П`ятниця, 29.03.2024, 07:52
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Квітень » 20
В Івано-Франківську пасажири для автобусів, чи автобуси для пасажирів?

Минають три місяці, протягом яких міська влада мала оптимізувати мережу автобусних маршрутів. Принаймні в цьому у  січні запевняв заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства, транспорту і зв’язку
Микола Саєвич. За його словами, з огляду
на результати конкурсу окремі маршрути планувалось об’єднати, деякі скасувати і розробити нові, які б задовольняли потреби пасажирів. Однак час спливає, а реальних кроків щодо зваженої оптимізації автобусних маршрутів не зроблено.
Влада пішла простішим шляхом і погодилася збільшити кількість машин
на кращих, «грошовитих» маршрутах, де автобуси зараз працюють за тимчасовими дозволами й тимчасовими графіками руху. Водночас на «гірших», малоприбуткових маршрутах машин не вистачає, а кілька збиткових маршрутів не функціонують взагалі.


Некоректна пропозиція
У 20 ... Читати далі »
Переглядів: 1364 | Додав: bond | Дата: 20.04.2011 | Коментарі (0)

Сергій Борзов,
депутат міськради,
«Фронт змін»


Питання щодо кредиту ЄБРР для потреб «Теплокомуненерго» привернуло увагу ще у 2009 році. Причиною того стала чи то надзвичайно велика сума – 11 мільйонів євро, чи то грубі порушення процедури при його отриманні. Минуло 2 роки, а «віз і нині там». Чому?
Протягом двох років спеціалісти, в тому числі й закордонні, детально вивчали, на що краще витратити ці кошти, а наші, івано-франківські, все більше роздумували, що дасть цей кредит і чи зможе підприємство повернути ці кошти?
Насамперед треба відзначити, що за цей час змінилось законодавство: новий Податковий кодекс, який не дозволяє витрачати на інвестиції більш ніж 25% від прибутку (підприємство сьогодні збиткове); тарифи на послуги теплопостачання тепер затверджуються в Києві; а ціна газу зросла в рази. А кошти доведеться віддавати вже у 2012 році.
За висновками фахівців, при максимально ефективному використанні коштів банку економія витрат на теплопостачанн ... Читати далі »
Переглядів: 1267 | Додав: bond | Дата: 20.04.2011 | Коментарі (3)

В Івано-Франківську розпочався місячник благоустрою. До Великодня та Дня міста обласний центр упорядковують не тільки комунальники.

«Ми розробили комплекс заходів і в рамках місячника благоустрою запланували виконати дуже великий обсяг робіт, – каже начальник міськжитлокомунгоспу Василь Білик, – більшість з яких припадатиме на «Спецкомбінат», «Зелене господарство», ДРЕУ та ЖЕО.  
Але допомогти комунальникам у наведенні порядку має й громада. Минулої суботи відбулася перша міська толока, в якій, за підрахунками В.Білика, взяло участь понад 2,5 тис. осіб – представників міської й обласної влади та їхніх структурних підрозділів, які прибрали 164 гектари території.
Чиновники апарату міськвиконкому на чолі з міським головою Віктором Анушкевичусом впорядковували парк на вул. Молодіжній, де посадили 20 молодих дерев. Працівники фінуправління й держказначейства працювали у сквері «Княгинин». Управління освіти розчищало озера на вул. Дорошенка і С.Стецько ... Читати далі »
Переглядів: 858 | Додав: bond | Дата: 20.04.2011 | Коментарі (0)

Головним питанням дев’ятої сесії Івано-Франківської міськради, яка відбулася минулого четверга, було затвердження бюджету розвитку на поточний рік.
Депутати приступили до його розгляду після «розминочних» ухвалень звернення до Президента України проти усиновлення українських дітей одностатевими парами та запровадження ювенальної юстиції, ініціаторами якого виступив «Рух Чистих Сердець», і рішення про заборону використання радянської символіки, зокрема, червоних прапорів під час відзначення 9 травня та інших свят. 
Обговорення ж бюджету розвитку зумовило численні суперечки серед депутатів. І це зрозуміло, адже там ділили гроші, яких ніколи нікому не вистачає, а міській господарці – завжди.
Чи не найбільшими збурювачами спокою тут виявилися два депутати: Олександр Бубен з пропозицією виділення півтора мільйона на проектно-пошукові роботи для спорудження Палацу спорту та Василь Ревчук, що просив 200 тисяч на добудову школи в Опришівцях.
Пану Бубену сесія відмовила чер ... Читати далі »
Переглядів: 859 | Додав: bond | Дата: 20.04.2011 | Коментарі (0)

