Четвер, 28.03.2024, 22:00
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Квітень » 05

Продавці здоров’я,

або Заробіток на хворих 


Фармацевтика у всі часи була справою прибутковою. А сьогодні й поготів. Кожна українська сім’я обов’язково зберігає певний запас ліків удома, а люди з серйозними хворобами змушені постійно купувати дорогі препарати. Наприклад, в Україні станом на 2011 рік кількість людей, які мають хвороби системи кровообігу, досягла 25,8 мільйона, а 20 відсотків українців (це приблизно 9 мільйонів) відчувають печію як мінімум раз на тиждень.

Сьогодні лікарські препарати – не лише справжнісіньке золоте дно для виробників, але й предмет для створення першокласних схем спекулювання на людських недугах. Конкуренція у сфері фармацевтики просто фантастична. Аптеки дивують своїм асорти ... Читати далі »

Переглядів: 1421 | Додав: bond | Дата: 05.04.2012 | Коментарі (1)

Спершу галасували, потім голосували

Минулого четверга розпочала свою роботу 22 сесія Івано-Франківської міської ради. У проекті порядку денного значилося три десятки питань. До їх розгляду депутатам вдалося приступити лише після обідньої перерви. Першу ж половину дня вони потратили на заслуховування відповідей на попередні депутатські запити, дискусії щодо запропонованих депутатською більшістю від ВО «Свобода» змін до регламенту та виголошення нових запитів.


Регламентом по піару
Головна дискусія щодо змін регламенту в сесійній залі розгорілася під час відповіді на запит Сергія Борзова (фракція «За зміни в Івано-Франківську») щодо дотримання міським головою етики під час попередньої сесії. Як повідомив голова комісії мандатної, з питань депутатської етики, взаємодії з правоо ... Читати далі »
Переглядів: 1003 | Додав: bond | Дата: 05.04.2012 | Коментарі (0)

Сергій РОМАНЮК:

«Ми виживаємо кожен сам по собі»


Народного артиста України Сергія Романюка нашим читачам представ-ляти не потрібно. Високий, статний, сивоголовий актор вже понад 15 літ не сходить з телеекранів. Він затребуваний кіноактор не лише у Києві, але й Москві. І кого б він не грав – чи олігарха, чи міліціонера, бомжа чи владику – завжди інтелігентний, теплий і щирий. Саме таким він є й у житті.

На відміну від успішних колег Сергій так і не покинув периферію й не оселився у столиці, а залишився жити в Івано-Франківську. Його часто можна побачити у центрі міста. Зазвичай, Сергій скуповується на продуктовому ринку, щоб потім вдома покух ... Читати далі »

Переглядів: 1061 | Додав: bond | Дата: 05.04.2012 | Коментарі (1)

Переділ сміття

ТОВ «Грінко-Франківськ» заявляє про упереджене ставлення до нього комісії з проведення конкурсу на вивезення твердих побутових відходів, а міська влада не заперечує, щоб підприємство це спробувало довести в суді.


В результаті проведення конкурсу на вивезення ТПВ ТОВ «Грінко-Франківськ» не вибороло перемоги по жодному з лотів, хоча пропозиції підприємства щодо окремих параметрів були кращими, ніж у конкурентів. Зокрема «Грінко-Франківськ» заявило на конкурс новіші, ніж в інших претендентів, сміттєвози (2005-2008 року випуску) імпортного виробництва і було готове надавати населенню послуги з вивезення ТПВ за тарифом у розмірі 6 грн. 17 коп. з однієї особи, який виявився середнім. Бо інші претенденти сміттєвозами, яким по 15-25 років, погоджувались це робити за тарифом 5,85 грн. та 6,41 грн. Але на територіях, на я ... Читати далі »

Переглядів: 702 | Додав: bond | Дата: 05.04.2012 | Коментарі (0)

А мер проти

Міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус проти проведення аукціону на право влаштування літніх торгових майданчиків.
Про це він заявив під час вівторкової апаратної наради в міськвиконкомі.
«Жодних конкурсів проводити недоцільно. Підприємці, які торік виконали наші побажання і не допустили порушень істотних умов договору, повинні мати право на влаштування літніх торгових майданчиків і у 2012 році. Ті майданчики, які не псують вигляд міста, можуть залишитись. А ніяких додаткових майданчиків встановлювати в місті недоцільно», – пояснив свою позицію мер.

