Четвер, 25.04.2024, 14:38
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Лютий » 09
Кухня погоди

В Україні є 186 метеорологічних станцій, які реєструють погоду по всій території держави. Найвисокогірніша сніголавинна метеорологічна станція «Пожижевська» знаходиться в Івано-Франківській області. Вона розташована на висоті 1450 метрів над рівнем моря.  З траси її не видно.  Туристичні маршрути  пролягають від селища Ворохта або спортивної бази «Заросляк», що у підгір’ї Говерли. Це – найвище в Україні – місце роботи працівники називають кухнею погоди.

Від центру Ворохти до спортбази Заросляк приблизно 21 кілометр автомобільною дорогою. Аби не стратити цілий день лише на подолання цієї відстані, слід скористатися автотранспортом. Автобуси та маршрутки з Івано-Франківська курсують до Ворохти та Верховини від сьомої ранку. У Ворохті можна замовити авто на Заросляк. Трохи більше як за 12 кілометрів від Ворохти, в урочищі Завоєля, знаходиться контрольно-пропуск ... Читати далі »
Переглядів: 1408 | Додав: bond | Дата: 09.02.2012 | Коментарі (0)

Фізкультура без культури – не швидше, не вище, не сильніше 

«Раз, два, три, чотири…».  Хлопці та дівчата в білих футболках і спортивних штанах, вишикувавшись за зростом, рахують… ні, не махи руками і навіть не присідання, а власний пульс. Саме з цієї вправи тепер повинен починатися звичайний урок фізкультури.

Кілька нещасних випадків з дітьми на уроках фізичної культури викликав неоднозначне ставлення до цього предмета. У Міносвіти вихід із ситуації знайшли у відміні оцінювання уроків фізкультури. Та чи врятує це ситуацію? Думки розділилися: одні пов’язують нещасні випадки із погіршенням здоров’я сучасних школярів, інші «грішать» на надмірні фізичні навантаження, тобто недосконалі нормативи. А тим часом батьки, налякані трагічними історіями, намагаються вирішити проблему одним махом – звільнити своїх чад від занять фізкультурою. Щоправда, вони не проти, аби їхні чада відвідували спортивні секції, займа ... Читати далі »
Переглядів: 2044 | Додав: bond | Дата: 09.02.2012 | Коментарі (0)

Ти – мені, я – тобі

У понеділок зранку першому заступнику прокурора Івано-Франківська Сергію Войченку вручили копію судового позову від Юрія Луценка у Федеральний суд американського штату Колумбія.

Раніше такі ж копії отримали генеральний прокурор Віктор Пшонка, його перший заступник Ренат Кузьмін та прокурор Віктор Клименко. Саме для того, аби вручити і задокументувати факт вручення копії позову, до Івано-Франківська прибули соратники Луценка, народні депутати України Володимир Ар’єв та Юрій Гримчак.
«Пан Войченко був керівником слідчої групи, яка «розслідувала» справи, які потім були інкриміновані колишньому міністру внутрішніх справ Ю. Луценку. Саме він підписав подання про арешт», – повідомив місцевим журналістам під час прес-конференції Володимир Ар’єв.
Сергій Войченко відмовився брати позов від народних обранців, назвавши їхні дії самопіаром. Власне, щось в цьому є. Дещо схоже на те, як після помаранче ... Читати далі »
Переглядів: 897 | Додав: bond | Дата: 09.02.2012 | Коментарі (0)

Водяна бомба
Через сильні морози в Івано-Франківську виходять з ладу магістральні водогони та замерзають водопровідні вводи до багатоповерхівок


За неналежне і неоперативне реагування на аварію на водогоні діаметром 300 мм на вулиці Івасюка та поширення в місті паніки, спричиненої інформацією про зменшення тиску подачі холодної води й можливого припинення водопостачання міський голова Віктор Анушкевичус виніс догану в.о. гендиректора КП «Івано-Франківськводоекотехпром» Володимиру Маричу.
Як повідомила начальник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко, інформація про аварію на водогоні на вул. Івасюка надійшла о п’ятій годині ранку минулої п’ятниці. «Водоекотехпром» на неї вчасно не відреагував, бо не заводились машини аварійної служби. За офіційною інформацією гідрометцентру, того дня в Івано-Франківську був зафіксований температурний мінімум, який становив 33 градуси морозу. Крім того, містом почали пош ... Читати далі »
Переглядів: 926 | Додав: bond | Дата: 09.02.2012 | Коментарі (0)

Допоможіть, будь ласка, зібрати кошти  на лікування дитини!

