Субота, 20.04.2024, 01:47
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Травень » 03
Почесні громадяни Івано-Франківська

На останній сесії Івано-Франківської міської ради прийнято рішення про присвоєння звання «Почесний громадянин Івано-Франківська» знаковим постатям нашого міста. Це звання є визнанням виняткових заслуг особи перед громадою міста в соціально-економічному, науково-освітньому розвитку, за активну участь у справі відродження та примноження надбань національної культури, у національно-визвольній боротьбі за незалежність України, миротворчу, доброчинну діяльність, наукові і спортивні досягнення, забезпечення обороноздатності держави, зміцнення її безпеки та суверенітету.  Почесними громадянами напередодні 350-річчя з дня заснування Івано-Франківська (Станиславова) стали:

Володимир Васильович Грабовецький (1928 р. н.) –

історик, доктор історичних наук, заслужений діяч науки і техніки України, почесний професор кафедри українознавства Українського ... Читати далі »
Переглядів: 947 | Додав: bond | Дата: 03.05.2012 | Коментарі (0)

Гра м’язами
Більшість в міськраді погрожує відправити у відставку міськвиконком, а міський голова обіцяє більшості влаштувати «шоу»

Минулої п’ятниці відбулась 24-а сесія Івано-Франківської міськради. Депутати розглянули зо три десятки питань, чимало з яких додатково внесли до порядку денного з голосу від мікрофонів. Резонансними виявились розгляд питання про стан реалізації інвестиційного проекту фірми «Сен Гобен» та обговорення запиту голови комісії з питань освіти Оксани Савчук щодо збільшення місць у дошкільних навчальних закладах. У підсумку голова фракції ВО «Свобода» Роман Онуфріїв спершу запропонував міському голові оголосити догани своїм заступникам Любомирові Слободяну та Михайлові Вересу і пригрозив відправити міськвиконком у відставку, а міський голова Віктор Анушкевичус у відповідь на це пообіцяв «свободівцям» на наступній сесії влаштувати «шоу».


Відставка і шоу?..

Словесн ... Читати далі »
Переглядів: 870 | Додав: bond | Дата: 03.05.2012 | Коментарі (0)

Богдан ПОЛКОВНИК,
депутат міської ради, фракція ВО «Свобода»


Крок за кроком


Серед 60-ти депутатів Івано-Франківської міської ради 34 мандати належать націоналістам. Своєю невпинною працею ми намагаємося допомогти, роз’яснити громаді ті чи інші питання. Важливим для населення є прозорість та доступність інформації. Тому ми всілякими способами намагаємося зробити нашу роботу відкритою, висвітлювати кожен крок депутатів та членів партії через пресу чи просто на зустрічах з жителями міста. Особисто мені дуже хочеться, щоб наше місто стало об’єктом гордості для кожної людини, яка тут мешкає, і об’єктом заздрощів для наших гостей. Звичайно, для того, щоб досягти такого бажаного результату, доводиться наполегливо працювати, вирішувати цілий ряд проблем.
Для покращення благоустрою міста проводимо регулярні толоки. Вони мають дуже важливе значення, бо закликають ... Читати далі »
Переглядів: 737 | Додав: bond | Дата: 03.05.2012 | Коментарі (0)

Поспіх тут недоречний
Реставрацію в’їзної брами Палацу Потоцьких завершать у липні


Про це повідомив представник теперішнього власника комплексу Палацу Потоцьких Вадим Пісний. За його словами, власники комплексу просто не змогли більше «стояти осторонь громадської думки» і ухвалили рішення про реставрацію брами. Як зазначив головний архітектор міста Володимир Гайдар, практично це перший об’єкт в Івано-Франківську, який буде саме реставровано. Він висловив сподівання, що після реставрації брами та після проведення відповідних історичних та археологічних досліджень на території комплексу будуть відреставровані чи відреконструйовані й інші його споруди. Це підтвердив і В.Пісний: «Реставрація брами – це перший крок по реставрації цього важливого історичного комплексу, який має бути відкритим для громади міста».

Реставраційні роботи ось уже третій тиждень веде ТОВ « ... Читати далі »
Переглядів: 796 | Додав: bond | Дата: 03.05.2012 | Коментарі (0)

Місто зі столітніми традиціями

Віктор Анушкевичус, міський голова з 2006 р.

