П`ятниця, 29.03.2024, 17:19
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Червень » 17
6 червня центральна рада Професіональної футбольної ліги України ухвалила рішення про виключення з своїх лав бурштинського «Енергетика» та івано-франківського «Прикарпаття». Таким чином у сезоні 2012-13 рр. Івано-Франківщина не буде представлена у змаганнях під егідою ПФЛ.
Бурштинці, як відомо, достроково припинили виступи у змаганнях, зіславшись на важке матеріальне становище. Відтак рішенням дисциплінарного комітету ПФЛ  «Енергетик» виключили з 1 ліги, де клуб виступав впродовж семи сезонів. За таких обставин він навіть теоретично не міг претендувати на місце в 2 лізі.
«Прикарпаття» сезон завершило, проте так і не розрахувалося з боргами – минулими і поточними. За це команду покарали черговим позбавленням турнірних очок. Втім, підставою для виключення з ПФЛ стало інше – франківці не отримали атестат на виступи у наступному сезоні. За повідомленням ЗМІ, «Прикарпаття»… взагалі не подавало до ФФУ необхідних документів.
І «Енергетик», і «Прикарпаття» останнім часом потер ... Читати далі »
Переглядів: 824 | Додав: vovak | Дата: 17.06.2012 | Коментарі (0)

Якщо вашій дитині час іти до школи, добре подумайте перед тим, як подавати документи в той чи інший навчальний заклад. Особливо зважте на здібності вашого чада. Під час співбесіди із майбутніми першокласниками учителі спеціалізованих шкіл дають доволі незвичні запитання, відповісти на які вагаються навіть дорослі.

Особливі діти
Закінчуючи навчання у дошкільних закладах, діти та їхні батьки навіть не задумуються над тим, яка прірва чекає на них попереду. Виявляється, що між випускним у дитсадку і вступною співбесідою у школу проходить насправді не тиждень чи два, а ціла вічність. Так-так. Якщо ще вчора у садочку ваше чадо успішно рахувало до десяти і знало всі букви, то вже завтра воно би мало знати усі логічні премудрості життя. Звичайно, це стосується тих дітей, чиї батьки вирішили, що їхні діти готові «тягнути лямку» спецшколи із поглибленим вивченням іноземних мов. У звичайній загальноосвітній школі проводити будь-які відбори дітей заборонено.
Шести ... Читати далі »
Переглядів: 1275 | Додав: vovak | Дата: 17.06.2012 | Коментарі (0)

Слово «гематологія» у перекладі з грецької означає «наука про кров». Гематологічне відділення обласної клінічної лікарні є одним з найбільших і найкращих в Україні. Вже другий     рік ним завідує кандидат медичних наук, доцент кафедри внутрішньої медицини N2, головний позаштатний спеціаліст області з гематології Наталія Глушко.

– Пані Наталю, нещодавно ви отримали сучасний апарат «Амікус». Що воно таке і як його застосовують?
– Це сепаратор клітин крові. Він куплений за кошти обласного бюджету в рамках програми технічного переоснащення галузі охорони здоров’я. Коштує цей апарат 1,5 млн. грн. Сепаратор клітин крові дозволяє отримувати повністю у автоматичному режимі тромбоцити, плазму, еритроцити і стовбурові клітини крові. Тромбоконцентрат дуже необхідний при кровотечах, в онкології, після застосування хіміо та променевої терапії.  Цей апарат дозволяє оперативно отримати лікувальну дозу за 35-40 хвилин.
Наразі в Україні є лише 10 таки ... Читати далі »
Переглядів: 979 | Додав: vovak | Дата: 17.06.2012 | Коментарі (0)

12 червня військова частина 1241 ВВ МВС України відкрила свої двері перед митрополитом Галицьким, керуючим Івано-Франківською єпархією УАПЦ Андрієм для освячення релігійних куточків в народознавчих світлицях військової частини.
 Релігійні куточки були побудовані з допомогою   священика УАПЦ отця Михайла Ганущака, релігійних громад міста та області.  Командир частини підполковник Шуляк Петро Юрійович та особовий склад з хлібом сіллю зустріли гостей, які прибули на освячення. Крім освячення капличок в підрозділах частини, священики подарували всім військовослужбовцям іконки Божої Матері, адже саме вона була покровителькою воїнів-захисників України — запорізьких козаків. На останок митрополит Андрій побажав військовослужбовцям з честю і гідністю нести службу і захищати та обороняти свою Батьківщину.
Враховуючи специфіку виконання завдань, які покладені на внутрішні війська МВС України та безпосередньо на військову частину 1241 ВВ МВС України, командування частини ... Читати далі »
Переглядів: 1956 | Додав: vovak | Дата: 17.06.2012 | Коментарі (0)

