П`ятниця, 19.04.2024, 04:36
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Квітень » 26
День міста – по-новому

Відзначення 350-річчя Івано-Франківська відрізнятиметься
від попередніх святкувань Дня міста і започаткує нові традиції


Цього року офіційний «календарний» День міста – 7 травня – припадає на понеділок. Ця обставина внесла корективи у святкування 350-річчя Івано-Франківська. Головні заходи відбуватимуться напередодні – у суботу та неділю. Але святкування ювілею відрізнятиметься від відзначення Дня міста у попередні роки не лише цим. Воно започаткує нові традиції та презентує нові місця проведення уже, здавалось би, традиційних заходів. 

Будні не для свят
Міський голова Віктор Анушкевичус каже, що рішення про проведення головних заход ... Читати далі »

Переглядів: 748 | Додав: bond | Дата: 26.04.2012 | Коментарі (0)

І знову ці жінки…

З початку нового року Івано-Франківський академічний обласний український музично-драматичний театр ім. Івана Франка отримав нового штатного режисера. Ним став молодий і перспективний та не менш талановитий режисер Орест Пастух. Франківські театрали вже знають його за постановкою «Тітоньки Чарлі». Цього разу знову прем’єра від Пастуха – «Фатальні жінки Бальзамінова» за п’єсою О. Островського.


І директор театру, і сам режисер кажуть, що спочатку побоювалися робити постановку за класичним російським твором, бо не відали, якою може бути реакція публіки. «Театр має право настільки урізноманітнювати жанрову класику, що знову ж таки має право звертатися і до російської класики. Відколи я прийшов на роботу у театр, відтоді говорили, що у театрі може не піти російська класика. Думаю, що ця вистава сподобається ... Читати далі »

Переглядів: 755 | Додав: bond | Дата: 26.04.2012 | Коментарі (0)

Пейзажі «а-ля Врубель»

У Музеї мистецтв Прикарпаття чергове свято кольору. Минулого тижня головну експозицію музею прикрасили роботи молодого прикарпатського художника Василя Бенюка. Свою першу персональну виставку митець назвав «Кольори душі». Каже, що саме у таких барвах він бачить справжню сутність своєї держави, бо на картинах зображує все те, що його оточує.

Василь Бенюк каже, що його дар до малювання почався незалежно від нього. Коли його мати була вагітна, то почала малювати, але покинула цю справу, як тільки він народився. Художник вважає, що то на небесах було закладено так, що він має стати живописцем. 

Більшість полотен молодого митця неначе кольорова мозаїка складаються із маленьких цяточок, а все разом становить цілісні живописні полотна, котрі можна знайти навіть у приватних колекціях шанувальників живопису. Хоча сам автор карти ... Читати далі »

Переглядів: 787 | Додав: bond | Дата: 26.04.2012 | Коментарі (0)

Готовність до ремонту

Усі шість міських фонтанів до роботи у весняно-літній період вже готові, але окремі з них потребують ремонту.


Про це повідомив головний інженер КП «Івано-Франківськводоекотехпром» Володимир Бабич. За його словами, міські фонтани, які експлуатує «Водоекотехпром» загалом перебувають в задовільному стані і до роботи, в принципі, готові. Але окремі з них потребуть ремонтів, на що не вистачає коштів. Адже з необхідних на експлуатацію фонтанів 630 тис. гривень міська рада на 2012 рік передбачила лише 299 тисяч.
У найгіршому, за словами В.Бабича, стані наразі перебуває фонтан на вулиці Коновальця поблизу «Міжнародного аеропорту «Івано-Франківськ». «Працювати він може, але там треба міняти всю стару систему. Треба робити проект і кошторис ремонту, що обійдеться у 160 тисяч гривень», – пояснив головний інженер «Водоекотехпрому». < ... Читати далі »

Переглядів: 781 | Додав: bond | Дата: 26.04.2012 | Коментарі (0)

Горіла  «Галицька брама» 

Минулої суботи о пів на шосту вечора виникла пожежа в приміщенні колиби «Галицька брама», що на вулиці Коновальця, 287-б. Повністю її ліквідувати пожежно-рятувальним підрозділам у складі 14 відділень та 65 чоловік особового складу вдалося аж о 19 год. 58 хв.
Під час гасіння пожежі 24-літній начальник варти загинув на місці події, а 27-літній старший пожежний та 25-літній пожежний з термічними опіками каретою швидкої медичної допомоги були госпіталізовані до опікового відділення обласної клінічної лікарні.
Ймовірна причина виникнення пожежі – коротке замикання електропроводки в електрощитовій. Внаслідок пожежі вогнем знищено будівлю колиби. Розмір матеріальних збитків встановлюється.
На місці події працювала оперативна група УДІТБ та МОГ ТУ МНС, УМВС в області, прокуратура Івано-Франківської області. За фактом пожежі дізнання проводит ... Читати далі »
Переглядів: 769 | Додав: bond | Дата: 26.04.2012 | Коментарі (0)

