П`ятниця, 29.03.2024, 02:28
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Травень » 10
З глибини віків – до сьогодення
Івано-Франківськ урочисто відзначив 350-річчя  з часу заснування міста




Протягом трьох днів в обласному центрі Прикарпаття відзначали ювілейний День народження. Без пихи і гонору, зате помпезно і з поважними гостями. Незважаючи на те, що очікуваних коштів від держави на святкування Дня міста не було, свято таки вдалося на славу. Як і кожного року, дійств було чимало, втім цьогорічна програма перевершила всі сподівання. Розваги для іванофранківців та гостей міста були на будь-який смак. Втім міська влада запевняє, що на цьому відзначення ювілейної дати не завершується. Обіцяють тішити мешканців подарунками впродовж цілого року.


«Я дуже переживав за цей день. Найперше я переживав, щоби приїхали предстоятелі трьох Церков, а також за погоду, – зізнається міський голова Віктор Анушкевичус. – Ювілей міста – це не тільк ... Читати далі »
Переглядів: 1002 | Додав: bond | Дата: 10.05.2012 | Коментарі (0)

Під знаком «цифри»

Чергова технічна революція сколихнула суспільство – повідомлення про перехід телебачення на цифрове мовлення не сходить з уст пересічних українців. Усіх цікавить, що таке цифрове телебачення, але ніхто достеменно не знає, як воно відіб’ється на самих споживачах та їхніх гаманцях.

Панікувати не варто

Ваші друзі чи знайомі навряд чи зможуть розповісти вам про те, що це за новий вид телебачення. Зрештою, пересічному любителеві телевізора важливо знати тільки деякі споживацькі моменти, а не всю кухню нового процесу. Панікувати не варто, заспокоюють у Національній раді з питань телебачення та радіомовлення. Як таке цифрове телебачення вже існує і це не якась вигадка чи фікція.
Частина телевізійних каналів уже зараз ведуть своє мовлення паралельно – в аналоговому та цифровому форматах, а споживачі навіть про це не здогадуються.  Якби не масова реклама цифрового телебачення ... Читати далі »
Переглядів: 992 | Додав: bond | Дата: 10.05.2012 | Коментарі (0)

Школа гостинності для дітей заробітчан

Більшість дітей, чиї батьки працюють за кордоном, не впевнені у своїх можливостях і здібностях, не володіють соціальними навиками та вміннями, необхідними у повсякденному житті. Їм на допомогу приходить проект «Мережа дитячих соціальних центрів для дітей трудових мігрантів», одним з напрямків якого є соціально-психологічна підтримка дітей трудових мігрантів та допомога у соціальній адаптації до самостійного життя.

Працівники БФ «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ» розробили програму тренінгів соціальної адаптації, в рамках якої діти та молодь набувають навичок поведінки в побуті. Особливо важливе значення в період найбільш активного формування характеру підліткового віку має ведення домашнього господарства, самообслуговування, приготування нескладних страв.
У провденні тренінгів Карітасу допомогли фахові спеціалісти вищого професійно ... Читати далі »
Переглядів: 743 | Додав: bond | Дата: 10.05.2012 | Коментарі (0)

Автобуси нарешті поїхали на дачі
З минулої суботи, 5 травня, в Івано-Франківську відновлені сезонні автобусні маршрути до садово-городніх товариств.
Про це поінформувала начальник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко. За її словами, перевезення наразі здійснюються за розкладами минулого року, а після відповідних погоджень та затвердження нові розклади відправлень автобусів до садово-городніх товариств будуть оприлюднені у пресі.
Нагадаємо, відповідно до розпорядження голови ОДА, маршрути до садово-городніх товариств органи місцевої влади мали запровадити з 10 квітня. Однак через різноманітні перевірки контролюючими та правоохоронними органами перевізника, який погодився їх обслуговувати, Івано-Франківському міськвиконкому це вдалося зробити лише тепер.
Наш кор. 