Цього тижня Прикарпаття відвідав Віталій Кличко, голова партії «УДАР» (Український Демократичний Альянс за Реформи). У рамках підготовки до парламентської виборчої кампанії він здійснює тур Україною задля ознайомлення виборців зі своєю партією. Люди на Кличка ідуть охоче, його виступи збирають по кілька тисяч мешканців. Якої зацікавленості тут більше: до Кличка-боксера чи Кличка-політика, сказати наразі важко.  
На прес-конференції в Івано-Франківську лідер «УДАРу» заявив: «Як політична сила ми розраховуємо тільки на союз з людьми». Опираючись на людські уподобання, партія хоче підійти до висунення кандидатів у народні депутати. Кличко виступає за те, щоб у мажоритарних округах балотувався узгоджений кандат від опозиційних сил, який має найбільшу підтримку серед населення. А визначати рівень підтримки того чи іншого кандидата (іншими словами – проводити праймеріз) пропонує шляхом соціологічного дослідження.    
Попередньо В.Кличко назвав гіпотетичних кандидаті ... Читати далі »
Переглядів: 818 | Додав: vovak | Дата: 17.06.2012 | Коментарі (1)

«Західний кур’єр» дослідив вартість офісних приміщень, в яких знаходяться обласні та міські організації найбільш рейтингових політичних партій України.

Партія регіонів
Обласне представництво знаходиться на вулиці Грушевського. В одному приміщенні тут і офіс «Молодих регіонів», і приймальня народного депутата від ПР Василя Чуднова. До цього в будівлі знаходився книжковий магазин «Дивосвіт», пізніше автосалон, а з жовтня 2011 року тут «прописався» обласний осередок регіоналів.
Раніше політична сила орендувала офіс на вулиці Василіянок (зараз, до речі, там знаходиться обласний осередок «Нашої України»), але у зв’язку з розширенням штату змінили приміщення на більш комфортабельне. Офіс і справді просторий та сучасний, повністю технічно оснащений, з гарним ремонтом. Щоправда, надати інформацію щодо площі приміщення працівники навідріз відмовились, а після питань щодо фінансування навіть занервували. Мовляв, «точно не з державного бюджету». За нашими припущенням ... Читати далі »
Переглядів: 1447 | Додав: vovak | Дата: 17.06.2012 | Коментарі (1)

Повільні темпи поточного ремонту міських доріг пов’язані з несвоєчасним фінансуванням з міського бюджету

Про це заявив заступник начальника дорожнього ремонтно-експлуатаційного управління депутат міськради Віталій Бурко. За його словами, ямкові та поточні ремонти доріг у місті розпочалися ще у березні, а перші кошти за уже виконані ДРЕУ роботи надійшли лише на початку червня.
За цей час міські шляховики провели так звані ямкові ремонти вулиць Вагилевича, Франка, Драгоманова, Мельника, Бандери, Лесі Українки, площі Міцкевича, Івасюка та Івана-Павла ІІ. Поточним ремонтом наразі були охоплені вулиці Чорновола, Довженка, Січових стрільців, Хіміків, Залізнична, 100-річчя Червоного Хреста, Пулюя, Дем’янів Лаз, Целевича, Грушевського, Іллєнка, Берегова, Пасічна, Вірменська, тривають роботи на Північному бульварі ім. Пушкіна. Частково відремонтовані покриття вулиць Мазепи, Галицької, Марійки Підгірянки та Коновальця. Крім того, автогрейдером спрофілювали кілька доріг зі щебен ... Читати далі »
Переглядів: 782 | Додав: vovak | Дата: 17.06.2012 | Коментарі (0)

Остаточні погодження на спорудження в Івано-Франківській області малих гідроелектростанцій даватиме новоутворена обласна координаційна рада з питань будівництва об’єктів малої гідроенергетики та гідротехнічних споруд.

