П`ятниця, 29.03.2024, 10:19
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Листопад » 29
Земельна переоцінка
Стартова ціна землі на аукціонах буде на рівні експертної оцінки


Чотири роки поспіль Івано-Франківську ніяк не вдається провести земельні аукціони, які є одним з важливих джерел поповнення міського бюджету. Стартова ціна земельних ділянок, яка, відповідно до законодавства, була сформована на рівні нормативно-грошової оцінки, що у три рази перевищує ринкову, відлякувала навіть столичних покупців. Через відсутність учасників три оголошені міською радою земельні аукціони так і не відбулися. Але така ситуація може змінитися завдяки ухваленому закону «Про внесення змін до Земельного кодексу України щодо порядку проведення земельних торгів у формі аукціону». Відповідно до нього стартова ціна земельних ділянок визначатиметься вже на рівні експертно-грошової оцінки, що є суттєво нижчою і більш наближеною до ринкової ціни землі. З огляду на це міська влада Івано ... Читати далі »
Переглядів: 1203 | Додав: bond | Дата: 29.11.2012 | Коментарі (0)

Кінець світу:  міфи  чи реальність?

Мешканців планети Земля охопив масовий психоз – всі завмирають в очікуванні кінця світу. Але чи станеться апокаліпсис вже менше, ніж за місяць, не знає ніхто. Люди в паніці кидаються скуповувати воду, свічки, сірники. Більш заможні навіть купують для себе бомбосховища, щоби там перечекати кінець світу.

Підприємливий прикарпатський селянин Михайло ще наприкінці літа, як тільки викопав картоплю на власному городі, розпочав рити щось, дуже схоже на землянку. Власне, своїм сусідам він казав, що то звичайний погріб, але насправді чоловік готувався зустріти кінець світу у власноруч виритому бомбосховищі. Зрештою, землерийні роботи пан Михайло припинив, як тільки почув, що про кінець світу говорять без винятку усі в селі. Тепер чоловік каже, що якщо доведеться помирати, то тільки разом з усім селом.
Що насправді станеться 21 груд ... Читати далі »
Переглядів: 1342 | Додав: bond | Дата: 29.11.2012 | Коментарі (0)

Гривня, долар, золото…
У чому заощаджувати свої «кровні»?


ХХІ століття характерне новим етапом розвитку світової фінансової системи, частиною якої є і наша, вітчизняна. Але і сьогодні переконуємося в правильності приказки про те, що нове – це часто добре забуте старе. Тому політика Національного банку України, головної державної структури, яка відповідає за стабільність гривні, є по суті комбінацією нових можливостей світових фінансів і старих перевірених банківських методів, які зовсім не втратили своєї актуальності.

Ми розповімо про ті прості і доступні механізми захисту заощаджень громадян, які пропонує Нацбанк.
Населення звикло зберігати свої заощадження в доларах. Правда, ця тенденція почала змінюватися. Надто вже привабливі в більшості банків депозити в гривні. Ставки по них втричі вищі, ніж за вкладами в іноземній валюті. І це справедливо, бо зростання економіки дозволяє платит ... Читати далі »
Переглядів: 904 | Додав: bond | Дата: 29.11.2012 | Коментарі (0)

Замінять електричні дроти і світлофори

Наступного року в Івано-Франківську над дитячими і спортивними майданчиками та у інших найлюдніших місцях старі дроти повітряних електроліній замінять на самотривкий ізольований електрокабель.

Про це повідомив директор ДП «Міськсвітло» Юрій Волошанський. За його словами, заміну старих повітряних електроліній на ізольований електрокабель розпочнуть у тих місцях, де вони проходять над дитячими ігровими та спортивними майданчиками. Робитимуть це заради безпеки дітей. Згодом старі повітряні електролінії замінять і у інших найлюдніших місцях. Також у планах підприємства на наступний рік продовжити роботу з модернізації зовнішнього освітлення та заміни старих світлофорних об’єктів. Першими поміняють світлофори на перехрестях вулиць Івасюка-Хоткевича та Івасюка-Стуса.
Міський голова Віктор Анушкевичус звернув увагу керівника «Міськсвіт ... Читати далі »
Переглядів: 723 | Додав: bond | Дата: 29.11.2012 | Коментарі (0)

У ролі педагогів – працівники ПАТ «Івано-Франківськгаз»

Куди дзвонити, якщо в хаті пахне газом, чого не варто робити, коли працює плита, – тепер діти добре знають. З вересня працівники газового господарства проводять уроки у школах, на яких розповідають учням правила користування газовими приладами, а також про якості блакитного палива та як його добувають.


