Субота, 20.04.2024, 16:11
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Січень » 05
Віктор АНУШКЕВИЧУС:

«Відбулися позитивні зміни. І це заслуга не тільки міського голови»

Традиція підбиття підсумків прожитого 2011 року в місті Івано-Франківську трохи порушилася, втім міський голова Віктор Анушкевичус одразу ж у перший робочий день нового року вирішив не гаяти часу і поділитися здобутками попереднього року із представниками засобів масової інформації. Під час зустрічі із журналістами мова йшла не тільки про пережитий рік, але і про подальші плани, зокрема, і щодо святкування 350-річчя нашого міста.
«Завершення старого року було надзвичайно напруженим. Ми мали величезний об’єм роботи. Ви були свідками того, що протягом останніх двох робочих днів ми проводили засідання сесії міської ради та виконавчого комітету, – пояснив причину підбиття підсумків на початку року міський голова. – Якщо говорити про всі досягнен ... Читати далі »

Переглядів: 841 | Додав: bond | Дата: 05.01.2012 | Коментарі (0)

ЄРЦ обіцяє нову якість послуг

У новому році Єдиний розрахунковий центр виведе надання комунальних послуг на якісно новий рівень.
Про це заявив заступник директора ЄРЦ, депутат міської ради, секретар постійної комісії міськради з питань житлово-комунального господарства, транспорту та зв’язку Микола Вітенко. За його словами, ЄРЦ зараз працюватиме у двох головних напрямках: створення контакт-центру за єдиним телефонним номером «гарячої лінії» 750-600 та роботою з виконавцями послуг, їх конкурсного відбору і укладанням з переможцями відповідних угод.
Наразі за телефонним номером 750-600 діє чотири лінії зв’язку. Всі звернення і скарги громадян, що на нього надходять, записуються, телефонні дзвінки ідентифікуються та реєструються, ведеться так звана історія дзвінків, яку можна відстежити. Житловий фонд, прийнятий ЄРЦ на свій баланс, обслуговують шість комунальних та чоти ... Читати далі »
Переглядів: 977 | Додав: bond | Дата: 05.01.2012 | Коментарі (0)

КОЛЯДА НА МАЙЗЛЯХ

П Р О Г Р А М А

НЕДІЛЯ, 8 січня, 16.00
Колективи церкви Царя Христа монастиря оо. Василіян (м. Івано-Франківськ): Камерний хор «Cantemus»; Церковний хор «Надія»; Молодіжний хор «Осанна»; Архієрейський камерний хор «Credo» Архікатедрального собору св. Воскресіння.

ПОНЕДІЛОК, 9 січня, 18.00
Жіночий вокальний ансамбль «Відроджена пісня» с. Микитинці;
Фольклорний ансамбль ДМШ №1 «Дзвіночки»; Ансамбль «Яворина» Союзу Українок; Фольклорно-етнографічний ансамбль «Вишиваночка» с. Дуба Рожнятівського р-ну; Жіночий хор «Мелодія» ЦНД.

ВІВТОРОК, 10 січня, 18.00
Народний аматорський чоловічий вокальний ансамбль «Кришталь» БК с. Баня-Березів Косівського р-ну; Народний аматорський жіночий ансамбль «Мелодія» Рожнятівського НД; Фольклорний колектив «Писанка» с. Сопів Коломийського р-ну; Родинний ансамбль Мачошаків смт. Отинія Коломийськ ... Читати далі »
Переглядів: 963 | Додав: bond | Дата: 05.01.2012 | Коментарі (0)