Маленька Ліля  Винник 07.09.2010 р.н. має вроджену ваду серця – дефект міжпередсердної перегородки, необхідна операція.
Реквізити для надання допомоги:
ТВБВ№10008/036 філії Івано-Франківського
облуправління АТ «Ощадбанк»
КОД 09336500, МФО 336503,
Р/р 29092009,
О/р №26206000054352
Отримувач
Винник Надія Сергіївна.
Телефон мами 0977072139.
Допоможіть дитині стати здоровою! Дякуємо за допомогу!
Переглядів: 1062 | Додав: bond | Дата: 09.02.2012 | Коментарі (0)

Комунальні реформи – в маси!
Івано-Франківськ має унікальний прогресивний досвід реформування житлово-комунального господарства, який варто поширювати.


Так вважає відома правозахисниця Тетяна Монтян, яка цими днями відвідала Івано-Франківськ на запрошення Єдиного розрахункового центру. Вона взяла участь у прес-конференції та засіданні «круглого столу», де були присутні представники громадськості, голови будинкових комітетів, керівники об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та житлово-комунального господарства міста й депутати міськради.

Т.Монтян високо оцінила діяльність ЄРЦ, зазначивши, що, навіть попри недосконалість чинної законодавчої бази в сфері комунального господарства та утримання житлового фонду, в Івано-Франківську вдалося створити діючу модель реформування галузі, яка, попри критику, вже дає свої позитивні результати. Саме недосконалість законодавства та інертність мешканців (в переважній ... Читати далі »
Переглядів: 804 | Додав: bond | Дата: 09.02.2012 | Коментарі (0)

ОСББ як реальний інструмент вирішення комунальних проблем

Ще буквально кілька років тому ідея створення ОСББ в Івано-Франківську викликала у скептиків іронічну посмішку, але нині створення ОСББ – це об’єктивний процес, викликаний необхідністю передачі прав і обов’язків з управління житлом реальному власнику. В усіх розвинених країнах ця форма управління багатоквартирними будинками є поширеною і реальною. Отож стала реальністю вона й в Івано-Франківську.

Цьому сприяли у свою чергу міжнародні програми підтримки, які працювали й працюють в нашому місті. Зокрема, проект Світового банку та переможець Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування "Участь громади у місцевому самоврядуванні через створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та соціальне партнерство”; Програма розвитку ООН "Муніципальна програма врядування та сталого розвитку”.
Що це дало мешканцям? Скажім ... Читати далі »
Переглядів: 940 | Додав: bond | Дата: 09.02.2012 | Коментарі (0)

Михайло СЕНЬКІВ,  депутат міської ради, фракція ВО «Свобода»

Смак прозорості

Нещодавно місцеві ЗМІ оголосили, скористаюся зимовою лексикою, дивную новину. Генеральний план Івано-Франківська в один день став відкритим для всезагального огляду. Зрештою, навіть не увесь генплан, а тільки та його частина, на котру не поширюється заборона «для службового користування».
Чесно зізнаюся, от власне новизни у, даруйте за тавтологію, новині не багато. Або, скажу по-іншому, відчувається у повідомленнях подібного характеру якась натягнутість і штучність. Оприлюднити основний містобудівний документ – тут багато розуму не треба. Зрештою, це – обов’язок. Більше того, подібні «подвиги» у ХХІ столітті повинні бути давно пройденим етапом. Хоча, з іншого боку, проситься запитання: чому до цього часу такі прості дії ніхто не зробив? Мова, звичайно, не тільки про генплан, але й пр ... Читати далі »
Переглядів: 668 | Додав: bond | Дата: 09.02.2012 | Коментарі (0)

Збережемо і примножимо історичну пам'ять міста
10 пропозицій меморіального відзначення історико-культурної спадщини Івано-Франківська


Впродовж всіх років незалежності пам’ятники та меморіальні дошки в Івано-Франківську, як правило, встановлюються стихійно і вибірково, без належного історико-архітектурного обґрунтування. Інколи здійснюється дублювання вшанування пам’яті відомих діячів. В результаті, наприклад, у центральній частині міста не встановлено жодного пам’ятника уродженцям Івано-Франківщини.