Щоб учні ще краще засвоїли  хоч і не складний, проте життєвоважливий  урок, працівники «Івано-Франківськгазу» уклали ілюстровану книжку «Юний газовичок». Правила викладені у віршованій формі та проілюстровані малюнками члена спілки художників Ірини Погрібної.
Вірші ж написала працівник газового господарства, начальник управління розрахунків за газ Оксана Крамаренко. Минулого тижня вона завітала на одне із таких занять у школу-садочок І ступеня №6. Автор не лише прочитала вірші, а й розповіла, як виникл ... Читати далі »
Переглядів: 741 | Додав: bond | Дата: 29.11.2012 | Коментарі (0)

Микола СЕМЕНЮК,
депутат Івано-Франківської обласної ради




До волі!!!

1 грудня 2012 року виповнюється 21 рік з дня проведення Всеукраїнського референдуму, на якому український народ переконливою більшістю голосів підтримав Акт проголошення незалежності України і, по суті, легітимізував утвердження України як суверенної і незалежної демократичної держави.
Референдум був потрібен, щоб нейтралізувати політичні спекуляції противників незалежності України, особливо в східних і південних областях. Кожен громадянин мав чітко відповісти на запитання: «Чи підтверджуєте ви Акт проголошення незалежності України?» Відповідь була такою: «Так, підтверджую», «Ні, не підтверджую».
Із 37 млн. 885,6 тис. громадян України, котрі були внесенні до списку для таємного голосування, у ньому взяли участь 31 млн. 891,7 тис. (84,18%). Із них п ... Читати далі »
Переглядів: 736 | Додав: bond | Дата: 29.11.2012 | Коментарі (0)

Голова  без альтернативи

Івано-Франківська обласна рада і надалі працюватиме у тому ж режимі, в якому працювала дотепер. Ніяких особливих змін не передбачається. Про це повідомив під час першої своєї прес-конференції новообраний голова обласної ради Василь Скрипничук. «Нічого нового ми придумати не можемо, – запевнив голова облради. – І та лінія розвитку місцевого самоврядування, яка була намічена в останні два роки нашою радою, буде продовжуватися і розвиватися».


Василь Скрипничук повідомив, що у зв’язку із обранням народними депутатами України декількох вже колишніх депутатів обласної ради відбудуться певні зміни у депутатському корпусі. Тому, згідно із законодавством, у трьох мажоритарних округах пройдуть вибори депутатів обласної ради. Станеться це, найімовірніше, наприкінці січня 2013 року. Щодо тих ... Читати далі »
Переглядів: 769 | Додав: bond | Дата: 29.11.2012 | Коментарі (0)

Сміттю – великі контейнери

У місцях утворення стихійних сміттєзвалищ комунальники встановлять великі контейнери для негабаритного сміття.

Про це повідомив заступник міського голови-директор департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Микола Саєвич.
«У місті є чимало місць, де постійно виникають стихійні сміттєзвалища, бо люди звикли туди зносити сміття. Тому ми плануємо там поставити великі контейнери для негабаритного сміття, які у міру наповнення забиратиме спеціальна машина», – сказав М.Саєвич. Перший такий контейнер, за його словами, уже незабаром з’явиться на вулиці Стефаника, поблизу колишньої міської лазні.
Однак придбання за кошти європейського гранту і встановлення в Івано-Франківську кількох контейнерів для негабаритного сміття проблему зі стихійними сміттєзвалищами не вирішить. Контейнерів буде чотири, а стихійних сміттєзвалищ з початку року, за словами М.С ... Читати далі »
Переглядів: 724 | Додав: bond | Дата: 29.11.2012 | Коментарі (0)

На розмітку не зважають

Нарешті на капітально цьогоріч відремонтованих вулицях з’явилася нова дорожня розмітка, але водії на неї не зважають і їздять, як собі хочуть.

