П`ятниця, 19.04.2024, 18:33
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Серпень » 25
Вандалізм чи мистецтво?

Скільки разів мешканці Івано-Франківська спостерігали картину: сьогодні перехожі милуються щойно пофарбованим фасадом будівлі, а назавтра завмирають від обурення, адже на свіжій ще фарбі рясніють написи найрізноманітнішого змісту – на зразок «Вася любить Таню».
Взагалі графіті як одна з технік настінного малярства стало невід’ємною часткою нашого буденного життя. Хоча і досі цей вид мистецтва викликає постійні суперечки і непорозуміння.


Мистецтво чи хуліганство? Над цим питанням замислюються усі небайдужі. „Діти малювали, малюють і будуть малювати, хочемо ми того, чи ні”, – каже перший заступник начальника управління житлово-комунального господарства Микола Матіїв. За його словами, завданням комунальників на сьогодні є вчасне відновлення пошкодженого юними художниками фасаду будинку. Хоча з цим є певні проблеми. Адже фарба, якою артхулігани наносять свої ма ... Читати далі »
Переглядів: 1122 | Додав: bond | Дата: 25.08.2011 | Коментарі (0)

Такий хліб – тільки один день у році

Цієї неділі у міському парку культури і відпочинку відбудеться вже традиційне для Івано-Франківська дійство – Свято хліба. В нашому місті його почали проводити ще три роки тому на зразок аналогічного львівського свята, проте із своїми регіональними особливостями. Тоді під час «Прикарпатського вернісажу» відбувся День хліба, коли кондитери та пекарі могли представити власну продукцію для дегустації і на продаж. Згодом День хліба переріс в окреме свято. За словами організаторів дійства, це можливість відзначити закінчення жнив та познайомити мешканців і гостей Івано-Франківська із традиційними та рідкісними видами хлібо-булочної та кондитерської продукції.
Про традиції та цьогорічні особливості Свята хліба ми попросили розповісти голову Гільдії приватних пекарів та кондитерів Івано-Франківська Ростислава Кукурудза.

– Традиційне Свято хліба продовжує свою історію. ... Читати далі »
Переглядів: 936 | Додав: bond | Дата: 25.08.2011 | Коментарі (0)

Україна вічна

Микола Семенюк, депутат облради, фракція Української партії
24 серпня 1991 р. багатовікова боротьба українського народу за право мати свою національну державу у мирний спосіб завершилась проголошенням незалежності України.
Успіх нинішнього українського державотворення значною мірою залежить від того, чи зуміємо ми об’єктивно проаналізувати великий історичний досвід, зокрема, усвідомити, як формувалась і функціонувала українська державницька ідея. Українська ж національна ідея сьогодні – це:
- всі національні громади та етнічні групи українського народу – в єдиній, могутній державно-політичній українській нації;
- всі культурно-мистецькі та релігійні набутки – на витворення духовного всесвіту українця;
- всі регіони України – в єдиній процвітаючій Українській Державі;
- всі зусилля української нації – на економічний і політичний розквіт великої, мирної і могутньої України у великій мирній і могу ... Читати далі »
Переглядів: 750 | Додав: bond | Дата: 25.08.2011 | Коментарі (0)

Нові приміщення для міської медицини
Напередодні Дня Незалежності України в Івано-Франківську відбулося урочисте відкриття одразу двох медичних закладів. 22 серпня в селі Крихівці відкрили Відділ загальної практики сімейної медицини Івано-Франківської міської поліклініки №1, а також на вулиці Г.Хоткевича розпочало роботу відремонтоване Педіатричне відділення №5 міської дитячої клінічної лікарні.
Ці події є значущими для міста. Адже донедавна жителі Крихівців змушені були звертатися за медичною допомогою до міської поліклініки, а це, враховуючи чималу відстань, завдавало пацієнтам багато незручностей.
 За словами головного лікаря Івано-Франківська Тараса Масляка, відкриття Відділу загальної практики сімейної медицини – це один із кроків, які пропонує уряд для покращення і реорганізації охорони здоров’я в Україні.
  Відкриваючи оновлене педіатричне відділення на вул. Г. Хоткевича, яке обслуговує майже 4 тисячі дітей, міс ... Читати далі »
Переглядів: 909 | Додав: bond | Дата: 25.08.2011 | Коментарі (0)