Івано-Франківськ – це красиве, затишне та компактне місто  зі столітніми традиціями, які зберігаються та передаються від покоління до покоління його мешканцями.
Це місто для мене є особливим, не схожим на інші насамперед тому, що тут я почуваюся дуже комфортно. Тут я прожив найбільший відрізок свого життя, тут відбулись найбільш радісні події в моєму житті, народились і виросли мої діти.
Я можу з гордістю сказати, що завдяки місту Івано-Франківську я відбувся як бізнесмен, я відбувся як політик, я відбувся як батько, я відбувся в ньому як особистість.
Тому я дякую Івано-Франківську за усе це.
Для мене це місто являє собою суміш традиції та модерних подихів цивілізації, яка практично в прямому сенсі майж ... Читати далі »
Переглядів: 1474 | Додав: bond | Дата: 03.05.2012 | Коментарі (1)

Ярослав ТАЙЛІХ:
«Знаходячись далеко, добре розумієш, що немає такого повітря, як у Франківську в травні, коли цвіте бузок…»

Ярославу Тайліху був неповний тридцять один рік, коли у березні 1990-го на сесії Івано-Франківської міської ради першого демократичного скликання 114-ма голосами із 150 його обрали головою міськради. Це був наймолодший на той час в Україні міський голова, донедавна аспірант інституту нафти і газу. Сьогодні Ярослав Володимирович мешкає з сім’єю в США і, незважаючи на зайнятість, погодився відповісти через електронну пошту на запитання «Західного кур’єра».

– Пане Ярославе, чи сумуєте за Івано-Франківськом? Як часто вдається приїжджати?
– Приїжджати вдається не так часто, як би того хотілося. Останній раз був три роки тому. Були плани приїхати цього року разом з молодшими дітьми і показати їм Україну, яку вони не знають. Але у нас по ... Читати далі »
Переглядів: 1114 | Додав: bond | Дата: 03.05.2012 | Коментарі (0)

Нові партії збільшують рейтинги довіри
Згідно з опитуваннями, Кличко і Королевська потрапляють у парламент


Головна сенсація останніх опитувань Центру імені Разумкова – зростання підтримки «нових політиків», в той час як «старі партії» демонструють набагато скромніші результати. Політологи пояснюють, що «нові обличчя» відповідають масовим запитам українського виборця на оновлення і якісно нову політику. І застерігають, що високий результат – це аванс довіри виборців, який ще потрібно закріпити.

Отже, згідно з опитуваннями, об'єднаний список «Фронту змін» і «Батьківщини» обганяє Партію регіонів. Якби вибори проходили в цю неділю, бютівці на чолі з Яценюком набрали б 19,6% опитаних або 26,8% тих, хто має намір піти на вибори, у той час як для Партії регіонів показники складають лише 16,6% і 23,3% відповідно. Якщо говорити об'єктивно, просто ... Читати далі »
Переглядів: 830 | Додав: bond | Дата: 03.05.2012 | Коментарі (0)

Контрактна армія: наскільки це реально?

Аби армія стала контрактною, потрібно виконання чотирьох умов. Перше – високий темп бойової підготовки, щоб солдат на полігоні відчував драйв військової професії, а не сидів в класі або підмітав плац. Друге – рівень грошового утримання солдата повинен бути, як мінімум, на 10% вище середньої зарплати по країні. Третє – контрактники повинні бути забезпечені службовим житлом. Четверте – вагомий соціальний пакет, перш за все медичне забезпечення і можливість підвищення рівня освіти у військових вузах. Можна це ? Можна, але для цього повинна бути відповідальна державна політика. Сьогодні її немає, тому плани переходу до контрактної армії відкладаються за горизонт президентського терміну, тепер – на 2017 рік.

 Коли державі важко, воно називає себе Батьківщиною і просить, щоб громадяни його захищали. По відношенню до своїх ... Читати далі »
Переглядів: 684 | Додав: bond | Дата: 03.05.2012 | Коментарі (0)

Екс-президент Польщі виступив проти бойкотування ЄВРО-2012 

Александр Кваснєвський закликав Європу не плутати спорт із політикою та припинити бойкотування xемпіонату Європи з футболу в Україні.

