П`ятниця, 29.03.2024, 17:36
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Червень » 27

Співфінансування – капремонт 

Представникам засобів масової інформації представили черговий капітально відремонтований об’єкт житлового фонду міста, що знаходиться на утриманні КП «Єдиний розрахунковий центр».


Загалом на умовах співфінансування мешканців та ЄРЦ в Івано-Франківську проводяться ремонти під’їздів у 150 житлових будинках.
Одними із перших таку ініціативу проявили мешканці другого під’їзду у будинку, що на вулиці Витвицького, 28. Не дочекавшись допомоги зі сторони, власники квартир першого поверху розпочали ремонт у під’їзді самотужки, а вже згодом долучилися всі решта.
«Все почалося більше року тому. Під’їзд був такий самий, як і більшість під’їздів Івано-Франківська: двері не замикалися, вікно вибите, стіни обшарпані, ліфт смердючий. Набридло! – так розпочинає свою історію ремонту власного під’їзду пані Віра Головенко. ... Читати далі »

Переглядів: 903 | Додав: bond | Дата: 27.06.2012 | Коментарі (0)

Взимку буде тепло

Опалювальний сезон 2012-2013 років у Івано-Франківську розпочнеться вчасно

Про це під час вівторкової апаратної наради в міськвиконкомі заявив директор державного міського підприємства «Івано-Франківськтеплокомуненерго» Руслан Гайда. За його словами, ремонти мереж, котелень та їх обладнання відбувається згідно із затвердженим графіком.


Наразі вже завершене попереднє гідравлічне випробування мереж. За його результатами виявлено понад 100 пошкоджень. Це й не дивно, адже із 127 кілометрів теплотрас у двотрубному вимірі понад 70% експлуатуються понад 25 років. Найбільше проблем з тепловими мережами району «Позитрон». Ще гірша ситуація з будинковими мережами теплопостачання, 90% яких не знали ремонту впродовж останніх 30 років.
«Ситуація складна, але підприємство працює стабільно, підготовка до опалюв ... Читати далі »

Переглядів: 741 | Додав: bond | Дата: 27.06.2012 | Коментарі (0)

Поверніть  нам «Грінко»!

Був у нас найкращий виконавець послуги з вивезення сміття з прибудинкових територій – «Грінко-Франківськ». Він забезпечував роздільне збирання твердих побутових відходів: були сітки для ПЕТ-пляшок, окремо складали папір та картон, стояли контейнери для інших побутових відходів. Сміттєві майданчики постійно прибирали, підтримувався порядок.
Віднедавна картина змінилась. Очевидно, комусь це заважало і вирішили зробити за принципом «нехай буде гірше, але інакше». Що ж ми маємо зараз? Зараз стоять контейнери, деякі перевернуті, бо без коліщат, довкола сміття і бруд, роздільного збирання ТПВ вже нема. Кому вигідний такий стан речей, коли нам нав’язують послугу гіршу та ще й дорожчу?
До речі, нещодавно на засіданні сесії Верховної Ради України наголошували, що вибирати обслуговуючу компанію – прерогатива мешканців. Отже ми, жителі міста, маємо право не ... Читати далі »

Переглядів: 877 | Додав: bond | Дата: 27.06.2012 | Коментарі (1)

Небезпечний міст

Міст через Бистрицю Надвірнянську небезпечний для пішоходів
До служби оперативного реагування міськвиконкому надходять скарги на незадовільний стан пішохідної частини транспортного моста через Бистрицю Надвірнянську на вулиці Тисменицькій. За словами її керівника Тетяни Клочко, на пішохідній частині утворилося чимало провалів, які є небезпечними для перехожих.
«20 червня в один із таких провалів потрапила жінка і отримала травму. За скаргою ми обстежили пішохідну частину моста і вона дійсно потребує ремонту, – підтвердила Т.Клочко. – Наразі питання передане КП ДРЕУ для реагування».
Те, що пішохідна частина моста через Бистрицю Надвірнянську потребує ремонту, не заперечує і заступник начальника ДРЕУ депутат міськради Віталій Бурко. «Ми також комісійно обстежували пішохідну частину моста. Вона потребує ремонту. Все питання у коштах», – наголосив В.Бурко.
... Читати далі »
Переглядів: 748 | Додав: bond | Дата: 27.06.2012 | Коментарі (0)

Руслан МАРЦІНКІВ,

секретар Івано-Франківської міської ради, ВО «Свобода»


Всупереч усьому!!!