Нагадаємо, що минулого тижня заступник начальника міського управління торгівлі Віктор Рараговський повідомив, що цьогоріч право на влаштування літніх торгових майданчиків приватні підприємці вперше виборюватимуть на аукціоні, який має відбутися 30 квітня.


... Читати далі »

Переглядів: 649 | Додав: bond | Дата: 05.04.2012 | Коментарі (0)

Зміни до регламенту МР або нові «правила» більшості


Ігор РОСИПАЙЛО,

депутат Івано-Франківської міської ради, фракція 
«УДАР-Громадський форум»

29 березня відбулося перше пленарне засідання 22-ї сесії Івано-Франківської міської ради.
Одним із питань порядку денного було внесення змін в регламент роботи сесії міської ради. Зміни, як зазначалося в проекті рішення, стосувалися етики поведінки депутатів та міського голови на пленарному засіданні. Це питання мало бути більш технічним ніж дискусійним, але насправді виявилось надзвичайно гострим та болючим. Оскільки фракцією ВО «Свобода», яка має більшість в міській раді (34 депутати із 6 ... Читати далі »

Переглядів: 712 | Додав: bond | Дата: 05.04.2012 | Коментарі (0)

Закоханий у місто, якого вже не буде ніколи 


Станіславів на поштівках початку ХХ сторіччя є тим ідеальним містом, яке я полюбив і намагаюся досі поміж архітектурних покручів нинішнього Івано-Франківська розгледіти ті любі оку та серцю фрагменти старого міста.
На початку 90-х я щонеділі ганяв в клуб філателістів, щоб полюбуватися старими листівками, оскільки купити їх не було змоги (коштували тоді вони 7-10 доларів). Тепер же милуюся тим містом в альбомі, виданому нещодавно на основі колекції поштівок пана З.Жеребецького, де здається зібрані всі види Станіславова, що друкувалися до Другої світової війни.
Наше місто протягом 350 років пережило 5 масштабних катастроф, коли відбулися суттєві руйнації міського середовища – його ДУШІ.

... Читати далі »
Переглядів: 1056 | Додав: bond | Дата: 05.04.2012 | Коментарі (0)

Хто, за що  і перед ким відповідає?

Формуючи цінності, визначаючи пріоритети, задаючи напрям свого життя та роботи, ми, тим самим, встановлюємо межі власної відповідальності. За що, коли і перед ким ми відповідаємо – кожен вирішує для себе сам в міру власних можливостей, бажань та етичності. У цьому і є наша свобода.

В той же час влада* такої розкоші вибирати і визначати зони власної відповідальності не має. Адже відповідальність влади перед громадою йде, так би мовити, «в одному пакеті» з великими ресурсами та повноваженнями, які дає тепле і затишне крісло владного чиновника. Єдине, що можуть і мають робити владці, – нести цю свою відповідальність достойно, виправдовуючи сподівання людей. Це в ідеалі має бути так.
На жаль, на ділі все зовсім інакше. Утопічну картинку, на якій влада відповідальна і розважлива, а інтереси громади – враховані і захищені ... Читати далі »
Переглядів: 658 | Додав: bond | Дата: 05.04.2012 | Коментарі (0)

«Зелений сигнал» від Європи

Побачить Україна, якщо проведе чесні вибори


Заморожування усіх процесів за угодою про приєднання до асоціації з ЄС – такою буде ціна, яку Україна змушена буде платити за політику нинішнього керівництва. Таким був лейтмотив міжнародної конференції «Наступні кроки по інтеграції України з ЄС», що відбулася в Брюсселі минулого тижня. Бо, незважаючи на те, що угоду було парафовано, тобто узгоджено ряд технічних моментів у документі, до остаточної ратифікації ще дуже далеко.


