П`ятниця, 29.03.2024, 07:00
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Квітень » 07
Крокуючи вузькими тротуарами вулиць старої забудови в центральній частині Івано-Франківська, мешканцям та гостям міста треба не втрачати пильності. Адже в будь-який момент з древніх кам’яниць і старих будинків їм, в кращому випадку під ноги, а в гіршому – на голову, можуть обвалитися фрагменти карнизів, оздоблення, ліпнини, просто штукатурки чи навіть балконів. Після зими вони повбирали вологу, зараз потроху підсихають, тріскають і падають додолу.
В принципі, нічого дивного в цьому наче й нема. Час, волога й вітер до старих будинків невблаганні і поволі роблять свою чорну справу – руйнують навіть пам’ятки архітектури державного значення. Дивно те, що відповідні структури і підрозділи влади зайняли вичікувальну позицію і не вживають весь комплекс заходів щодо попередження руйнувань, ремонту й реконструкції старих будинків, фасадів, балконів.
Натомість на кожному кроці, за відповідної нагоди і без неї, розказують про туристичну привабливість міста, красу і неповторність стародавні ... Читати далі »
Переглядів: 803 | Додав: bond | Дата: 07.04.2011 | Коментарі (0)

Цього тижня в Івано-Франківську може достроково завершитися опалювальний сезон.
Принаймні таку можливість розглядає міська влада. Як поінформувала начальник служби оперативного реагування Тетяна Клочко, з огляду на підвищення температури повітря «Теплокомуненерго» вже зараз у денну пору зупиняє роботу своїх котелень. Втім це викликає неоднозначну реакцію мешканців: одні телефонують до служби і скаржаться на холод у помешканнях, інші пропонують відключити опалення.
Проти дострокового припинення опалювального сезону виступає головний державний санітарний лікар міста Микола Недоступ. Та й синоптики прогнозують найближчими днями зниження температури і дощі.
Остаточне рішення щодо припинення чи продовження опалювального сезону міський голова Віктор Анушкевичус обіцяв ухвалити у четвер, 7 квітня.
Переглядів: 934 | Додав: bond | Дата: 07.04.2011 | Коментарі (0)

Таке рішення ухвалив виконком Івано-Франківської міськради у вівторок. Відтак, як повідомив заступник начальника міськвідділу транспорту і зв’язку Василь Бабій, перевезення пенсіонерів за віком без обмежень здійснюватиметься лише з 11-ї до 14-ї години, а не з 10-ї до 16-ї, як було досі. Рішення набуде чинності з моменту його офіційного опублікування.
Нагадаємо, що приватні перевізники просили міську владу взагалі скасувати безкоштовне перевезення пенсіонерів за віком, залишивши норму лише про 3-4 місця (залежно від пасажиромісткості рухомого складу) для безкоштовного перевезення всіх пільгових категорій населення. Однак міськвиконком з цим не погодився.
Наш кор.
Переглядів: 893 | Додав: bond | Дата: 07.04.2011 | Коментарі (0)

Ігор Дутка, депутат міськради, фракція Партії регіонів

Усі ми добре пам’ятаємо, як за попередні каденції в Івано-Франківську зникли декілька комунальних підприємств, що виконували певні функції з благоустрою міста. Невідомими до сьогодні для населення залишаються причини їх зникнення. Чи вони самі збанкрутували, чи їм хтось у цьому допоміг? Міська влада довела комунальні підприємства до «ручки». Як наслідок маємо розбиті дороги, захаращені подвір’я,  проблеми з водопостачанням, підтікання дахів і т.д. і т.п.
 В Івано-Франківській міській раді тривають дискусії щодо комплексної програми реформування та розвитку житлово-комунального господарства міста. Ця програма розрахована на плановий перехід від ЖЕО до ОСББ (об’єднання співвласників багатоквартирних будинків) та до управляючих компаній. Перехід буде поступовий, програма носить загальний характер, вона розроблена на основі всеукраїнської програми реформування ЖКГ. Але маємо усвідомлювати, що, реформувавши ... Читати далі »
Переглядів: 762 | Додав: bond | Дата: 07.04.2011 | Коментарі (0)