2012 рік у м. Івано-Франківську відображений активною діяльністю депутатського корпусу міської ради, особливо це стосується представників фракції ВО «Свобода». І все це всупереч шаленому тиску влади «партії регіонів» та представників їх окупаційної влади на Прикарпатті. Забрати від місцевих громад повноваження розпоряджатися коштами та ресурсами – це основне завдання діючої влади.
Кошти з місцевих бюджетів вилучаються. Так останній закон щодо паркування завдав збитків громаді міста на 800 тис. грн. Повноваження у сфері містобудування й архітектури фактично обмежені настільки, що міська рада не може впливати на хаотичну забудову міста на етапі видачі дозволів та введення ... Читати далі »
Переглядів: 764 | Додав: bond | Дата: 27.06.2012 | Коментарі (0)

Загалом добра,  але необов’язкова й непостійна

Сьогодні виповнюється 16 років з часу прийняття Верховною Радою Конституції України. Ухвалений пам’ятної конституційної ночі Основний Закон є, за оцінками фахівців, одним з найкращих у Європі. Але це на папері, а в реальному житті чимало конституційних положень не виконуються, а кожна нова влада старається хоч трошки переписати Конституцію під себе. У зв’язку з цим ми попросили експертів оцінити чинну Конституцію України та потребу в її вдосконаленні, відповівши на такі три запитання:
1) Як би Ви оцінили Конституцію України? Які її плюси і мінуси?
2) Чи потребує Конституція вдосконалення? Якщо так, то які положення, на Вашу думку, треба змінити в першу чергу? Що це дасть?
3) Яку мету, на Ваш погляд, переслідує створення Президентом

Конституційної асамблеї, що мала б до 2014 ро ... Читати далі »

Переглядів: 1010 | Додав: bond | Дата: 27.06.2012 | Коментарі (0)

Чи побачимо житлові кредити під 3%?

Ментальна схильність українства до завищених очікувань спрацьовує і у випадку з іпотечною програмою імені Януковича. На неї відразу ж поклали надію як на локомотив відновлення іпотечного ринку. Проте доволі швидко в громадській думці почало зароджуватися розчарування. Підстава наступна. Прем’єр анонсував, що до кінця року 3-відсоткову іпотеку зможуть отримати 30 тисяч сімей, але за перший місяць дії програми реально видано лише кілька десятків кредитів. Мабуть, "ставити хрест" на результативності проекту поки що зарано, але питань залишається чимало.


Чи зуміє ця програма вивести іпотечний ринок з коми, компенсувавши скорочення іпотечного портфелю банків на третину лише за останні 2,5 року? Чи стане «законодавцем мод», який спонукатиме учасників ринку знижувати вартість кредитів ... Читати далі »

Переглядів: 901 | Додав: bond | Дата: 27.06.2012 | Коментарі (0)

Категорично заборонені харчові добавки 

Зараз у харчовій промисловості нараховується понад 500 різних Е-добавок, а їх всілякі поєднання порахувати неможливо.


Але треба запам’ятати, що код, котрий починається на 1, означає барвники, на 2 – консерванти, на 3 – антиокислювачі, які попереджають псування продукту, на 4 – стабілізатори (зберігають необхідну консистенцію наших харчів), на 5 – емульгатори (підтримують структуру), на 6 – посилюють смак і аромат, на 9 – протипінні сполуки. Індекси з чотиризначним номером означають наявність у продукті підсолоджувачів, тобто тих речовин, які зберігають розсипчастість цукру і солі, глазурних елементів.
Треба знати, що існують категорично заборонені харчові добавки: Е 121 – цитрусовий червоний, барвник, Е 123 – червоний амарант, барвник, Е 240 – фориальдегід, консервант.
Перші два Е можна знайти ... Читати далі »

Переглядів: 799 | Додав: bond | Дата: 27.06.2012 | Коментарі (0)

Пивні палатки

Хто і як контролює роботу літніх майданчиків


Літні майданчики з року в рік у спекотну пору приносять своїм власникам чималі прибутки. Щоб отримати дозвіл на відкриття такого майданчика, деякі завбачливі підприємці, побоюючись високої конкуренції, почали впорядковувати документи ще взимку. Хоча обслуговування у пивних палатках мало би бути кращим, івано-франківці не відмовляють собі у задоволенні випити бокал пива чи квасу, сидячи на літній терасі.
Хто і як контролює діяльність літніх майданчиків та чи усі підприємці дотримуються правил – вирішив з’ясувати «ЗК».


Не на користь відвідувачів
Як і раніше, на майданчиках категорично забороняється торгувати алкогольними напоями та тютюновими виробами. Пиво у цей пер ... Читати далі »

Переглядів: 1126 | Додав: bond | Дата: 27.06.2012 | Коментарі (1)

Дорогі читачі! Сьогодні, в День Конституції, ми даруємо вам нову сторінку, яка допоможе кожному відчути себе щасливою і захищеною людиною, котра живе, кохає, дбає про родину, любить своїх рідних, своє місто. Бо воно таки того варте! Невеличке, затишне, доглянуте, оновлено-європейське, з давнім вишуканим станіславським шармом.

Ми спілкуватимемося з жителями нашого Івано-Франківська, які реалізують свій життєвий потенціал, щоденно творячи і примножуючи красу і добро у всіх виявах. Будемо раді, якщо нові знайомства припадуть вам до смаку, виявляться цікавими і корисними. Тож запрошуємо вас на старенький потертий редакційний фотель, який пам’ятає так багато... Але сьогоднішня гостя зачарувала навіть його.

