П`ятниця, 26.04.2024, 00:16
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Грудень » 06
Одні платять, інші – ні, бо нема на них пені
Пеню за неоплачені комунпослуги не нараховуватимуть, але переплату мешканців колишнім ЖЕО ЄРЦ не зарахує


Щоб стимулювати вчасну і повну оплату споживачами наданих їм комунальних послуг, комунальні підприємства ще торік отримали право на прострочені платежі нараховувати пеню. Однак через відсутність механізму нарахування та підзаконних актів щодо її розміру вони ним не скористались. Недавно з’явилася інформація, що галузеве міністерство розглядає можливість нарахування пені за несвоєчасно сплачені комунальні послуги на рівні 100, 200, а то й 300%. Щоправда, Прем’єр-міністр України майже одразу її спростував і закликав не вірити таким чуткам. Тож, не сумлінні платники компослуг наразі можуть бути спокійними. А ось сумлінні іванофранківці, які вчасно оплачували комунальні послуги і платили навіть більше, ніж за рахунками, стурбовані. Єдиний розрахунковий центр, ... Читати далі »
Переглядів: 798 | Додав: bond | Дата: 06.12.2012 | Коментарі (0)

Чим багаті, тим і раді,
або Що приваблює іноземних бізнесменів на Прикарпатті?


Сьогодні в економіку Івано-Франківської області свої кошти вкладають представники більш ніж п’яти десятків країн світу: поляки, італійці, турки, німці, французи, американці, росіяни… Вони засівають прикарпатські поля пшеницею та ріпаком, рубають і пиляють тутешній ліс, штампують пральні машини, відкривають розважальні заклади і навіть вирощують породистих голубів. Їхній бізнес часто-густо є стійкішим до криз та економічних перепадів, ніж вітчизняний, і  навіть на тлі поступового занепаду українського підприємництва іноземці продовжують вкладати гроші в нашу економіку. Кажуть, що вони ідуть на виправданий ризик, бо той, кому таки вдасться закріпити свій бізнес на українських землях, тут отримає суттєві переваги для його стрімкого розвитку.
Отож, які саме «молочні ріки» ваблять іноземних бізнесменів на Прикарпаття, ч ... Читати далі »
Переглядів: 719 | Додав: bond | Дата: 06.12.2012 | Коментарі (0)

Льодовий покрив
Боротьби комунальників з ожеледицею не видно, бо вони працюють вночі?




У ніч з понеділка на вівторок приморозок покрив місто ожеледицею. І хоча комунальники запевняють, що працювали всю ніч, на ранок чимало пішоходів та водіїв відчували незручності у пересу-ванні обле-дені-лими доро-гами і троту-арами.


Якщо перехрестя центральних вулиць й справді були посипані протиожеледними матеріалами, то більшість квартальних проїздів, внутрішньодворових та прибудинкових територій і тротуарів – ні. Навіть площа Ринок перетворилась на суцільну ковзанку. Через ожеледицю автор цих рядків разом з начальником одного з управлінь міськвиконкому ледь не спізнилися на традиційну щовівторкову апаратну нараду у мерії, бо, поспішаючи на неї, кілька разів послизнувшись, ми мало не розпласталися на бруківці перед ратушею…
Але рівновагу ... Читати далі »
Переглядів: 645 | Додав: bond | Дата: 06.12.2012 | Коментарі (0)

Як зберегти гроші?

Найгіршим вибором щодо цього, поза сумнівом, є різноманітні домашні схованки. Вони не забезпечують грошам жодного нормального захисту. Не кажучи вже про те, що кошти, які не приносять прибутку, неминуче знецінюються. Чому, запитаєте ви? Тому, що є постійне зростання цін та інфляція. Водночас важливо, щоб ваші гроші активно працювали на вас.


