П`ятниця, 19.04.2024, 19:57
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Серпень » 18
Втрати лідерів
Лідери турнірних перегонів в першій та другій обласних лігах минулої неділі синхронно розділили очки зі своїми суперниками. Відзначимо, що і для франківського «Тепловика», і для косівської «Гуцульщини» це були перші нічиї в сезоні.
Чемпіонат Івано-Франківщини. 1 ліга. 17 тур. 14 серпня. «Придністров'я» – «Ніка-Динамо» – +:-. «Сокіл» – «Гал-Вапно» – 1:2 (юнаки – 0:6). «Снятин-Євромодуль» – «Прикарпаття-2» – +:-. «Бескид» – «Карпати» Коломия – 0:6 (0:2). «Яспіль» – «Газовик» – 2:0 (0:3). «Пробій» – «Кроно-Карпати» – 3:0 (1:2). «Нафтовик» – «Прут» – 3:1 (0:1). «Тепловик» – «Гвіздець» – 1:1 (3:0).
Становище команд
                          І     В     Н     П        М       О
„Тепловик ”        17    ... Читати далі »
Переглядів: 987 | Додав: bond | Дата: 18.08.2011 | Коментарі (0)

Не дотерпіли
Чергові матчі першості країни знову не потішили прикарпатських вболівальників. Бурштинський «Енергетик» і франківське «Прикарпаття» знову не змогли відкрити лік своїм перемогам. Втім, треба зробити скидку на те, що суперниками прикарпатців цього разу були фаворити змагань.
Першість України. 1 ліга. 5 тур. 12-14 серпня. «Динамо-2» – «Миколаїв» – 1:0. «Севастополь» – «Енергетик» – 2:1 (Гвіанідзе, 45+2, Крамар, 82 – Шевелюхін, 49-авт.). Вил.: Підвірний, 64 (Е). «Геліос» – «Титан» – 2:1. «Нива» В – «Говерла-Закарпаття» – 0:1. «Одесса»   «Арсенал» – 1:0. «Металург» – «Нафтовик-Укрнафта» – 2:1. «Буковина» – «Олімпік» – 1:0. «Кримтеплиця» – «Сталь» – 4:1. «Львів» – «Зірка» – 1:0.
Становище команд
                      І     В    Н     П     М        О
„Металур ... Читати далі »
Переглядів: 903 | Додав: bond | Дата: 18.08.2011 | Коментарі (0)

Канікули завершилися
Бронзовий призер минулорічної першості Суперліги – баскетбольний клуб "Говерла" розпочав підготовку до нового сезону 2011-2012, який стартує на початку жовтня.
Після відпусток гравців зібрали 1 серпня. На паркет манежу коледжу фізвиховання вийшов як основний, так і дублюючий склад «ведмедів». Зокрема, івано-франківський клуб організував дводенний тренувальний табір для перспективних молодих баскетболістів з усієї України, за підсумками якого сформовано бойовий склад другої команди «Говерли».
Що стосується основного складу, то на перший тренувальний збір, який цілковито проходитиме в Івано-Франківську, зібралися виключно українські виконавці. Серед них можна було побачити і гравців минулорічного складу – Віктора Герасимчука, Анатолія Дубнюка, Олександра Шостуху і Віталія Вінтоняка,  і новачків – 26-річного екс-захисника МБК «Миколаїв» Ігоря Сільковського, а також колишнього форварда южненсько ... Читати далі »
Переглядів: 1037 | Додав: bond | Дата: 18.08.2011 | Коментарі (0)

Польська репетиція
Чемпіон України завершує підготовку до нового сезону області
На початку цього тижня івано-франківський «Ураган» повернувся з Польщі, де проходив другий етап підготовки команди до нового сезону. Франківці провели низку спарингів, а також взяли участь у традиційному Кубку Бескидів, який проходив в містечку Бєльсько-Бяла. Наші земляки дісталися фіналу змагань, де поступилися старим знайомим з львівської «Енергії».
До Польщі «Ураган» вирушив з двома новачками. Напередодні бразильську колонію франківців поповнили Мукадо (йому незабаром виповниться 35) і 31-річний Карліньос. Більш досвідчений Мукадо вже чимало поподорожував світом (зокрема, ставав чемпіоном Казахстану і Грузії, доходив до півфіналу Кубка УЄФА), його партнер – виступав здебільшого вдома.
Бразилізація команди насамперед зумовлена її майбутнім дебютом у футзальному Кубку УЄФА. Цього тижня став відомим повни ... Читати далі »
Переглядів: 1093 | Додав: bond | Дата: 18.08.2011 | Коментарі (0)

