П`ятниця, 29.03.2024, 12:18
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Червень » 21
Кожному своє
Після одержання у власність приміщення ратуші місто не повинно претендувати на інші об’єкти спільної власності громад області?




Івано-Франківська обласна рада на своїй останній сесії нарешті ухвалила рішення про передачу приміщення міської ратуші у власність Івано-Франківська. Зробивши це, обласна влада вважає, що поставила крапку у довготривалій тяганині щодо об’єктів так званої спільної власності територіальних громад області, на які місто претендує ще з 1999 року. Подальші дискусії щодо цього керівництво області вважає безперспективними, а саме питання про повернення до власності територіальної громади Івано-Франківська низки об’єктів так званої спільної власності територіальних громад області – некоректним.

Довга історія
Йдеться про вісім будинків, що на вул. Галицькій, 9, 11, 29, 45, Тринітарській, 11, 13, Шашкевича, 2 ... Читати далі »
Переглядів: 1168 | Додав: bond | Дата: 21.06.2012 | Коментарі (1)

Реінкарнація готелю
Єдиний в Івано-Франківську комунальний готель, перейменований із «Прикарпаття»
на «Бандерштадт», активізує роботу




Готель біля аеропорту, що роками занепадав разом з ним, отримав надію на друге життя. З 1 лютого ц. р. він перейшов на баланс комунального підприємства «Єдиний розрахунковий центр», яке здійснило ребрендинг і розпочало євроремонт приміщень.
Офіційного відкриття «Бандерштадту» ще не було, але він вже приймає клієнтів. Наразі до їхніх послуг пропонується 26 покращених номерів та 13 номерів економ-класу. Проживання у покращених одно- та двомісних номерах коштує 120-150 грн. за добу, у дво- та чотиримісних номерах хостельного типу – 80 грн. за місце на добу. Найдорожчим є наразі єдиний двокімнатний напівлюкс – 260 грн. за добу.
У кожному номері є санвузол, холодильник, телевізор. До послуг клієнтів безкоштовний ... Читати далі »
Переглядів: 935 | Додав: bond | Дата: 21.06.2012 | Коментарі (1)

Замість дитячого майданчика – багатоповерхівка?
Мешканці будинку №32 на вул. Сорохтея просять захисту


Пройшовши сім кіл пекла чиновницької бюрократії, громадяни не рідко звертаються за допомогою до редакції газети як до останньої інстанції. Щоб ті, від кого залежить вирішення їхніх проблем, принаймні через газету їх почули! Цього разу в тривожний дзвін б’ють мешканці будинку №32 на вул. Сорохтея, які просять «захисту від сваволі забудовників, яка найближчим часом може вилитися у забудову невеликої ділянки землі»  між їхнім та сусіднім будинком на вул. Сорохтея, 30. Ось їхня розповідь:


«Ми довго не могли повірити, що на цьому маленькому клаптику землі, де ростуть дерева, кущі, є дитячий майданчик, може з’явитися будинок. Тому у вівторок 19 червня о 17.00 були скликані збори мешканців будинку, на яких пропонувалося обговорити питання ймовірної забудови. Н ... Читати далі »
Переглядів: 1294 | Додав: bond | Дата: 21.06.2012 | Коментарі (0)

Трагічна субота

Одна людина загинула і троє травмовані внаслідок вибуху у приватному будинку на вулиці Вербовій, 4, що в обласному центрі.

Як поінформували у територіальному управлінні Міністерства з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області, минулої суботи о 8-й годині 35 хвилин до оперативно-координаційного центру надійшло повідомлення про те, що в результаті вибуху (попередньо – побутового газу) в приватному житловому будинку №4 на вулиці Вербовій виникла пожежа.
До місця виклику одразу направили міські пожежно-рятувальні підрозділи, які за годину пожежу ліквідували. Вибухова хвиля зруйнувала несучі конструкції, внаслідок чого будівля обвалилась. Каретами швидкої медичної допомоги в обласну клінічну лікарню з термічними опіками госпіталізовано трьох мешканців будинку 1962, 1963 та 1989 років народження. Стан потерпілих важкий. Під завалами будівлі рятувал ... Читати далі »
Переглядів: 803 | Додав: bond | Дата: 21.06.2012 | Коментарі (0)

Володимир КОВАЛЬЧУК,
депутат обласної ради, фракція Української партії




Welcome to Ukraine!
Herzlich willkommen in die Ukraine!


