П`ятниця, 19.04.2024, 06:31
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Липень » 05
Івано-Франківськ показує язик
В столиці Прикарпаття оголосили безстрокову акцію на захист української мови 
Перед «білим домом» розгорнуто наметове містечко



До штабу акції під назвою «Національна мобілізація» увійшли депутати з числа керівників депутатських фракцій міської ради. Створено три центри: набору людей, забезпечення транспортом та забезпечення побуту в Києві. Координатором акції призначено секретаря міської ради Руслана Марцінківа.
Таке рішення прийняли депутати Івано-Франківської міської ради на позачерговій сесії, яку вперше в історії місцевого самоврядування обласного центру провели не в сесійній залі, а просто неба навпроти адміністративного будинку.
Друге пленарне засідання позачергової сесії, яку оголошено безстроковою, сьогодні відбувається в Києві, куди прибули й депутати інших міських рад.

< ... Читати далі »
Переглядів: 1000 | Додав: bond | Дата: 05.07.2012 | Коментарі (0)

Продавці розваг
Підприємці думають про бізнес, влада – про естетику, а про що думає поні…




Ще зовсім недавно у центральній частині Івано-Франківська так звані «продавці розваг» активно пропонували свої численні послуги. За ваші гроші вас могли зважити на спеціальній вазі, що говорила людським голосом, або дозволити «вгатити» у гумову грушу, а ваших дітей покатати чи то на веломобілі, чи маленькому поні, або і на батуті дати малечі пострибати.
Але в останні кілька місяців бізнесменів такого роду помітно поменшало, а із центру їх взагалі як вітром здуло. Причина – рішення виконавчого комітету міської ради від 7 грудня 2011 року, яким перелічені послуги у центральній частині міста надавати заборонено. Чому міська влада витісняє із центру представників малого бізнесу? –
з’ясовував «ЗК».


«Веломобільна» лихоманка
Щодо зважувальних ваг та про ... Читати далі »
Переглядів: 1157 | Додав: bond | Дата: 05.07.2012 | Коментарі (0)

Генплан відкорегують
Роботи щодо коректури генерального плану забудови Івано-Франківська розпочнуться у вересні.
Про це повідомив заступник директора департаменту містобудування та архітектури – начальник управління генерального плану та містобудівного кадастру Володимир Гайдар. За його словами, до участі у конкурсі на коректуру генплану Івано-Франківська будуть запрошені Київський інститут «Діпромісто» імені Білоконя та Львівський інститут «Містопроект». Крім того, інститут «Західпроектреставрація» працює над розробленням так званого історико-опорного плану Івано-Франківська, а у місцевій філії «Діпроміста» департамент замовив виготовлення схеми генеральних планів сіл Івано-Франківської міськради та прилеглих сіл Тисменицького району Івано-Франківської області.
В.Гайдар поінформував, що в контексті майбутньої коректури генплану Івано-Франківська департамент містобудування та архітектури ... Читати далі »
Переглядів: 1030 | Додав: bond | Дата: 05.07.2012 | Коментарі (0)

Несподіванка липневої сесії
Міськрада реорганізувала три підрозділи міськвиконкому




У вівторок відбулась чергова 27-ма сесія міськради. Проект її порядку денного із 36-ти, переважно суто робочих, питань не передбачав нічого особливого. Здавалось, депутати були налаштовані на швидкий перебіг сесійного засідання.
Порядок денний затвердили без дискусій за якихось десять хвилин і навіть депутатських запитів при його формуванні задекларували лише два. Першим «каменем спотикання» стало заслуховування інформації департаменту містобудування та архітектури щодо надання адміністративних послуг. А ось завершилась липнева сесія цілковитою несподіванкою. Після довгих палких дискусій у сесійній залі та узгоджувальних консультацій у кабінеті міського голови депутати міськради підтримали реорганізацію трьох структурних підрозділів міськвиконкому, фактично проголосувавши за об’єдн ... Читати далі »
Переглядів: 1049 | Додав: bond | Дата: 05.07.2012 | Коментарі (0)

Шукають витік газу
Уже другий тиждень фахівці Івано-Франківського міського управління з експлуатації газового господарства шукають витоки газу на газопроводах середнього і низького тиску в районі вулиці Довгої.
Про це повідомила начальник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко. За її словами, скарги мешканців вулиць Галицької, Довгої, Каховської та Чистої на запах газу почали надходити ще два тижні тому. Міське УЕГГ вздовж вулиці Довгої викопало кілька приямків і обстежувало свої мережі.
Перший витік газу виявили поблизу перехрестя вулиць Галицької та Довгої. Оскільки після його усунення загазованість у згаданому районі не зникла, зараз продовжується пошук пошкодження газогонів і проводяться розкопки на вулиці Чистій.
Наш кор.
Переглядів: 773 | Додав: bond | Дата: 05.07.2012 | Коментарі (0)

І знову за воду гроші…

27-ма сесія міськради надала дозвіл КП «Івано-Франківськводоекотехпром» на одержання кредиту у три мільйони гривень і ухвалила рішення про управління майном колишнього Тисменицького водоканалу.