З мешканцями в долю
Міська рада затвердила процедуру капітальних ремонтів будинків.
Отож, з 1 січня 2012 року капітальний ремонт житлового фонду міста здійснюватиметься виключно на умовах співфінансування, тобто – дольової участі власників квартир. Розмір долі мешканців складатиме від 15 до 30%, залежно від виду та вартості робіт, і визначатиметься за встановленою формулою. Таким чином міська влада планує суттєво збільшити кількість капітальних ремонтів.
Згідно з затвердженим положенням, мешканці братимуть безпосередню участь у формуванні обсягів ремонтних робіт, подавши відповідну заяву. Найважливіше, на думку авторів такого нововведення, що положення дозволяє мешканцям контролювати та приймати роботи, що ведуться у їхньому будинку. Адже після закінчення відповідного ремонту підписуватиметься акт виконаних робіт, на які обов’язково надаватиметься  гарантійний термін. Кошти власники квартир сплачуватимуть на відповідний рахунок одним платежем або кількома рівними ... Читати далі »
Переглядів: 928 | Додав: bond | Дата: 25.08.2011 | Коментарі (0)

«Білий дім» включив автономку

З ініціативи голови ОДА Михайла Вишиванюка бюджетні установи поступово переходять на енергоощадні технології.

В понеділок на адміністративній будівлі ІФОДА, обласної та міської рад відкрили автономну дахову котельню. За повідомленням прес-служби голови ОДА, вона включає в себе модулі нагріву, пульти керування, систему відводу відпрацьованих газів, автоматичну хімводоочистку, магнітний шламовідвідник та ін.
За словами заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Романа Струтинського, «встановлення індивідуального опалення вигідне і доцільне за двома основними перевагами над існуючою системою теплопостачання – технічною і економічною, як цього вимагає обласна цільова програма з енергозбереження».
Передбачається, що котельня окупиться за два роки. Річна економія коштів складатиме 549 512.9 грн. 
До встановлення автономки обласний адмінбудинок отримував по ... Читати далі »
Переглядів: 902 | Додав: bond | Дата: 25.08.2011 | Коментарі (0)

РІШЕННЯ СЕСІЇ Івано-Франківської міської  ради №322-13 від 16.08.2011 року
Про виконання міського  бюджету за І півріччя 2011 року


Загальна сума надходжень за І півріччя 2011 року склала 301929,8 тис. грн. при затвердженій сумі на рік із врахуванням змін – 686874,2  тис. грн. або виконання склало до затвердженої суми із врахуванням змін – 44 відсотки, а саме:
- доходів з власних надходжень загального фонду надійшло за І півріччя 2011 року 161947,4 тис. грн., при затвердженій сумі на рік із врахуванням змін 367057,2 тис. грн. виконання за І півріччя до затвердженої суми на рік забезпечено на 44,1 відсотка, проти відповідного періоду минулого року надійшло більше на 19180,4 тис. грн.;
- доходів з власних надходжень спеціального фонду надійшло за І півріччя 2011 року 30860,2 тис. грн. при затвердженій із врахуванням змін сумі на рік 77124,8 тис. грн., виконання забезпечено до затвердженої суми із врахуванням змін ... Читати далі »
Переглядів: 1174 | Додав: bond | Дата: 25.08.2011 | Коментарі (0)

Бюджет – за графіком
Депутати Івано-Франківської міської ради затвердили звіт про виконання міського бюджету за I півріччя 2011 року


І хоча цифри стверджують, що наповнення бюджету відбувається за графіком, проте у депутатів все одно виникає чимало запитань до виконавчих структур, які відповідають за наповнення міської казни.

Як повідомила заступник начальника фінансового управління Галина Яцків, загальна сума надходжень за I півріччя поточного року склала 301929,8 тис. грн. при затвердженій сумі на рік із врахуванням змін – 686874,2  тис. грн. Загалом наповнення бюджету виконано на 44% відповідно до річного плану, що, за словами співдоповідача, голови постійної депутатської комісії з питань планування фінансів, цін та бюджету, лідера фракції ВО «Свобода» Романа Онуфріїва, незначно перевищує заплановані показники і «не є заслугою виконавчих органів влади».
На переконання Романа Онуфріїва, незначне пер ... Читати далі »
Переглядів: 1017 | Додав: bond | Дата: 25.08.2011 | Коментарі (0)

Суперкубок  в Івано-Франківську!

Чемпіон країни, франківський «Ураган», завершив підготовку до нового сезону, який стартує у вівторок матчем за суперкубок країни. Він розпочнеться на майданчику франківського манежу коледжа фізвиховання о 18-й годині. Господарям протистоятиме володар національного кубка – львівська «Енергія».