Американська «зелень» нищить зелень,

або Як на вулиці Миру вирубали скверик

У той день в Івано-Франківську ніщо не віщувало грозу. Принаймні, синоптики обіцяли короткочасний дощ. Але грім несподівано впав на голови мешканців багатоповерхівок №88 та №90, що на Миру та №8 по Будівельників.


«Я чи не перший оселився у цьому мікрорайоні, – розповідає пенсіонер Іван Мицин. – Пригадую, як помагали садити тут берези та ялинки. Потому встановили Державний прапор України, куб «Руху», де можна було політичну інформацію почитати. Як влітку спека за серце прихопить – посидіти під березами на лавочках. Це був маленький оазис у нашому забудованому мікрорайоні. Аж тут у середу дивлюся у вікно – техніка поз’їжджалася, а вже близько першої в обід, за якихось півгодини замість скверика залишилася перерита пустеля, немов розкопа ... Читати далі »

Переглядів: 703 | Додав: bond | Дата: 26.04.2012 | Коментарі (0)

Ігор ДУТКА,
депутат міської ради, фракція Партії регіонів

Соціальні ініціативи Президента – вкрай необхідні
й дуже своєчасні

Ініціативи Віктора Януковича торкаються соціального захисту найбільш вразливих верств населення. Як депутату, очільнику міської організації Партії регіонів, мені доводиться на своїх особистих прийомах зустрічатися з нашими мешканцями, які діляться своїми, переважно соціальними проблемами.
Адже на сьогоднішній день однією з головних проблем України, сформованою за попередні роки, є проблема бідності та низької платоспроможності громадян. Тому соціальні ініціативи Президента, які спрямовані насамперед на покращення якості життя людей, вкрай необхідні.
Вже сьогодні Україна стала на шлях глибоких реформ, спрямованих на оздоровлення суспільства. Влада змогла налагодити роботу економіки ... Читати далі »

Переглядів: 695 | Додав: bond | Дата: 26.04.2012 | Коментарі (0)

На комерційних засадах

Вільну земельну ділянку на вулиці Миру, на якій мешканці довколишніх будинків власним коштом хочуть облаштувати скверик і встановити дитячий майданчик, міська рада наполягає виставити на аукціон під забудову.
За інформацією начальника управління земельних ресурсів Ігоря Гаркота, виставити на аукціон земельну ділянку площею 591 квадратний метр на вулиці Миру наполіг голова земельної комісії міськради Петро Гавриш. «Це рішення опрацьовувалося двома управліннями, але наполіг на цьому голова земельної комісії Петро Гавриш», – сказав він.


«Зніміть цю ділянку з аукціону, – розпорядився міський голова Віктор Анушкевичус. – Пан Гавриш ще не голова міста, а всього лиш голова комісії міськради. Якщо мешканці за власні кошти хочуть там встановити дитячий майданчик і зробити сквер, їм необхідно піти назустріч. Тим більше, що на діл ... Читати далі »

Переглядів: 622 | Додав: bond | Дата: 26.04.2012 | Коментарі (0)

Андрій САВКА:

«Не хочеться, щоби мистецтво було декоративним елементом розкоші»

У ці дні в Івано-Франківській обласній філармонії проходить фестиваль класичного музичного мистецтва «Прикарпатська весна 2012». Протягом тижня шанувальників такого виду мистецтва розважають кращі колективи не лише з Івано-Франківська, а й з інших українських міст та навіть з-за кордону. Про особливості цього фестивалю та про нове дихання філармонії розповідає її новий директор Андрій СавкА.


– Дуже не хочеться, щоби мистецтво в Україні було декоративним елементом розкоші. Тому, формуючи програму цьогорічного фестивалю, ми хотіли насамперед задовольнити найвибагливіші смаки франківчан. Що стосується учасників, то ними є всі колективи філармонії, а також колективи та солісти зі Львова, Києва, Одеси, Америки, Німеччин ... Читати далі »

Переглядів: 868 | Додав: bond | Дата: 26.04.2012 | Коментарі (0)

«Україна-Вперед!» вимагала від Януковича звільнити Тимошенко
Прямо під вікнами його кабінету

Вранці в четвер, 19 квітня, на зазвичай похмуро бюрократичній вулиці Банковій в Києві ніби повіяло свіжим повітрям. Активісти «Україна – Вперед!» організували пікет під вікнами Адміністрації президента під гаслом «Янукович, звільни Юлю!». Майже 500 партійців та громадських активістів збудували стіну, на якій написали гасла з вимогами звільнити Юлію Тимошенко. За словами лідера партії «Україна – Вперед!» Наталії Королевської, протестний мітинг під АП – лише частина плану, що покликаний добитися звільнення несправедливо засуджених політичних в’язнів.