А ще в 2002 р. під час чергового громадського слухання з приводу вибору місця спорудження пам’ятника Т.Г. Шевченку один з депутатів міськради звернувся до міського голови з пропозицією розробити програму встановлення пам’ятників на найближчі роки. Як історику-науковцю і пам’яткознавцю розробити таку програму на 2002-2009 рр. було доручено мені. Програма була складена з пропозицій краєзнавців міста та активістів Укр ... Читати далі »
Переглядів: 807 | Додав: bond | Дата: 09.02.2012 | Коментарі (0)

Межигір’я – це музей корупції

Гараж на 70 автівок, величезна гавань для кораблів, площадки для гелікоптерів, люстри, позолочена сантехніка, двері та вікна по 40-70 тисяч доларів, заборонена для польотів величезна зона над резиденцією президента, аби приховати усі його багатства вартістю близько 300 мільйонів доларів – усе це, згідно з журналістськими розслідуваннями, належить одній людині, котра за позаминулий рік не задекларувала наявність жодного автомобіля. Таку думку в ефірі програми «Прямим текстом» на телеканалі «Zik» висловив стосовно Межигір’я Януковича голова партії «Громадянська позиція»
Анатолій Гриценко.


Резиденція Межигір’я – музей корупції, справжня афера.
Такого немає у жодній з країн Європи. Канцлер Німеччини Ангела Меркель, приміром, до приходу у владу жила у власній невеликій квартирі, там само живе зараз і, напевно, житиме й після того, як піде з політик ... Читати далі »
Переглядів: 793 | Додав: bond | Дата: 09.02.2012 | Коментарі (0)

Як застерегти дитячу телеманію

Ми вже давно перестали помічати, що телевізор став повноправним членом нашої сім’ї. Тільки но переступаємо поріг нашої квартири, одразу вмикаємо телевізор, намагаючись побачити щось цікаве. Але навіть не замислюємось над тим, наскільки це може бути шкідливим не тільки для нас, але й для нашої малечі. В компанії з телевізором ми граємось з дітьми, вчимо уроки і навіть їмо. Не дивно, що наші діти віддають перевагу більше комп’ютерам, телевізорам, а не книгам та іграм.

Якщо вірити твердженням науковців, що 80% всієї інформації, котра сприймається людиною за все життя, вона отримує у віці до трьох років, то надзвичайно важливо, яку життєву програму вона одержить у цей час. Потік як зорової, так і звукової телевізійної інформації формує в дитини базу даних, які впливатимуть на все її подальше життя. Агресивність, негативне ставлення до оточуючого світу, розчарування в житті – безпосеред ... Читати далі »
Переглядів: 859 | Додав: bond | Дата: 09.02.2012 | Коментарі (0)

Чемпіонат Івано-Франківщини-2011
208 матчів, 629 голів, 411 гравців і майже 84 000 глядачів  


«Карпати» Коломия
                   р.н.     2011     2006-11
Баглай А.    87    25-4    38-10
Білик А.    81    1    11-4
Біскуп А.    82    2    14-1
Бужак В.    87    22    24
Веприк О.    83    15-6    55-22
Веретко А.    85    28-14    83-37
Гаврилюк Р.    88    22-6    87-22
Гальчук В.    94    5    7
Гребенюк П. &n ... Читати далі »
Переглядів: 976 | Додав: bond | Дата: 09.02.2012 | Коментарі (0)

З Калушем та Яремчею, але без Коломиї?
Контури нового сезону на Івано-Франківщині


Вже за два тижні аматори обласного футболу вийдуть з тісних залів на свіже повітря. 25 лютого стартує перший з традиційних передсезонних турнірів – Кубок Підгір’я. На 10 березня заплановано старт Кубка федерації пам’яті Мирослава Думанського. А відтак  і офіційний сезон  не за горами.

За деякими підрахунками, чемпіонат Івано-Франківщини-2012 буде ювілейним, 75-м за ліком. Прем’єрну першість регіону проведено ще у 1936 році, а до того, з 1921 року, футбольні клуби краю змагалися під егідою Львівської футбольної спілки.
В ювілейному сезоні за звання чемпіона, найімовірніше, знову боротимуться 16 команд. Порівняно з попереднім роком не виступатимуть в еліті франківські «Прикарпаття-2» і «Ніка-Динамо» (вони знялися з змагань). Через фінансові негаразди доволі проблематичною є участь у турнірі «Ясполя» з Городенківщини та ... Читати далі »
Переглядів: 711 | Додав: bond | Дата: 09.02.2012 | Коментарі (0)