Європейські експерти констатували не тільки відсутність політичної волі українського керівництва у вирішенні проблемних питань, але і погіршення ситуації щодо верховенства закону, справедливості і правосуддя. «Деякі опозиціонери перебувають у в'язниці, деякі у вигнанні, ... Читати далі »

Переглядів: 659 | Додав: bond | Дата: 05.04.2012 | Коментарі (0)

Анатолій Гриценко та Ігор Насалик:

«Громадянська позиція» будується знизу, від підтримки громадян»


Протистояти «бульдозерній» владі можна лише об’єднуючи людей, а не роз’єднуючи. В цьому переконані лідери партії «Громадянська позиція».
31 березня у Києві пройшов об’єднавчий з’їзд, на якому партія «Громадянська позиція» прийняла в свої ряди членів «Української партії». Головою партії був обраний Анатолій Гриценко. Лідер саморозпущеної «Української партії» Ігор Насалик став заступником. «Це відкриє ширші перспективи. Бо разом нам по плечу набагато більше, ніж кожному окремо! – переконаний Гриценко. – Ми не міряли рейтинги, не визначали квоти, а стали поряд і йдемо працювати. Роботи вистачит ... Читати далі »

Переглядів: 685 | Додав: bond | Дата: 05.04.2012 | Коментарі (0)

Українцям презентуватимуть нову економіку

Соціал-демократія – той шлях, яким може рухатися Україна. У цьому іванофранківців минулого тижня переконував народний депутат України, заступник голови партії «Україна – Вперед!» Євген Суслов.

Найперше народний депутат повідомив про те, що після проведеного форуму громадських лідерів Всеукраїнський з’їзд Української соціал-демократичної партії підтримав ініціативу зміни назви партії на «Україна – Вперед!».
«Незважаючи на зміну назви партії, ми залишаємось ідеологічно соціал-демократами. Для нас це принципово, – наголосив Євген Суслов. – Якщо раніше в Україні вибирали депутатів за принципом подобається чи не подобається політична сила, то тепер більш аргументовано підходять до цього, починаючи аналізувати. Я переконаний, що найближчим часом Україна буде змагатися не за короткотермінові, а за довгострокові перспектив ... Читати далі »
Переглядів: 697 | Додав: bond | Дата: 05.04.2012 | Коментарі (0)

Собаки  не винні

Шановна редакціє, дорогі читачі!
Я звертаюсь до вас з надією, що ця проблема не залишиться поза увагою громадськості. Я не знаю, куди ще можна звернутись у пошуках правди, – всі мої попередні намагання виявились марними.
22 березня ц.р. о 7.30 ранку я прогулювала своїх собак, Лізу і Барсика, на полі за будинком що на вул. Сорохтея, 16. Лізу я тримала на повідку, а Барсик повільно шкутильгав за нами, бо в нього неправильно зрослась лапка. Зненацька я почула крики людей про те, що розстрілюють бродячих собак. Поки я зрозуміла, що до чого, обернулась – а мій песик, що трохи відстав від мене, підбіг до моїх ніг, застогнав, і здох у конвульсіях. Поки я хапала малу собачку на руки, щоб не вбили і її, двоє чоловіків схопили мертвого Барсика і потягнули до машини. Я бігла слідом за машиною у сльозах, бо хотіла хоча б похоронити ... Читати далі »

Переглядів: 749 | Додав: bond | Дата: 05.04.2012 | Коментарі (0)

Цвинтарна земля,

або Чи буде на Прикарпатті свій крематорій?

Минулого року «ЗК» вже порушував наболілу для Івано-Франківська тему катастрофічної нестачі землі на міському кладовищі. Тодішнє керівництво КП „Спецкомбінат” запевняло: проблема буде розв’язана найближчим часом.
За рік справді багато що змінилося. Уже не існує КП „Спецкомбінат”, натомість у Івано-Франківську з’явилося КП „Міська ритуальна служба” і саме директор цього підприємства Роман Микула розповів нам, яка сьогодні ситуація із землею для цвинтаря.


Земельні паї та частка лісу
За словами Романа Микули, питання землі для поховання на міському кладовищі „Чукалівка” потребує нагального вирішення. „На сьогодні основна проблема підприємства „Міська ритуальна служба” – відсутність земельних ділянок. І навіть ті ділянки, які м ... Читати далі »

Переглядів: 1099 | Додав: bond | Дата: 05.04.2012 | Коментарі (0)

Без огляду на авторитети

Призери попереднього сезону розпочали новий турнір з поразок

Минулої неділі стартував довгоочікуваний чемпіонат області. Перші матчі сезону були приправлені прохолодою і поривами дощу зі снігом. Відзначимо невдалі виступи призерів попереднього сезону. Стартувавши в рідних стінах, вони зуміли виграти лише один матч на трьох.