Екс-народний депутат Євген Гірник, один із засновників і керівник Благодійної фундації ім. Олекси Гірника, вважає, що ті, хто озвучує ідею перепоховання Степана Бандери в Калуші, «ллють воду на млин українофобів». На його думку, Бандера належить не лише Галичині, а всій Україні, і тому якщо перепоховувати прах легендарного провідника ОУН, то лише у Києві.
Про це пан Гірник заявив у поне-ділок на прес-конференції, присвяченій піврічній діяльності фундації імені свого батька, який спалив себе 33 роки тому на Тарасовій горі у Каневі, протестуючи проти русифікації України.
Окрім заходів на вшанування подвигу Олекси Гірника, спортивних змагань на його призи, фундація організовує поїздки школярів до Канева в рамках програми «Діти до Шевченка», бере участь в акціях, пов’язаних із захистом українства, зокрема, є членом Комітету захисту України, а також відслідковує вирішення екологічних проблем у Калуші.  З ініціативи фундації Рахункова палата здійснює перевірку ефективності викори ... Читати далі »
Переглядів: 878 | Додав: bond | Дата: 07.04.2011 | Коментарі (0)

В обласному центрі назріває конфлікт щодо домофонізації під’їздів житлових будинків.
За словами начальника служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяни Клочко, надходять скарги від мешканців, які не згодні з встановленням домофонів у їхніх будинках. Вона пояснила, що на встановлення домофонів має бути згода 100% мешканців. Але практично в кожному будинку є 30% не згодних. Проте їхню думку ігнорують, що й викликає скарги.
«Управління житлово-комунального господарства вже проводило одну нараду з цього питання. Але не всі представники фірм, які встановлюють домофони, на ній були. Відчуваючи, що міськвиконком незабаром може ухвалити рішення щодо цього процесу, вони штурмують роботу. Скарги до нас надходять щоденно», – зазначила Т.Клочко.
Переглядів: 921 | Додав: bond | Дата: 07.04.2011 | Коментарі (0)

За продаж неповнолітнім алкогольних і тютюнових виробів з початку року суб’єктам господарювання в Івано-Франківську анульовано шість ліцензій на право торгівлі алкоголем та п’ять – на продаж тютюну.
Як повідомив заступник начальника міськуправління торгівлі Іван Ляхович, під час перевірок торгових закладів задокументовано 24 випадки продажу неповнолітнім алкогольних і тютюнових виробів. З початку року адмінкомісія міськвиконкому оштрафувала порушників законодавства майже на 12 тис., а податківці – на 117 тис. гривень.
Водночас до міськвиконкому продовжують надходити скарги від мешканців на торгівлю цигарками і спиртним у кіосках і магазинах, розташованих поблизу навчальних закладів. З огляду на це міський голова Віктор Анушкевичус доручив спеціальній комісії перевірити їхню роботу.
Переглядів: 973 | Додав: bond | Дата: 07.04.2011 | Коментарі (0)

Мешканці обласного центру вже хочуть працювати на дачах і городах, а добратися до них наразі нічим.

Як повідомила начальник служби оперативного реагування Тетяна Клочко, з настанням сприятливої погоди почастішали звернення мешканців щодо відкриття сезонних автобусних маршрутів до садово-городніх товариств.
За словами заступника начальника міськвідділу транспорту і зв’язку Василя Бабія, запровадження таких маршрутів відбувається після укладання угоди між міськвиконкомом і перевізником на підставі відповідного розпорядження голови ОДА. Наразі його ще нема, але це питання кількох днів, бо зараз узгоджується дата введення маршрутів до садово-городніх товариств, про що повідомлять додатково.
Водночас В.Бабій попередив: якщо комунальники не відремонтують дороги, можуть виникнути проблеми з відкриттям маршрутів до садів за колишнім домобудівним комбінатом та в Дем’яновому лазі. Щоб таких проблем не виникло, міський голова Віктор Анушкевичус зобов’язав ДРЕУ терміново ... Читати далі »
Переглядів: 839 | Додав: bond | Дата: 07.04.2011 | Коментарі (0)

На околицях Івано-Франківська і в приміських селах тривають підпали сухої трави.