На вівторковій апаратній нараді в міськвиконкомі міський голова Віктор Анушкевичус офіційно представив нового в.о. генерального директора КП «Івано-Франківськводоекотехпром». Ним став депутат міськради двох скликань, голова фракції «За зміни», колишній директор ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго», екс-кандидат на посаду міського голови від «Фронту змін» Ігор Прокопів.
Цікаво, що кандидатуру І.Прокопіва на призначення гендиректором «Водоекотехпрому» має ще погодити постійна депутатська комісія міської ради з питань житлово-комунального господарства, транспорту і зв’язку, яку він же й очолює. А мер, представляючи нового керівника «Водоекотехпрому», чи то жартома, чи всерйоз заявив, що намагатиметься знайти роботу всім депутатам міської ради. «Ми ж говорили про спільну відповідальність», – наголосив В. Анушкевичус.
Наш кор.
Переглядів: 811 | Додав: bond | Дата: 20.04.2011 | Коментарі (0)

Івано-Франківськ долучився до системи подолання кризи. Напередодні Великодніх свят 45 мешканців міста отримали дисконтні картки на знижки товарів і послуг у закладах міста. До переліку закладів проекту «Система соціальних знижок як засіб подолання кризи» увійшли як продуктові, господарські магазини, аптеки, а також заклади соціального та культурного призначення. Кожен підприємець надав певні знижки, котрі діятимуть аж до кінця
2012 року.


Так, для прикладу, власник дисконтної картки (а ним може бути будь-хто із членів сім’ї) в кінотеатрі «Люм’єр» зможе переглянути кіносеанс всього за 10 гривень. Обласний театр ляльок ім. Марійки Підгірянки запропонував знижку 33 відсотки. Загалом, за словами керівника проекту Лесі Аронець, станом на початок квітня було зареєстровано 88 підприємців міста, котрі надаватимуть знижки за дисконтною карткою. Обсяг знижок коливається від 3 до 50 відсотків у різних закладах. Зрештою, це дозволить за рік зекономити 1200-1400 гривень сіме ... Читати далі »
Переглядів: 790 | Додав: bond | Дата: 20.04.2011 | Коментарі (0)

В третьому турі чемпіонату Івано-Франківщини увагу вболівальників насамперед привертали два поєдинки. Лідери попереднього сезону – «Карпати» і «Тепловик» – «тестували» на міцність відповідно «Снятин-Євромодуль» і «Гал-Вапно», котрі у стартових матчах досягли максимального результату. «Претенденти» іспитів не склали…

«Бескид» – «Ніка-Динамо» – 4:0 (Угринчук, 22, Крук, 38, Близнюков, 43, Шайкін, 73). Попереджені: Данів, Шайкін, Савіцький – Басюк. Вилучення: Шайкін, 85 (2 ж.к.). Арбітр Дмитрук. 250 глядачів. Юнаки – 2:1.
«Гвіздець» – «Гал-Вапно» – 0:1 (Ю.Вовчук, 61). Попереджені: Буджак – Царук. Арбітр Дем’янчук. 200 глядачів. Юнаки – 0:1. 
Тур розпочався посеред минулого тижня поєдинком у Надвірній, де місцевий «Бескид» легко переграв «Ніку-Динамо». Того ж дня у перенесеному матчі 1-го туру «Гал-Вапно» несподівано здолав у гостях «Гвіздець». Дві перемоги на старті автоматично перетворили недільну зустріч галичан з «Тепловиком» на центральне протистояння т ... Читати далі »
Переглядів: 833 | Додав: bond | Дата: 20.04.2011 | Коментарі (0)

Куди подівся чемпіон?

Минулої неділі до числа тих районів, де розпочалися нові чемпіонати, долучилися Городенківський, Тлумацький, Снятинський і Долинський. Що цікаво, серед учасників першості Долинщини не буде торішнього переможця – «Свічі» з Вигоди, яка ще кілька тижнів тому брала участь в розіграші обласної ліги чемпіонів...
Богородчанський р-н. 3 тур. Маркова-Бабче – Ст. Богородчани – 2:2. Космач – Горохолина – 0:1. Росільна – Дзвиняч – 0:4. Грабовець – Іваниківка – 4:3. Солотвин – Глибоке-Хмелівка – 3:4. Старуня – Підгір’я – 2:2. Саджава – Богородчани – 1:0.

