Субота, 20.04.2024, 15:18
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Липень » 19
Ішли на весілля – потрапили в музей У суботу

7 липня для чотирьох молодих пар урочисту церемонію реєстрації шлюбу працівникам Івано-Франківського відділу РАЦС довелося  проводити… у музеї, поряд із виставковими експонатами.
«Сюрприз»  для молодят Зал урочистих подій Івано- Франківського відділу РАЦС знаходиться на  третьому  поверсі торгового центру «Яблуко», за адресою вул. Галицька, 25. Але позаминулої суботи ні працівники РАЦСу, ні молодята з весільними гостями до залу урочистостей потрапити не змогли, адже двері торгового центру були зачинені, а замок на дверях замінений.
Працівники РАЦСу розповідають, мовляв, аби хоч якось врятувати молодим урочисту церемонію, зателефонували у краєзнавчий музей і слізно попросили виручити. Директор музею Ярослав Штиркало – не відмовив.


Щоправда, пропускати весільну процесію (а ... Читати далі »
Переглядів: 1146 | Додав: bond | Дата: 19.07.2012 | Коментарі (0)

Чим більше опозицій – тим спокійніше владі

За два тижні до старту парламентської виборчої кампанії на Прикарпатті спостерігається помітне політичне пожвавлення, яке свідчить про те, що в середовищі опозиціонерів, яких, до речі, більшає, єдності чекати майже марно.




Минулої п’ятниці партія Віталія Кличка оприлюднила список претендентів, яких вона планує висувати кандидатами в народні депутати по мажоритарних округах. На Івано-Франківщині це такі достойники: Соловей Юрій Ігорович (в/о 83, Івано-Франківськ), Гергелюк Володимир Іванович (в/о 84, Тисмениця), Гірник Євген Олексійович (в/о 85, Калуш), Парфан Тарас Дмитрович (в/о 86, Долина), Онутчак Василь Васильович (в/о 87, Надвірна), Довганюк Володимир Миколайович (в/о 88, Коломия) і Палійчук Микола Васильович (в/о 89, Снятин). Як бачимо, серед «ударівських» мажоритарників Прикарпаття є відомі в недалекому минуло ... Читати далі »
Переглядів: 985 | Додав: bond | Дата: 19.07.2012 | Коментарі (0)

Епідситуація стабільна
Санітарно-епідеміологічна ситуація в Івано-Франківську стабільна, а показники захворюваності населення в основному не перевищують минулорічних.
Про це повідомила заступник головного Державного санітарного лікаря Івано-Франківська Олександра Палійчук. За її словами, з початку року санітарно-епідеміологічна ситуація в місті залишається стабільною, а показники захворюваності фіксуються на рівні минулорічних за аналогічний період.
Зокрема, захворюваність іванофранківців на гострі кишкові інфекції знизилась з 494 випадків торік до 452 випадків за перше півріччя 2012 року. Натомість дещо зросла кількість захворювань на сальмонельоз (в основному за рахунок захворюваності дітей до 16-річного віку) та на дизентирію (з чотирьох до семи випадків). Актуальною, за словами О.Палійчук, для Івано-Франківська залишається проблема захворюваності на туберкульоз, яка щорічно збільшуєтьс ... Читати далі »
Переглядів: 769 | Додав: bond | Дата: 19.07.2012 | Коментарі (0)

Наша вода – найчистіша
Вода, яка подається КП «Івано-Франківськводоекотехпром» у водопровідну мережу міста – одна з найчистіших в Україні.
Про це повідомила заступник головного Державного санітарного лікаря Івано-Франківська Олександра Палійчук. За її словами, вода у водопровідній мережі та з так званих каптажованих джерел на території міста відповідає всім чинним державним вимогам і стандартам та є однією з найчистіших в Україні.
«Водопровід є об’єктом підвищеного санітарного ризику. З початку року міськСЕС відібрала 72 проби водопровідної води та 14 проб з каптажованих джерел. Нестандартних аналізів не було. Вода відповідає всім вимогам і стандартам», – сказала О.Палійчук.
Водночас вона додала, що в міськСЕС є зауваженя до огорожі зони суворого режиму насосної станції «Хриплин», а також  досі не виготовлений проект зони санітарної охорони водозабору на ріці Бистриці Солотвинськ ... Читати далі »
Переглядів: 912 | Додав: bond | Дата: 19.07.2012 | Коментарі (0)