«Венера» світить для тебе

Кожна людина має в цьому світі своє призначення. Тво ... Читати далі »

Переглядів: 1036 | Додав: bond | Дата: 27.06.2012 | Коментарі (0)

Пента-трик Олійника  і демарш «Ясполя»

Черговий тур обласного чемпіонату встановив рекорд результативності сезону. У восьми матчах глядачі побачили одразу 37 голів. Цікаво, що майже половина з них припала на поєдинки в Яремчі, де приймали своїх суперників місцеві «Карпати» і делятинський «Прут».


«Карпати» Я – «Битків» – 8:0 (Олійник, 2, 5, 12, 25, 33, Веретко, 17, Чопик, 56, Овчар, 65). Попереджені: Чопик – Іванюк, І.Максим’юк. Арбітр Паньків. 200 глядачів. «Карпати»: Плетеницький (Гавадзюк, 46), С.Срібний, Канюк, Маковійчук, Конкольняк, Свірідов (Гаврилишин, 46), Р.Ципердюк, Долотко, А.Олійник (Борисевич, 67), Чопик, Веретко (Овчар, 54). Юнаки – 2:2.
Форвард господарів Андрій Олійник відзначився п’ятьма голами. Востаннє в матчах чемпіонату області таке траплялося вісім років тому. Тоді у грі з рогатинським «Техно-Центром-2» (6:0) пента-т ... Читати далі »

Переглядів: 831 | Додав: bond | Дата: 27.06.2012 | Коментарі (0)

Резонанс

Тарас КЛИМ, перший заступник голови ІФФФ

– На сво-єму черговому засіданні комітет арбітрів розглянув одразу кілька випадків резонансних суддівських рішень. Щодо матчу «Тепловик» – «Придністров’я» оприлюднено окрему заяву, в якій ми вибачилися перед франківською командою за дії арбітра Нізоли. Було розлянуто й інші епізоди, де суддівські помилки вплинули на кінцевий результат, як-от призначений пенальті у ворота гостей в зустрічі «Карпати» Коломия – «Газовик» (арбітри Дмитрук, Заровецький), незарахований гол господарів в кубковій грі «Кроно-Карпати» – «Галичина-Вапно» (арбітр Куш) тощо. Загалом на різні терміни дискваліфіковано шість арбітрів.

Прикро, що рішення, які кидають тінь не тільки на весь суддівський корпус, але й на федерацію в цілому, приймали досвідчені арбітри, котрі, навпаки, мали б слугувати прикладом для інших (Куш є асистентом арбітра Прем’єр-ліги). Іноді судді навіть не можуть знайти мотивацію своїм ріше ... Читати далі »

Переглядів: 738 | Додав: bond | Дата: 27.06.2012 | Коментарі (0)

«Ураган» тримає паузу

Напередодні ювілею франківці омолоджують склад

Вболівальники івано-франківського «Урагану» звикли до того, що їх улюбленці одними з перших розпочинають підготовку до чергового сезону.

Міжсезоння-2012, очевидно, стане винятком з цього правила. Підготовка команди до нового сезону стартує аж у другій половині липня. 
Хто вирушить на традиційний збір в Кароліно-Богаз, що на Одещині, достеменно не відомо. Разом з завершенням сезону добігли кінця контракти у більшості гравців команди. І наразі керманичі «Урагану» не поспішають їх пролонговувати. Як і сповіщати прізвища новачків. Відомо лиш про те, що в колективі не буде бразильських легіонерів, які долучилися до здобуття клубом «золота» і суперкубка України зразка 2011 року.
Водночас клуб уклав контракти з п’ятьма молодими гравцями – ви ... Читати далі »

Переглядів: 743 | Додав: bond | Дата: 27.06.2012 | Коментарі (0)

Долина –чемпіон!

У Долині відбулися фінальні ігри чемпіонату області з волейболу серед команд вищої ліги. Всі матчі пройшли в напруженій боротьбі.

Після тривалої перерви чемпіоном області стала команда УМГ «Прикарпаттрансгаз» з Долини. Долинці потіснили з чільної позиції бурштинський «Західрембуд», який цього року здобув срібні нагороди. На третьому місці – команда ФОСК «Прикарпаття» Коломийський район.
Обласна федерація волейболу визначила кращих гравців чемпіонату: кращий зв’язуючий гравець – Олександр Чабак («Володар» Галич), Кращий нападник – Любомир Пищ (УМГ «Прикарпаттрансгаз» Долина), кращий різносторонній гравець – Олександр Усачук «Західрембуд» Бурштин.
Становище команд. Юнаки
І В П СП О
УМГ «Прикарпаттрансгаз»
Долина 3 3 0 9:3 8
«Західрембуд»
Бурштин 3 2 1 8:3 7
«Прикарпаття»
Коломия 3 1 2 3:7 3
«Волода ... Читати далі »
Переглядів: 847 | Додав: bond | Дата: 27.06.2012 | Коментарі (0)