». Одяг, представлений у крамниці, створює уже добре відома в нашому місті дизайнерка Любов Чернікова, яка за два з половиною роки роботи здобула неофіційне звання «королеви етно з Івано-Франківська». У відповідності такого титулу мали змогу переконатися всі ті, хто прийшов минулого четверга на урочисте відкриття крамниці, де в програмі також проводився показ одягу від Любові Чернікової, а ще виступ гурту «КораЛЛі».
На суд іванофранківців (а в «Бастіон» прийшло їх зо три сотні) Любов Чернікова представила роботи з різних колекцій, щоб в короткому огляді продемонструвати все те, що створила за час своєї дизайнерської діяльності. Н ... Читати далі »
Переглядів: 867 | Додав: bond | Дата: 02.08.2012 | Коментарі (0)

«Карпати-арт»

Фестивальне літо продовжує дарувати любителям культурно відпочити все нові і нові проекти. Неординарний і не зовсім традиційний для гуцульського краю фест "Карпати-арт" завершився нещодавно в Яремче.

Це перший фестиваль академічного мистецтва у Карпатах, що поєднується з активним відпочинком. Він проходив у рамках святкування Дня міста Яремче з 25 по 29 липня і діяв у двох локаціях: Яремче та Ворохта.
Темою його цьогоріч стала "Камерна музика". Проект спрямовувався на актуалізацію академічної музики, підтримку учасників у їх творчій діяльності, об’єднання та обмін досвідом між молодими виконавцями в груповій (тренінги) та сценічній (концерти) роботі. Серед учасників фестивалю були музиканти з України, Польщі та Іспанії.
"Насправді значна кількість музикантів відгукнулася, як відомих, так і маловідомих, тих, які тільки стоять на порозі своєї кар’єри... ... Читати далі »
Переглядів: 759 | Додав: bond | Дата: 02.08.2012 | Коментарі (0)