П`ятниця, 19.04.2024, 20:08
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Березень » 12
«Хімічну» воду не відмити
Засоби побутової хімії   – вбивці річок та джерело небезпечних недуг




Кришталева чистота, морозяна свіжість, легкі хмаринки... Саме такі характеристики подає нам реклама побутової хімії. Та чи знаєте ви, що за такими словесними декорами ховається причина катастрофічного збільшення у світі захворювань на рак, алергію та мігрень. Мільйони пар – безплідні. Діти народжуються з вадами... Лікарі б’ють на сполох. Занепокоєні й екологи – водні ресурси України катастрофічно забруднені, кількість якісної питної води поступово зменшується. Науковці ж доводять: винних шукайте у хімічній «зброї». 
Токсичні речовини циркулюють у повітрі, живуть у воді, перенасичують харчові продукти, ховаються у медикаментах та відходах. Засоби побутової хімії – такі ж шкідливі, як і вихлопні гази або викиди заводів. Більше того, найбруднішим повітрям ... Читати далі »
Переглядів: 1011 | Додав: bond | Дата: 12.03.2012 | Коментарі (0)

Вузьке місце малого кільця

Вулиця Січових стрільців – одна з головних магістралей так званого малого внутрішнього транспортного кільця за будь-якої схеми дорожнього руху і його напрямку по ній – потребує капремонту.



Суворий температурний режим минулої зими в черговий раз негативно вплинув на стан проїжджих частин міських вулиць і доріг, який і так був далеко не ідеальним. А тут ще під час відлиги разом зі снігом з помереженого тріщинами дорожнього полотна буквально «за колесами» авто «пішов» розкришений морозами і водою асфальт, залишивши по собі на дорогах вибоїни і ями. І хоч минулого року міська влада й відмовилась від практики ямкових ремонтів, цьогоріч без них, схоже, не обійтися. Дуже вже багато ям різної величини і глибини залишилось після зими. Та й про поточні  та капітальні  ремонти доріг варто подумати вже зараз, щоб потім з ... Читати далі »
Переглядів: 904 | Додав: bond | Дата: 12.03.2012 | Коментарі (0)

Місцеве самоврядування – сам на сам


Микола Вітенко, депутат міської ради, фракція ВО «Свобода»


З того часу, як депутати шостого демократичного скликання міської ради приступили до виконання своїх обов’язків, команда, яка представляє політичну силу ВО "Свобода” змогла налагодити ефективний механізм контролю за органами виконавчої влади.
Зараз дивно споглядати, як окремі "депутати-старожили” замість того, щоб брати активну участь в діяльності міської ради, пропонувати конструктивні та професійні пропозиції, займаються регулярними подорожами в історію та тягнуть з собою валізу попередніх якихось знань. Ця валіза насправді не є великою і якщо її відкрити, то можна побачити більшість застарілої і нікому уже не потрібної макулатури… Закінчилися часи, коли основне призначення депутатів зводилося до того, щоб сидіти в земельній ко ... Читати далі »
Переглядів: 828 | Додав: bond | Дата: 12.03.2012 | Коментарі (0)

Програмне засідання

У вівторок завершила свою роботу 21 сесія міськради. На другому пленарному засіданні депутати схвалили кілька комплексних і стратегічних програм, а також розглянули так званий блок земельних питань.

Розпочалось засідання з розгляду та обговорення стратегічного плану дій державного міського підприємства «Івано-Франківськтеплокомуненерго» на 2012-2016 роки. Як повідомив доповідач – заступник головного інженера з впровадження новітніх технологій Михайло Кобилянський, – цей план передбачає впровадження ряду заходів, спрямованих на зменшення витрат, втрат води і тепла, покращення якості послуг, технічне переоснащення котелень й модернізацію теплопостачання з переходом на двотрубну систему. Загалом на реалізацію стратегічного плану впродовж п’яти років необхідно 50 мільйонів гривень інвестицій.
Водночас М. Кобилянський поінформував, що попередню компле ... Читати далі »
Переглядів: 805 | Додав: bond | Дата: 12.03.2012 | Коментарі (0)

Злодій знав систему

Минулої суботи правоохоронці затримали чоловіка, який обгрунтовано підозрюється у вчиненні крадіжок будинкових лічильників гарячої води.