Як повідомив в.о. генерального директора КП «Івано-Франківськводоекотехпром» Олександр Чеповий, такі рішення були необхідними для подальшого нормального функціонування підприємства. Кредитні кошти підприємство має намір спрямувати на забезпечення так званої поточної діяльності, а 30% з них – на погашення існуючої заборгованості по заробітній платі.
Водночас, під час обговорення питання про управління майном колишнього Тисменицького водоканалу з’ясувалося, що Тисменицька міська рада боргує підприємству 1 мільйон 700 тисяч гривень і всупереч попередньо підписаному п’ятисторонньому договору у міському бюджеті Тисмениці не передбачені кошти для його погашення. Тому міськрада Івано-Франк ... Читати далі »
Переглядів: 810 | Додав: bond | Дата: 05.07.2012 | Коментарі (0)

РІШЕННЯ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ (позачергова 28 сесія ) шостого демократичного скликання

Про звернення  до Президента України


Відповідно до ст. 59 Закону України від 21.05.1997 р. № 290/97 «Про місцеве самоврядування в Україні», у зв'язку з розглядом Верховною Радою України проекту закону «Про засади державної мовної політики» міська рада
вирішила:     
1. Схвалити звернення Івано-Франківської міської ради до Президента України (додається).
2. Рішення та текст звернення оприлюднити в засобах масової інформації та розмістити на офіційному сайті м. Івано-Франківська.
3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на секретаря міської ради Р. Марцінківа.
Міський голова Віктор Анушкевичус


Президенту України В. Януковичу
З В Е Р Н Е Н Н Я

Ми, депутати Івано-Франківсько ... Читати далі »
Переглядів: 761 | Додав: bond | Дата: 05.07.2012 | Коментарі (0)

Як вас можуть без вас оженити

З ПОШТИ «ЗК


Але мова йтиме не про весілля, а про роботу всім відомого ЄРЦ. Зайшли ви на сайт ЄРЦ подивитися, що вам нарахували за місяць, і з подивом бачите, що оплата зросла майже у два рази (розрахунок ЄРЦ по конкретній квартирі є в редакції).
Починаєте з’ясовувати і виявляєте цікаві речі.


Так, до оплати за травень 2012 р. виставлено суму 0,6002 грн. за кв. м за поточний ремонт внутрішньобудинкових систем. В акті на виконання робіт не вказано, який це ремонт. Якщо це поточний, то він має бути включений в план-графік ремонтів, в будинку мають бути розміщені оголошення, має бути складений дефектний акт, складений попередній кошторис, проведена оцінка кошторису ДП «Укрдержбудекспертиза». Має бути розглянуто пайову участь власників у ремонті при наявності заперечень з боку власників чи наймачів. Відсоток співфінансування з бюджету і мешканц ... Читати далі »
Переглядів: 913 | Додав: bond | Дата: 05.07.2012 | Коментарі (0)

Не гречкою єдиною…

Виборча парламентська кампанія, що триватиме 90 днів, повинна розпочатися 30 липня. Перших 11 днів дається на висунення кандидатів та їх реєстрацію і лише тоді офіційно розпочнеться передвиборна агітація. Партії і мажоритарники мають право розпочати свою передвиборчу агітацію тільки після реєстрації їхніх партійних списків і кандидатур. Проте неофіційно агітація в тій чи іншій формі триває вже декілька місяців і відбувається за традиційною схемою: опозиція жорстко критикує владу, а влада не менш жорстко – опозицію у стилі телеролика «Руїну подолано».


З екранів телевізорів, газетних шпальт і білбордів на нас вже тривалий час дивляться обличчя майбутніх кандидатів. Беззаперечним лідером тут, очевидно, є Наталія Королевська. Колишня бютівка фактично заполонила весь інформаційний простір, розкручуючи свій політичний проект «Україна – Вперед!» Частим «завс ... Читати далі »
Переглядів: 733 | Додав: bond | Дата: 05.07.2012 | Коментарі (0)

Олег Тягнибок:
«Приєднуйтеся до боротьби  за Україну»


30 червня у Калуші урочисто відкрили пам’ятник генерал-хорунжому УПА Роману Шухевичу у день 105-ї річниці від дня його народження.