Заключний етап міжсезоння «ураганівці» провели у Білорусі. Наші спортсмени взяли участь у турнірі, зорганізованому на честь 10-річчя міні-футбольного клубу «Борисов-900». В одноколовому турнірі за нагороди сперечалися п’ять команд. Два перші місця дісталися представникам російської суперліги – петербурзькому «Політєху» (12 очок з 12-ти можливих) і «Митищам» (7).
Третю позицію в очній зустрічі розіграли чемпіони України і Білорусі – «Ураган» та мінський МАПІД. Нічия (2:2) принесла «бронзу» українцям. Цікаво, що наприкінці матчу обидва суперники, прагнучи вирвати перемогу, замінили вор ... Читати далі »
Переглядів: 847 | Додав: bond | Дата: 25.08.2011 | Коментарі (0)

Мирославу Ступару – 70!
27 серпня виповнюється 70 років найвідомішому україн-ському арбітру, уродженцю Івано-Франківська Мирославу Ступару.
Кар’єру гравця Мирослав Іванович розпочав і закінчив у місцевому «Спартаку» (чемпіон України 1969 року серед команд класу Б). Також захищав кольори стрийського «Локомотива», луцької «Волині», дубля київського «Динамо» і «Динамо» з Хмельницького. Ігрове амплуа – воротар.
Суддівський свисток Мирослав Ступар взяв до рук на початку 1970-х. З 1976 по 1990 роки проводив матчі вищої ліги чемпіонату СРСР і є єдиним арбітром з України членом «Клубу Латишева» (понад 150 матчів).
Піками його суддівської кар’єри є два фінали Кубка СРСР, фінал Спартакіади народів СРСР, два фінали Кубка федерації і, безперечно, фінальний раунд чемпіонату світу з футболу 1982 р.
Нині Мирослав Ступар передає свій досвід молодим арбітрам, інспектує матчі національного чемпіонату. Працює в Прикарпатському уні-верситеті ... Читати далі »
Переглядів: 815 | Додав: bond | Дата: 25.08.2011 | Коментарі (0)

«Енергетик» міцно сів на дно

Бурштинський «Енергетик» зазнав п’ятої поспіль поразки у рамках першолігового турніру чемпіонату країни. На цей раз бурштинцям дісталося від харківського «Геліоса».
Власне, ніхто й не передрікав підопічним Богдана Блавацького легкої прогулянки. Навпаки, всі відзначали, що суперника на старті сезона у представника Прикарпаття будуть не з приємних. Два наступні поєдинки «енергетики» проведуть у гостях: завтра – в Армянську з «Титаном», а в середу – в Ужгороді з «Говерлою-Закарпаттям». Своє єдине очко команда здобула у стартовому турі на полі «Одеси» (2:2).
Першість України. 1 ліга. 6 тур. 21 серпня. «Зірка» – «Одеса» – 2:3. «Миколаїв» – «Львів» – 3:0. «Нива» В – «Динамо-2» – 1:2. «Енергетик» – «Геліос» – 0:3 (Тарасенко, 61-п., Расков, 85, Корольчук, 90). «Сталь» – «Севастополь» – 0:0. «Олімпік» – «Кримтеплиця» – 1:0. «Нафтовик-Укрнафта» – «Буковина» – 1:1. «Арсенал» – «Металург» – 2:1. «Говерла-Закарпа ... Читати далі »
Переглядів: 757 | Додав: bond | Дата: 25.08.2011 | Коментарі (0)

Мирний настрій фаворитів

В черговому турі чемпіонату Івано-Франківщини зійшлися команди лідируючої групи – «Газовик» приймав «Придністров’я», а коломийські «Карпати» сусідів зі Снятина. В обох поєдинках зафіксовано нічиї, причому снятинці відіграли надану супернику фору у три м’ячі! Мирним настроєм конкурентів скористався лідер – франківський «Тепловик», який переміг у гостях «Гал-Вапно».

Чемпіонат Івано-Франківщини. 1 ліга. 18 тур. 21 серпня. "Гал-Вапно" – "Тепловик" – 0:2 (юнаки – 0:4). "Карпати" Коломия – "Снятин-Євромодуль" – 3:3 (3:0). "Газовик" – "Придністров'я" – 0:0 (1:0). "Гвіздець" – "Нафтовик" – 0:0 (4:0). "Кроно-Карпати" – "Яспіль" – 2:0 (6:0). "Прикарпаття-2" – "Сокіл" – -:+. "Ніка-Динамо" – "Бескид" – -:+. Матч "Прут" – "Пробій" перенесено. 
Становище команд
    І     В     Н     П           ... Читати далі »
Переглядів: 819 | Додав: bond | Дата: 25.08.2011 | Коментарі (0)