Багато хто пробує захистити кошти шляхом обміну гривні на долари. «Всі міняють, і я поміняв» – найпоширеніший аргумент такої поведінки наших співгромадян.
Цим і користуються горе-ділки. Вони спочатку скуповують долари, потім штучно розкручують ажіотаж навколо курсу, підганяючи людей, мовляв, купуйте американську валюту зараз, нехай і за підвищеною ціною, адже завтра буде ще дорожче.
Найбільш абсурдне фінансове рішення, яке часто приймають наші люди – це купувати долари за гривню, а після цього ховати їх десь ... Читати далі »
Переглядів: 677 | Додав: bond | Дата: 06.12.2012 | Коментарі (0)

Олександр  ЛЕВИЦЬКИЙ,
перший заступник  голови обласної ради


З широко заплющеними очима...

Відгриміли передвиборчі баталії. Більшість кандидатів і з тих, що програли, і, природно, ті, хто виграли, припинили риторику політичної боротьби, яка, зі зрозумілих причин, не у всіх була достатньо відповідальною та чесною. Повернулись до роботи?.. Правда, окремі заїжджі персонажі все ще не можуть вийти зі ступору війни з опозицією, умисно та свідомо ллють воду на млин Партії регіонів і при цьому приймають квіти та вітання від найяскравіших та найзапекліших посіпак Януковича, як, наприклад, у Коломиї.
Однак, насправді, нам украй важливо повернутись до наших насущних питань і проблем. Виявляється, у нас в державі та й у краї не все так добре. Навіть голови РДА приходять на засідання бюджетної комісії обласн ... Читати далі »
Переглядів: 610 | Додав: bond | Дата: 06.12.2012 | Коментарі (0)

Період «секретаріади»

Вже найближчим часом Івано-Франківська міська рада обере собі нового секретаря. Минулого четверга міськрада припинила повноваження Руслана Марцінківа, котрий став депутатом Верховної Ради.

Власне, напередодні 31-ї сесії, котра відбулася 29 листопада, чи не основною інтригою було питання щодо обрання секретаря міськради. Але вже перед самим засіданням зранку стало відомо, що нового секретаря ще не обиратимуть. Формуючи порядок денний сесії, міський голова сам зачепив цю тему: «Якщо хтось прийшов за інтригою щодо обрання на сесії секретаря міської ради, то на цій сесії секретар не буде обиратися, а на наступній згідно із чинним законодавством… Консультації тривають, є декілька кандидатів», – повідомив міський голова.
Наразі основними претендентами на посаду секретаря міськради в кулуарах називають декількох представників від ВО «Свобода». Втім, ко ... Читати далі »
Переглядів: 607 | Додав: bond | Дата: 06.12.2012 | Коментарі (0)

Квартирне питання

Громадяни, не внесені до Єдиного державного реєстру осіб, що потребують поліпшення житлових умов, з нового року втратять право на одержання житла коштом держави.

Про це повідомила начальник відділу обліку та розподілу житла виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради Тетяна Курилів. За її словами, з 1 січня 2013 року такими, що перебувають на житловому обліку, вважатимуться лише ті громадяни, які включені до згаданого єдиного реєстру. Відповідну постанову Кабмін ухвалив ще у 2011 році.
Т. Курилів зазначила, що, незважаючи на те, що термін перереєстрації кілька разів продовжували і з цього приводу була розгорнута широка інформаційна кампанія, наразі її пройшли лише 1209 іванофранківців або 9 % від тих, що перебували на квартирній черзі. Дещо краща, за її словами,  ситуація з пільговими категоріями громадян, які перебувають у черзі на п ... Читати далі »
Переглядів: 738 | Додав: bond | Дата: 06.12.2012 | Коментарі (0)

Піклуються про інвалідів

Вчора з нагоди Дня інваліда, який відзначався 3 грудня, відбулась зустріч керівництва області й міста з людьми з особливими потребами.