Про це повідомив заступник начальника міськвідділу внутрішніх справ майор міліції Василь Непеляк. Затриманий, за його словами, раніше судимий колишній працівник ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго», тому добре знав роботу системи й те, де і як перекрити воду, щоб зняти лічильники. Наразі вже встановлено його причетність до 34 крадіжок. Однак, у правоохоронців є підстави припускати, що їх було набагато більше.
Нагадаємо, що наприкінці лютого і на початку березня в місті було скоєно ряд крадіжок будинкових лічильників гарячої води. Останні з них, як повідомила начальник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко, мали місце 28 лютого у будинках на вулицях Сахарова, Бандери, Чорновола та Коновальц ... Читати далі »
Переглядів: 756 | Додав: bond | Дата: 12.03.2012 | Коментарі (0)

Телемедицина
Завдяки депутатській допомозі для лікарень придбали обладнання


Нещодавно у приміщенні Івано-Франківської дитячої клінічної лікарні відбулася презентація проекту «Телемедицина», який є дуже потрібним і важливим для сучасного розвитку галузі охорони здоров’я.

«Протягом останніх років спостерігається велика міграція людей. З інших країн привозять хвороби, які у нас раніше не зустрічалися, або зустрічалися дуже давно, тому у лікарів може не бути практики лікування того чи іншого захворювання. Інші ж хвороби, які були нам відомі, часто протікають дуже агресивно, люди поступають до нас у вкрай важкому стані. Тому для своєчасної діагностики необхідні консультації із спеціалістами, яких у нас у місті немає», – розповідає заступник головного лікаря міста Володимир Вовчук.
Лікарі констатують, що в окремих випадках людина може поїхати на консультацію до Львова, Києва або й за к ... Читати далі »
Переглядів: 760 | Додав: bond | Дата: 12.03.2012 | Коментарі (0)

Повернути довіру виборців
Мають намір лідери громадських організацій


1-го березня було покладено початок «громадянської весни», на яку чекає вся країна. Символічно, що громадські активісти зібралися на легендарній Хортиці, де 460 років тому була заснована Запорізька Січ, щоб об'єднатися і спільними зусиллями отримати мандат довіри від людей на майбутніх виборах. Саме така мета стоїть перед лідерами громадських рухів, які взяли участь у роботі ініціативної групи з підготовки Громадського форуму «Нові лідери – нова країна».

Форум, який пройде в середині березня в Кам'янець-Подільському, повинен стати історичним вододілом для громадянського суспільства в Україні – до і після. В ході його роботи планується прийняття цілого ряду програм, які дозволять громадським активістам як сами ... Читати далі »
Переглядів: 799 | Додав: bond | Дата: 12.03.2012 | Коментарі (1)

Анатолій Гриценко:
«Коли люди думають, що всі навколо однакові, в них опускаються руки»


У свідомості людей потрібно розвіяти два міфи, стереотипи стосовно виборів і влади та тим самим надихнути громадян на позитив. На цьому наголосив Анатолій Гриценко, міністр оборони (2005-2007 рр.), голова одного з парламентських комітетів, лідер партії «Громадянська позиція»  під час прес-конференції   в Івано-Франківську.


Перший міф полягає у загальному сприйнятті того, що всі однакові: всі в уряді – злодії, всі депутати – сволота, всі журналісти – продаються, а кожного виборця можна купити. Це неправда. Депутати Гриценко, Чечетов, Ахмєтов, Литвин, Богословська хіба однакові? Ні. Міністр оборони Гриценко, Єжель, Кузьмук, Саламатін – однакові? Ні. Так само журналісти. Всі продаються? Неправда. Оце сьогодні потрібно доноси ... Читати далі »
Переглядів: 701 | Додав: bond | Дата: 12.03.2012 | Коментарі (0)

Прем’єра за «Нафтовиком»
«Кубок Підгір’я» вдруге в історії дістався команді з Долини


Минулої неділі фінішував передювілений, 19-й розіграш «Кубка Підгір’я». На перших порах він слугував майже винятково для підготовки професійних колективів. Та з плином часом перетворився на своєрідний пролог обласного чемпіонату. Цього року приз вдруге в своїй історії виграв долинський «Нафтовик» (вперше – у 2006-му). 
Успіх однієї з найстаріших команд регіону є цілком заслуженим. Незмінному керманичу «нафтовиків» Степану Штеню вдалося зібрати симпатичний ігровий ансабль, який, зокрема, підсилили екс-гравці «Прикарпаття» Іван Локатир та Іван Щеглюк (обоє – місцеві вихованці). На думку фахівців, за умов стабільного фінансування долиняни здатні кинути виклик фаворитам обласного чемпіонату. 