Ароматерапія для чайників
Про чудодійні властивості ароматерапії людям відомо з давніх часів. Здавалося б, це всього лише приємний запах, а яку силу він несе в собі і скільки проблем зі здоров'ям допомагає вирішити!
Але потрібно вміти правильно проводити ароматерапію, щоб не зашкодити собі.
Що необхідно знати. Якщо ви вирішили вдатися до допомоги ароматичних ефірних масел, пам'ятайте, що для досягнення максимального позитивного ефекту потрібно дотримуватися умов зберігання ефірних масел. Ці пахучі речовини повинні зберігатися в посудинах з темного скла, яке буде захищати їх від прямих сонячних променів.
Перед процедурою. Перед використанням олії обов'язково зверніть увагу на термін придатності, який зазвичай зазначений на етикетці. А щоб попередити можливі алергічні реакції, проведіть тест – нанесіть трохи олії на згин ліктя і поспостерігайте за реакцією. Якщо почервоніння і подразнень не з'явилося, значить, це масл ... Читати далі »
Переглядів: 692 | Додав: bond | Дата: 18.08.2011 | Коментарі (0)

Найбезглуздіші дієти
Напевно, немає на світі жінки, яка жодного разу в своєму житті не сідала на дієти. І скільки разів ми чули ці захоплені вигуки: "Уявляєш, яблук їж скільки завгодно, а 5 кіло наче й не було!" або "Вранці йогурт, вдень йогурт, а ввечері молоко..." та ін. Всі ці рецепти не раз були перевірені, однак серед них траплялися і зовсім абсурдні, які не тільки не допомагали схуднути, а й завдавали шкоди здоров'ю. Саме про такі дієти піде мова....
1820 рік: оцтова дієта
Сумнівна заслуга популяризації оцтової дієти належить самому лорду Байрону. Поет, який славився своєю худорлявістю, щодня випивав фактично рівну кількість води та оцту, щоб, за його версією, очистити організм. Все це доповнювалося і щоденною чашкою чаю з сирим яйцем. Така дієта неминуче приводила до блювоти і сильного розладу шлунка, так що вагу її послідовники, звичайно, втрачали, тільки організму таке "очищення" користі не приносило. ... Читати далі »
Переглядів: 833 | Додав: bond | Дата: 18.08.2011 | Коментарі (0)

Рейтинг вгору, рейтинг вниз
Проблеми громади і пріоритети влади розходяться
Такий висновок можна зробити за результатами соціологічного дослідження "Стан та розвиток місцевого самоврядування на Франківщині: громадська думка", яке проводила відома соціологічна група "Рейтинг". На презентації цих даних, яка відбулась 16 серпня, голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич зізнався, що більш, ніж задоволений результатами опитувань. Проте деякі проблеми, які мешканці назвали найболючішими, потребують перестановки пріоритетів діяльності місцевої влади. За його словами, існування демократії просто не можливе без сильного місцевого самоврядування.
За даними дослідження, які презентував керівник "Рейтингу" Олексій Антипович, більшість мешканців Івано-Франківської області вважає, що більше повноважень має центральна виконавча влада, ніж місцеве самоврядування. Водночас біль ... Читати далі »
Переглядів: 917 | Додав: bond | Дата: 18.08.2011 | Коментарі (0)

В обласному УСБУ –  новий керівник
13 серпня відбулося представлення нового начальника Управління СБУ в Івано-Франківській області Грищенка Геннадія Михайловича, призначеного на цю посаду Указом  Президента України від 5 серпня.
За інформацією прес-групи УСБУ в області, 51-річний полковник Геннадій Грищенко служить в органах держбезпеки понад 20 років, пройшов усі щаблі від оперативного уповноваженого до начальника управління, має дві вищих освіти – військову та юридичну. До призначення в Івано-Франківськ пан  Грищенко був заступником начальника УСБУ в Дніпропетровській області.
Переглядів: 800 | Додав: bond | Дата: 18.08.2011 | Коментарі (0)