У день, коли в Харкові влада розпочал ... Читати далі »
Переглядів: 662 | Додав: bond | Дата: 26.04.2012 | Коментарі (0)

Анатолій Гриценко:

Це вибори, після яких ми можемо реально зупинити бульдозер Януковича


– Пане, Анатолію, нещодавно було оголошено про об’єднання вашої партії із Українською партією. Які переваги отримує «Громадянська позиція»?
– Йдеться не про переваги. Ненормальна ситуація, коли в країні 200 партій. Запит на об’єд-нання звучить на кожній зустрічі з людьми. Люди ставлять абсолютно правильне і обґрунтоване питання: "Допоки? Коли ви нарешті об’єднаєтеся, якщо у вас спільні цінності, мало відрізняються програмні й ідеологічні установки?»
Ми дійсно об’єдналися з Українською партією. УП на своєму з’їзді прийняла рішення про саморозпуск, і надалі замість двох буде одна, потужніша партія – «Громадянська позиція». Плюс в ... Читати далі »

Переглядів: 612 | Додав: bond | Дата: 26.04.2012 | Коментарі (0)

«Український вибір»

представив своє бачення розвитку демократії

Шановні читачі!
Пропоную Вашій увазі Маніфест нашого громадського руху. Цей документ повинен стати основою майбутньої програми «Українського вибору», яку ми разом розробимо і обов'язково втілимо в життя. Демократія - це влада більшості, і Громадський рух «Український вибір» створюється для захисту прав більшості громадян України. Я звертаюся до всіх небайдужих об'єднатися навколо нашої спільної ідеї і повернути українському народу його конституційне право на владу.
З повагою
ініціатор Громадського руху «Український вибір»
Віктор Медведчук


МАНІФЕСТ
Громадськог ... Читати далі »

Переглядів: 911 | Додав: bond | Дата: 26.04.2012 | Коментарі (0)

Кооперація Покуття: здобутки і перспективи

Практика засвідчує, що правильним є курс на створення споживчих товариств із залученням інвестицій пайовиків.

Наша перспектива – це і реалізація програм майбутніх реформ, і той новий імпульс економічного потенціалу, що його дасть Міжнародний рік кооперативів.
У правильності цих тверджень переконуємося в процесі ознайомлення з діяльністю споживчих товариств Снятинської райспоживспілки. Але спочатку запрошуємо до розмови молодого голову РСС Василя Дмитровича Чобанюка.
У даний час в системі споживчої кооперації району працює 6 споживчих товариств, а саме Снятинське МСТ, Заболотівське, Стецівське, Задубрівське, Запрутянеьке та Джурівське споживчі товариства. Окрім цього, працюють Заболотівський ринок та Райзаготконтора, інші підприємства. Споживча кооперація спрямовує свої зусилля на виконання рішень ... Читати далі »
Переглядів: 1019 | Додав: bond | Дата: 26.04.2012 | Коментарі (0)

Вивчаємо податкове законодавство

Навчання фінансово-облікового персоналу кооперативних організацій і підприємств з питань застосування норм Податкового Кодексу України унеможливлює виникнення фінансових ризиків в їх діяльності.
У зв’язку з внесенням Верховною Радою України частих змін і доповнень до податкового законодавства фінансово-облікова служба апарату Івано-Франківської облспоживспілки, яку очолює заступник голови правління Юрій Петрович Керста, більше року тому ініціювала проведення щоквартальних семінарів-навчань для працівників бухгалтерської, фінансової і ревізійної служб системи.


З часу введення в дію нового Податкового Кодексу України було проведено 5 семінарів-навчань, останній з яких відбувся 4 квітня 2012 року в конференц-залі Івано-Франківського фінансово-комерційного кооперативного коледжу ім. С.Граната.
Координатором нав ... Читати далі »

Переглядів: 890 | Додав: bond | Дата: 26.04.2012 | Коментарі (0)

Реформування надихає на успішну працю

Із виступу члена Ради Укоопспілки, голови правління
Івано-Франківського міського споживчого товариства
Кульчинської Г.І.
на VII зборах Ради Укоопспілки двадцятого скликання
29 березня 2012 року.