Гуртожитки «зависли»  у повітрі
Єдиний розрахунковий центр відмовляється взяти на баланс гуртожитки колишніх житлово-експлуатаційних організацій, допоки підприємства-надавачі послуг з енерго- та газопостачання не укладуть прямих угод з їхніми мешканцями.
Це з’ясувалося під час вівторкової апаратної наради в міськвиконкомі. Проблему озвучив заступник начальника міського управління з експлуатації газового господарства Олександр Кириченко і попросив міського голову Віктора Анушкевичуса допомоги у її вирішенні. «Директор ЄРЦ категорично відмовляється брати на баланс гуртожитки. Зараз вони «висять в повітрі» і ми не можемо укласти угоди на газопостачання», – повідомив О.Кириченко.
«А чому б нашим найбільшим підприємствам-монополістам обленерго і облгазу не взяти людей на прямі розрахунки? Зараз найлегше передати гуртожитки на комунальні підприємства, а потім загнати їх у борги», – вважає секретар міськради Руслан Марцінків ... Читати далі »
Переглядів: 716 | Додав: bond | Дата: 05.01.2012 | Коментарі (0)

Новий рік і Різдво – свята сімейні
Саме так вважають більшість галичан. Новорічно-різдвяна пора – це найкраща нагода зібрати за щедрим столом всю родину, це час, коли збуваються чудеса, зустрічаються старі друзі, прощають всі образи. Домівки наповнені п’янким запахом хвої та мандарин, столи вгинаються від багатих, щедрих страв, а в повітрі дзвенять колядки, щедрівки, вітання, вінчування. На щастя, на здоров’я, на добрий рік…
Своїми передріздвяними настроями, сімейними звичаями та традиціями поділились з нами наші давні знайомі, гості рубрики «Тет-а-тет», господині відомих сімей Прикарпаття.
«ЗК» попросив відповісти їх на такі запитання: Чим запам’ятався вам 2011 рік? Що визначного сталося у вашій сім’ї цього року? Чи справдилися в рік Кролика всі ваші надії і сподівання? Як, де і з ким зустрічали Новий 2012 рік? Чи існують у вас власні традиції святкування Різдвяних свят? З чим у вас асоціюється новорічно-різд ... Читати далі »
Переглядів: 1027 | Додав: bond | Дата: 05.01.2012 | Коментарі (0)

Життя після саміту

Україна втратила шанс на швидку інтеграцію з Євросоюзом


Саміт Україна-ЄС міг стати рубіжним для країни. Після 20 років геополітичних поневірянь Україна отримала шанс зафіксувати документально свій стратегічний ціннісний вибір. І тим самим поставити крапку в дискусіях про участь у імперських проектах на кшталт Митного чи Євразійського союзу.
Рік тому для цього були усі передумови. У Києві та Брюсселі не сумнівалися, що угоду про асоціацію з ЄС буде підписано. Але за рік українська влада зробила стільки помилок, що Євросоюз не зважився ані підписати, ані навіть парафувати текст угоди. Двері не замкнено, але щільно прикрито. Подивімося на Україну очима Європи. У країні масова корупція? Громадяни самі платять хабарі. Цензура у ЗМІ? Переважна більшість журналістів мовчать. Лідерів опозиції кидають за ґрати. Вийшли сотні тися ... Читати далі »
Переглядів: 778 | Додав: bond | Дата: 05.01.2012 | Коментарі (0)

Україна в 2012 році з погляду астрологів

Одеський астролог Влад  Росс переконаний, що за  галом наступний рік буде  кращим за минулий. А ось його харківська колега Олена Максимова вважає, що найгірше чекає на Україну попереду. Київський астролог Тетяна Тилло прогнозує, що у наступному році в Україні все буде дуже швидко і блискавично змінюватися, це стосуватиметься як погоди, так і політики. В одному думки астрологів збігаються: наступного року в українських владних колах відбудуться радикальні перестановки. Загальні риси: хороші перспективи, хоча не виключена і революція. 
Загалом наступний рік буде сприятливим для України, вважає Влад Росс. А все завдяки тому, що Юпітер входить в знак Тельця – символ щастя, удачі, заступництва і процвітання.
«Україна нарешті почне підійматися. Це буде старт її руху вгору на найближчі 12 років. Усе, що буде закладено у 2012 році, триватиме аж до 2024 року. Це 12-рі ... Читати далі »
Переглядів: 710 | Додав: bond | Дата: 05.01.2012 | Коментарі (0)

