Четвер, 28.03.2024, 16:13
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Травень » 31
Ода міністерському молочному зубові,  
або Чому в задумі контролюючі органи


На часі оздоровлення дітей. Найгарячіші теми - з відпочинкових об’єктів. А що діти з усіх міст та районів Прикарпаття матимуть шанс потрапити  і в Долину, то зацікавив цей, якраз найкращий в області, зі званням вищої категорії соціальний об’єкт.

Їх було чотири,  вижив один
Колись у власності нафтогазовидобувників Прикарпаття було чотири санаторії-профілакторії, вижив лише один - дитячий лікувально-оздоровчий комплекс «Дружба». Заклад був відкритий ще у 1985 році. Власник відтоді і донині – ПАТ «Укрнафта» та її представник на місці НГВУ «Долинанафтогаз». А що рідне керівництво тут завжди думало так само, як нашіптував та виструнчував внутрішній голос «з вище», то  останніми роками воно все більше байдужіло до запитів табору, де, до речі, найбільше оздоровлювалися завжди діти працівник ... Читати далі »
Переглядів: 957 | Додав: bond | Дата: 31.05.2012 | Коментарі (0)

Режим економії

Виконання міського бюджету за перший квартал до затвердженої на рік суми з врахуванням змін склало 24,5%, а недоїмка з платежів бюджету станом на 1 квітня 2012 року становить 25 мільйонів 138 тисяч 600 гривень.

Про це повідомила начальник міськфінвідділу Вікторія Сусаніна. За її словами, наразі фінансуються лише так звані захищені статті бюджету.
Водночас голова бюджетної комісії міськради Роман Онуфріїв закцентував увагу на тому, що на оплату комунальних послуг та енергоносіїв для бюджетних установ по загальному фонду міського бюджету вже використано 65,8% коштів до річного плану. «Дві третини бюджету на енергоносії ми вже використали і нам зараз треба думати, що робити далі», – сказав Р.Онуфріїв, наголосивши при цьому, що сесія вже давала доручення головним розпорядникам коштів шукати резерви і розробити заходи економії коштів.
За словами міського голови Віктора Ануш ... Читати далі »
Переглядів: 720 | Додав: bond | Дата: 31.05.2012 | Коментарі (0)

Відтепер руки  не нагріють



На Прикарпатті планують створити Антикорупційний комітет, який мав би виконувати функції арбітрів між бізнесменами, правоохоронними органами і органами правосуддя. До комітету увійдуть авторитетні люди нашого краю, зокрема активісти громадських рад та організацій. Про це заявив голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк.
За словами голови ОДА, в найближчий час потрібно зібрати пропозиції від усіх громадських рад. Саме вони повинні делегувати своїх представників у нову структуру.
«Антикорупційний комітет як громадський орган, в якому на добровільних громадських засадах працюватимуть небайдужі, порядні люди, а їх у нас в області чимало, контролюватиме усі гілки влади на предмет корупційних дій», – наголосив Михайло Вишиванюк. – Є доручення президента якнайширше залучати до державотворчих процесів громаду. Ми наведемо у цій справі ... Читати далі »
Переглядів: 746 | Додав: bond | Дата: 31.05.2012 | Коментарі (0)

«Два кольори мої, два кольори…»



На Івано-Франківщині сформований виборчий штаб Об’єднаної опозиції, який очолив голова обласної організації ВО «Батьківщина» Дмитро Шлемко, а його заступником став голова обласного «Фронту змін» Володимир Шкварилюк.