Котельні стають на ... Читати далі »
Переглядів: 767 | Додав: bond | Дата: 10.05.2012 | Коментарі (0)

«Червоний півень» ночами не спить

На Івано-Франківщині зростає кількість пожеж. За інформацією Управління Держтехногенбезпеки в області, з початку року на Прикарпатті виникло понад 1200 пожеж, вогонь забрав 34 життя, 33 людини травмовано. Сума завданих пожежами матеріальних збитків складає 13,5 млн. гривень.


«Червоний півень» господарював здебільшого у сільській місцевості та в обласному центрі, а основними причинами пожеж стало необережне поводження з вогнем, порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації електроустановок і печей, дитячі пустощі з вогнем. Як свідчить статистика, найчастіше вогонь забирає життя осіб без певного роду занять та пенсіонерів. Більшість загиблих – чоловіки похилого віку. Часто-густо спопеляються життя через фатальну неуважність самих жертв –  кілька років поспіль трагедіями закінчується необережність людей у поводженні з вогнем під час ку ... Читати далі »
Переглядів: 775 | Додав: bond | Дата: 10.05.2012 | Коментарі (0)

Велика подяка

Найактивніших учасників здійснення підготовки й проведення святкових заходів до 350-річчя Івано-Франківська міська влада має намір нагородити преміями, грамотами та відзнаками.

За словами першого заступника міського голови Зіновія Фітеля, відзначення ювілею Івано-Франківська викликало широкий резонанс в Україні та отримало чимало схвальних відгуків від мешканців міста і гостей свята, а люди, які доклали максимум зусиль до належної підготовки й проведення на високому рівні святкових заходів, заслуговують на відзначення їхньої праці керівництвом міста.
«За відгуками людей та преси, ювілей міста ми відсвяткували належно і на достойному рівні, – сказав З.Фітель. – За це я повинен подякувати усім, хто доклав до цього свої зусилля, а найактивніші учасники підготовки і проведення святкувань, за поданнями керівників відповідних структурних підрозділів міськвиконкому, будуть н ... Читати далі »
Переглядів: 698 | Додав: bond | Дата: 10.05.2012 | Коментарі (0)

ВолодимирСТАСЮК,
депутат міської ради, фракція ВО «Батьківщина»


Як в «добрі» старі часи?..
Можливо й добре, що вирішили вже у майбутньому відзначати День міста під час перших  травневих вихідних, а не строго 7 травня, коли Потоцький звернувся до польського короля з проханням про надання місту Магдебурського права. До слова, місто отримало його аж у серпні наступного 1663 року. Бо чим раніше відзначати День міста, тим більше шансів, що іванофранківці перебуватимуть під враженням ранньої весни, коли розпускаються перші листочки, зазеленіє свіжа травичка, з’являється перший цвіт… Природа повинна дарувати людям святковий настрій, якщо виконавча влада міста цього зробити не спроможна. Споглядаючи весняне пробудження природи, ніби відволікаєш увагу від розбитих доріг, затоплених підвалів, обшарпаних фасадів будинків, зруйнованої бруківки т ... Читати далі »
Переглядів: 712 | Додав: bond | Дата: 10.05.2012 | Коментарі (0)

Мамо, вічна і кохана...
Ви пробачте, що був неуважний


У другу неділю травня святкуємо День матері.
Історія свята така: у 1908 році молода американка Анна Джервіс з Філадельфії виступила з ініціативою вшановування матерів у пам’ять про свою матір, яка передчасно померла. Анна писала листи до державних установ, законодавчих органів, видатних осіб із пропозицією один день у році присвятити вшануванню матерів.
Її старання увінчалися успіхом – у 1910 році штат Вірджинія перший визнав День матері як офіційне свято. Хоча по суті це свято вічності: з покоління в покоління для кожного мама – найголовніша людина у світі..
 В цей день ми від усієї душі вітаємо дорогих мам з їх святом. Хай світлом і добром відгукуються в душах дітей ваші нескінченні турботи, терпіння, любов і відданість.
І незважаючи на те, скільки нам літ і які крісла чи вершини підкорили, ми зажди залишаємось для матері дітьми. ... Читати далі »
Переглядів: 854 | Додав: bond | Дата: 10.05.2012 | Коментарі (0)

Нові лідери прориваються вперед

Після травневих свят для українських політиків настав час вступу в активну фазу виборчої кампанії до парламенту. Опубліковані напередодні свят соціологічні дослідження Центру імені Олександра Разумкова вже зафіксували сьогоднішній розклад політичних сил. Не обійшлося без сенсацій: згідно з даними опитувань молоді політики активно тіснять «старі кадри», що політологи пояснюють високим запитом українців на прихід у політику «нових облич».