Саме такі гасла побачив я в міжнародному аеропорту «Львів», повертаючись з короткої відпустки з Німеччини. А ще в літаку, що належить авіакомпанії «Wizzair», почув розмову її стюардів: «Да это во Львове даже памятник королю Данилу Галицкому поставили и аэропорт в его честь назвали, чтобы больше иностранцам нравиться…». Довелося пояснити, чому названо аеропорт на честь Данила Галицького. А сам щиро переживав за те, як моє улюблене місто Львів зустрічатиме німецьких, голландських, португальських чи данських уболівальників, особливо після легкого проходження митних та прикордонних служб у німецькому футбольному місті Дорт ... Читати далі »
Переглядів: 757 | Додав: bond | Дата: 21.06.2012 | Коментарі (0)

Ремонт доріг – знову за новими технологіями

Під час цьогорічних вибіркових капремонтів міських доріг використовуватимуть так звану щебенево-мастикову асфальтобетонну суміш.

Про це повідомив начальник міського управління капітального будівнитва Володимир Ковальчук. За його словами, у такій суміші у півтора раза більше бітуму, є спеціальні мінеральні додатки,  вона міцніша, забезпечує краще зчеплення коліс з покриттям і служитиме довше. «Таким методом ремонтують дороги у Вінниці, і ми спробуємо перейняти їхній досвід. Покриття повинно укладатися безперервним безшовним методом при температурі не меншій за 140 градусів», – зазначив він.
Начальник міського УКБ поінформував, що цьогорічні капремонти доріг фінансуватимуться з трьох джерел: транспортного збору у сумі 2 млн. 60 тис. грн., міського бюджету розвитку  – 5 млн. 724 тис. та державної субвенції у сумі 8 млн. 122 тис. грн. За к ... Читати далі »
Переглядів: 897 | Додав: bond | Дата: 21.06.2012 | Коментарі (1)

Прес-тур  Богородчанщиною

Минулого тижня черговий прес-тур журналістів обласних ЗМІ проліг Богородчанщиною. Це вже четвертий  за рахунком район Прикарпаття.


Програма перебування була цікавою і насиченою. Господарі намагалися показали свої досягнення в різних галузях не лише економіки, але й культури, духовності. На думку голови РДА Володимира Єфімчука, їхній район особливий. Пріоритетними напрямками розвитку тут є сільське господарство і туризм, який в останні роки  активно розвивається. Адже для цього є всі умови: чудова природа, самобутнє мистецтво і надзвичайно талановиті люди.
Великим кроком у відродженні та збагаченні мистецьких надбань краю стала культурно-мистецька акція «Мистецтво одного села» , за підсумками якої  випущено книжку «Богородчанщина мистецька», створено асоціації вишивальниць та коровайниць району, відкрито мистецький салон « ... Читати далі »
Переглядів: 733 | Додав: bond | Дата: 21.06.2012 | Коментарі (0)

У тролейбусному депо ремонтуватимуть автобуси

Державне комунальне підприємство «Електроавтотранс» на своїй виробничій базі власними силами і коштом розпочало середній ремонт одного зі своїх  найстаріших міських автобусів великого класу марки «Кароса».

Про це повідомив директор підприємства Леонід Яковець. За його словами, «Електроавтотранс» на своїй базі вже давно освоїв проведення капремонтів тролейбусних вагонів, підремонтовували тут і автобуси, а тепер взялися за середній ремонт одного із них. «Ми планували впоратись швидше, але коли приступили до робіт, то зрозуміли, що на це піде не менше місяця часу», – каже Л. Яковець. Передовсім ремонтуватимуть кузов, але оновлення торкнеться і пасажирського салону, підлогу якого мають намір встелити новим ковроліном.
Загалом у рамках підготовки до роботи в осінньо-зимовий період 2012-2013 років підприємство традиційно п ... Читати далі »
Переглядів: 897 | Додав: bond | Дата: 21.06.2012 | Коментарі (0)

Новий маршрут залишився без автобусів

Жоден з приватних перевізників не забажав обслуговувати новий автобусний маршрут №83 «Онкодиспансер – обласна лікарня».