Попри всі свої проблеми і негаразди, вони хочуть жити повноцінним життям, вільно пересуватися, не відчувати дискримінації в працевлаштуванні, мати можливість відвідувати поліклініки, бібліотеки, кінотеатри, концерти. В основі принципу їхнього соціального захисту лежить не лише соціальне забезпечення, а й захищеність через створення для них у суспільстві відповідних умов та рівних можливостей для реалізації життєвих потреб, здібностей та творчого потенціалу, – каже директор департаменту соціальної політики міськвиконкому Олександра Заклинська.
За її словами, в Івано-Франківську на обліку перебуває 12 тисяч 459 інвалідів. Департамент соціальної політики постійно здійснює заходи щодо соціального забезпечення та ... Читати далі »
Переглядів: 722 | Додав: bond | Дата: 06.12.2012 | Коментарі (0)

Роботи на користь громаді

З наступного року, відповідно до нового закону про зайнятість, громадські роботи фінансуватимуться на паритетних засадах фондом соціального страхування на випадок безробіття та місцевими бюджетами і організаціями.

Про це повідомила директор Івано-Франківського міського центру зайнятості Ганна Бандура.
За її словами, з початку року міський центр зайнятості уклав 199 договорів на організацію та проведення громадських робіт, 45 з яких фінансувалися фондом соціального страхування. До громадських робіт було залучено 388 безробітних. Роботу 194 з них оплатив фонд соціального страхування.
Залучених до громадських робіт направляли в КП «Міськсвітло», у парк культури і відпочинку ім. Т.Шевченка, де вони працювали над його благоустроєм, у «Міську ритуальну службу» для прибирання кладовищ та у сільські ради для ... Читати далі »
Переглядів: 730 | Додав: bond | Дата: 06.12.2012 | Коментарі (0)

Розкопали – заасфальтуйте!
Навіть у зимовий період роботи з відновлення покриття після розкопок повинні виконуватися у повному обсязі.
Це заявив керівник муніципальної інспекції з благоустрою Степан Кукула. За його словами, за минулий тиждень на проведення розкопок видано 15 ордерів. За цей же час відновити покриття вдалося після дев’яти  розкопок. Ще на чотирьох об’єктах роботи з відновлення покриття тривають.
Загалом же, за словами С.Кукули, місто увійшло у зиму з 32-ма розкопками, які потребують відновлення покриття. Найбільше – 12 – на рахунку КП «Івано-Франківськводоекотехпром», 11 рахуються за міським управлінням з експлуатації газового господарства, три – за міським районом електромереж і шість – за ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго».
Наш кор.
Переглядів: 618 | Додав: bond | Дата: 06.12.2012 | Коментарі (0)

За святковим настроєм – до Європи
Різдвяні ярмарки у європейських містах збирають мільйони відвідувачів


Перед веселими зимовими святами кожному з нас хочеться потрапити у казку й відчути дух справжнього, концентрованого Різдва. Чудовий спосіб зануритися у святкову атмосферу – відвідати різдвяний ярмарок в одному з міст Західної Європи. Аромати глінтвейну й випічки, сувеніри і ялинкові прикраси ручної роботи, піднесена атмосфера й щирі посмішки – усе це неможливо описати, потрібно лише відчути й побачити. Ми підготували для вас короткий путівник найгарячішими різдвяними маршрутами.

Кельн: для шанувальників традицій
У німецькому Кельні зазвичай відбуваються аж шість різдвяних ярмарків. Два з них розташовані поряд із готичним Кельнським собором, є ще ярмарки на Новому ринку (Neumarkt), Старому ринку (Alter Markt) та на площі ... Читати далі »
Переглядів: 1200 | Додав: bond | Дата: 06.12.2012 | Коментарі (0)

«Карпати» наздогнали «Реверу»
«ЗК» пропонує хіт-парад чемпіонату Івано-Франківщини-2012


Яремчанські «Карпати» повернулися в обласний чемпіонат після річної перерви. І одразу взялися обігрувати одного суперника за іншим. Сім турів поспіль суперники яремчанців навіть не могли вразити їхні ворота.