До початку активної стадії парламентських виборів політики прийшли на різному рівні готовності. І результати досліджень Центру Разумкова – прекрасна «дорожня карта», яка показує, хто знаходиться на правильному шляху, а кому слід серйозно задуматися над своїми діями, інакше на осінніх виборах в Раду загрожує провал. Усіх учасників рейтингу можна умовно розділити на «відмін ... Читати далі »
Переглядів: 791 | Додав: bond | Дата: 10.05.2012 | Коментарі (0)

Анатолій Гриценко:
Відповідальність за країну


У нас часто шукають одну пігулку, яку можна було б випити швидко і схуднути одразу кілограмів на двадцять. Так не буває! Часто чую на форумах в Інтернеті, в реакції на мої дописи у блогах чи у «Фейсбуку»: «Давайте піднімати повстання! Давайте силою зметемо цю владу з Печерських пагорбів! Давайте, давайте, давайте…» А хто дасть? Влада з'явилася не з Марса – її обрали люди. Тому відповідь треба шукати у суспільстві.

Люди шукають легких рішень, що хтось інший за них це зробить… Я таких людей розчарую і скажу прямо: лише вони можуть змінити країну, ніхто більше. Ніхто! Треба усвідомити свою відповідальність за країну, треба стати громадянином.
Недарма Маргарет Тетчер у книзі «Мистецтво управління державою» сказала приблизно такі слова: «Вільною може бути держава, в якій є достатньо віл ... Читати далі »
Переглядів: 684 | Додав: bond | Дата: 10.05.2012 | Коментарі (0)

Путін влаштує Януковичу «Смоленськ-2»?

Новий президент Росії Володимир Путін почне наступ на Україну по усіх фронтах.
Так вважає політолог Віктор Небоженко, про що він повідомив у понеділок на прес-конференції.


Як передає кореспондент Лігабізнесінформ, зокрема, на думку політолога, зросте загроза дрібних торгівельних воєн, що стануть головною проблемою для українського уряду.
Крім цього, він відзначив, що або до парламентських виборів в Україні, або після них в Україні з'явиться політична сила, відверто орієнтована на Путіна.
Крім цього, політолог прогнозує удари по особистих амбіціях української верхівки і, зокрема, Віктора Януковича.
«Я думаю, що буде дуже потужний антиукраїнський пропагандистський наступ... Зараз почнеться з георгіївських стрічечок, а потім десь до нового року, я думаю, це буде великий захід, і як відреагує влада – важко сказати, тому що вона не радиться ні з ... Читати далі »
Переглядів: 682 | Додав: bond | Дата: 10.05.2012 | Коментарі (0)

Відставка і бойкот

Напередодні матчів шостого туру в обласному чемпіонаті відбулася перша тренерська відставка – на посту головного тренера «Тепловика», який невдало розпочав сезон, Миколу Васильківа замінив Сергій Пташник. В неділю зафіксовано і першу неявку – гравці угринівського «Сокола» не вийшли на домашню гру проти «Ясполя» з Ясенова-Пільного.