Мешканці не прислухалися до звернення міського голови Віктора Анушкевичуса, в якому він закликав не спалювали сухої трави, гілля і сміття на городах, садових ділянках та приватних обійстях. За інформацією служби оперативного реагування виконкому, минулого тижня знову зафіксовано 15 таких випадків, вигорів понад один гектар площі. Крім того, вогонь з сухої трави перекинувся на садовий будиночок на вул. Лісовій, 6 і спалив його.
«Нічого не змінилося. Я просто в щоці», – прокоментував ситуацію В.Анушкевичус і ще раз закликав керівництво ГУ МНС, МВ УМВС, громадське формування «Штаб» посилити роботу щодо профілактики й попередження таких випадків, яких за два тижні зафіксовано 32. А представник ГУ МНС відрапортував, що за підпал сухої трави  минулого тижня оштрафували одну особу, трьох лише «попередили», а кілька паліїв від пожежників просто втекли.
Наш кор.
Переглядів: 912 | Додав: bond | Дата: 07.04.2011 | Коментарі (0)

Для всіх охочих якось по-особливому відзначити 350-річчя від дня заснування Івано-Франківська створено унікальну можливість втілити свою ідею. Міська влада Івано-Франківська оголосила конкурс креативних проектів з нагоди відзначення 350-річчя міста. Мова йде про конкурс на кращий захід, девіз і логотип святкування. Для цього вже створена конкурсна комісія, котра прийматиме ідеї від усіх охочих.

«У конкурсі можуть взяти участь усі охочі без вікових обмежень. Генераторами ідей можуть бути навіть мешканці інших населених пунктів. Головне, щоб людина була готова поділитися своїм баченням проведення урочистостей, – каже міський голова Віктор Анушкевичус. – Хотілося б, щоби до творчого процесу долучилися всі. Ідеї будуть прийматися до 1 червня, а 1 липня будуть визначені переможці конкурсу».
Ідеї приймаються у трьох різних номінаціях. Як запевнив міський голова, переможець у кожній номінації отримає винагороду – одну тисячу гривень. Крім того, до святкової програми мо ... Читати далі »
Переглядів: 897 | Додав: bond | Дата: 07.04.2011 | Коментарі (0)

Сьогодні в місті буде чисто?
За два останніх дні комунальники Івано-Франківська мали впоратися з тим, чого вони ще не зробили відколи зійшов сніг.
Саме стільки часу на усунення виявлених інспекцією з благоустрою недоліків дав комунальникам на вівторковій апаратній нараді у виконкомі міський голова Віктор Анушкевичус, заявивши, що особисто це проконтролює.
За словами керівника муніципальної інспекції з благоустрою Степана Кукули, в місті й надалі є проблеми з вивезенням негабаритного сміття, незадовільним станом сміттєвих контейнерів і контейнерних майданчиків, прибиранням вулиць (особливо в так званому приватному секторі малої забудови) та дамб річок.
В.Анушкевичус зазначив, що допомогти у прибиранні дамб річок зголошуються різні політичні сили і попросив інспекцію з благоустрою надіслати всім партіям перелік найпроблемніших місць, які необхідно прибрати.
Секретар міськради Руслан Марцінків поінформував, що депутати від ВО ... Читати далі »
Переглядів: 919 | Додав: bond | Дата: 07.04.2011 | Коментарі (0)

Івано-Франківськ став п’ятим містом в Україні, де національний лідер у сфері поводження з відходами ВАТ «ГрінКо»
за сприяння облдержадміністрації здійснюватиме національний проект «Роздільний збір сміття – крок у майбутнє».


Як повідомив гендиректор «ГРІНКО-Франківськ» Володимир Мендела, компанія вже розставила в місті 70 жовтих контейнерів об’ємом 1,1 кубометра для так званої сухої фракції сміття – паперу, пластику, скла та металу, які потім відправлятимуть на сортування і повторну переробку.
«Перший збір сміття у понеділок показав, що івано-франківці готові брати участь в цьому проекті. Ми отримали дуже якісний збір сухої речовини, на який навіть не сподівалися, – каже В.Мендела. – Хоча зараз цей наш проект більше показовий, бо ми працюємо  збитково. Але у такий спосіб  привчаємо людей до сортування сміття».
Пан Мендела також зазначив, що впровадити проект компанія могла ще два роки тому і готова змонтувати мобільну сортувальну лінію для смі ... Читати далі »
Переглядів: 1239 | Додав: bond | Дата: 07.04.2011 | Коментарі (0)

В Івано-Франківській області до 2015 року у кожному населеному пункті повинен бути дитячий садок, – заявив на нещодавній прес-конференції голова ОДА Михайло Вишиванюк. «Ми кажемо, що 2011 рік – це рік проектування дитячих садків з тим, щоб у наступному році приступити до їх будівництва і щоб до 2015 року у нас кожен населений пункт був з дитячим садочком», – наголосив голова ОДА.