З а я в а
Івано-Франківської обласної організації партії «ВО «Батьківщина»
та фракції «Батьківщина» в обласній раді
Дорогі краяни! Наступив новий 2012 рік. Що приніс та чим запам’ятається нам рік, що минув?
По-перше, ініціюванням так званих реформ, що сколихнули суспільство, бо кожна з них привела до погіршення умов життя та праці простих людей. На вулиці та майдани з протестами вийшли підприємці, «чорнобильці», «афганці», фермери, студенти. З прокляттями від людей зіткнулась нинішня влада й у питанні пенсійної реформи.
По-друге, погіршенням життя мільйонів простих українців, яких Прем’єр-міністр Азаров закликав терпіти та працювати лопатою і зростанням в понад 5 разів статків олігархів-спонсорів Партії регіонів.
По-третє, прийняттям Податкового кодексу, мета якого – знищити малий бізнес та активних підприємців.
По-четверте, зростанням зовнішнього боргу України до астрономічних висот – 125 мільярдів доларів США, ... Читати далі »
Переглядів: 668 | Додав: bond | Дата: 05.01.2012 | Коментарі (0)

Відсунули  транспортне кільце
Міська комісія з питань безпеки дорожнього руху не підтримала пропозицію про влаштування транспортного кільця на перетині Південного бульвару та вулиці Володимира Великого.
За дорученням міського голови управління капітального будівництва міськвиконкому спільно з проектним інститутом на розгляд міської комісії з питань безпеки дорожнього руху підготувало три варіанти кільцевої транспортної розв’язки на перетині вулиці Володимира Великого та Південного бульвару, які ще не здані в експлуатацію.
Оскільки в існуючі межі проектних і вже забудованих вулиць кільце нормативного діаметру вписати практично неможливо, а відділення Державтоінспекції з обслуговування міста Івано-Франківська не погодило влаштування кільця меншого діаметру з порушенням нормативів, комісія вирішила відхилити цю пропозицію мера. Натомість рекомендувала пришвидшити роботи зі здачі проїжджих частин ... Читати далі »
Переглядів: 949 | Додав: bond | Дата: 05.01.2012 | Коментарі (0)

А пасажири  все скаржаться…
Водії, які обслуговують автобусний маршрут №67 «вул. Максимовича-АС-3», дедалі частіше не дотримуються графіка, не виконують всіх рейсів та самовільно з’їжджають з маршруту, а міська влада не спроможна вирішити цю проблему пасажирів.
На адресу служби оперативного реагування міськвиконкому почастішали скарги на роботу автобусного маршруту №67 «вул.Максимовича-АС-3» від його постійних пасажирів. За словами начальника служби Тетяни Клочко, люди обурюються, що водії самовільно з’їжджають з маршруту. Автобуса на вулиці Максимовича можна марно очікувати по кілька годин. Замість чотирьох машин маршрут №67 донедавна обслуговували дві. Потім одна, бо інша поламалась. «А минулого тижня працівники розташованого на цій вулиці району електромереж поскаржились, що на маршруті нема жодного автобуса», – поінформувала керівництво міста на апаратній нараді в міськвиконкомі Т.Клочко.
Варто зазначити, що пробл ... Читати далі »
Переглядів: 983 | Додав: bond | Дата: 05.01.2012 | Коментарі (1)

Забудовники облаштують нову вулицю 

Належне впорядкування нової вулички, яка виникла внаслідок житлової забудови між вулицями Добролюбова та Тролейбусною, мають здійснити її забудовники на умовах пайової участі.
Зсилаючись на правила благоустрою Івано-Франківська, про це заявив заступник міського голови-директор департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Микола Саєвич. «Зараз там ведеться будівництво і здійснювати благоустрій вулички недоцільно. По завершенні будівництва забудовники мають виконати благоустрій відповідно до генплану. Коли інспекція держархбудконтролю прийматиме ці будинки в експлуатацію, вона має звернути увагу і на благоустрій», – зазначив віце-мер.
Нагадаємо, що здійснити благоустрій території між будинками №№ 114-118 та 112-А, 112-Б, 112-В вимагав у своєму запиті депутат міськради від «Фронту змін» Ростислав Кукурудз.

Наш кор.


