Четвер, 28.03.2024, 12:52
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Січень » 19
Миле серце Горохолини
Через Містечко Милосердя пройшло майже 100 матерів-одиначок


Милосердя. Тільки вимовиш це слово, й одразу розумієш, відчуваєш, що воно означає – миле серце. Серце, яке здатне ділитися добром, розуміти чужу біду, щиро і безкорисливо надавати допомогу. Огляньмося навкруги – і ми побачимо, скільки сімей чи одиноких людей, діток-сиріт потребують нашої допомоги, для яких кожен крок їм назустріч – це промінь сонця, це відчуття, що ти не забутий у цьому світі.
Одним з таких закладів на Прикарпатті є Містечко Милосердя святого Миколая, яке з 2004 року функціонує у Крихівцях. А місяць тому відкрився його перший спеціалізований філіал у селі Горохолина Богородчанського району. Тут проживають одинокі матері з дітьми, яким нікуди повертатися, які могли поповнити ряди тих, хто через незаплановану вагітність зважився на аборт. Але вони подарували життя своїм синочкам чи донечкам ... Читати далі »
Переглядів: 1225 | Додав: bond | Дата: 19.01.2012 | Коментарі (0)

Один за всіх і всі на одного?

Міськрада взяла до відома звіт міського голови і не підтримала пропозицію про дострокове припинення його повноважень
У вівторок завершила свою роботу 18-та сесія міськради. Головним питанням, яке розглядалось на її третьому пленарному засіданні, був звіт міського голови Віктора Анушкевичуса за 2011 рік. А співдоповідачем, за попереднім рішенням сесії, виступив голова тимчасової контрольної комісії міськради з вивчення та перевірки матеріалів щодо фактів можливих зловживань з використанням бюджетних коштів, викладених у публікаціях ЗМІ, член фракції «УДАР-Громадський форум» Володимир Чорноус. Саме ця обставина й додала певної неординарності заслуховуванню на сесії планового звіту міського голови, яке, зазвичай, відбувається щороку.


Нічого особистого

Звітуючи, В.Анушкевичус зазначив, що 2011 рік «був непростим», зауважив, що впродовж нього «вдалося зробити чимало і закласти ... Читати далі »
Переглядів: 779 | Додав: bond | Дата: 19.01.2012 | Коментарі (0)

Епідемії кору немає
В облсанепідемстанції заявляють, що говорити про епідемію кору в Україні не можна, оскільки кількість зареєстрованих випадків є прогнозованою і не загрозливою. Єдиний випадок смерті нібито від кору зареєстрований у Рівненській області, але він ще остаточно не підтверджений.
Про це заявила у вівторок на прес-конференції начальник епідеміологічного відділу Івано-Франківської обласної санепідстанції Тетяна Джус. «На кір найбільше хворіють діти 14-17 років. Серед тих людей, які захворіли на кір, як виявилося, 70 відсотків були вакциновані», – повідомила вона. Причиною цього, за її словами, могла стати втрата імунітету, а тому бажано провести додаткову вакцинацію. Тим більше, що Міністерство охорони здоров’я обіцяє виділити вакцину для регіонів.
А вже наступного дня до «ЗК» надійшла інформація, що хвороба «скосила»  першу жертву на Івано-Франківщині. Нею буцімто стала п’ятирічна дитина із Тлумацького району. Втім ... Читати далі »
Переглядів: 805 | Додав: bond | Дата: 19.01.2012 | Коментарі (0)

Вадим ВОЙТИК,  директор ЄРЦ
(про споживачів, які позбавлені можливості здійснювати розрахунки за надані послуги на підставі прямих договорів між ПАТ «Прикарпаттяобленерго»  і ПАТ «Івано-Франківськгаз»)

«Невластиві для компанії-управителя функції мають і свою ціну. Адже за чинної схеми енерго- та газопостачання для згаданих будинків витрати на адміністрування таких платежів, зняття показників лічильників, касові операції повністю лягають на ЄРЦ. І як наслідок – на собівартість наших послуг для усіх споживачів. Однак передовсім мова йде про захист інтересів споживачів. Мешканці колишніх гуртожитків не повинні залишатися споживачами «другого сорту».
Переглядів: 946 | Додав: bond | Дата: 19.01.2012 | Коментарі (0)

«Авангард» Бахматюка примусово виселяють з офісного будинку?