А що робиться в цьому напрямку в обласному центрі Прикарпаття?
«Справді, і в державі в цілому, і в нашому місті зокрема, досить гостро постала проблема з місцями в садочках. Зрозуміло, що керівники управління освіти роблять все можливе, аби якнайшвидше поправити ситуацію і допомогти батькам, які мають потребу влаштувати дитину в садок. Ця тема неодноразово порушувалася на різних рівнях і саме її особливо активно обговорювали на колегії управління освіти, яка вперше зібралась у своєму оновленому складі, – розповідає начальник міського управління освіти і науки Наталя Микула.
В Іван ... Читати далі »
Переглядів: 1141 | Додав: bond | Дата: 07.04.2011 | Коментарі (0)

Чемпіон розпочинає сезон з болючої поразки 

Найбільш несподіваний результат стартового туру чемпіонату Івано-Франківщини-2011 зафіксовано у матчі за участю чинного чемпіона області. Печеніжинські «Карпати», які відтепер представлятимуть Коломию, були розбиті тлумацьким «Придністров’ям». Як тут не згадати, що саме в Тлумачі відбувся заключний, «золотий» матч попереднього чемпіонату, в якому печеніжинці здолали «Тепловик» – 3:1.

"Придністров'я" – "Карпати" – 3:0 (Чернишов, 16, Вікарюк, 32, Гринишин, 85). Не реалізував пенальті: Білик, 60 (К). Попереджені: Качан, Синишин – Веприк. Арбітр – Синишин. 500 глядачів. Тлумач: Ткаченко, Качан, Семчій, Шифир, Р. Олійник, Д. Гуменяк (Семенчук 58), Чернишов (Гринишин 73), Рій, Вікарюк (Федорчук 90), Синишин, Павлюк. Коломия: Раковіца, Скибінський, Кавінський, Біскуп, Огаль, М. Ткачук, Веприк, Баглай, Білик, О. Ткачук, Соколишин.
Юнаки – 2:1.
Минулої неділі на поле ... Читати далі »
Переглядів: 965 | Додав: bond | Дата: 07.04.2011 | Коментарі (0)

Формується друга ліга
У вівторок відбулася нарада команд, які мають намір змагатися в другій обласній лізі. За умови входження до її складу франківських команд число учасників може зрости до 16-ти. При цьому на першому етапі вони будуть поділені на дві зони. До вирішальної частини потраплять по чотири кращі клуби.
Орієнтовний склад учасників змагань є таким:
Перша зона. НСК «Микитинці», «Бистриця» Вовчинець, ФК «Угорники», «Бистриця» Хриплин, «Хортиця» Крихівці, "Карпати" Болехів, ФК Сваричів", "Дністер" Побережжя.
Друга зона. "Карпати" Кути, "Гуцульщина" Косів, ФК "Обертин", ФК "Калуш", ФК "Отинія", "Хутровик" Тисмениця, "Колос" П'ядики, "Черемош" Верховина.
Однак не всі учасники гарантували свою участь. Відтак можливі варіанти. Старт турніру запланований на 17 квітня.

«Чайка» не осилила «Прут»

Відбулися чвертьфінальні поєдинки розіграшу обласної ліги чемпіонів. На жаль, не обійшлося без скандалу.
Кубок чемпіонів міст та районів області 2010- ... Читати далі »
Переглядів: 1119 | Додав: bond | Дата: 07.04.2011 | Коментарі (0)

Напередодні старту нового сезону розгорівся скандал в Тисменицькій районній федерації футболу. Рішенням виконкому ТФФ з числа учасників змагань було виключено «легіонерів» – команди сіл Івано-Франківської міськради, які виступали в першості з незапам’ятних часів. Мова про Вовчинець, Крихівці, Угорники, Микитинці і Хриплин.