У церемонії відкриття пам’ятника взяв участь лідер Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок, виступ якого пропонуємо вашій увазі:
- Вітаю усіх українців з цим чудовим, Богом даним сонячним днем – 30 червнем, коли ми святкуємо день народження провідника Української Повстанської Армії, її командувача, генерала Чупринки – Романа Шухевича. В цей день 30 червня 1941 року в Львові був проголошений Акт відновлення Української держави. Цим самим українці зреалізували своє споконвічне прагнення жити в Українській державі, творити в Українській державі і будувати Українську державу. Хочу нагадати, що цим Актом була відновлена держава в кордонах ще 19-го року, коли було об’єднання Української Народ ... Читати далі »
Переглядів: 743 | Додав: bond | Дата: 05.07.2012 | Коментарі (0)

Сім’я чи кар’єра

Приблизно до 18 століття обов'язок заробляти гроші і забезпечувати сім'ю лежав виключно на чоловікові. В обов'язки дружини ж входило народжувати дітей, займатися господарством тощо.
Часи йшли, але ці закони не мінялися. Тепер же, у 21-му столітті, щось помінялося в свідомості жінки. А може, помінялися чоловіки, і прекрасна половина просто боїться повністю і в усьому покладатися на них.
Кожна жінка мріє стати успішною. Тобто мати як хорошу роботу, вирости професійно, так і мати сім’ю. Проте всі знають про сучасне становище звичайної людини в нашій державі. Доки досягнеш успіхів в кар'єрі, можна й постаріти. А якщо зразу стати сім’янином (сімейною людиною), то на кар’єрі можна ставити хрест. Виходить палка з двох боків. То ж що важливіше?


Побут сімейний затягує
З Тетяною Калиняк зустрілися на дитячому майданчику біля будинку. Тридцятирічна ... Читати далі »
Переглядів: 1041 | Додав: bond | Дата: 05.07.2012 | Коментарі (0)

П’ять причин відмовитися від перегляду телевізора

Телевізор давно перестав бути розкішшю, а перетворився на звичний у кожному домі предмет інтер’єру. Таку популярність телебачення я вбачаю у тому, що це один із найлегших та найдешевших способів розважитися. Нікуди не потрібно йти, нічого не потрібно робити, навіть думати не обов’язково. Загалом, у перегляді телевізора немає нічого поганого. Погано те, що ми схильні звикати до цього процесу настільки сильно, що інші справи перестають існувати. Часто телевізор стає центром сімейного життя, щовечора збираючи біля екрана всіх, хто мешкає в домі.
Отож, щонайменше 5 причин, щоб відмовитися від перегляду телевізора.


1. Вам нав’язують чужі ідеали та думки.  Ви позбавлені права вибору. Єдине, що ви можете, це перемикати канали, щоб вибрати думку іншого редактора телеканалу.  За вас вирішують, за що ви будете пережив ... Читати далі »
Переглядів: 713 | Додав: bond | Дата: 05.07.2012 | Коментарі (0)

Вольові перемоги лідерів

Перед літньою відпусткою лідери обласного чемпіонату додали до свого доробку чергові перемоги. Перші очки в турнірі здобув також аутсайдер змагань – угринівський «Сокіл». Поновляться змагання 5 серпня.


«Придністров’я» – «Карпати» Я – 1:3 (Б.Павлюк, 31 – Войтків, 46-авт., Р.Ципердюк, 52, Конкольняк, 70). Попереджені: Плетеницький, Веретко (К). Вилучені: Синишин, 61 – Луцик, 64, Чопик, 89 (всі – 2 ж.к.). Арбітр Синишин. 400 глядачів. «Придністров’я»: Ткаченко, Войтків, Процак, Качан, І.Гуменяк, Сікач, Семенчук, Синишин, Р.Олійник (Єжижанський, 75), Вікарюк, Б.Павлюк. «Карпати»: Плетеницький, С.Срібний, Маковійчук, Канюк, Конкольняк, Р.Ципердюк (Овчар, 90), Долотко, Веретко, Луцик, Чопик, А.Олійник. Юнаки – 1:1.
Матч у Тлумачі був центральним у турі. Він встановив рекорд за кількістю вилучень у сезоні – три. А закінчилося все доволі банально – сьомою поспіль перемого ... Читати далі »
Переглядів: 986 | Додав: bond | Дата: 05.07.2012 | Коментарі (0)

Користь і шкода від сонячних ванн

Довгоочікуване літо в розпалі… Стовпчик термометра сягає за 30 градусів, і багатьох з нас тягне з душних офісів як не до моря, то хоча б на берег Бистриці. Купатися і засмагати бажає чи не кожний, але не кожний знає, як правильно приймати «сонячні ванни», щоб була для здоров’я користь, а не шкода.