Це стало відомо під час останнього засідання конкурсного комітету з визначення перевізників на міських автобусних маршрутах загального користування, що відбулося минулого тижня. Свого часу, на прохання пасажирів, міськвиконком ухвалив рішення про зміну руху автобусного маршруту №83, який у прямому та зворотньому напрямках мав забезпечити зручне пряме транспортне сполучення з найбільшими лікувальними закладами Івано-Франківська – обласним онкологічним диспансером на вул. Медичній, центральною міської клінічною лікарнею на вул. Мазепи та обласною клінічною лікарнею у мікрорайоні Пасічна і кількома лікувально-діагностичними центрами. Однак жоден з перевізників навіть не забажав спробувати «обкатувати» новий маршрут і не подав заявок ... Читати далі »
Переглядів: 847 | Додав: bond | Дата: 21.06.2012 | Коментарі (0)

Якби молодість знала…

Бути активним та йти на передовій закликають сучасну молодь ледь не на кожному кроці. Практично ще із шкільної парти юнаків та дівчат привчають до самостійності та самоврядування. Звичайною посадою старости класу сьогодні вже нікого не здивуєш. Декілька років тому у навчальних закладах появилися вже й свої президенти та сенатори.
У нашому місті нараховується понад тридцять молодіжних організацій. Усі вони намагаються «щось робити» – в першу чергу для задоволення власних потреб. Але чи роблять? Напередодні Дня молоді наші кореспонденти вирішили з’ясувати, чим живе сьогоднішня молодь в Івано-Франківську, що її турбує.


Гра у політиків

Дуже часто можна почути чимало закидів на адресу молодіжних організацій та й взагалі молоді. Мовляв, ті нічого не роблять, а тільки хизуються, що вони молоді і прогресивні. До речі, саме таких, молодих і про ... Читати далі »
Переглядів: 1039 | Додав: bond | Дата: 21.06.2012 | Коментарі (0)

Микола ГАВРИЛЯК:
«Ми не ліземо ні в яку політику»


Зовсім нещодавно розпочала свою роботу новостворена Івано-Франківська молодіжна обласна рада. Вже відбулося перше пленарне засідання ради, котре стикнулося із низкою проблем. Зокрема, керівник цього проекту Микола Гавриляк, котрий є почесним головою ради, каже, що їм не вдається домовитися із керівництвом обласної ради про визнання молодіжної ради дорадчим органом. Наразі хлопці та дівчата займаються написанням проектів та напрацьовують цікаві ідеї. Детальніше про роботу молодіжної обласної ради розповідає Микола Гавриляк.

– Одна справа – обговорення проектів та їх ідеї. Інша – наскільки реальною є можливість втілення цих проектів у життя?
– У багатьох людей є певні ідеї. Але далі це важко запустити, бо одразу ж постає питання коштів. Якщо ж вже є виділені кошти, то багато людей готові перешкоджати втілен ... Читати далі »
Переглядів: 836 | Додав: bond | Дата: 21.06.2012 | Коментарі (1)

Наталія КЛИЧКО:
«Віталій завжди знає, що в який час робити»




Нещодавно Прикарпаття відвідала Наталія Кличко (Єгорова), дружина відомого боксера, а тепер і політика Віталія Кличка.  Пані Наталя побувала в обласній дитячій лікарні, а також Вигодському навчальному корекційно-реабілітаційному  центрі, де провела з хворими дітками майстер-класи. Та найбільш несподіваним для її оточення була поїздка у село Вишків…
«Західному кур’єру» пощастило супроводжувати по області пані Наталю й узяти в неї ексклюзивне інтерв’ю.
Народилася 26 лютого 1974 року. Їй 38 років. За знаком зодіаку вона Риби, а за китайським гороскопом – Тигр. Наталя у юні роки займалася спортом і працювала моделлю. Зараз виховує трьох дітей. У 2000 році народився син Єгор-Деніел, у 2002 – дочка Єлизавета-Вікторія і у 2005 – ще один син Максим.


– Пані Наталю, а що вас пов’язує ... Читати далі »
Переглядів: 1803 | Додав: bond | Дата: 21.06.2012 | Коментарі (0)

Країною керуєш Ти,  або Влада – народу!
«Український вибір» пропонує проект нового законодавства з проведення всеукраїнських та місцевих референдумів за народною ініціативою


Реальна демократія передбачає ряд обов'язкових механізмів, за допомогою яких народ може реалізувати своє право на владу. Мало хто сумнівається в тому, що в нашій країні це право реалізовано далеко не повністю, притому що воно гарантовано нашою Конституцією. Громадський рух «Український вибір» ставить своїм головним завданням – допомогти українському народу примусити владу рахуватися з його думкою. Зайве говорити, що ситуація, коли влада ігнорує думку більшості українців, у нас швидше правило, ніж виняток, чи стосується це питань зовнішньоекономічного курсу країни, реформи системи охорони здоров'я або дерибану суспільної власності на місцях. У багатьох випадках думка більшості громадян владою прос ... Читати далі »
Переглядів: 817 | Додав: bond | Дата: 21.06.2012 | Коментарі (0)