Хоча для Івано-Франківська це звичне явище, «їзда без правил» по новій вулиці Володимира Великого, яку кілька місяців тому встелили новим асфальтом, на якому у понеділок з’явилася нова розмітка, неабияк обурила міського голову Віктора Анушкевичуса.
Мер розпорядився, аби туди навідались працівники ДАІ і порекомендував їм трохи поспостерігати за дорожнім рухом на перехресті вулиць Січових стрільців-Мазепи-Орлика. «Там їздять, хто як хоче. Повертають у два, три ряди. Колись там була фотофіксація, то трохи боялися. Тепер ні», – повідомив заступнику начальника МВ УМВС Володимирові Барзюку міський голова, який частенько проїжджає те перехрестя і їздить вулицею Володимира Великого.
Поділився своїми спосте ... Читати далі »
Переглядів: 583 | Додав: bond | Дата: 29.11.2012 | Коментарі (0)

Івано-Франківськ не продається!!!



Шановні депутати міської ради, представники громадськості, українці, які мешкають в м.Івано-Франківську. Насамперед хочу щиро подякувати вам за те, що Франківськ не продався великим грошам та солодким обіцянкам тих, які роками різали наші заводи на металолом, знищували Карпати, захоплювали нечесним шляхом землі, а сьогодні прислужують українофобському режиму Януковича. Івано-Франківськ довів, що був, є і буде містом українських патріотів-націоналістів, для яких ідея нації сильніші за великі гроші олігархів та Партії регіонів. Завдяки вам і вашому волевиявленню я зможу представляти інтереси українців у складі фракції ВО «Свобода» у Верховній Раді  і буду старатися виправдати вашу довіру. Хотів би декілька слів сказати про свою дворічну працю на посаді секретаря Івано-Франківської мі ... Читати далі »
Переглядів: 659 | Додав: bond | Дата: 29.11.2012 | Коментарі (0)

Івано-Франківська міська рада відкрита для громади

Два роки моєї роботи у міській раді були непростими, проте водночас доволі плідними. Посада секретаря міської ради – це своєрідний місток, який покликаний налагоджувати плідну співпрацю між представницькою і виконавчою владою. Свою діяльність впродовж двох років я старався націлити на якомога ширше сприяння роботи як депутатського корпусу, так і міського виконкому. Моя робота на посаді секретаря міської ради насамперед була спрямована на відкритість та прозорість роботи міської влади.

- Найголовнішим завданням для мене було повернути довіру громади до своїх обранців та зробити діяльність міської ради якомога відкритішою та прозорішою
З цією метою мною ініційовано створення громадської ради при Івано-Франківській міській раді. До її складу увійшли 36 делегованих представників від громадських організацій міста. Це представники різно ... Читати далі »
Переглядів: 635 | Додав: bond | Дата: 29.11.2012 | Коментарі (0)

Захист національних інтересів

Впродовж двох років діяльності у міській раді як депутат та секретар чимало уваги та зусиль приділяв загальнодержавній політиці. Івано-Франківськ віддавна вважався так званим галицьким П’ємонтом, а його громада завжди брала участь у вагомих загальнодержавних політичних зрушеннях. Діяльність міської ради 6-го демократичного скликання припала на складний час окупаційної українофобської влади на чолі з неукраїнським Президентом. Урядова політика спрямована на гноблення українців, переписування історії, нищення культурних та історичних цінностей Української держави не могла залишити осторонь і місцевих депутатів. В нинішніх умовах міська рада, виражаючи інтереси громади Івано-Франківська, докладає усіх зусиль для відстоювання української позиції у різних галузях. Це зумовлено постійними антиукраїнськими діями центральної влади на чолі з Януковичем та Азаровим.


- ... Читати далі »
Переглядів: 654 | Додав: bond | Дата: 29.11.2012 | Коментарі (0)

Покращення інфраструктури міста  для комфортного проживання франківців

У питанні розвитку інфраструктури міста для мене завжди залишались пріоритетними питання соціального характеру: розвиток мережі дошкільних закладів освіти, будівництво нових дитячих ігрових та спортивних майданчиків, відновлення плавальних басейнів міста. Це і є саме ті проблеми, які в першу чергу стоять перешкодою повноцінного розвитку молодої генерації українського суспільства.