"Я дуже не люблю, коли перемішують спорт і політику. Це черговий приклад заміни ролей і завдань. Мені не подобається така ідея Європейського Союзу" , – пояснив екс-президент.
Він додав, що Україна та Польща заслуговують на проведення "гарного чемпіонату, який буде святом спорту і принесе радість спортсменам і вболівальникам".
Кваснєвський зазначив, що розуміє усю проблематику ситуації з Юлією Тимошенко. Однак зрив діалогу або бойкот, на його думку, не є вирішенням питання.
Міністерство закордонних справ Польщі також закликало європейських політиків не бойкотувати ЄВРО-2012.
Нагадаємо, найгучніше заяви про бойкот Євро-2012 звучать з Німеччини. Так, згідно з заявою канцлера Німеччини ... Читати далі »
Переглядів: 636 | Додав: bond | Дата: 03.05.2012 | Коментарі (0)

«Сухий» старт Яремче

Позаду перший місяць чемпіонату Івано-Франківщини-2012. Чемпіонату, де будь-хто здатен обіграти будь-кого. Після п’яти турів без поразок йдуть троє. Компанію головним фаворитам сезону – «одноклубникам» з Яремче та Коломиї – несподівано склав ФК «Калуш».  


«Яспіль» – «Карпати» Я – 0:1 (А.Олійник, 6). Попереджені: Сокотович – Срібний, Маковійчук, Гаврилишин. Арбітр Лаврів. 750 глядачів. «Яспіль»: Мегдиник, Сорохан, Матієк, Л.Українець, Сокотович, Келець (Архіпенко, 67), Ясуник, Яремчук, Савка (Чіквенду, 25), В.Українець, Чупрун (Огбанга, 76). «Карпати» Я: Плетеницький, Канюк, Срібний, Гаврилишин, Чопик, Веретко (Конкольняк, 83), Олійник, Луцик (Ольшанецький, 86), Веприк, Маковійчук, Ципердюк (Свірідов, 73). Юнаки – 0:0.
Долю матчу в Ясенові-Пільному вирішив швидкий гол Андрія Олійника після розіграшу штрафного удару. Надалі особливо гострими моментами гра не ... Читати далі »
Переглядів: 889 | Додав: bond | Дата: 03.05.2012 | Коментарі (0)

Думка Фахівця
Юрій Маляр, тренер ФК «Калуш»
– Ми серйозно готувалися до чемпіонату. У нас був вибір. Зрештою, залишили в команді 18 гравців. В основному це молодь, яка прагне грати в футбол. В «основі» виходять навіть два гравці юнацького віку. Манеру гри підбирали під виконавців – зважали на те, що вони невисокого зросту, але мобільні і швидкі. Зауважу, коли я виступав за місцевий «Хімік», то в нас переважали «гренадери», на яких і будувалася гра.
На старті нам пощастило з календарем – явних фаворитів серед суперників не було. Відтак команда мала змогу повірити у власні сили. Переконаний, що навіть з колективами, які претендують на чемпіонство, ми здатні діяти на рівних. В них більше досвіду, зате ми швидкі і витривалі. Було б тільки об’єктивним суддівство. Загалом в чемпіонаті визначили для себе позиції з третьої по шосту.  

ГРАВЕЦЬ
Роман Ципердюк, «Карпати» ... Читати далі »
Переглядів: 642 | Додав: bond | Дата: 03.05.2012 | Коментарі (0)

Регіони на старті

Наприкінці квітня – початку травня стартують чемпіонати міст і районів Івано-Франківщини. «Кур’єр футболу», як і торік, буде стежити за цими змаганнями. В наступному номері ми розповімо про зміни у складах ліг і результати перших матчів.
Сьогодні ж знайомимо вболівальників з учасниками чемпіонату обласного центру. На противагу торішнім восьми клубам нині у ньому беруть участь десять команд  – «Бистриця» Хриплин, «Січ»  Микитинці, ФК «Опришівці», «Благо», «Хортиця» Крихівці, ФК «Угорники», «Удар-Громадський форум», «Бистриця» Вовчинець і два новачки – «Легіон» і ЮТІМ.
1 тур. 29 квітня. "Благо" - «Хортиця» - 0:2. "Опришівці" - "Легіон" - 3:3. "Угорники" - "Удар-Громадський Форум" - 1:1. "Бистриця" Х - "Січ" - 2:3. Матч ЮТІМ - "Бистриця" В перенесено.
Переглядів: 831 | Додав: bond | Дата: 03.05.2012 | Коментарі (0)