Фаворити наразі незмінні. Насамперед, це призери попереднього чемпіо ... Читати далі »
Переглядів: 749 | Додав: bond | Дата: 12.03.2012 | Коментарі (0)

Дірява оборона «Урагану»

Загострилася також суперечка за третю позицію. Франківський «Ураган» зазнав п’ятої поспіль гостьової поразки (!), дозволивши наблизитись до себе «Єнакієвцю». Привертає до себе увагу неймовірна кількість голів, що влетіли цього сезону у ворота прикарпатців – 63. Це найгірший показник серед усіх учасників змагань.

Цієї суботи відбудеться наступний тур. «Ураган» додасть до свого активу технічну перемогу над «Монолітом», який припинив виступи. Натомість «Єнакієвець» прийматиме львівську «Енергію». Відтак відстань між третьою та четвертою позиціями може знову зрости…
Чемпіонат України. Екстра-ліга. 20 тур. 3 березня. «Єнакієвець» - «Кардинал-Рівне» - 5:2. «Енергія» - «Локомотив» - 2:3. ЛТК – «Ураган» - 5:4 (Літвінов, 5, Стрілець, 15, Разуванов, 20, 36-п., 37 – Валенко, 17, 23, Цвєлих, 33, 40).

Становище команд
    І   &nb ... Читати далі »
Переглядів: 689 | Додав: bond | Дата: 12.03.2012 | Коментарі (0)

Утрясли календар

Функціонери баскетбольної суперліги нарешті утрясли календар заключних матчів регулярного чемпіонату. Тепер кожен з учасників турніру має змогу виробити власну тактику на фініші змагань. Як і раніше, на вісім місць у плей-офф претендують дев’ять команд. Наразі найгірші позиції у «Дніпра» та «Києва».

Після невиразної гри з «Дніпром-Азотом» «Говерла» потішила своїх симпатиків двома перемогами – над «Миколаєвом» та «Одесою». Особливо вдалою вийшла гра команди у поєдинку з представником Південної Пальміри. Впевнена і красива перемога стала своєрідним реваншем за дві невдалі гри з одеситами в чвертьфіналі кубка суперліги. 
Чемпіонат України. Суперліга. 1 березня. «Будівельник» – «Хімік» – 82:67. «Говерла» – «Миколаїв» – 84:71. 3-5 березня. «Дніпро-Азот» – «Донецьк» – 79:86. «Говерла» – «Одеса» – 86:70. «Галичина» – «Миколаїв» – 105:75. «Київ» – «Азов ... Читати далі »
Переглядів: 732 | Додав: bond | Дата: 12.03.2012 | Коментарі (0)

Усвідомлення себе городянином Івано-Франківська
повинно початися з малого




Руслан КОЦАБА, громадський діяч

Спочатку – спогад. Минулої осені на Вічевому  майдані, готуючи телесюжет про лицарський міський клуб «Чортополох», паралельно фотографував учасників театралізованого дійства про середньовіччя нашого міста. Звісно, намагався «відсікати» на задніх планах яскраві ознаки сучасності: рекламні щити, євроштукатурку і т.д.   І раптом спіймав себе на думці, що ось такі панянки та лицарі веселилися на цьому місці сотні років тому… Одним словом, спіймав «історичне дежавю»… Можна пригадувати безліч приємних спогадів, коли рідне місто було для мене не мереживом вуличок, а чимось більшим, співставимим із батьками…
Можна говорити пафосні речі, можна обманювати себе та інших вишуканими сентенціями про патріотизм, але не той зар ... Читати далі »
Переглядів: 1041 | Додав: bond | Дата: 12.03.2012 | Коментарі (0)