П`ятниця, 19.04.2024, 01:25
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Серпень » 04
Екскурсія на ВО «Карпати»
28 липня за сприяння депутатів Івано-Франківської міської ради від ВО "Свобода" журналістів краю запросили відвідати Державне підприємство виробничого об'єднання "Карпати". Мета цього західу – продемонструвати діяльність підприємства, оцінити його здобутки та конкурентоспроможність на товарному ринку.
Підприємству вже понад 34 роки. Розташоване воно на території добре відомого в Івано-Франківську і далеко за його межами радіозаводу. Якщо раніше основним замовником продукції заводу було Міністерство оборони СРСР, то тепер, залучивши інвесторів, ВО "Карпати" постачає продукцію як на комунальні підприємства Івано-Франківська, так і на зарубіжні компанії.
"Такого успіху, – розповідає директор Дмитро Втерковський, – нелегко було досягти. Проте основним у нашій роботі є турбота про працівників. Ми дбаємо про людей, а натомість вимагаємо якісної продукції. І це дає результати: за чотири роки роботи ... Читати далі »
Переглядів: 1021 | Додав: bond | Дата: 04.08.2011 | Коментарі (0)

«Перша ходка»
Тут не сидять, а працюють

Минулого тижня відбулося перше виїзне засідання спостережних комісій громадського контролю в системі карного покарання на  базі виправної колонії №41 у Товмачику Коломийського району. Учасники засідання ознайомилися з умовами утримання ув'язнених та вивчили проблемні питання закладу. 
"На сьогодні тут є дві проблеми – будівництво очисних споруд і створення можливостей для використання виробничих потужностей колонії», – зазначив голова обласної спостережної комісії Василь Плавюк.
За його словами, в облдержадміністрації працюють над реалізацією проекту побудови на базі колонії у Товмачику заводу. Вже є інвестори, готові профінансувати таке будівництво.
"На заводі будуть працювати ув'язнені, – підкреслив Василь Плавюк. –  Продукція, яку вони виготовлятимуть, надходитиме не лише в область, а й за межі держави. Сприятиме виробництву технікум, який є у колонії". ... Читати далі »
Переглядів: 874 | Додав: bond | Дата: 04.08.2011 | Коментарі (0)

Ремонт доріг триває
Через несприятливі погодні умови та несвоєчасне фінансування завершити поточні ремонти міських доріг до Дня незалежності не вдасться, – повідомив начальник дорожнього ремонтно-експлуатаційного управління Володимир Юсипів.
Під час виконання робіт ДРЕУ вже фактично освоїло 2 млн. 304 тис. 807 гривень. Найближчим часом шляховики закінчать поточні ремонти вулиць Тисменицької та Вовчинецької, після чого приступлять до ремонтів вулиць в мікрорайонах "Каскад" і "Пасічна". Мілкі ями та тріщини на дорожньому покритті ремонтуватимуть за допомогою установки "Мадпатчер", яка працює на бітумній емульсії.
Водночас, як поінформував начальник міськжитлокомунгоспу Василь Білик, заборгованість за виконані ДРЕУ роботи з поточних ремонтів та експлуатації міських доріг і нанесення дорожньої розмітки наразі перевищують один мільйон гривень, що знижує темпи і негативно позначається на своєчасності запланованих робіт.
... Читати далі »
Переглядів: 953 | Додав: bond | Дата: 04.08.2011 | Коментарі (0)

Лютувала негода
Позаминулого вівторка за 10 годин в місті випало 52 міліметри дощу, що становить 150% декадної норми, – повідомила в.о. начальника служби оперативного реагування міськвиконкому Наталія Дорошевич.
Під час грози шквалисті пориви вітру сягали 20 м/с. Вітер повалив 25 дерев та обірвав п'ять ліній міського району електромереж. Через знеструмлення 12-ти підстанцій "Міськсвітла" без зовнішнього освітлення перебувала третина обласного центру. Відновлювальні роботи в повному обсязі вдалося завершити до кінця тижня.
Не пощастило мешканцям будинків №№ 134 та 134-а на вулиці Чорновола. Електропостачання першого з них відновили через 11 годин, а другого – через 18 годин після погроз мешканців перекрити дорожній рух вулицею. Крім того, через два дні впродовж шести годин електропостачання будинку №134 на вул. Чорновола відбувалося в неповнофазному режимі. До аварій призвів незадовільний стан електромереж, які перебув ... Читати далі »
Переглядів: 901 | Додав: bond | Дата: 04.08.2011 | Коментарі (0)

Відпрацювали оперативно
Минулої суботи співробітники міліції здійснили оперативне відпрацювання Івано-Франківська.
Як поінформував заступник начальника МВ УМВС Валентин Данилюк, під час відпрацювання правоохоронці перевірили 25 закладів громадського харчування щодо дотримання ними ліцензійних умов продажу підакцизних товарів, 320 осіб, які перебувають на обліку в міліції, та 18 власників зброї. Виявили одного нелегала та два випадки зберігання незареєстрованої зброї, склали 48 адмінпротоколів.
Загалом за минулий тиждень до чергової частини МВ УМВС надійшло 264 інформації, зареєстровано 96 злочинів. Міліціонери виявили три підпільні пункти приймання металобрухту та задокументували два випадки продажу фальсифікованого алкоголю, склали  524 протоколи про адміністративну відповідальність.
Левко КУТИНСЬКИЙ
Переглядів: 824 | Додав: bond | Дата: 04.08.2011 | Коментарі (0)

Реконструкція перехресть продовжується
Реконструкції транспортної розв'язки вул.Галицька-вул.Набережна та перехрестя вулиць Вовчинецької-Івасюка розпочнеться 22 серпня, а капітальний ремонт частини вулиці Гординського – у вересні.
Про це повідомив начальник міського управління капітального будівництва Володимир Ковальчук. Також, за його словами, зараз "прискореними темпами" розробляють робочу проектну документацію реконструкції перехрестя вул. Галицької-Тролейбусної-Пасічної.
А начальник міськжитлокомунгоспу Василь Білик поінформував, що найближчим часом комунальники приступлять до реконструкції перехрестя вулиць Сахарова-Бандери. Там змонтують новий світлофорний об'єкт, що полегшить учасникам дорожнього руху (передовсім тролейбусам трьох маршрутів) перетинати це перехрестя.
Стах МІРЧУК
Переглядів: 890 | Додав: bond | Дата: 04.08.2011 | Коментарі (0)

Боротьба з проявами алкоголізму потребує комплексного підходу
Постійна депутатська мандатна комісія з питань депутатської діяльності, етики, захисту прав людини, законності, взаємодії з правоохоронними органами та засобами масової інформації в 2011 році неодноразово розглядала питання, пов'язані із забезпеченням правопорядку в місті.
19 липня відбулося засідання комісії, під час якого розглянуто інформацію Івано-Франківського міського відділу УМВС стосовно заходів щодо припинення проявів алкоголізму серед мешканців міста та ліквідації місць стихійної торгівлі. Представник міського відділу УМВС В. Данилюк проінформував, що, зокрема, протягом шести місяців 2011 року правоохоронці за розпивання спиртних напоїв у громадських місцях і появу в громадських місцях у п'яному вигляді до адміністративної відповідальності притягнули 1363 особи, проти 270 осіб за півріччя 2010 року. За вчинення насильства в сім'ї, що виникає в перева ... Читати далі »
Переглядів: 784 | Додав: bond | Дата: 04.08.2011 | Коментарі (0)