Депутатські ліхтарі
Вже стало традицією, що депутати міської ради фракції ВО «Свобода» спільно вкладають  депутатські кошти на реалізацію значущих проектів.
Зокрема, депутати від мікрорайону «Пасічна» Роман Харук та Наталія Голодюк у минулому році спільними зусиллями здійснили благоустрій та освітлення дамби річки Бистриці Солотвинської.
Цього ж року, виконуючи передвиборчу обіцянку Наталії Голодюк, обранці виділили кошти на встановлення освітлення у трьох дворах по вул. Галицька, 126, 128 та 130. Крім цього вдалося встановити одну опору з двома світильниками у дворі по вул. Галицька, 140 – Хіміків, 2, 4, де минулого року, знову ж таки за сприяння цих же депутатів був встановлений дитячо-спортивний майданчик.
Загалом за сприяння депутатів встановлено 8 опор та 11 ліхтарів.
Сьогодні мешканці цих дворів мають можливість комфортно та безпечно прогулюватись у вечірній час.
Як з ... Читати далі »
Переглядів: 706 | Додав: bond | Дата: 19.07.2012 | Коментарі (0)

Порвали електрокабелі
У понеділок впродовж півгодини права сторона мікрорайону Пасічна перебувала без електроенергії.

Як повідомила в.о. начальника служби оперативного реагування міськвиконкому Наталія Дорошевич, о 12.30, під час виконання земляних робіт для підготовки  до розширення перехрестя вулиць Галицької-Тролейбусної-Пасічної, будівельники пошкодили два електрокабелі, внаслідок чого права сторона мікрорайону Пасічна на 30 хвилин позбулася електропостачання.
«Там проводилися роботи з перенесення каналізаційних мереж, – каже начальник міського управління капітального будівництва Володимир Ковальчук. – Два електрокабелі були на глибині 3,5 метри, чого ніхто не сподівався», – пояснив він причину цього прикрого інциденту. Водночас В.Ковальчук запевнив, що подібне більше не повториться, бо всі комунальні служби, за його словами, вже надали УКБ схеми розташування своїх мереж у зоні роб ... Читати далі »
Переглядів: 779 | Додав: bond | Дата: 19.07.2012 | Коментарі (0)

Перекривали газ
Упродовж тижня в Івано-Франківську зафіксовано три випадки несанкціонованого втручання у мережі газопостачання.
Про це повідомила в.о. начальника служби оперативного реагування міськвиконкому Наталія Дорошевич. За її словами, невідомі перекривали подачу газу по стояках трьом будинкам.
Перший випадок такого несанкціонованого втручання у мережі газопостачання мав місце у будинку №15 на вул Ленкавського, де без газу залишились 10 квартир. За кілька днів з аналогічною проблемою зіткнулися мешканці будинку № 21-а на вулиці Залізничній, а минулої неділі газ перекрили дев’яти квартирам четвертого корпусу будинку №2 на вулиці Курінного Чорноти.
Відновлення газопостачання затягнулося на термін від доби і більше, оскільки це можна робити лише за наявності у квартирах всіх мешканців і попередньої перевірки газового обладнання.
Наш кор.

Переглядів: 758 | Додав: bond | Дата: 19.07.2012 | Коментарі (0)

Роман КІМАЧУК,
депутат Івано-Франківської міської ради, фракція ВО «Свобода»


Чиїм коштом ремонтувати багатоповерхівки?