Мешканці не впізнають свого міста
У вівторок міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус дав прес-конференцію, під час якої звернув увагу на два найбільш важливі, на його думку, питання – підготовку до Дня Незалежності та роботу міськвиконкому.
Мер попросив мешканців обласного центру не бути байдужими і долучитися до загальноміської толоки, котра відбудеться 20 серпня. Він зауважив, що святкування Дня Незалежності відбудеться із святковими концертами по всіх концертних майданчиках міста та приміських сіл, а по всьому місту будуть лопотіти нові синьо-жовті прапори, яких закуплено понад дві тисячі. Звісно, не обійдеться свято і без доброї франківської традиції – 24 серпня можна буде безкоштовно проїхати у громадському транспорті, якщо вдягнути національний одяг.
Напередодні великого державного свята В.Анушкевичус також розповів про напрямки роботи міськвиконкому. «Пріоритетом номер один у нашій роботі є ремонт до ... Читати далі »
Переглядів: 918 | Додав: bond | Дата: 18.08.2011 | Коментарі (0)

Попереду ще важка праця
Відзначаючи 20-ту річницю проголошення Незалежності України, маємо всі підстави для святкового настрою. Жертовна боротьба найкращих представників багатьох поколінь увінчалась успіхом.
Звичайно, незалежна держава не охоплює всі свої етнічні землі, які нині належать нашим сусідам, але з цим фактом мусимо змиритись. Можемо лише помріяти, а що було б, якби державна політика тодішньої Центральної Ради, зокрема у військовій галузі, не була б такою недолугою? Очевидно, до складу України входили б її етнічні землі, не було б мільйонних непоправних жертв голодоморів, репресій… Україна була б однією з найбільших і процвітаючих країн Європи. Не судилося.
Виразно пам'ятаю події двадцятирічної давнини, бо сам був активним учасником національного пробудження на зламі 80-х років минулого століття, одним із організаторів Товариства української мови імені Т.Шевченка "Просвіта" на Калущині. Ще в першому турі (єди ... Читати далі »
Переглядів: 784 | Додав: bond | Дата: 18.08.2011 | Коментарі (0)

Незалежність: шість незабутніх серпневих днів 1991-го
Під час квазідемократичних виборів у березні 1989 року в нашій області, як і в усій Галичині,  перемогу одержали новітні сили, а ставленики КПУ зазнали жорстокої поразки. Протягом першого року урядування в області зроблені значні кроки для підвищення національної самоповаги. Обласною радою прийняті рішення про національну символіку, права учасників визвольних змагань, створені демократичні газета і телебачення під одною назвою "Галичина", знесені пам'ятники Леніну та іншим комуністичним діячам, колишні вулиці Маркса, Леніна, Дзержинського, Куйбишева одержали українські імена – М. Грушевського, Б. Лепкого, Гетьмана Мазепи, С. Бандери тощо.
Та й ґаздували "екстремісти" несогірше в умовах обструкції імперського керівництва СРСР та УРСР. У 1990 році досягнуто найвищого валового збору зернових за всі роки радянської влади, майже півмільйона тонн. Область за показникам ... Читати далі »
Переглядів: 1070 | Додав: bond | Дата: 18.08.2011 | Коментарі (0)

До 20-річчя незалежності підходимо із здобутками
У 2-му тисячолітті українська нація тричі втрачала і відроджувала свою державу. І все ж таки 20 років тому відбулась подія, про яку мріяли десятки поколінь українського народу впродовж багатьох століть. День незалежності наближав кожен із українців: хто – самовідданою боротьбою, хто – щирою молитвою, хто – мелодійною піснею, а хто – чесною працею. Звісно, що для людського життя 20 років – це багато, але для історії, становлення країни як високорозвинутої держави у світовому співтоваристві – це мить.
Чітко усвідомлюючи, що всі проблемні питання можна вирішувати завдяки  зростанню економічного потенціалу міста, міська влада велику увагу приділяє соціально-економічному розвиткові Івано-Франківська.
Спільними зусиллями підприємців та органів влади при міському голові створена Рада директорів промислових підприємств і Рада представників малого та середнього бізнесу, зас ... Читати далі »
Переглядів: 983 | Додав: bond | Дата: 18.08.2011 | Коментарі (0)