- За час роботи у міській раді спільно із депутатами ми ініціювали спорудження 32 дитячих майданчиків у всіх мікрорайонах міста
До встановлення цих ігрових зон ми намагалися як найбільше залучати і самих мешканців дворів. Сподіваюся, що все зроблено власними зусиллями жителі берегтимуть та цінуватимуть.

- Найголовнішим пріоритетом влади міста у освітній галузі повинно бути збільшення мережі дошкільних садочків
... Читати далі »
Переглядів: 681 | Додав: bond | Дата: 29.11.2012 | Коментарі (0)

А ти заповів свою печінку?
Парламентарі планують ввести революційно-новий закон про донорство


Місяць тому у парламенті з'явився законопроект, який дозволяє використовувати органи громадян України після їх смерті, якщо за життя вони не подали відповідну відмову у письмовому вигляді. Зараз він знаходиться на вивченні Комітету Верховної Ради з охорони здоров'я. У разі прийняття цей нормативний акт може стати початком нової ери у вітчизняній трансплантології. Адже через брак органів в Україні щорічно помирає понад дві тисячі пацієнтів. Однак закон може мати і протилежні очікуваним наслідки, а саме: призвести до криміналізації у сфері донорства внутрішніх органів і поширення так званої «чорної трансплантології». Отож, чи не перетвориться порятунок людського життя в жорстокий і цинічний бізнес? Своїми думками з приводу «донорства за заповітом» «ЗК» попросив поділитися провідних прикарпатських лікарів.
... Читати далі »
Переглядів: 818 | Додав: bond | Дата: 29.11.2012 | Коментарі (0)

Бразильці повертаються
«Ураган» готує латиноамериканський квартет?




Після більш як місячної перерви поновився чемпіонат України з футзалу. Щоправда, ненадовно. Зігравши по три матчі, клуби Екстра-ліги знову підуть на вимушені вакації. Цього разу вони триватимуть дещо менше – три тижні. 

Івано-франківський «Ураган» минулої суботи приймав «Єнакієвець», одного з найбільш незручних своїх суперників. Вирвати перемогу господарям вдалося в заключні хвилини поєдинку, коли у ворота донбасівців один за одним влетіло три м’ячі. Підсумковий рахунок на користь прикарпатців – 4:1. Це була вже третя поспіль перемога «Урагану» після двох поразок на старті.
Попри те, керівництво клубу готує кадрову революцію. Нині у тренуваннях команди беруть участь одразу чотири бразильські легіонери. Прізвище одного з них «ураганівці» вже розсекретили – це 25-річний Ронінньо. ... Читати далі »
Переглядів: 553 | Додав: bond | Дата: 29.11.2012 | Коментарі (0)

Несподіваний злет «Хутровика»
Двадцять років тому тисменичани стали чемпіонами


Тисмениця має давні футбольні традиції. Перші копуни тут з’явилися ще наприкінці 1920-х. Та от похвалитися гучними успіхами місцеві команди тривалий час не могли. Прорив «Хутровика» на чільні позиції не тільки обласних, але й всеураїнських змагань у першій половині 1990-х став спражнім одкровенням для шанувальників шкіряного м’яча.


Фундамент для майбутніх перемог було закладено у 1991 році. Тоді, підсилившись кількома колишніми гравцями івано-франківського «Прикарпаття», «Хутровик» посів п’яту сходинку турнірної таблиці. Зауважимо, ніколи раніше команда так високо не забиралася. До того ж, від «бронзового» призера змагань – богородчанської «Дружби» - «кушнірів» відділило всього три очки.
Коломияни разом з командами Калуша, Брошнева та Надвірної вважалися головними претендентами на перемогу в наступному чемп ... Читати далі »
Переглядів: 637 | Додав: bond | Дата: 29.11.2012 | Коментарі (0)

Ремонт на ходу
«Говерла» представила новачків


Перемагати, перемагати і перемагати – таке завдання поставив перед своїми підопічними у другому колі головний тренер франківської «Говерли» Євген Мурзін. Першими «жертвами» прикарпатських «ведмедів» стали столичні БК «Київ» і «Будівельник».