Споживча кооперація України за свою майже півтора вікову історію пройшла різні етапи перетворень і реформ, які здебільшого були пов’язані з історичними подіями в житті держави.
Новітній етап розвитку держави вимагає також нових підходів і реформування організаційних, економічних і соціальних засад споживчої кооперації. Але їх проведення має забезпечити збереження цілісності споживчої кооперації та зробити пайовика не віртуальним, а реальним власником. Ця думка, висловлена головою правління Укоопспілки Владиславом Васильовичем Гончаренком, підтримана кооператорами Прикарпаття.
Адже у своїх ... Читати далі »

Переглядів: 836 | Додав: bond | Дата: 26.04.2012 | Коментарі (0)

Повернення «Пробою»

Цьогорічний чемпіонат області виправдовує сподівання вболівальників. Майже у всіх матчах точиться запекла боротьба. Лише в двох матчах четвертого туру перевага одного з суперників сягла двох голів. Таблиця змагань від туру до туру стає все цікавішою.


«Пробій» – «Тепловик» – 2:1 (Буртник, 5, Н.Король, 45+1 – Нестерук, 78). Попереджені: Дорош, Конопада, Мединський (Т). Арбітр Дмитрук. 1 200 глядачів. «Пробій»: Борсук, Буртник, Хижняк, Бойків (В.Шевчук, 74), І.Білик, Гультай, Вийчук, Паращій (Шпільчак, 70), Уграк, Н.Король (Калинюк, 66), Фірсов. «Тепловик»: Вислобіцький, Плехтяк, Слободян, С.Українець (О.Вонс, 51), Конопада, Дорош, Кудляк, Калитка, Дзюбінський (Бадлюк, 60), Нестерук, Гундяк (Мединський, 77). Юнаки – 0:5.
«Пробій» проводив перший матч на реконструйованому стадіоні у райцентрі. У попередному сезоні городенківці, ... Читати далі »

Переглядів: 742 | Додав: bond | Дата: 26.04.2012 | Коментарі (0)

Стартував розіграш кубка Івано-Франківщини

Минулого четверга відбулися матчі попереднього етапу (1/16 фіналу) розіграшу кубка Івано-Франківщини. Його учасниками стали дев’ять клубів другої ліги, яким жереб обрав у суперники клуби першого дивізіону. Два представники «еліти» на цьому завершили участь у турнірі – косівська «Гуцульщина» і делятинський «Прут».

Попередній етап (1/16 фіналу). 19 квітня. «Снятин» – «Славія» Отинія – 2:0 (Скорейко, 29, Мироняк, 88). «Хутровик» Тисмениця – «Сокіл» – 1:1 (Бриндзей, 86 – Яків’як, 15), по пен. – 2:4. «Черемош» Верховина – «Гуцульщина» – 1:0 (Василів, 97). На 62 хв. Василів не пеалізував пенальті. «Карпати» Болехів – "Кроно-Карпати" – 0:3 (Христонько, 6, 69-п., 73). «Обертин» – «Яспіль» – 0:3 (Юрчак, 36-авт., В.Українець, 55, 75). «Карпати» Кути – «Прут» – 2:0 (Грабовецький, 28, Корнута, 79). «Сваричів» – «Калуш» ... Читати далі »

Переглядів: 705 | Додав: bond | Дата: 26.04.2012 | Коментарі (0)

«П’ятірка» від «Нафтохіміка» 

Минулої суботи стартував жіночий чемпіонат України. Всьоме його учасником є калуський «Нафтохімік». Торік команда фінішувала на третій позиції, а тепер є одним з фаворитів турніру.
У міжсезоння склад «нафтохіміка» поповнився одразу десятьма новими гравцями, за плечима яких чималий досвід виступів у внутіршньому чемпіонаті та на міжнародній арені.
В стартовій грі калушанки прогнозовано здолали у гостях столичний «Атекс» – 5:0. А от чинний чемпіон країни – харківський «Житлобуд» і срібний призер чемпіонату-2011 – чернігівська «Легенда» розпочали новий сезон із втрат.
Чемпіонат України. Жінки. 1 тур. 21 квітня. «Атекс» Київ – «Нафтохімік» Калуш – 0:5 (Ботюк, 33, Ходирєва, 56, 85, Костанян, 68, Бойченко, 76). «Житлобуд-2» Харків – «Іллічівка» Маріуполь – 1:1. «Донеччанка» Донецьк – «Житлобуд-1» Харків – 1:1. «Родина» Костопіль – «Легенда» Ч ... Читати далі »

Переглядів: 697 | Додав: bond | Дата: 26.04.2012 | Коментарі (0)