Співробітники агрохолдингів «Авангард» і «Укрлендфармінг», банку «Фінансова ініціатива», а також ряду інших компаній, розташованих в офісному будинку на вул.  Щорса, 7 / 9 в Києві, вчора не змогли потрапити на свої робочі місця.
«Коли ми зранку прийшли на роботу, охорона нікого не пропускала. Через якийсь час до нас вийшли представники керівництва і попросили всіх попити кави неподалік, поки не піде якась перевірка», – розповів один з працівників виданню Kievpress.
У компанії вже давно говорять про примусове виселення всього будинку, оскільки  Генеральна прокуратура встановила, що відчуження було проведено незаконно. «Судові позови по цій будівлі тривали кілька років і суд останньої інстанції виніс рішення на користь Мінтрансу. Але коли саме нас попросять з'їхати, ніхто не знає, так що готуємося до цього постійно», – повідомив співробітник "Авангарду".
М ... Читати далі »
Переглядів: 923 | Додав: bond | Дата: 19.01.2012 | Коментарі (0)

Бюджет це така річ, що грошей буде завжди мало

Минулого тижня відбулося засідання Комітету з економічних реформ, під час якого Президент дав оцінку роботи уряду і всіх гілок влади. А в понеділок  голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк поділився своїми враженнями від засідання комітету з представниками ЗМІ. 

Головним лейтмотивом роботи Комітету з економічних  реформ, за словами Михайла Вишиванюка, стало те, що центральні органи виконавчої влади повинні передати значну частину повноважень як органам місцевого самоврядування, так і місцевим державним адміністраціям. Тобто повинна відбутися децентралізація влади.
«Президент звернув увагу усім міністерствам та відомствам про незадовільну роботу із громадами, населенням, політичними партіями та громадськими організаціями. У недостатній мірі проводилась робота про інформування населення що ... Читати далі »
Переглядів: 1115 | Додав: bond | Дата: 19.01.2012 | Коментарі (0)

Інвестиція  в каналізацію
В Івано-Франківську на набережній імені Василя Стефаника приватна структура збудує новий каналізаційний колектор.
Про це повідомив заступник міського голови-директор департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Микола Саєвич. Колектор діаметром 800 мм та протяжністю чотири кілометри від району супермаркету «Сільпо» до вул. Надрічної власними силами і коштом зголосилася прокласти одна з будівельних фірм.
Необхідність будівництва цього колектора назріла давно. Він дасть змогу забезпечити водовідведення із сіл Крихівці, Драгомирчани, мікрорайону вулиці Мазепи і розвантажить існуючий на ній колектор.
За сприятливих погодних умов роботи розпочнуться у першій декаді лютого і триватимуть впродовж семи-восьми місяців. Прокладання нового колектора відбуватиметься поетапно, з обмеженням чи перекриттям на визначених ділянках набережної ім. Стефаника руху всіх видів транспорту.
Наш кор. ... Читати далі »
Переглядів: 1019 | Додав: bond | Дата: 19.01.2012 | Коментарі (1)

Один з останніх бастіонів боротьби  за українську Україну

Руслан МАРЦІНКІВ, секретар міської ради

2012 рік буде відображений протистоянням націоналістів проти кримінально-олігархічного режиму Януковича і його сателітів. Безперечно, єдиною дієвою опозицією є сьогодні ВО «Свобода», бо як можна бути в опозиції, коли ти працюєш на Фірташа, Коломойського, Парцваладзе та інших олігархів. Останнім бастіоном для українців залишаться обласні та міські ради, де більшість мають націоналісти-свободівці.
Незважаючи на те, що цього року центральна влада знову не виділила в повному обсязі кошти вчителям, лікарям, бюджетникам, зменшила видатки на субсидії та допомоги незахищеним верствам населення, «забула» надати допомогу на вшанування 350-ї річниці міста, депутати міської ради від ВО «Свобода», приймаючи бюджет, передбачили ряд заходів щодо подальшого розвитку м. Івано-Франківська.
Зокрема, щ ... Читати далі »
Переглядів: 775 | Додав: bond | Дата: 19.01.2012 | Коментарі (0)

В Івано-Франківську «розсекретили»  генеральний план забудови міста
Це дасть змогу громадськості контролювати процеси забудови