Два тижні, котрі розділяли два кола чемпіонату, дозволили нам підтягнути фізичні кондиції гравців, – стверджував напередодні наставник «ведмедів». До того ж, у складі команди відбулися серйозні зміни у складі. «Говерла» розсталася з трьома українськими гравцями – Овдієнком, Осначем і Близнюком. А днями стало відомо й про те, що Івано-Франківськ залишив американець Патрік Спаркс.
Натомість у команді троє новачків. Ще на початку листопада склад «ведмедів» поповнив 29-річний Павло Ревзін з МБК «Миколаїв». У поєдинках з киянами дебютували 28-річний українець Артем Чемякін і 27-річний американець Айнде Убак ... Читати далі »
Переглядів: 606 | Додав: bond | Дата: 29.11.2012 | Коментарі (0)

Євро-2015:  бути чи не бути?

Івано-Франківськ може бути позбавлений права на проведення матчів чемпіонату Європи з баскетболу, – таку інформацію з посиланням на виконавчого директора комітету Євробаскет-2015 Олега Бичкова днями розтиражували місцеві інтернет-сайти.

"Ситуація в Івано-Франківську досить складна, – заявив пан Бичков. – Ми не уявляємо, де може бути побудований спорткомплекс. Розглядалося кілька варіантів будівництва арени в місті, але жоден з них не отримав логічного продовження. Немає ні договору оренди цієї землі, ні якихось думок з приводу проекту самої арени".
Нагадаємо, що у квітні ц.р. Федерація баскетболу України оголосила конкурс на право будівництва баскетбольних споруд у містах-претендентах, підсумки якого були оприлюднені 31 травня. Згідно з результатами конкурсу, до кінця 2014 року в нашій країні має постати сім абсолютно нових спортивних ... Читати далі »
Переглядів: 617 | Додав: bond | Дата: 29.11.2012 | Коментарі (0)

Дівчата грають у... хокей!

На початку місяця стартувала чергова першість західноукраїнської хокейної ліги (ЗУХЛ).     Її учасниками є дев’ять команд з п’яти областей, серед яких вже традиційно на перших ролях перебуває команда з Калуша. Віднедавна вона носить назву «Нафтохімік».

Цими днями виповнюється десять років, як у Калуші силами ентузіастів відродили «найшвидшу гру у світі». «Олімпія» - таку назву мала команда – була першим чемпіоном ЗУХЛ, а згодом ще неодноразово сходила на п’єдестал. За цей час у місті нафтохіміків підросло нове покоління хокеїстів, яке прийшло на зміну ветеранам, котрі познайомилися з ключкою й шайбою ще в радянські роки.
Торік, виступаючи під назвою ХК «Калуш», команда виборола друге місце, здобувши 13 перемог у 18-ти матчах. Калушани всього на одне очко випередили «Червоноград» і на два – львівський «Експрес». Переміг і ... Читати далі »
Переглядів: 629 | Додав: bond | Дата: 29.11.2012 | Коментарі (0)

Івано-Франківськ –  туристичний центр Прикарпаття

Прикарпаття – один із найменших реґіонів України та, водночас, наш край – серед найбагатших на природні та історико-культурні скарби, знайомство з якими завжди обіцяє бути цікавим і захоплюючим та надовго залишиться в пам’яті. Івано-Франківська область поділяється на чотири етнографічні зони: гірські –  Гуцульщина, Бойківщина, передгірську – Покуття та рівнинну – Опілля.
Мандрівку краєм варто розпочинати з „воріт у Карпати” – саме так  найчастіше називають місто Івано-Франківськ (колишній Станиславів).  Місто було засноване Андрієм Потоцьким, представником галицького шляхетного роду, на землях давнього українського села Заболоття. Місто-фортеця було споруджене за короткий термін (5 місяців) за проектом Ф.Корассіні з Авіньйону у формі пентагону з додатковими бастіонами, редутами і фортом, що оточував власне замок ... Читати далі »
Переглядів: 763 | Додав: bond | Дата: 29.11.2012 | Коментарі (0)