Микола Рожко:
«Університет не може жити вчорашнім днем»
400 днів у кріслі ректора



Рожко Микола Михайлович – ректор Івано-Франківського національного медичного університету, заслужений діяч науки і техніки України, доктор медичних наук, професор, завідувач кафедри стоматології факультету післядипломної освіти, кавалер ордена «За заслуги» та інших нагород.
До цих коротких, але вагомих посад, титулів і звань можна додати й те, що Микола Рожко є автором шести підручників «Ортопедична стоматологія» і двох електронних. Його книга «Стоматологія післядипломної освіти», яка перевидана в Києві, визнана національним підручником. А ще Микола Рожко – автор ста патентів на винаходи і автор 460 друкованих праць.   
Про це та про інші здобутки керівника медичного університету, який понад рік тому посів ректорське крісло, – в інтерв’ю « ... Читати далі »
Переглядів: 1612 | Додав: bond | Дата: 21.06.2012 | Коментарі (1)

Липовий присмак медального золота
За результатами 2011/2012 навчального року в Україні майже 23 тисячі учорашніх учнів отримали золоті та срібні медалі за успіхи у навчанні


Інакше кажучи, з медаллю — кожен десятий-одинадцятий випускник, а у деяких областях навіть кожен восьмий, а то й сьомий. Зостається лише привітати освітян з цим своєрідним «урожаєм». Однак чи ж справді є підстави для вітань?


Кожна людина, так чи інакше пов’язана з українською школою, знає про її проблеми. Хронічне недофінансування, мізерна заробітна платня педагогів, постійні проблеми з підручниками, застаріла матеріальна база, вічне збирання батьківських коштів, нескінченні реформи та збільшення навантаження на учнів… І за всіх цих негараздів за останні два роки кількість випускників шкіл, які отримали відзнаки за результатами навчання, збільшилася майже вдвічі. Водночас чи не кожен, хто має хоча б найменший стосунок ... Читати далі »
Переглядів: 834 | Додав: bond | Дата: 21.06.2012 | Коментарі (0)

Втомлені сонцем

У черговому турі обласного чемпіонату його учасників випробувала на міцність спека. В тіні ртутний стовпчик термометра піднявся до позначки 30 градусів. Особливо непереливки було юнацьким командам, матчі яких розпочиналися о 15-й годині.


«Тепловик» – «Карпати» Я – 1:2 (Нестерук, 75-п. – Чопик, 15, Конкольняк, 71-п.). Попереджені: Гундяк, Калитка – Гаврилишин, Конкольняк. Арбітр Музика. 500 глядачів. «Тепловик»: Калабанько, Дзюбінський, Дорош (Вонс, 53), Кудляк, Соколишин (Мединський, 73), Слободян, Плехтяк (Гундяк, 54), Калитка, Бадлюк, Бойченюк (Д.Гуменяк, 73), Нестерук. «Карпати»: Плетеницький, С.Срібний, Гаврилишин (Конкольняк, 61), Канюк, Маковійчук, Р.Ципердюк, Веретко, Долотко (Т.Овчар, 74), Луцик, Чопик, А.Олійник (Свірідов, 67). Юнаки – 1:0.
«Тепловик», який вкрай невдало розпочав сезон, потрохи приходить до тями. Матч проти лідера, мабуть, ст ... Читати далі »
Переглядів: 1001 | Додав: bond | Дата: 21.06.2012 | Коментарі (0)

Американський досвід
Українські студенти – про навчання та працю в Сполучених Штатах


Для тих, хто хоче трохи пожити так, як показують в численних фільмах та серіалах американського виробництва, зараз відкриваються можливості здійснити мрію про подорож за океан. Адже існує багато програм зі стажування, праці, навчання у США, які цьому сприяють. Орест провів три місяці в омріяному Нью-Йорку, скориставшись допомогою популярної серед студентів програми «Work and Travel».

Вони гадають, що ми всі дуже бідні
–  Чи  складно було влаштувати таку далеку мандрівку?
– Загалом  неважко,  от тільки довелося здійснити кілька поїздок до Києва, а це виснажувало і займало багато часу. Агенція, яка організовувала подорож, допомагала підготуватися до консульства, зібрати необхідні для візи документи. Також, аби взяти участь ... Читати далі »
Переглядів: 922 | Додав: bond | Дата: 21.06.2012 | Коментарі (0)