Це перше, про що повідомив у середу на короткій прес-конференції в Івано-Франківську лідер Об’єднаної опозиції Арсеній Яценюк. «На Івано-Франківщині ми не маємо права програти жодного округу», – наголосив він. Остаточний список узгоджених кандидатів буде оприлюднений після його затвердження на центральному рівні.
На зустріч з прикарпатськими журналістами Арсеній Петрович прийшов не сам, а з віце-спікером Верховної Ради Миколою Томенком. Такий тандем, очевидно, мав засвідчити, що всі образи між «Фронтом змін» і «Батьківщиною», пам’ятні з виборів 2010 року, залишилися в минулому.
... Читати далі »
Переглядів: 916 | Додав: bond | Дата: 31.05.2012 | Коментарі (0)

«Щось таке страшне»



Друге засідання суду у справі про будівництво на розі вулиць Франка-Павлика завершилось не на користь громади. Хоча міська влада й скасувала всі дозволи на будівництво на вул. Франка, 42, суд відхилив клопотання прокуратури про знесення цієї прибудови.
А тим часом, поки  депутати Івано-Франківської міськради обіцяють оскаржувати це рішення в Апеляційному суді, самобуди в місті і далі множаться. На дамбі Бистриці Надвірнянської хтось, вочевидь, захотів звести колибу.
«Я це знаю, – каже перший заступник міського голови Зіновій Фітель. – Там будується колиба без документів. Вимуровано щось таке страшне і так воно собі стоїть. А ми  збираємо повну інформацію, звернулися до держархбудконтролю,  в архітектуру, до управління земельних ресурсів та держкомзему. Я думаю, що та будова перспективи не має. Якщо ми доведемо од ... Читати далі »
Переглядів: 979 | Додав: bond | Дата: 31.05.2012 | Коментарі (1)

Стихія не застане їх зненацька…

В Івано-Франківську відбулися обласні змагання з пожежно-прикладного спорту, присвячені пам’яті героїв-пожежників Прикарпаття, які загинули при виконанні службових обов’язків.


Урочисте відкриття змагань 23 травня розпочалося хвилиною мовчання та підняттям прапора. Начальник Територіального управління МНС в області Володимир Чернецький зазначив, що стійкість, мужність, висока професійна майстерність сьогодні є невід’ємними рисами рятувальника. Саме вони першими приходять на допомогу у випадку біди, рятують людські життя від стихії, інколи надто дорогою ціною – власним життям.
У підсумку перше місце посіла команда державної пожежно-рятувальної частини №7 м.Коломиї, друге місце виборола команда державної пожежно-рятувальної частини №18 з охорони Бурштинської ТЕС, а третє місце здобула команда державної пожежно-рятувальної частини №19 з охорони ПАТ «Нафтохімі ... Читати далі »
Переглядів: 777 | Додав: bond | Дата: 31.05.2012 | Коментарі (0)

Без обідньої перерви
Чергова сесія міськради тривала всього чотири години


У вівторок відбулася XXY сесія Івано-Франківської міської ради. Як зазначив міський голова Віктор Анушкевичус, спершу її планували провести двома пленарними засіданнями. Але на розгляд понад 35-ти питань порядку денного, виголошення запитів та заслуховування відповідей на протокольні доручення попередніх сесій депутати затратили чотири години. Більшість питань носили робочий та технічний характери і схвалювались сесією майже без обговорення. Хоча й без гострих моментів, дискусій та словесних перепалок у сесійній залі теж не обійшлося.

Проблема і перспектива
Браку місць у дитсадках Івано-Франківська, за умов акумулювання коштів і належного фінансування будівництва нових та реконструкції існуючих дитячих дошкільних навчальних закладів, можна позбутися за три-чотири роки. Про це, відповідаючи на запит голови ... Читати далі »
Переглядів: 1057 | Додав: bond | Дата: 31.05.2012 | Коментарі (0)

Гарячої води буде ще менше
З понеділка на профілактичний ремонт в місті зупинять ще три котельні.
Про це повідомила начальник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко. Йдеться про котельні на вулицях Медичній, Угорській та Федьковича.
Нагадаємо, що наразі вже зупинено чотири котельні на вулицях Індустріальній, Симоненка, Мазепи та Коновальця, через що без гарячої води перебувають 329 будинків. І лише 247 будинкам гаряче водопостачання наразі забезпечується дев’ятьма котельнями та однією когенераційною установкою.
Наш кор.