Як повідомив директор департаменту містобудування і архітектури  Олег Гаркот, оприлюднення генплану міста здійснено на виконання рішення сесії міської ради. Відтепер кожен мешканець міста зможе з ним ознайомитись на офіційному веб-сайті міськвиконкому, а згодом – на сайтах міськради й департаменту містобудування та архітектури. В подальших планах – оприлюднення реєстру дозвільної документації департаменту, виданих містобудівних умов і обмежень, дозволів на розміщення реклами, тимчасових торгових споруд, планів детального планування районів.
На жаль, як констатує головний архітектор міста Володимир Гайдар, впродовж десятиліть, поки генплан був негласно засекречений, його не дотримувалися. І тому зараз суттєво відрізняється від того, що було заплановано. Чимало попередньо визначених цим документо ... Читати далі »
Переглядів: 803 | Додав: bond | Дата: 19.01.2012 | Коментарі (0)

Перевізників-порушників каратимуть
Міський відділ транспорту і телекомунікацій систематизує інформацію про порушення перевізників, які обслуговують міські автобусні маршрути, і розриватиме з ними укладені угоди.
Про це повідомив заступник міського голови-директор департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Микола Саєвич.
Серед основних зафіксованих грубих порушень віце-мер назвав випадки експлуатації на лінії несправних транспортних засобів, неналежний санітарний стан та естетичний вигляд рухомого складу, порушення водіями правил дорожнього руху, недотримання затверджених маршрутів руху та безпідставні відмови в перевезенні пільгових категорій пасажирів.
Всі ці виявлені і належно зафіксовані порушення, за словами М.Саєвича, матимуть наслідком розірвання з перевізниками угод на обслуговування міських маршрутів, а головавтотрансінспекція позбавлятиме їх ліцензії на здійснення пасажирських перевезень. З одним із пр ... Читати далі »
Переглядів: 842 | Додав: bond | Дата: 19.01.2012 | Коментарі (1)

Ювілей скасували. Будували «хмарочоси», церкву, заснували школи

Найгучнішою подією світу 100 років тому, в 1912 році, стала катастрофа британського корабля «Титанік» в північній Атлантиці, у якій загинуло півтори тисячі осіб. Наш Станиславів подіями такого масштабу не «прославився», але теж мав чимало новин, що заслуговують на увагу.

Ювілеї та високі гості
Батьки міста пам’ятали, що наближається важливий рубіж – 250-річчя надання йому магдебурзького права, що вважається і датою заснування. Питання про можливість відзначення такої дати розглядалося 2 травня на засіданні міської ради, яку очолював тоді бургомістр А. Німгін. Ініціатором з відповідним обґрунтуванням виступив радний Ф. Срочинський. У міській касі було не густо, тому панове радні вдалися до Соломонового рішення: трьохсота річниця – кругліша дата, її й відсвяткуємо!
Трьохсота річниця настала в 1962 році. Її уро ... Читати далі »
Переглядів: 954 | Додав: bond | Дата: 19.01.2012 | Коментарі (0)

На Королевську чекає успіх, а Яценюку краще переждати «в тіні»
Про те, що чекає українських політиків у 2012-му році, говорять астрологи


За минулий рік на перші ролі в українській політиці вийшов цілий ряд нових лідерів, з іменами яких багато хто пов'язує майбутнє держави і на яких покладають надії щодо якісних змін в країні. На думку керівника центру "Третій сектор", політолога Андрія Золотарьова, виборець з «новими обличчями» в першу чергу асоціює Наталію Королевську, Арсенія Яценюка та Віталія Кличка. Більшість експертів відзначають їхню активну діяльність та зростаючу популярність на тлі інших політичних лідерів країни.

Політологи звикли прогнозувати, спираючись на своє знання процесів і внутрішніх течій в українській політиці. Водночас завжди була популярною й інша гілка політичного «пророкування» – астрологія. До думки фахівців у цій галузі в усі часи прислухалися провідні світові політики.
Чого ж чека ... Читати далі »
Переглядів: 976 | Додав: bond | Дата: 19.01.2012 | Коментарі (0)