«Карпати» К – «Калуш» – 2:1 (О.Ткачук, 62-п., Щеглюк, 69 – Стовбан, 25). Попереджені: Пислар, Крохмалюк – О.Боднар, Рибатчин, Петрук. Арбітр Лаврів. 1 100 глядачів. «Карпати»: Раковіца, Огаль, Р.Гаврилюк, Кавінський, Михайлів (Столярчук, 28, Червінський, 60), Крохмалюк (Бужак, 90+2), М.Ткачук, О.Ткачук, Климус, Щеглюк, Пислар. «Калуш»: Кузів, Олевич, Я.Микуляк, Ляхович, Третяк, Сондей, Рибатчин, О.Боднар, О.Мельник, А.Король (Н.Петрук, 76), Стовбан. Юнаки – 0:0.
Відкривав тур матч в Коломиї, де чинний чемпіон приймав нова ... Читати далі »
Переглядів: 751 | Додав: bond | Дата: 10.05.2012 | Коментарі (0)

Чемпіонат Тисменицького району

Три тури зіграно в чемпіонаті Тисменицького району. Як і в попередніх сезонах, у провідному ешелоні (Прем’єр-ліга) беруть участь 14 команд. Невдах чемпіонату-2011 – команди Сільця і Чорнолізців замінили переможці 1-ї ліги – Милування і Одаї.
1 тур. «Вихор» Ямниця – ФК «Одаї» – 7:0. «Сокіл» Підлісся – «Колос» Братківці – 1:0. «Сокіл» Чукалівка – «Авангард» Загвіздя – 1:0. ФК «Клубівці» – «Ураган» Черніїв – 1:0. «Стримба» Липівка – «Сокіл» Павлівка – 1:4. ФК «Радча» – «Бистриця» Старий Лисець – 3:2. «Інтербур» Єзупіль – «Оболонь» Милування – 5:3. 2 тур. Милування – Радча – 0:1. Ст.Лисець – Липівка – 2:1. Павлівка – Клубівці – 1:1. Черніїв – Чукалівка – 1:3. Загвіздя – Братківці – 2:1. Підлісся – Ямниця – 1:1. Єзупіль – Одаї – 5:0. 3 тур. Одаї – Підлісся – 0:1. Ямниця – Загвіздя – 2:0. Черніїв – Братківці – 2:4. Чукалівка – Павлівка – 0:1. Ст.Лисець – Клубівці – 1:0. Липівка – Милу ... Читати далі »
Переглядів: 1019 | Додав: bond | Дата: 10.05.2012 | Коментарі (0)

Полеглим воїнам пошана на віки

Шана і вдячність повоєнного покоління тим, хто у буремні роки Другої світової загинув, визволяючи рідну землю від фашистської навали, живе не лише у серцях прикарпатців. Про кровопролитну війну і про те, що ми, нинішні, повинні берегти мир і спокій на землі, нагадують численні могили та меморіали у містах і далеких селах. На Прикарпатті фактично у кожному селі стоять пам’ятники воїнам, що полягли у боях. Поруч – меморіали тим, хто поліг за незалежність України у визвольних змаганнях проти нацизму та більшовизму. Усі вони доглянуті, як належиться, місцевими громадами. Ці світлини, зроблені напередодні 9 травня у селах Городенківського і Тлумацького районів, – наочне свідчення того, що наша історія завжди з нами.  
Фото Тараса Греня.

... Читати далі »
Переглядів: 795 | Додав: bond | Дата: 10.05.2012 | Коментарі (0)

Сергій СТЕФАНКО, депутат міської ради, фракція ВО «Свобода»

9 травня. День перемоги чи день поразки?

На жаль, святкування 9 травня, «дня перемоги» в СРСР, та і в нинішніх Україні чи Росії перетворилося на пропагандистський акт, у якому ветеранів Другої світової війни різні політичні сили часто використовують як масовку. Нині мало хто пригадує, що «день перемоги» радянський народ почав святкувати чомусь тільки починаючи з 1965 року. Саме з цього часу радянська пропаганда цілеспрямовано почала формувати у свідомості людей міф про «Велику Вітчизняну війну».
Період початку Другої світової війни в радянській історіографії висвітлений однозначно і беззаперечно, проте досить туманно і з багатьма великими запитаннями. Існує і альтернативна точка зору. Наприклад, чому Й.Сталін у 1945 році не приймав парад перемоги в Мо ... Читати далі »
Переглядів: 649 | Додав: bond | Дата: 10.05.2012 | Коментарі (0)