Переглядів: 726 | Додав: bond | Дата: 31.05.2012 | Коментарі (0)

Сергій АДАМОВИЧ,
депутат обласної ради, фракція ВО «Свобода»



Поступове чи неухильне знищення історико-культурної спадщини міста?

Ми маємо в м. Івано-Франківську майже 600 пам’яток історії та культури. 17 з них перебувають в аварійному стані. Усі пам’ятки потребують паспортизації та охоронних договорів. Одночасно у всіх на очах відбувається знищення солодового і варного цехів пивзаводу (пам’ятки національного значення), а браму палацу Потоцьких ніяк не почнуть реально реставрувати (що вже говорити про долю решти палацового комплексу).

Зразу скажу, що історію та культуру в нас захищають всі, але чомусь майже безрезультатно. Так, мешканці міста завжди раді покритикувати владу за бездіяльність, політичні партії і громадські організації заради піару часто піднімають питання історико-культурної спадщини, але зрідка ... Читати далі »
Переглядів: 716 | Додав: bond | Дата: 31.05.2012 | Коментарі (0)

Віртуальна реальність
Поки батьки працюють і живуть «в реалі», їхні діти ведуть
сороміцько-вільне віртуальне життя


Як тільки трапляється можливість, 14-річний Ігор намагається будь-яким способом залишитися вдома і не йти до школи. Там йому чомусь не дуже цікаво. А от посидіти протягом цілого дня біля комп’ютера у хлопця вже не болить ані голова, ані щось інше (хоча ще зранку він батькам скаржився на страшенний біль). Причина була доволі простою – поки батьки на роботі, в Ігоря вільний доступ до світової павутини і ніякого родинного контролю. Якщо ще минулого року хлопця годі було докликатися з вулиці, то тепер його просто неможливо впросити піти погуляти.
Мама хлопця поки що впевнена у тому, що навіть якщо її син заходить в Інтернет, то не блукає недозволеними для його віку сайтами. Разом з тим вона занепокоєна тим, що Ігор так часто сидить біля комп’ютера, і вже навіть частково шк ... Читати далі »
Переглядів: 782 | Додав: bond | Дата: 31.05.2012 | Коментарі (0)

День у перлині Опілля

Журналісти обласних та районних засобів масової інформації продовжують знайомитися з рідним краєм. Минулого тижня на оглядини завітали у Галицький район. Програма презентації була напрочуд цікавою й дуже насиченою. Через  брак часу навіть оминули Бурштин.

Розпочалося знайомство з древнім Галичем на Крилоській горі біля пам’ятника «Меча і рала», де гостей чекали голова РДА  Григорій Івасишин та голова районної ради Петро Стрембіцький. Саме звідси починалася Галичина.
 Тут кожен камінь дихає історією. І дуже важливо, що про це не забувають теперішні галичани й керівництво району. У  доглянутих і реставрованих пам’ятках культури та історії відчувається велика шана й любов до рідного краю. Враховуючи значну загально-національну роль Галича у створенні і утвердженні української державності, на основі комплексу історичних та культур ... Читати далі »
Переглядів: 895 | Додав: bond | Дата: 31.05.2012 | Коментарі (0)

Роман ЧЕРКОВСЬКИЙ:
«Популярністю користуються клоуни, які розважають»




«Він любить сутінки і світанок, вино і жінок, гармонію античності і хаос бароко. Він народився в країні, якої вже нема, він хоче жити в країні, якої ще нема…» Так коротко про себе каже відомий в Івано-Франківську письменник Роман Черковський. Сьогодні він розважає франківську публіку виходом у світ чергового свого роману. Отож, про «Таксиста», письменників і літературу взагалі говоримо із автором.