Сонце – друг для розумних

Засмага, яку ми так полюбляємо, насправді є захисною реакцією орга-нізму на сонце. Внаслідок дії ультрафіолетових променів у зовнішньому пласті шкіри виробляється пігмент меланін. Він поглинає теплові промені, захищаючи шкіру від інфрачервоних сонячних променів, що можуть викликати загибель клітин і перегрівання організму.
Ультрафіолет під час нетривалої дії позитивно впливає на наш організм, допомагає обміну речовин, загартовує нашу шкіру. Він корисний для кісткової та гормональної системи. Сонце допомагає тим, хто має проблеми із шкірою ... Читати далі »
Переглядів: 801 | Додав: bond | Дата: 05.07.2012 | Коментарі (0)

Хижі речі третього тисячоліття

Ми вже не уявляємо собі домобільного світу. Нас оточують тисячі комп’ютерів, мобільних телефонів та безліч електронної техніки. Переваги цього незаперечні, але і небезпеки збільшились.  

Існує достеменна інформація науковців про шкід-ливість мобільних телефонів. Іноді у пресі з’являються статті про небезпеку, яку вони несуть, однак, назагал, те, що мало б насторожити людей, викликає тільки іронічні  посмішки.
Особливо турбує поширення мобілок серед дітей і підлітків. Вони часто не відривають своїх улюблених іграшок від вух не тільки вдень, а й уночі. Додає азарту й реклама. Здається, мобільні тепер – вже й у колисках немовлят.
Але телефон – це надто небезпечна забавка, щоб нею просто хизуватися. Медики мають неспростовні докази того, що тривале перебування дітей біля комп’ютерів, мобільних телефонів та безлічі електронної техніки руйнує важлив ... Читати далі »
Переглядів: 687 | Додав: bond | Дата: 05.07.2012 | Коментарі (0)

Прапороносець чемпіонів Євро-2012
Прапор збірної Іспаніївиносив школяр з Боднарова


Минулої неділі фінальним акордом на столичному НСК «Олімпійський» завершився чемпіонат Європи з футболу. Кожен з матчів турніру розпочинався з виносу державних прапорів команд-учасниць. Почесну місію прапороносців виконували 12-14-річні хлопчаки з усіх куточків України, які здобули це право у спеціальному конкурсі, організованому Асоціацією аматорського футболу України разом з компанією «Кока-Кола». 

Претенденти у прапороносці змагалися в жонглюванні та швидкісній роботі з м’ячем, влучності ударів та проводили футбольний матч. По три переможці обласних відбірних раундів зійшлися у вирішальному двобої у Києві. Загалом в столицю прибули понад 70 юних футболістів. Івано-Франківщину представляли Андрій Луцький з Боднарова, Михайло Ванджурак з Верховини (учень Івано-Франківської школи-інтернату №1) та Андр ... Читати далі »
Переглядів: 738 | Додав: bond | Дата: 05.07.2012 | Коментарі (0)

«Забави на Каскаді»

У неділю з ініціативи депутата Івано-Франківської міськради від фракції ВО «Свобода» Оксани Савчук відбулося родинне свято «Забави на Каскаді».


Захід зібрав чимало мешканців мікрорайону: від найменших дітлахів до бабусь та дідусів. Організатори влаштували цікаві конкурси. Спортивні змагання для дитячих команд, ліплення з тіста, конкурси для родин, концерт. Кожен учасник змагань отримав смачненькі подарунки. А глядачів пригощали українським борщем та компотом.
Оптимізму та настрою додавав і концерт за участю місцевих виконавців Оксани Сливки та Алінки Качур. Як зазначає організатор акції Оксана Савчук, впродовж всього літа ВО «Свобода» влаштовує «Козацькі забави» для організації дитячого дозвілля. «Сьогодні дуже вдала дата – храмове свято День Св. Ап. Юди Тадея. Я щиро вітаю вас з цим святом. Дуже приємно ба ... Читати далі »
Переглядів: 686 | Додав: bond | Дата: 05.07.2012 | Коментарі (0)