«Чому тепер із міського бюджету не виділяють кошти на ремонт будинків житлового комунального фонду?» - таке запитання під час депутатських прийомів часто чую від мешканців багатоповерхівок. Якщо ж ремонти проводяться, то їх вартість «розкидають» на мешканців будинку – відповідну додаткову плату за послуги проставляють у рахунку, який кожному надсилають із Єдиного розрахункового центру. Через те люди навіть ставлять під сумнів доцільність створення в Івано-Франківську цієї управлінської житлової структури. Адже тепер власникові квартири доводиться платити за утримання будинку та прибудинкової території більше, ніж раніше він платив ЖЕО, яка брала на себе витрати на ремонти багатоповерхівки. Не ... Читати далі »
Переглядів: 807 | Додав: bond | Дата: 19.07.2012 | Коментарі (0)

Найбезпечніше купатися у міському озері

В Івано-Франківську діє лише один офіційний пляж, обладнаний відповідно до вимог чинних правил охорони життя.


Про це повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міськвиконкому Юрій Щочкін. Решта місць відпочинку поблизу водойм у Івано-Франківську вважаються стихійними. «Заборонити ми їх не можемо, а визнати офіційними не маємо права», – наголосив він.  
За словами Ю Щочкіна, лише пляж та акваторія на міському озері обладнані відповідно до правил охорони життя. Тут функціонує сезонний рятувальний пост, який має у своєму розпорядженні необхідні рятувальні засоби. Матроси-рятувальники підготовлені, атестовані, мають відповідні посвідчення. Місця, заборонені для купання, позначені попереджувальними знаками. Територія пляжу чиста, охайна і своєчасно прибирається.
Стан місць відпочинку на правому ... Читати далі »
Переглядів: 751 | Додав: bond | Дата: 19.07.2012 | Коментарі (0)

Старі мережі збільшують кількість розкопок
Через сувору зиму і старі мережі в Івано-Франківську збільшилась кількість випадків витоків газу.
Про це повідомив заступник начальника міського управління з експлуатації газового господарства Олександр Кириченко. «Була важка зима із суворим температурним режимом. З кожним роком наші газопроводи старіють, зношуються і тому зараз багато витоків, – каже О.Кириченко. – Щоб їх виявити і усунути, на проїжджих частинах вулиць і на тротуарах нам доводиться проводити багато розкопок», – зазначив він.
Як поінформував т.в.о. начальника муніципальної інспекції з благоустрою Валерій Козлов, за міським УЕГГ наразі рахується 42 розкопки і за цим показником воно вийшло в лідери серед інших комунальних експлуатуючих організацій. Він також зазначив, що саме газовики дуже повільно відновлюють пошкоджене в процесі робіт покриття доріг і тротуарів.
У свою чергу О ... Читати далі »
Переглядів: 747 | Додав: bond | Дата: 19.07.2012 | Коментарі (0)

Зупинки потребують благоустрою

Мешканці Івано-Франківська почали більше скаржитися на необлаштованість визначених місць зупинок громадського транспорту.

Про це під час вівторкової апаратної наради в міськвиконкомі повідомив міський голова Віктор Анушкевичус. За словами мера, найчастіше люди скаржаться на відсутність лавочок на зупинках поблизу Центральної міської клінічної лікарні на вулиці Мазепи і на зупинці на вулиці Гаркуші. Тож він порадив комунальникам взяти цю інформацію до уваги під час визначення необхідного обсягу ремонтів павільйонів очікування на зупинках громадського транспорту.
Як повідомив начальник відділу транспорту і телекомунікацій департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку міськвиконкому Юрій Маджуга, в місті налічується 181 офіційно визначена  зупинка громадського транспорту. 38 з них обладнані павільйонами очікування, 36 – навісами і ще 68 – л ... Читати далі »
Переглядів: 707 | Додав: bond | Дата: 19.07.2012 | Коментарі (0)

Говорить і показує «Арт-поле»
Фестиваль етнічної музики відсвяткував свою 10-ту річницю