Варто нагадати, що до початку 1980-х Тисменицький район іменувався Івано-Франківським. При його реорганізації згадані села відійшли до обласного центру, що не заважало їм надалі виступати у чемпіонаті Тисмениччини. Більше того, останнім часом тут виступали й окремі команди обласного центру. Про територіальні межі тоді ніхто не згадував…
Але рішення прийнято. Що робити тепер? Як виняток, згаданій п’ятірці запропоновали місце в другому районному дивізіоні без права підвищення у класі. «Легіонери» з цим не погодилися і звернулися до федерації футболу Івано-Франківська. В понеділок відбулася звітно-виборна конференція цієї організації, на якій її ... Читати далі »
Переглядів: 833 | Додав: bond | Дата: 07.04.2011 | Коментарі (0)

В трьох районах Івано-Франківщини – Богородчанському, Рогатинському і Тисменицькому – 3 квітня стартували чемпіонати регіонів, ще в одному (Надвірнянському) продовжено розіграш кубка, розпочатий минулої осені.  
Богородчанський р-н. На Богородчанщині кількість учасників чемпіонату зросла з 13 до 15-ти. Новачками стали Росільна (повернулася після річної перерви) та Солотвин (це селище залишалося без команди певно зо два десятиліття). Окрім того, Глибоке утворило спільну команду з Хмелівкою.
1 тур. Старуня – Іваниківка – 2:0. Грабовець – Горохолина – 1:0. Богородчани – Підгір'я – 4:1. Росільна – Маркова-Бабче – 2:0. Саджава – Глибоке-Хмелівка – 4:1. Космач – Гринівка-Нивочин – 3:2. Матч Солотвин – Дзвиняч перенесено.
Надвірнянський р-н. Кубок (1/8 фіналу). Лісна Тарновиця – Камінне – 2:1 (перший матч – 0:2). Парище – Молодків – 8:0 (4:1). Гаврилівка – Лоєва – 1:0 (2:6). Стримба – "Нафтовик" Битків – 0:3 (0:0). Саджавка – Красна – 1:3 (2:4). Сер. Майдан – Ланчин – 3: ... Читати далі »
Переглядів: 956 | Додав: bond | Дата: 07.04.2011 | Коментарі (0)

Результат матчу «Енергетик» – «Прикарпаття» підкоректують?

Дует прикарпатських клубів у першому дивізіоні продовжує збагачувати очками своїх суперників. Земляки впевнено прямують за одним і тим самим маршрутом. Щоправда, назва кінцевої станції наразі невідома. Не виключено, що незабаром постане питання, чи доїде хтось з них до фінішу взагалі.

У «Прикарпаття» ситуація практично безвихідна. В чотирьох весняних матчах команда додала до свого активу два очки. Про який порятунок може бути мова? Після поразки в рідних стінах від «Геліоса» наставник франківців Микола Пристай був категоричним, заявивши, що пора завершувати «ігри за виживання» і формувати колектив з прицілом на наступний сезон. Цілком слушна думка. Тільки навряд чи це реально у розпал сезону. Доведеться догравати з тими, хто є.
З огляду на загрозливу ситуацію нині в колі вболівальників та фахівців мовиться про те, що добре було б залишити в першій ліз ... Читати далі »
Переглядів: 793 | Додав: bond | Дата: 07.04.2011 | Коментарі (0)

Бронзова «Олімпія»

Калуська «Олімпія» знову зійшла на п’єдестал пошани чемпіонату західноукраїнської хокейної ліги, здобувши «бронзу». Перші два місця, як і торік, розіграли ХК «Луцьк» і львівський «Експрес».

Цього разу боротьба за чемпіонство завершилася на користь лучан. Вони вперше отримали «золото» чемпіонату. Калушани складали конкуренцію лише на старті змагань, до того, як «Олімпію» залишили варяги. Але й без них силами власних хокеїстів представники міста нафтохіміків відстояли місце на п’єдесталі. Тим цінніша цьогорічна «бронза». А загалом у старожила ЗУХЛ є повний комплект нагород змагань.
Підвели риску черговому сезону матчі за Кубок Західної України, що відбулися у Новояворівську за участю збірних п’яти областей. Прикарпатці фінішували третіми після господарів та волинян.
Становище команд
    І     В     Н     П     М &n ... Читати далі »
Переглядів: 833 | Додав: bond | Дата: 07.04.2011 | Коментарі (0)

Добігає кінця регулярний чемпіонат вітчизняної суперліги. Її учасникам залишилося зіграти лічені поєдинки. Фініш першого етапу запланований на 17 квітня.
«Говерла» продовжує утримувати четверту позицію з невеликими шансами піднятися на сходинку вище. В чергових поєдинках підопічні Євгена Мурзіна без особливих зусиль здолали на власному майданчику представників Одещини – БК «Одесу» та южненський «Хімік». Фантастично зіграв обидва поєдинки Ерік Колмен, здобувши у сумі 46 очок та здійснивши 25 підбирань. Вчора «Говерла» провела останній домашній матч першого етапу проти «Миколаєва».