«Україна провокує Росію подати до суду»
Представники української влади заявами про намір купити менше газу намагаються змусити росіян подати на Україну до Міжнародного арбітражного суду в Стокгольмі.
Про це пише у вівторок польська газета DziennikGazetaPrawna, відзначаючи, що це зміцнює позицію українських парламентерів під час газових переговорів із Росією.
"Україна готується до розмов із "Газпромом" і вперше за роки в переговорах про ціну за російський газ займає оффенсивну позицію", – написала газета.
Видання нагадало, що міністр енергетики Юрій Бойко напередодні чергового раунду переговорів із росіянами заявив про намір зменшити закупівлю газу в 2012 році до 27 мільярдів кубометрів, тоді як підписаний у 2009 році контракт передбачає відбір Україною щонайменше 33,3 мільярда кубометрів газу.
"Газпром" доводить, що такий крок порушує записане в контрактах правило "бери або плати"... Затягування переговорів має привести до тог ... Читати далі »
Переглядів: 776 | Додав: bond | Дата: 19.01.2012 | Коментарі (0)

Анатолій Гриценко:
«Бажано, аби опозиція сформувала один список на вибори, але цього вже не буде»


Було б бажано, аби опозиція сформувала один список на вибори, але цього вже не буде. Таку думку під час прес-конференції у Хмельницьку висловив голова партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко.

Такий сценарій розвитку подій йому вбачається неможливим через небажання Яценюка, Тягнибока та Турчинова. Водночас, на переконання Гриценка, об’єднання опозиції все ж таки має відбутися навколо трьох питань: проведення спільних акцій, протидія фальсифікаціям і контроль виборами, висування кандидатів у мажоритарних округах.
«Потрібно, щоб на одному окрузі був один кандидат від опозиції. Але це має бути людина від справжньої опозиції, а не такої, яка зранку називає себе опозицією, а після обіду іде на Банкову, – зазначив голова Комітету з питань національної безпеки і оборони. – А в Ден ... Читати далі »
Переглядів: 762 | Додав: bond | Дата: 19.01.2012 | Коментарі (0)

Берегиня української вічності
Тетяні Данилівні ФІГОЛЬ сьогодні виповнюється 80 років


Вже вкотре дякую Богові, що дарував мені ідею писати про цих дивовижних людей – Високолітніх. На фоні  сірої буденності, по вінця наповненої роздратуванням, нервами і розчаруванням, невдоволенням минулим і непевністю в майбутньому, герої моєї рубрики вражають мудрістю, твердістю, силою духу, майже молодечим завзяттям, дерзновенними планами і спокійною впевненістю в тому, що ті плани будуть зреалізовані. Бо якщо не вони, то хто?

Сьогодні ми з вами маємо прекрасну  можливість ближче познайомитись  з людиною, котру знають, поважають і люблять тисячі іванофранківців. Отже, вітаємо ювілярку, котрій 19 січня, на саме Водохреще, виповнюється 80! Це той прекрасний вік, коли спокійно можна називати високі числа і з приємністю помічати неприхований подив і захоплення в& ... Читати далі »
Переглядів: 1182 | Додав: bond | Дата: 19.01.2012 | Коментарі (0)

Ціни знижені
Рейтинг найдорожчих гравців регіону

На початку минулого року наше видання з посиланням на спеціалізований німецький інтернет-портал transfermarkt.de вивело рейтинг найдорожчих футболістів Івано-Франківщини. Ними виявилися одноклубники, однолітки, а надодачу ще й тезки - Ігор Худоб’як та Ігор Ощипко, які нині захищають кольори львівських «Карпат». Тоді фахівці оцінили 25-річних гравців у два та один мільйон євро відповідно.


Сезон, що минув, не вніс особливих змін у «фінансовий рейтинг» прикарпатських футболістів. Його й далі очолюють Худоб’як та Ощипко. Навпроти їх прізвищ ті ж цифри з шістьма нулями. Щоправда, влітку по завершенні вдалого для львів’ян сезону-2010/11 transfermarkt підняв ймовірну трансферну вартість Худоб’яка до 2,5 мільйона, а Ощипка – до 1 млн. 300 тисяч. Однак непевна хода львів’ян в новому чемпіонаті повернула двох Ігорів на попередні позиції.
У своєму ... Читати далі »
Переглядів: 819 | Додав: bond | Дата: 19.01.2012 | Коментарі (0)

Найдорожчі футболісти Івано-Франківщини

2 000 000
Ігор Худоб’як - «Карпати» Львів

Народився 20 лютого 1985 р. в Івано-Франківську. Вихованець ДЮСШ «Прикарпаття», ДЮФК «Галичина» і ДЮСШ №3. Тренер – Віктор Поптанич.
Ігрова кар’єра: «Чорногора»  (2001-04 рр., 60 матчів / 2 голи), «Спартак» (2004-05 рр., 28/8), «Карпати» (з 2005 р., 165/22).
Збірні України: національна – 3 матчі, молодіжна – 1.