Становище команд
    І    О    М
Дзвиняч     3    9    11-0    Саджава    3    9    9-2
Грабовець    3    6    5-7
Горохолина    3  & ... Читати далі »
Переглядів: 825 | Додав: bond | Дата: 20.04.2011 | Коментарі (0)

Сьогодні стартує серія плей-офф баскетбольного чемпіонату країни. Цій події була присвячена вівторкова прес-конференція керівників БК «Говерла». Своїми думками поділилися генеральний директор клубу Андрій Дроздов, головний тренер Євген Мурзін і капітан команди Деррік Зіммерман.

Регулярний чемпіонат, який складався з 48 матчів, ми пройшли рівно, без особливих сплесків та зривів, – відзначив Євген Мурзін. Певний спад у команди спостерігався лише наприкінці року. Однак під час новорічно-різдвяних свят гравці побували вдома, відпочили. Відтак січень вийшов для «Говерли» чи не найвдалішим. Головне, що обійшлося без серйозних травм. Розпочинали і закінчуємо сезон тим самим складом, – відзначив наставник.
Пройти «Миколаїв», що є стартовим суперником франківців у плей-офф, «Говерлі» цілком до снаги, – стверджує Мурзін. І додає, важливим буде емоційний стан гравців. Завжди велике значення має перший матч серії, – зауважує капітан команди Деррік Зіммерман. Особливо для ко ... Читати далі »
Переглядів: 964 | Додав: bond | Дата: 20.04.2011 | Коментарі (0)

Фінішував перший етап чемпіонату "ПРИВАТ-ліги" Івано-Франківщини 2010-11 рр. За його підсумками визначилися шість фіналістів. Ними стали п’ять представників обласного центру та коломийський «Тирлич».
Другий етап, який також пройде в одне коло, фіналісти розпочнуть з усіма набраними раніше очками, але команди з однієї підгрупи між собою вже не гратимуть.
Клуби, що фінішують на першій та другій позиції, зустрінуться у вирішальному матчі за «золото». Відповідно третій та четвертий учасники розіграють «бронзу». Аналогічно будуть визначені всі інші місця.
Становище команд. Група А
    І     В     П           М    О
"Тирлич”    5     5    0     479-272    10
"Ветерани”    5     4    1     274-261    9
КЕП    ... Читати далі »
Переглядів: 793 | Додав: bond | Дата: 20.04.2011 | Коментарі (0)

Такої запеклої боротьби на старті серії плей-офф футзального чемпіонату України навряд чи хтось очікував. Після двох ігрових днів рахунок у всіх чотирьох протистояннях є нічийним.

Найзатятішими суперниками виявилися земляки-харків’яни. Обидва матчі між «Монолітом» та «Локомотивом» переможця в основний час не виявили (щоразу – по 1:1). Відтак довелося пробивати післяматчеві пенальті. Першого дня перемогли «залізничники» – 3:2, а от наступної доби «монолітівці» реваншувалися з неймовірним рахунком – 13:12! Загалом суперники виконали 30 спроб, 25 з яких було реалізовано.
Франківський «Ураган» розпочав свою серію з ТВД поразкою – 4:5, хоча впродовж матчу тричі вів перед. Однак Фортуна того дня була на боці львів’ян. У другому поєдинку гості ще до перерви забезпечили собі комфортну перевагу у рахунку (4:1), скоротити яку ТВД вдалося лише під завісу зустрічі.
Тепер на команди чекає два (або три) поєдинки в Івано-Франківську. Сьогодні «Ураган» і ТВД вийдуть на майда ... Читати далі »
Переглядів: 824 | Додав: bond | Дата: 20.04.2011 | Коментарі (0)