Дійство стартувало у селі Шешори з одноіменною назвою, а потім на кілька років помандрувало Україною – в Карпати, на Поділля та під Одесу, залучаючи все нових і нових людей. За час існування фестивалю тут були представлені Австралія, Австрія, Білорусь, Велика Британія, Грузія, Італія, Молдова, Німеччина, Польща, Росія, Румунія, США, Угорщина, Україна, Франція, Чехія, Швейцарія, Швеція.
З 12 по 16 липня цього року фестиваль приймало селище Уніж Городенківського району, Івано-Франківської області. Насичена мистецька програма розгорталася серед яблуневого саду на Дністровських кручах.
Ми поспілкувалися із учасником фестивалю Яремою Стециком – художником, дизайнером, музикантом, учителем, куратором мистецьких акцій, людиною, для якої життя – це творчість, а творчість – це життя.


– Яремо, ви є активн ... Читати далі »
Переглядів: 1039 | Додав: bond | Дата: 19.07.2012 | Коментарі (0)

Стихійна торгівля:
заразитись може кожен


Стихійна торгівля продуктами харчування в обласному центрі Прикарпаття – явище не нове. З ним борються та  ніяк не поборють. Незважаючи на спекотне літо, стихія і далі вирує на вулицях та площах Івано-Франківська. А тим часом, за даними інфекційної лікарні, більшість її пацієнтів, які потрапили в лікарню, купували продукти харчування саме на стихійних ринках, з землі. Чому із землі купують – зрозуміло: дешевше. А ось чому продають?


За словами завідуючого відділенням гігієни харчування Івано-Франківської міської санепідстанції Юрія Мікули, такі продавці не йдуть на ринок тільки тому, що в них немає довідки про стан власного здоров'я, зокрема, що продавець не хворіє і не є носієм туберкульозу, сифілісу, кишкових інфекцій (ці дані записуються в особовій медичній книжці встановленого зразка); довідки від ветлікаря про здоров'я його курей, свиней ... Читати далі »
Переглядів: 826 | Додав: bond | Дата: 19.07.2012 | Коментарі (0)

Як полегшити наслідки сонячних опіків

Літо – прекрасний час для прогулянок на пляжі, пікніків у парку та відпочинку біля басейну. На жаль, це також період, коли чимало любителів відкритого сонця стають жертвами болючих наслідків недостатнього захисту від засмаги і, як результат, сонячних опіків.
Ступінь ураження шкіри може коливатися від звичайного потемніння до появи виразок. Світловолосі та руді легко обгорають, тоді як людям з темнішою шкірою потрібно більше часу, щоб отримати ушкодження на сонці.


Немає значення, якого кольору у вас шкіра: якщо довгий час перебувати під дією прямих сонячних променів, то можна отримати досить серйозні опіки, які супроводжуватимуться сильним болем. Є чимало «народних» порад щодо того, як зменшити такий біль. Деякі з них ефективні, а деякі можуть завдати ще більшої шкоди. Сьогодні ми пропонуємо до вашої уваги найкращі з них.
  ... Читати далі »
Переглядів: 799 | Додав: bond | Дата: 19.07.2012 | Коментарі (0)

Вилучили шкідливу продукцію
З початку року міська санітарно-епідеміологічна служба вилучила 52 кілограми продовольчої продукції, непридатної до споживання.
Про це повідомила заступник головного Державного санітарного лікаря Івано-Франківська Олександра Палійчук. За її словами, в процесі здійснення санітарно-епідеміологічного контрою за продуктами харчування на 1 тисячі 426 підконтрольних об’єктах провели 865 перевірок, 768 з яких – із застосуванням лабораторно-інструментальних досліджень. За їх результатами з реалізації вилучили 52 кілограми продукції, непридатної до споживання.
За непроходження медичних оглядів від роботи відсторонено 125 осіб продавців та обслуговуючого персоналу. За виявлені порушення вимог санітарного законодавства оштрафовано 208 суб’єктів господарювання на суму 26 тисяч 973 гривень.
Принагідно О.Палійчук поінформувала, що більшість підконтрольних міськСЕС об’єкт ... Читати далі »
Переглядів: 671 | Додав: bond | Дата: 19.07.2012 | Коментарі (0)