«Карпати» К – «Битків» – 3:1 (Кавінський, 29, Крохмалюк, 34, Щеглюк, 37 – Бенюк, 49). Попередження: Климус (К). Вилучення: Логажевський, 64 (2 ж.к.). Арбітр – Дмитрук. 2 000 глядачів. «Карпати»: Раковіца (Тріщук, 88), Огаль, Скибінський, Р.Гаврилюк, Климус (Бужак, 71), Кавінський, Блажко, Пислар (Михайлів, 57), Крохмалюк (Лящовський, 65), М.Ткачук, Щеглюк (Червінський, 83). Юнаки – 0:0.
Чемпіон області розпочав сезон з перемоги, обігравши новачка турніру – ФК « ... Читати далі »

Переглядів: 785 | Додав: bond | Дата: 05.04.2012 | Коментарі (0)

«Прикарпаття» – команда вільних агентів?

Івано-франківське «Прикарпаття», швидше за все, вийде на старт весняної частини сезону. Принаймні, за інформацією, якою ми володіли на момент підготовки цього номера, команда збиралася на чергову гру до Чернігова. Правда, невідомо у якому складі


Доки в обласному центрі вирішували, що робити з «Прикарпаттям», його гравці встигли розбігтися, хто куди. Повертатися назад вони не забажали навіть після того, як з’явилася інформація про збереження колективом професійного статусу. Зрозуміти їх можна. Ну завершить команда сезон. А що далі? Знову «поза грою»…
Як наслідок, сьогодні в складі клубу не вистачає футболістів навіть на стартовий склад. Ускладнює ситуацію та обставина, що переходи в професійному футболі вже завершені. Тож поповнити свій склад прикарпатці можуть хіба що з числа т. зв. вільних агентів, тобто гравців бе ... Читати далі »

Переглядів: 667 | Додав: bond | Дата: 05.04.2012 | Коментарі (0)

Ефект дежавю

Спостерігаючи за подіями, що відбуваються в бурштинському «Енергетику», мимоволі ловиш себе на думці, що самобутня команда повторює шлях івано-франківського «Прикарпаття». Торік в очікуванні обіцяного фінансування прикарпатці також програвали матч за матчем.


Три весняні поєдинки не додали до активу «енергетиків» жодного залікового балу. Втім, програвати можна по-різному. У вівторковому матчі з «Титаном» бурштинці аж ніяк не були гіршими за суперника. Перемогти гостям допоміг арбітр, який одразу після перерви буквально засипав гравців «Енергетика» карточками, двох вилучив з поля, після чого ще й призначив 11-метровий. Тільки так «титани» зуміли розпечатати ворота суперника.
Після такого старту бурштинцям буде важко наздогнати тих, хто попереду. До того ж, заворушилися аутсайдери, найактивнішим з-поміж яких є ФК «Львів».
Перші ... Читати далі »

Переглядів: 672 | Додав: bond | Дата: 05.04.2012 | Коментарі (0)

На порозі плей-офф

Баскетбол. Чемпіонат України. Суперліга. 28-29 березня. «Будівельник» - «Дніпро-Азот» - 87:79. «Одеса» - «Галичина» - 92:72. «Миколаїв» - «Ферро-ЗНТУ» - 76:93. 30-31 березня. «Говерла» - «Дніпро» - 76:58. «Хімік» - «Донецьк» - 66:82. «Кривбасбаскет» - «Київ» - 75:90. «Миколаїв» - «Донецьк» - 75:86. «Азовмаш» - «Будівельник» - 81:60. 1-3 квітня. «Донецьк» - «Говерла» - 69:59. «Галичина» - «Дніпро» - 61:78. «Дніпро-Азот» - «Черкаські Мавпи» - 77:74. «Кривбасбаскет» - «Будівельник» - 87:88. «Хімік» - «Київ» - 97:76.