Першої поразки в сезоні підопічні Сергія Турянського зазнали наприкінці літа у фіналі Кубка Івано-Франківщини (1:2 від своїх коломийських одноклубників). В чемпіонаті яремчанці вперше поступилися аж у 21-му турі – із тим самим рахунком вони зазнали невдачі у Богородчанах.
На фініші перевага лідера над срібним призером склала рекордні для останніх сезонів десять очок. Такого наш чемпіонат, де останнім часом «золото» здобувалося здебільшого у додатковій грі, не знав цілих 12 років: у 2000-му ФК «Королівка» обійшла франківську «Корону» на 14 балів!
Чемпіонський титул «Карпати» з Яремче здобули ... Читати далі »
Переглядів: 609 | Додав: bond | Дата: 06.12.2012 | Коментарі (0)

Прийшов, побачив, переміг

Так можна охарактеризувати дебют в обласному чемпіонаті досвідченого Олександра Микуляка. Очоливши напередодні сезону богородчанський «Газовик», він не тільки привів його до найвищого успіху в історії клубу (раніше богородчанці вище третьої сходинки у турнірній таблиці не підіймалися), але й став кращим голеадором турніру.

У 28 поєдинках 37-річний форвард відзначився 29 разів, що є одним з найкращих результатів змагань за останні чверть століття. Зауважимо, що найвижчу середню результативність в турнірі продемонстрував підопічний і водночас партнер Микуляка – Роман Барчук. Екс-форвард бурштинського «Енергетика» у 15-ти матчах відзначився 21 забитим м’ячем. Більше одного м’яча в середньому за гру забивав також Микола Ревуцький – десять голів у дев’яти поєдинках.
Рекордні результати кращих бомбардирів чемпіонату
41 – Борисевич Володимир (Ф ... Читати далі »
Переглядів: 711 | Додав: bond | Дата: 06.12.2012 | Коментарі (0)

ТАБЛО

Першість Івано-Франківщини – 2012

Підсумкове становище. 2 ліга
    І     В     Н     П           М       О
„Карпати” К    18     15    2     1     53-18      47
„Славія”     18     14    4     0     44-9      46
„Сваричів”     18     11    0     7     41-31     33  
 „Карпати” Б    18    10     3     5     33-19      33
„Хутровик”     18 &nbs ... Читати далі »
Переглядів: 664 | Додав: bond | Дата: 06.12.2012 | Коментарі (0)

Гвардійці і бомбардири

Останнім часом у «Кур’єрі футболу» ми намагаємося систематизувати підсумки обласних чемпіонатів. Погодьтеся, було б цікаво дізнатися імена рекордсменів турніру за кількістю проведених матчів чи забитих м’ячів, хто з гравців володіє найбільшою колекцією нагород турніру тощо. А командні досягнення?

Наразі ми встигли опрацювати протоколи лише останнього десятиріччя. Так от, найкращим бомбардиром чемпіонату Івано-Франківщини за період 2003-12 рр. залишається Любомир Корнута (130 голів). Цього року талановитий нападник захищав кольори кутських «Карпат» у 2-й лізі. Та сподіваємося, що 31-річний футболіст свого останнього слова ще не сказав. Серед гравців-учасників минулого чемпіонату передує коломиянин Андрій Олійник – 112 голів. Лік другій сотні м’ячів у 2012 році відкрив і досвідчений Андрій Нестерук. Зауважимо, що Корнута і Олійник розпочали свої виступи у турнірі раніше ... Читати далі »
Переглядів: 787 | Додав: bond | Дата: 06.12.2012 | Коментарі (0)

Одержимі життям  і творчістю

З нагоди Міжнародного дня інвалідів в Івано-Франківську вже не вперше відбувається фестиваль «Повір у себе». Директор Івано-Франківського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Леся Дикун переконана, що саме одержимість дітей-інвалідів творчістю і бажанням таким чином долучитися до світу прекрасного допомагає їм долати життєві труднощі та негаразди.

Їх називають людьми з особливими потребами, проте всі вони у чомусь талановиті. Чи не найбільш наділені такі діти талантом робити щось своїми руками.
«Ми вперше робимо таку виставку в краєзнавчому музеї, щоб мешканці міста змогли побачити одержимість цих дітей до життя, їх бажання творити. Адже якщо вони обмежені в чомусь одному, то це компенсується талантом в іншому. Ці люди є такими ж членами суспільства, як і всі ми», – наголошує Леся Дикун.
За результатами виста ... Читати далі »
Переглядів: 815 | Додав: bond | Дата: 06.12.2012 | Коментарі (0)