1 000 000
Ігор Ощипко - «Карпати» Львів

Народився 25 жовтня 1985 р. в Серафинцях Городенківського району. Вихованець городенківської ДЮСШ і столичного РВУФК. Перший тренер – Любомир Матійчик.
Ігрова кар’єра: «Мострансгаз» Москва (2002-03 рр.), «Пробій»  (2003 р.), «Шахтар-2» (2004-06 рр., 63 матчі / 1 гол), «Шахтар» (2007 р., 1/0), «Карпати»  (з 2008 р., 62/9).
Збірні України: національна – 2 матчі, молодіжна – 1.

800 000
Ярослав ГОДЗЮР - «Терек» Грозний

Народився 6 б ... Читати далі »
Переглядів: 871 | Додав: bond | Дата: 19.01.2012 | Коментарі (0)

Прикарпатська еліта

За 20 років проведення чемпіонатів України свої сили в турнірі випробували понад шість десятків вихованців спортшкіл регіону. Та лише окремі з них стали справді помітними постатями у вітчизняному футболі.

Рекордсменом за кількістю проведених матчів в еліті є уродженець Львівщини Михайло Старостяк. Вважаємо його своїм на підставі того, що футбольну освіту він здобув в Івано-Франківську. В активі Михайла понад 250 матчів в чемпіонатах країни, звання чемпіона та три кубкові вершини (все це у складі «Шахтаря»).
Двічі звання чемпіона виборював Андрій Хомин («Динамо»), життя якого передчасно обірвалося в автокатастрофі. В чемпіонських сезонах київського клубу брали участь й інші наші земляки – Микола Волосянко, Володимир Ковалюк та Роман Максим’юк. Однак кількість проведених ними матчів (від 3 до 7-ми) не дозволяє нам вважати їх повноцінними власниками нагород.
Та ж ситуація з Ігорем Ощипко, ... Читати далі »
Переглядів: 1076 | Додав: bond | Дата: 19.01.2012 | Коментарі (0)

Немає кому грати
«Ураган» поглинула епідемія травм


Ось вже кілька місяців чемпіону України ніяк не вдається зіграти у своєму оптимальному складі. Верениця травм розпочалася після дебюту «Урагану» на євроарені. З тих пір клубний лазарет лише зростає. Нині він нараховує шість осіб, троє з яких (бразильці Біро Жаде і Ділву та українець Кордоба) вибули до кінця сезону.

З початком січня команди отримали змогу вносити корективи у склади – розпочався період переходів, що триватиме до кінця місяця. Однак нових облич в «Урагані» наразі не помітно. «Потрібно кимось підсилювати склад, але, якщо чесно, нема кого брати», – заявив після гри з рівненським «Кардиналом» наставник команди Сергій Гупаленко.
Й справді, на футзальному ринку країни вибір нині дуже обмежений, по суті, його просто немає. Тож і вирішили керманичі клубу повернути своїх колишніх гравців – 31-річного Романа Ярого (рекордсмена за кількістю матчів – 270 ... Читати далі »
Переглядів: 747 | Додав: bond | Дата: 19.01.2012 | Коментарі (0)

Загрузли

Не надто вдало розпочали новий змагальний рік баскетболісти франківської «Говерли» – в чотирьох проведених матчах вони зуміли обіграти лише аутсайдера – львівську «Галичину». До завершення другого кола змагань франківці проведуть ще два матчі: цієї суботи – на майданичку «Дніпра», а за тиждень – вдома з «Миколаєвом». 

Чемпіонат України. Суперліга. Матчі за участю «Говерли». 16 грудня. «Кривбасбаскет» – «Говерла» – 68:71. 18 грудня. «Дніпро-Азот» – «Говерла» – 73:59. 23 грудня. «Говерла» – «Київ» – 70:79. 26 грудня. «Говерла» – «Азовмаш» – 71:61. 28 грудня. «Говерла» – «Донецьк» – 74:73. 3 січня. «Одеса» – «Говерла» – 101:81. 5 січня. «Хімік» – «Говерла» – 84:72. 9 січня. «Галичина» – «Говерла» – 96:99 (ОТ). 14 січня. «Говерла» – «Ферро-ЗНТУ» – 74:77.
Становище команд
    І     В     П           О    ... Читати далі »
Переглядів: 753 | Додав: bond | Дата: 19.01.2012 | Коментарі (0)