Дві заключні зустрічі іванофранківці зіграють відповідно 15 і 17 квітня на Дніпропетровщині проти «Дніпра-Азота» і «Дніпра».
Цієї неділі відбудеться традиційний матч зірок суперліги – українці проти легіонерів. Його прийматиме Харків. «Говерлу» у першій столиці представлятимуть Деррік Зіммерман, Данте Свонсон і наставник команди Євген Мурзін. Останній разом з Валентином Берестнєвим ... Читати далі »
Переглядів: 867 | Додав: bond | Дата: 07.04.2011 | Коментарі (0)

Черговий тур національного чемпіонату знову відзначився несподіваними результатами. Найперше це стосується поєдинка за участю лідера – «Локомотива», котрий поступився вдома рівненському «Кардиналові».

Засмутив своїх прихильників і франківський «Ураган». Підопічні Сергія Гупаленка поступилися у Львові ТВД. Причому, як і в попередній грі з «Локомотивом», ворота суперника знову залишилися «сухими». Відзначимо, що у Львові франківці задіяли лише одного із трьох своїх бразильців. А без них «Ураган» дещо інша команда…
В заключному турі (9 квітня) прикарпатці мали б зустрітися з «Шахтарем», та він вже припинив виступи в чемпіонаті. Відтак на «Ураган» чекає технічна перемога, яка однозначно підніме його у турнірній таблиці. Тільки от на яку позицію? Лідери «Енергія-Тайм» і «Локомотив» цієї суботи зустрінуться у Львові. І тут можливі два варіанти… 
У разі перемоги котроїсь з команд франківці посядуть другу сходинку. А це означає, що на першій стадії плей-офф їх ... Читати далі »
Переглядів: 855 | Додав: bond | Дата: 07.04.2011 | Коментарі (0)

Цього року вперше за дванадцять років існування чемпіонату світу з сучасного танцю свою майстерність зможе продемонструвати наша землячка. Молода прикарпатська танцівниця буде єдиним представником Західної України. Такий шанс дістався учениці Танцювальної школи Влада Ями Ілоні Федорко. Дівчина стала однією із найкращих на чемпіонаті України, котрий проводить Асоціація сучасного та естрадного танцю. Вона увійшла до складу збірної України, котра візьме участь у найбільших танцювальних змаганнях світу. Нагадаємо, що чемпіонат світу відбуватиметься 25-29 травня в італійському місті Кастільончелло.
Чемпіонат світу – одна із найяскравіших подій у танцювальному світі, де будуть представлені найкращі представники із 24 країн світу.
13-річну Ілону у Танцювальній школі вважають гордістю. Дівчина із села Вістова Калуського району займається танцями вже понад шість років. У цьому закладі Ілона займається практично від початку його створення, а до того дівчина танцювала у колективі «Фламінго» ... Читати далі »
Переглядів: 1100 | Додав: bond | Дата: 07.04.2011 | Коментарі (0)

Дмитру Борину 11 років. Він навчається в 5-му класі школи-ліцею №23 міста Івано-Франківська. Малювати почав з 4-річного віку. Батьки пригадують один з перших його малюнків – п’ятирічний Дмитрик намалював гелевою ручкою тигра з відкритою пащею. Потім були пейзажі, зображення дивовижних динозаврів тощо. До художньої школи хлопця не одразу прийняли, викладачі не повірили, що він міг сам намалювати такі малюнки. А згодом батьки Дмитрика порадилися з психологом, як краще розвивати талант дитини, і спеціаліст порадив не працювати поки що з педагогом, а просто створювати умови, які спонукатимуть хлопчика до творчості. Через деякий час Дмитрик почав займатися в школі мистецтв, але й там вчителька відзначила у юного художника свій особливий художній стиль, який не потребує особливого втручання.
За кілька останніх років Дмитро Борин неодноразово перемагав в різноманітних мистецьких конкурсах. Зокрема,  зайняв I-ше місце у Всеукраїнському конкурсі з початкового технічного моделювання учні ... Читати далі »
Переглядів: 1469 | Додав: bond | Дата: 07.04.2011 | Коментарі (0)