– Пане Романе, ви презентуєте свій новий роман «Таксист». Розкажіть, чим він особливий в першу чергу для вас і чим ви здивуєте читача?
– Насамперед, цей роман надзвичайно важливий для мене особисто. Ідея твору з’явилася вже досить давно і кілька останніх років не давала мені спокою. Я кілька разів розпочинав роботу, але щоразу відчував, що не готовий до таког ... Читати далі »
Переглядів: 950 | Додав: bond | Дата: 31.05.2012 | Коментарі (0)

На «Абсент»  до Андруховича

Відомий івано-франківський письменник Юрій Андрухович розпочав черговий тур містами України. Цього разу він пригощає своїх шанувальників порцією «Абсенту», приготовленого спільно із польським гуртом «Карбідо».

«Абсент» – це заключна частина музично-поетичної трилогії. Сам письменник зауважує, що для цього проекту спеціально вибрав текст із роману «Перверзія», бо деякі моменти твору дуже мелодійні та римовані. Українське турне Андруховича та «Карбідо» розпочалося у вівторок. І вже традиційно іванофранківці стали першими, хто зміг оцінити такий творчий тандем. Хоча насправді «Абсент» ще у січні презентувався у Києві.
Завершальним акордом роботи над трилогією стане запис третього альбому.
«Свого часу існувала спроба зняти фільм за моїм романом «Перверзія», але від нього залишилися лише деякі фрагменти. Насправді ж у мене є готовий сцен ... Читати далі »
Переглядів: 670 | Додав: bond | Дата: 31.05.2012 | Коментарі (0)

«Місто-2012»

Цього року виповнюється 15 років творчої діяльності Івано-Франківського осередку Національної спілки кінематографістів України на теренах міста та області. З цієї нагоди осередок проводить низку заходів, котрі заодно присвячені 350-річчю Івано-Франківська та 115-й річниці з часу першого кіносеансу у Станиславові.

Мешканцям міста запам’ятається реалізований проект «Програма відео-арту «Місто-2012». До програми відео-арту надійшло понад шістдесят відеотворів з України та США. Чимало авторів отримали оригінальні дипломи, виготовлені за сучасними технологіями. Особливо потішили творчі відеороботи іванофранківців Сергія Пілявця «Ковальське мистецтво», Євгена Самборського «Місто», Мар’яни Глинської «Маски». До речі, Мар’яна – випускниця міської молодіжної навчальної «Студії кіномистецтв». Сьогодні вона завершує навчання у школі мистецтв Техаського технічного уніве ... Читати далі »
Переглядів: 732 | Додав: bond | Дата: 31.05.2012 | Коментарі (0)

Художники впадають у дитинство

Справжній вернісаж художніх талантів представили у вівторок у виставковій залі обласної Спілки художників юні митці. Малюнки та вироби із глини, котрі виготовили 90 дітей,  презентувала відома художниця Марія Корпанюк.

Жінка захоплено розповідає про майстерність своїх вихованців, про перші їхні проби у мистецтві. Під час занять вона щоразу тільки підказує, як правильно наносити фарби. А вже ідеї своїх робіт діти видумують самі, навіть не дають пані Марії брати до рук пензлика і що-небудь поправляти.
«Виставка дитячого малюнка «Глиноманія. Фарбомагія» присвячена Дню захисту дітей та другій річниці студії Марії Корпанюк. Діти люблять все магічне. А тому й назва виставки така, – зізнається художниця. – Колись я вважала, що добре бути художником, а тепер думаю, що вчителем все-таки краще. З дітьми я можу більше себе реалізувати і відчуваю більшу радість від ... Читати далі »
Переглядів: 816 | Додав: bond | Дата: 31.05.2012 | Коментарі (0)

Віктор Медведчук:
«Наша мета проста  і зрозуміла»
Для чого Віктор Медведчук повертається у велику політику



«Своєю суспільно-політичною діяльністю я маю намір домогтися того, щоб громадяни могли впливати на рішення влади з ключових питань життя країни», – пише в своїй статті для «АіФ» Віктор Медведчук, ініціатор Громадського руху «Український вибір».