Ліга без чемпіона

Розіграш скандальної Ліги чемпіонів міст та районів області 2011-12 рр. припинено. Таке рішення ухвалив виконком обласної федерації футболу після того, як контрольно-дисциплінарний комітет ІФФФ дискваліфікував усіх (!) півфіналістів турніру.

Команди Дзвиняча, Павлівки, Вільхівців і Пістиня порушили регламент змагань в частині заявкової документації. Кожна внесла до свого складу більше двох дозволених правилами новачків. Рішення про дискваліфікацію підтвердив апеляційний комітет обласної федерації.
Ще раніше, у чвертьфіналі аналогічно було покарано команду Тужилова. Тужилівці намагалися опротестувати згадане рішення у всіх інстанціях, дійшовши зрештою до… Федерації футболу України. Але й вона залишила дискваліфікацію у силі.
Щоб запобігти порушення регламенту в майбутньому, учасникам обласної ліги чемпіонів буде заборонено дозаявляти гравців з інших команд. Біл ... Читати далі »
Переглядів: 730 | Додав: bond | Дата: 03.05.2012 | Коментарі (0)

ФУТЗАЛ. Чемпіонат України. Екстра-ліга. 25 тур. 21 квітня. «Кардинал» – «Локомотив» – 2:2. «Ураган» – «Єнакієвець» – 1:3 (Цвєлих, 14 – Доманський, 6, Замятін, 39, Нестерук, 40). «Моноліт» – ЛТК – -:+.
Становище команд
    І     В     Н     П           М       О
„Енергія”    21     16    4     1     76-31   52
„Локомотив”     21     15     3     3     62-34      48
„Ураган”     21    10    2    9    68-74     32
„Єнакієвець”    21     8     5     8     51-48     29
ЛТК  &n ... Читати далі »
Переглядів: 732 | Додав: bond | Дата: 03.05.2012 | Коментарі (0)

У наш час агітувати за здоровий спосіб життя особливо не доводиться. В обласному центрі зареєстровані десятки спортивних клубів та федерацій, які культивують найрізноманітніші види спорту. А ще якихось сто років тому все було по-іншому. Паростки спортового життя в місті пробивали собі дорогу вкрай важко…  

Спортові прем’єри Станиславова

Спершу були танці

Початки спортивного руху в Європі припадають на середину ХІХ століття. У 1859 році в Греції відбулася перша після довгої перерви національна олімпіада. В східно-європейських країнах, що входили до складу Австро-Угорської імперії, провісниками майбутніх спортивних клубів стали організації «соколів». Перший «Сокіл» заснували 1862 р. в Празі. В столиці Галичини – Львові однойменне товариство було утворено поляками в 1867 р. В повітовому Станиславові – майже на півтора десятки років пізніше, у 1884-му.
Ініціатором утвор ... Читати далі »
Переглядів: 930 | Додав: bond | Дата: 03.05.2012 | Коментарі (0)

Програма святкування  350-річчя Івано-Франківська

3 травня
15.00 – Виставка кераміки, ткацтва, декоративного розпису на фарфорі та виробів із бісеру. Навчально-методичний центр культури і туризму Прикарпаття.
15.00 – Відкриття дитячого спортивно-ігрового майданчика. Парк Воїнів-інтернаціоналістів.
3-4 травня
17.00 – Гала–концерт X дитячо-юнацького фестивалю «Таланти землі Галицької». Майданчик біля театру кіно «Люм’єр».
3 травня
17.00 – Культурно-мистецький проект «Маестро». Обласна філармонія.
3 травня
20.30 – Урочисте включення святкових вогнів ратуші.    Пл. Ринок.
4 травня                               
11.00 – Відкриття відреконструйованого бастіону Станиславівської фортеці. Басті ... Читати далі »
Переглядів: 838 | Додав: bond | Дата: 03.05.2012 | Коментарі (0)