Заключні матчі регулярного чемпіонату «Говерла» зіграє 8 квітня у Черкасах і 12 квітня вдома з львівською «Галичиною».
Становище команд
І В П М %
"Будівельник” 35 28 7 2843-2657 80
"Донецьк” 36 28 8 3021-2715 77
"Азовмаш” 36 24 12 2931-2690 66
"Ферро” 36 22 14 3069-2927 61
"Хімік” 36 21 15 2934-2909 58
"Од ... Читати далі »

Переглядів: 602 | Додав: bond | Дата: 05.04.2012 | Коментарі (0)

Визначалися фінальні квартети

Добігає кінця сезон 2011-12 рр. у волейболістів. Команди, що змагаються в чемпіонаті області визначили квартети фіналістів. Вирішальні матчі у чоловіків відбудуться наприкінці квітня - початку травня. А у жінок чемпіон вже відомий - команда «Каменяр» івано-франіквського коледжу фізвиховання. 


Першість України. 1 ліга. Підгрупа А. 8 тур. 3-4 березня. СДЮСШ-ВНАУ-2 Вінниця – ВК «Станіславів» - 3:1 і 3:2. «Барком» Львів – «Поділля-ТНПУ-Динамо» Тернопіль – 2:3 і 3:0. 9 тур. 24-25 березня. ВК «Станіславів» - «Барком» - 0:3 і 1:3. «Поділля-ТНПУ-Динамо» - «Новатор-2-Прикордонник» Хмельницький – 2:3 і 3:1.
Становище команд
І В П СП О
„Барком” 14 10 4(2) 35:13 32
„Новатор-2-При-
кордонник” 14 10(2) 4 31:20 28
„Поділля-ТНПУ-
Динамо” 16 8(2) 8(2) 30:33 24
„Стані ... Читати далі »

Переглядів: 737 | Додав: bond | Дата: 05.04.2012 | Коментарі (0)

Дільничні відчувають брак людського розуміння 


Роман Коваль, дільничний інспектор міліції з Івано-Франківська, став одним з переможців чергового етапу Всеукраїнської акції «Наш Аніскін», що відбувся наприкінці лютого в Чернівцях. Позаторішній випускник Харківського національного університету внутрішніх справ першим з прикарпатських «шерифів» удостоївся такої відзнаки, запровадженої Громадською організацією «Українська федерація професіоналів безпеки» для підняття престижу міліції. Оскільки молодий дільничний здобув високе професійне визнання всього за неповних два роки роботи, ми вирішили ближче познайомити з ним та специфікою його роботи наших читачів.
Лейтенант міліції Роман Коваль працює в густонаселено ... Читати далі »

Переглядів: 812 | Додав: bond | Дата: 05.04.2012 | Коментарі (0)

Міліціонер скоїв аварію зі смертельним наслідком

Увечері минулої п’ятниці на вул. Степана Бандери в Івано-Франківську сталася страшна аварія. Автомобіль збив двох жінок 50-ти і 36-ти років, що переходили дорогу, і з місця події зник. Постраждалі були доставлені в обласну клінічну лікарню, де старша з них внаслідок отриманих тілесних ушкоджень померла, а іншій було призначено лікування в умовах стаціонару. За кермом злощасного авто, як з’ясувалося невдовзі, був працівник міліції.
У результаті оперативно-пошукових заходів було встановлено, що учасником ДТП міг бути автомобіль «Мазда» зеленого кольору. За п’ять годин працівники міліції розшукали автомашину на території гаражного кооперативу, а також затримали водія, котрий був за її кермом в момент дорожньо-транспортної пригоди. Ним виявився 32-річний працівник Тисменицького райвідділу УМВС, капітан міліції, який на момент ава ... Читати далі »

Переглядів: 698 | Додав: bond | Дата: 05.04.2012 | Коментарі (0)

Міліція очищує свої ряди 

Керівництво УМВС в області принципово реагує на факти порушення службової дисципліни й законності працівників міліції. Міліціонер, який дискредитує колектив, негайно звільняється з органів внутрішніх справ, а його протиправним діям дається правова оцінка.
Так, за повідомленням СГЗ УМВС в області, 28 березня в ході реалізації оперативних матеріалів співробітники відділу внутрішньої безпеки викрили у хабарництві двох працівників одного з райвідділів міліції. Їх затримали при одержанні хабаря у сумі 8 тис. грн. від громадянки, котру вони пообіцяли не притягувати до кримінальної відповідальності за вчинену крадіжку.
Стосовно викритих у хабарництві міліціонерів прокуратура області порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 статті 368 ККУ (одержання хабара службовими особами), розпочато досудове слідс ... Читати далі »

Переглядів: 664 | Додав: bond | Дата: 05.04.2012 | Коментарі (0)