Про це повідомив її керівник, перший заступник голови ОДА Василь Плавюк. За його словами, зараз на території Івано-Франківщини діє розпорядження голови ОДА про призупинення будівництва малих ГЕС на гірських річках. Наразі в області діють три ГЕС, будівництво чотирьох призупинене, на спорудження ще чотирьох вже є проекти, вісім ще проектуються і триває процес відведення земель ще під шість ГЕС, а управління водного господарства хоч і видало погодження на сто місць ймовірного будівництва, але діючих погоджень залишилось лише 24. Проте  однозначної відповіді, чи потрібні туристичному Прикарпаттю на гірських річках гідроелектростанції, нема.
«На жаль, у нас нема наукового підходу до будівництва ГЕС, – каже В.Плавюк. – При будівництві ГЕС виявлені ... Читати далі »
Переглядів: 845 | Додав: vovak | Дата: 17.06.2012 | Коментарі (0)

Як повідомила начальник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко, під час негоди продовжує заливати дощовими водами частини вулиць Надрічної, Івасюка та вулицю кардинала Любачівського, на якій найбільше потерпають приватні помешкання та їхні подвір’я.
Стіни «били» струмом
За останній тиждень до служби оперативного реагування надійшло 47 скарг на протікання дахів у квартирах верхніх поверхів. Найбільше, за словами Т.Клочко, з території колишнього ЖЕО №8. А в одній дев’ятиповерхівці на вулиці Молодіжній під час дощу вода витікала з електричних розеток, а стінбили» струмом.
Через затоплення щитової в підвалі третього корпусу будинку № 177 на вулиці Мазепи його мешканці змушені були обходитись без електропостачання впродовж дев’я-ти годин. Стільки ж часу не було електроенергії у будинках мікрорайону вулиць Софії Галечко-Волошина. Там повітряну лінію електропередач, падаючи, порвало дерево, яке до того три дні «висіло» на цих дротах.
Але найбі ... Читати далі »
Переглядів: 851 | Додав: vovak | Дата: 17.06.2012 | Коментарі (0)

Наталя ГОЛОДЮК, депутат міської ради, фракція ВО «Свобода»
Кожен мешканець нашого міста бажає комфортних умов для свого проживання. Так, до прикладу, для медиків та вчителів комфортні умови – це вчасно виплачена, достойна їхньої праці, заробітна платня, а ще створення у місті належної інфраструктури, будівництво садочків, басейнів, спортивних закладів, доріг. Для пенсіонерів – доступні ліки та продукти харчування. Для людей бізнесу – це менші податки, які, зрештою, і витрачаються на заробітну плату і вчителям, і медикам, будівництво тих же садочків та доріг. Тому завдання влади – віднайти баланс у розподілі видатків та доходів, аби ніхто не залишився ущемленим.      
Пригадується мені ситуація піврічної давності з бойкотом приватних перевізників, котрі вимагали скасування безкоштовного проїзду для пенсіонерів з 10 до 16 год. Тоді фракція ВО «Свобода» прийняла одностайне рішення стати на захист пенсіонерів, оскільки вони найбільш чутливі до та ... Читати далі »
Переглядів: 782 | Додав: vovak | Дата: 17.06.2012 | Коментарі (0)

Набожність та молитовність галицького народу споконвіку була відома далеко поза межами Прикарпаття. Навіть у літературі описані факти, коли побожні люди з певної нагоди споруджували капличку або ставили пам’ятний хрест. Таким чином вони намагалися віддячити Богові за зіслані ласки. Але з часом ця традиція переросла у тотальну війну із горе-забудовниками. Ми неодноразово повідомляли про такі факти, коли мешканці будинку, аби не допустити забудови свого двору, миттєво встановлювали там хрест і освячували місце для майбутніх капличок.
У таких випадках спрацьовує психологічно-ментальний фактор галичанина – на Боже діло зазіхати ніхто не буде. Але чи насправді це так? Подеколи в нашому місті можемо стикнутися з тим, що навіть на одній вулиці може бути по декілька молитовних місць, при чому навіть однієї конфесії. Скільки ще нових церков потрібно в Івано-Франківську? І чи потрібно їх взагалі стільки, як маємо станом на сьогодні?


Церкву – на облік
Нагальної потреби ... Читати далі »
Переглядів: 956 | Додав: vovak | Дата: 17.06.2012 | Коментарі (0)