Право на владу

Давайте подивимося правді в очі. Політика, яка систематично проводиться українською владою протягом багатьох , не відображає позиції звичайних громадян. Цілий ряд питань (таких, наприклад, як зовнішньополітичне і зовнішньоекономічне позиціонування країни, зміна форми державного правління з парламентсько-президентської на президентську, боротьба з чиновницьким свавіллям і корупцією, купівля-продаж земель сільськогосподарського призначення, статус російсько ... Читати далі »
Переглядів: 836 | Додав: bond | Дата: 31.05.2012 | Коментарі (0)

Наталія КОРОЛЕВСЬКА:
«Економічне диво  в Україні – можливе»
Лідер нової політичної сили твердо має намір вивести країну з двадцятирічної епохи  недотриманих обіцянок і несправджених надій




Соціологи впевнені: на майбутніх парламентських виборах партія Наталії Королевської «Україна-Вперед!» пройде до Верховної Ради. Уже на початку травня партія впевнено переступила через прохідний бар'єр, її підтримують 5-6% виборців, і динаміка росту триває. Партія вже зараз стала впливовою політичною силою, і в парламенті нового скликання на неї будуть зважати. Яким чином альтернативній силі, яка потіснила на політичному Олімпі старих політиків, вдалося так швидко заручитися підтримкою неабиякого числа виборців? Чим живе і дихає її лідер? Яким нова партія бачить майбутнє нової України? І як має намір цього добиватися? Недавній день народже ... Читати далі »
Переглядів: 726 | Додав: bond | Дата: 31.05.2012 | Коментарі (0)

Десять турів вже позаду

Учасники обласного чемпіонату впродовж квітня-травня здолали третину турнірної дистанції. Передують яремчанські «Карпати», на колесі у котрих «висить» майже половина турнірного пелотону.  


«Карпати» К – «Кроно-Карпати» – 0:0. Попереджені: Адамюк, Христонько (Кр.). Арбітр Нізола. 500 глядачів. «Карпати»: Раковіца, Огаль, Кавінський, Скибінський О.Ткачук, Климус, Пислар, Щеглюк, М.Ткачук, Р.Гаврилюк, Михайлів. «Кроно-Карпати»: Атаманчук, Перепічка, З.Волошинович, Попів, Адамюк, Покачайло (Качур, 75), Белей, Головінський (Джус, 69), Кушецький, Христонько (Пихней, 87), Р.Волошинович. Юнаки – 2:3.
Десятий тур відкривали «одноклубники» з Коломиї та Брошнева. В минулому чемпіонаті команди двічі розійшлися миром: у Коломиї – 2:2, у Брошневі – 1:1. Нічийним результатом завершилась й чергова зустріч. Щоправда, цього разу обійшлося без голів.
Коломияни, як відо ... Читати далі »
Переглядів: 961 | Додав: bond | Дата: 31.05.2012 | Коментарі (0)

В Івано-Франківську масштабно відзначили День Героїв

27 травня в Івано-Франківську пройшли урочисті заходи з нагоди відзначення Дня Героїв. Цьогоріч, окрім традиційного віча, відбулася ще й урочиста хода за участю воїнів УПА, святковий концерт, обід на польовій кухні, а також вперше в нашому місті – реконструкція бою вояків УПА із загонами НКВС.
Розпочалося відзначення Дня Героїв у Меморіальному сквері, де священики відправили панахиду, представники влади поклали квіти та вінки до могил загиблим, а полеглих повстанців вшанували хвилиною мовчання.


Одразу по завершенні усі вирушили урочистою ходою до Вічевого майдану. Саме тут пройшло традиційне віче за участю представників влади та громадськості. Розпочав зустріч голова ОУН-УПА Карпатського краю Фотій Володимирський. Він привітав своїх побратимів зі святом та наголосив на важливості людської пам’яті. «Не один Бандера був убитий, не один у ... Читати далі »
Переглядів: 736 | Додав: bond | Дата: 31.05.2012 | Коментарі (0)