Фінішував чемпіонат Івано-Франківщини серед жінок, проведення якого започаткувала обласна федерація. На старт турніру вийшли сім команд з обласного центру та чотирьох районів області.
Змагання пройшли у два етапи. Фінальний квартет розіграв нагороди у Снятині. Рідні стіни допомогли господаркам вибороти «срібло».
Першим чемпіоном області стала «Галичанка» з Галича. Третім фінішував «Каменяр» з обласного центру. Набравши порівну очок з господарками, студентки коледжу фізвиховання поступилися їм за співвідношенням партій.
Організатори та спонсори подбали про призи для призерів чемпіонату. Подарунками нагороджено кращих гравців змагань  – Олену  Нагірну («Галичанка»), Олександру Задворну (ДЮСШ №2) і Юлію Зінчук («Каменяр»).
Становище команд.  І етап
    І    О    CП
„Галичанка” Галич    6    15    15:3
„Каменяр” Ів.-Франк.    6    1 ... Читати далі »
Переглядів: 806 | Додав: bond | Дата: 20.04.2011 | Коментарі (0)

В черговому турі першолігової першості країни прикарпатці голів не забивали. «Енергетик» розійшовся «сухою» нічиєю зі «Львовом», а «Прикарпаття» зазнало мінімальної поразки від «Динамо-2».

Для франківців то був вже четвертий безголевий матч поспіль (в їхні ворота за цей час влетіло сім голів). Востаннє «Прикарпаття» засмучувало супротивника ще під час дербі з «Енергетиком» (1:1), а загалом після зимової перерви гравці команди відзначилися тричі. На рахунку бурштинців тільки два голи. Окрім земляків, «енергетики» засмутили ще «Титан» (1:0). Проте у «Енергетика» доволі кваліфікована захисна ланка…
На матч зі «Львовом» бурштинську команду вперше вивів Богдан Блавацький. Він відзначив, що команді бракувало травмованих Гордієнка, Януша та І.Ципердюка. Після поверненням гравців у стрій й можливої появи кількох новачків «Енергетик» мав би втриматися у 1 лізі. Новий керманич гадає, що для цього вистачить одинадцяти набраних очок у восьми заключних матчах. Ключовими для ... Читати далі »
Переглядів: 935 | Додав: bond | Дата: 20.04.2011 | Коментарі (0)

Іринка Балтажи народилася в Запоріжжі. Коли дівчинці виповнилося 7 років, сім’я переїхала до Івано-Франківська. Іринка навчається в 3-му класі школи-ліцею №23 і з усього розмаїття шкільних занять понад усе любить малювання, трудове навчання, логіку, фізкультуру, математику і музику.
Зараз Ірі 9 років і вона є чемпіонкою України з шашок. Захоплення шашками в Іринки не випадкове. Її мама – Ольга Балтажи – заслужений майстер спорту України, призер чемпіонатів Європи та світу з шашок серед жінок. Батько – Костянтин Балтажи – міжнародний арбітр, віце-президент Федерації шашок України. Перші спортивні змагання для Іри відбувалися ще у Запоріжжі, коли дівчинка захищала спортивну честь своєї школи.
А в Івано-Франківську Іринка відвідує обласний шахово-шашковий клуб і значно випереджає за результатами своїх однолітків.
У 2011 році Ірина Балтажи зайняла II-ге місце на чемпіонаті України та отримала путівку на чемпіонат Європи, який відбуватиметься з 1 по 8 серпня в Таллінні.
„Зараз в ... Читати далі »
Переглядів: 923 | Додав: bond | Дата: 20.04.2011 | Коментарі (0)

У вівторок, 19 квітня, з ініціативи ВО «Свобода» на тротуарах Івано-Франківська з’явилося 150 квіткових клумб. Акція під назвою «Квітучі тротуари» покликана захистити пішохідні доріжки від масових стоянок автомобілів.

Перші клумби ініціатори заходу розмістили на вулицях Незалежності, І.Вагилевича, І.Франка та Січових стрільців. Саме у центральній частині міста проблема паркування транспорту на тротуарах є найбільш гострою. На думку організаторів заходу, розміщення квіткових клумб перешкоджатиме водіям залишати авто на пішохідних доріжках. Тим більше, що після встановлення цих малих архітектурних форм «свободівці» звертатимуться до комісії з безпеки руху для їх подальшого внесення у генеральний план міста.
«Паркування на тротуарах – не лише естетична проблема. Така поведінка водіїв створює ряд незручностей для перехожих. Люди часто позбавляються можливості безперешкодно ходити по відведених для цього місцях. Особливі незручності від цього відчувають молоді батьк ... Читати далі »
Переглядів: 782 | Додав: bond | Дата: 20.04.2011 | Коментарі (0)