... Читати далі »

Переглядів: 807 | Додав: bond | Дата: 05.01.2012 | Коментарі (0)

Два медзаклади підвищили у класі
Міська стоматологічна поліклініка і міська станція швидкої та невідкладної медичної допомоги підвищились у класі й отримали вищу категорію.
Про це, за результатами останньої акредитації міських медичних закладів, повідомила заступник головного лікаря Центральної міської клінічної лікарні Емма Гошовська. Решта медзакладів міста в процесі акредитації підтвердили свій стасус вищої категорії. Серед них найбільше балів набрали міська дитяча лікарня та міський пологовий будинок. «Недоліки ще, звісно, є, але ми будемо працювати над їх усуненням», – запевнила пані Гошовська.
Наш кор.
Переглядів: 720 | Додав: bond | Дата: 05.01.2012 | Коментарі (0)

Аварійну браму «підперли» грошима

Понад 200 тисяч гривень благодійних пожертв депутатів міськради вдалося зібрати під час першого пленарного засідання 18-ї сесії на реставрацію аварійної в’їзної брами палацу Потоцьких – єдиної автентичної споруди палацового комплексу, яка збереглась до нашого часу.

З такою ініціативою під час сесії виступив секретар міськради Руслан Марцінків. Він зазначив, що неодноразові звернення до власника споруд палацу Потоцьких мільярдера Олега Бахматюка про загрозу руйнування брами та необхідність її реставрації результату так і не дали. «Ми не можемо допустити того, щоб на 350-му році існування міста один з його символів завалився. Є проектно-кошторисна документація на реставрацію брами на 280 тисяч гривень, і коштом меценатів та депутатів до Дня міста ми маємо її відремонтувати», – закликав Р.Марцінків. Його підтримав голова фракції ВО «Свобода» Роман Онуфріїв. ... Читати далі »
Переглядів: 768 | Додав: bond | Дата: 05.01.2012 | Коментарі (0)

Відкриють відділення для невиліковно хворих
В обласному онкологічному диспансері мають намір відкрити хоспісне відділення для невиліковно хворих на 30 ліжок.
Про це під час затвердження заходів з виконання загальнодержавної програми боротьби з онкологічними захворюваннями на період до 2016 року на сесії міської ради повідомив заступник головного лікаря Центральної міської клінічної лікарні Володимир Вовчук.
За його словами, в цьому є нагальна потреба, адже 90% пацієнтів обласного хоспісу складають мешканці обласного центру, а бригади міської станції швидкої та невідкладної медичної допомоги щодня здійснюють 35-40 виїздів до онкохворих, які перебувають вдома, щоб зробити їм ін’єкції наркопрепаратів для полегшення страждань від болю.
Загалом же схвалені міськрадою заходи з виконання загальнодержавної програми боротьби з онкозахворюваннями спрямовані передовсім на раннє виявлення захворювань та забезпечення їх лікування, ... Читати далі »
Переглядів: 725 | Додав: bond | Дата: 05.01.2012 | Коментарі (0)

Сказати все і нічого
Саме за таким принципом воліють діяти окремі чиновники міськвиконкому, які у своїх доповідях розповідають начебто все, але так, щоб щось зрозуміти було важко.
Останнім такою блискучою доповіддю відзначився заступник директора департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку-начальник управління житлово-комунальної політики Микола Матіїв, звітуючи про виконання ремонтів підвальних розгалужень. Він повідомив, що «управлінням житлово-комунального господарства виконано робіт на восьми будинках на 445 тисяч гривень і департаментом комунального господарства, транспорту та зв’язку – на 21 будинку на 987 тисяч гривень. Ще на 16 будинках роботи вже завершені, а на п’яти будинках роботи ще виконуються».
«Дуже змістовна доповідь, – знизав плечима перший заступник міського голови Зіновій Фітель. – Якщо ми так будемо підходити до роботи, то далеко зайдемо», – констатував він. Перший віце-мер поцікавився ... Читати далі »
Переглядів: 768 | Додав: bond | Дата: 05.01.2012 | Коментарі (0)