Одна перемога на трьох

Як ми вже повідомляли, після річної перерви наш регіон знову представлений в чемпіонаті України серед чоловічих змагань. У першій лізі дебютує ВК «Станіславів», створений на базі чемпіона області команди «Буффало».
Чемпіонат України. Чоловіки. 1 ліга. 4 тур. 17-18 грудня. «Барком» Львів – ВК «Станіславів» – 3:0 (26:24, 25:13, 25:19) і 3:0 (29:27, 25:19, 25:17). "Новатор-2-Прикордонник" Хмельницький – "Поділля-ТНПУ-Динамо" Тернопіль – 3:0 і 3:1.


Становище команд
    І     В      П           СП    О
„Барком”    6     6     0     18:0       18
„Новатор-2-При-
кордонник”    6     4     2     12:7     12
„Поділля-ТНПУ ... Читати далі »
Переглядів: 770 | Додав: bond | Дата: 19.01.2012 | Коментарі (0)

На шляху до фіналу
25 команд беруть цьогоріч участь у чемпіонаті Івано-Франківщини з волейболу. Перший етап змагань досяг свого екватора. В усіх лігах йде запекла боротьба за вихід у фінальну частину змагань, учасниками якої стануть по чотири найкращі клуби.
У вищій лізі лідерство (як у дорослих, так і серед юнаків) наразі утримує СК «Прибилів» з Тлумацького району. Обійти тлумачан може бурштинський «Західрембуд». Бурштинці мають одну гру в запасі і до того ж прийматимуть лідера у наступному турі.
Перший дивізіон впевнено очолює новачок – брошнівська «Грофа». Втім, секрет успіху команди доволі простий – її основу складають гравці розформованого «Сокола-Будмашу» з Калуша, який ще торік виступав у вищій лізі. На жаль, на матчі чергового туру не з’явився верховинський «Черемош». Ймовірно, ця команда буде знята з першості.
З незрозумілих причин відмовилася від участі в жіночому чемпіонаті Івано-Франківщини команда ДЮСШ-2 обласного ц ... Читати далі »
Переглядів: 700 | Додав: bond | Дата: 19.01.2012 | Коментарі (0)

Чемпіонат Івано-Франківщини. Чоловіки. Вища ліга. 2 тур. 10-11 грудня. «Західрембуд» Бурштин – «Прикарпаттрансгаз» Долина – 3:0 (юнаки – 3:0). «Прикарпаття» Коломийський р-н – «Прибилів» Тлумацький р-н – 3:2 (0:3). «Свобода» Рожнів – «Володар» Галич – 1:3 (1:3). 3 тур. 24-25 грудня. «Володар» – «Західрембуд» – 1:3 (0:3). «Прибилів» – «Свобода» – 3:0 (3:1). «Західшина» Богородчани – «Прикарпаття» – 0:3 (3:1).
Становище команд. Дорослі
    І     В     П          СП    О
«Прибилів»    3    2    1(1)     8:3    7
«Західрембуд»    2    2    0     6:1    6
«Прикарпаття»    3     2     1     8:5    6
«Володар»    3     2(1) & ... Читати далі »
Переглядів: 750 | Додав: bond | Дата: 19.01.2012 | Коментарі (0)

З нагоди ювілею – 350-річчя Івано-Франківська, яке відзначатимемо цього року у травні, редакція «ЗК» започатковує спеціальну рубрику «Мій Івано-Франківськ». Це не будуть екскурси в загальну, традиційну історію Станіслава, а згодом Івано-Франківська. Ми хочемо показати наше місто через людей, які його творили, через їхні власні історії і долі, пов’язані саме з Івано-Франківськом. Вестиме цю рубрику заслужений журналіст України Роман Фабрика. Добре знаний в нашому місті, Роман Фабрика починає першу розповідь з себе, з того, яким є Івано-Франківськ у його житті. 

Я був учасником  і свідком багатьох подій

Я народився в Радчі, під Станіславом, де жила мамина мама, однак довго ми там не прожили, бо батько, залізничник за професією, піднайшов у місті квартиру і ми оселилися на Майзлях. А вже восени 1945-го перебралися в будинок поляка п. Новака, який виїхав до ... Читати далі »
Переглядів: 835 | Додав: bond | Дата: 19.01.2012 | Коментарі (0)