«Срібло» Гонтюка
Надвірнянський дзюдоїст Роман Гонтюк посів друге місце на турнірі Великого Шолома в Парижі. У фіналі вагової категорії до 90 кг призер двох Олімпіад поступився узбеку Дільшоду Чорієву.
Здобувши 180 рейтингових очок, Роман увійшов до числа 22-х спортсменів, які потрапляють на Ігри-2012 до Лондона. В цьому списку, який формувався впродовж двох років, українець обійшов двох своїх земляків — Вадима Синявського і Валентина Грекова. Нагадаємо, на Олімпіаді в кожній ваговій категорії може виступити лише по одному представнику від країни.
Це безперечний успіх для спортсмена, який після пекінської Олімпіади перейшов  в іншу вагову категорію, а згодом більше року заліковува важку травму, яка мало не поставила хрест на його кар’єрі.
Шлях Гонтюка до срібла був непростим. На шляху до фіналу наш земляк провів п’ять переможних сутичок – проти камерунця Дьєдонне Долассема, шведа Маркуса Німана, Івана Ремаренка з Молдови, ... Читати далі »
Переглядів: 865 | Додав: bond | Дата: 09.02.2012 | Коментарі (0)

На майданчику

БАСКЕТБОЛ. Чемпіонат України. Суперліга. 2-3 лютого. «Донецьк» – «Ферро-ЗНТУ» – 81:91. «Донецьк» – «Дніпро-Азот» – 73:92.
Становище команд
    І     В     П           М     %
"Будівельник”    26     20    6     2090-1981    76
"Донецьк”    26    18    8     2153-1992    69
"Азовмаш”    26    17    9     2081-1950    65
"Одеса”    26    16    10    2175-2099    61
"Хімік”    26     16    10     2119-2086      61
"Ферро”   ... Читати далі »
Переглядів: 726 | Додав: bond | Дата: 09.02.2012 | Коментарі (0)

На межі існування
Все сумніші новини надходять зі стану професійних клубів області. Разом з франківським «Прикарпаттям» найближчим часом білий прапор може викинути бурштинський «Енергетик».
Зміна власника у компаніях, що впродовж тривалого періоду були патронами бурштинського клубу, всупереч сподіванням не покращила його фінансового становища.
Навпаки, лідер прикарпатського футболу нині також поставлений на межу існування. Відтак керманичі обох клубів бажають отримати чіткі відповіді від своїх засновників – будуть вони утримувати надалі команди, чи ні.
Нагадаємо, що відновлення першолігових змагань заплановане на 21 березня (бурштинці мають приймати «Севастополь»). Друга ліга продовжить з’ясовувати стосунки з 7 квітня (франківці за календарем будуть гостями чернігівської «Десни»). Подати заявкові листи прикарпатці мають відповідно 21 та 23 лютого.
Щоправда, за рішенням Центральної Ради ПФЛ від 30 січня «Прикарпаттю» (як, з ... Читати далі »
Переглядів: 979 | Додав: bond | Дата: 09.02.2012 | Коментарі (0)

Кубок Олександра Бубена

У вівторок в Івано-Франківську презентували масштабний шкільний турнір з футзалу на призи президента НФК "Ураган" Олександра Бубена. Починаючи з 18 лютого, учні 4-5 класів 30 загальноосвітніх закладів міста змагатимуться за головний приз – 50 000 гривень.

За умовами турніру їх можна використати винятково на покращення умов для занять фізичною культурою та спортом – ремонт спортзалу, придбання інвентаря, облаштування кутка здоров’я тощо.
Ми сподіваємося, що наш турнір стане насправді масовим заходом – шкільним чемпіонатом, за подіями якого слідкуватимуть усією школою, батьківським колективом, – розповів Президент НФК "Ураган" Олександр Бубен. Вікова категорія 10-12 років була обрано свідомо, оскільки саме такі дітлахи нині найменш задіяні у позашкільний час. Співорганізатором турніру є управління освіти та науки виконавчого комітету Івано-Франківської міськради.
Окрім того, проведення ... Читати далі »
Переглядів: 751 | Додав: bond | Дата: 09.02.2012 | Коментарі (0)

Вберегти місто  від зарази рогулізму

Ми хочем тиші, хочем храмів,
ми хочем музики й садів.
А всі залежимо від хамів,
від хрунів, хряків і вождів.
                              Ліна Костенко


Я народився на Волині, але 35 із своїх 42-х років прожив у Івано-Франківську. У цьому місті я зустрів свою дружину і всіх своїх найкращих друзів. Тут народилися мої діти і, сподіваюся, будуть жити мої внуки. Я ніколи не покидав цієї території більше, ніж на один місяць (за одним прикрим виключенням, коли довелось бути відсутнім аж цілий рік), а отже, мабуть, маю право сказати, що моє місто – це і є моє життя.
Та з роками все частіше ловлю себе на думці, що мій Станиславів мені болить. Як і раніше, готовий «до ... Читати далі »
Переглядів: 1273 | Додав: bond | Дата: 09.02.2012 | Коментарі (1)