Четвер, 25.04.2024, 08:05
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Березень » 10
Уже 20 років, відколи Україна здобула незалежність, очільники держави безперервно говорять про реформи. Але це реформаторство так і закінчувалося говорінням. Нинішня влада також завзято взялась кроїти старі порядки і наводити лад. Вночі 9 грудня 2010 року на Банковій запустили годинниковий механізм адмінреформи. Відтоді вже три місяці «натікало». Висновки робити ще зарано, але достатньо, щоб оцінити перші кроки, зважити на терезах обіцяне і зроблене.

Велике чиновницьке обрізання
Стартувала реформа дуже круто. Сигнальним пострілом став той самий нічний Указ Президента «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади».
За кілька днів кількість міністерств скоротилася вдвічі. 112 органів центральної виконавчої влади «перекроїли» на 63. Там – підрізали, там – зшили: вийшло 16 міністерств (було 20), 28 держслужб, 12 агентств та 7 інспекцій. В українців зажевріла надія: нарешті поменшає! Ще й глава держави запевнив, що скорочення держслужбовців ... Читати далі »
Переглядів: 1307 | Додав: bond | Дата: 10.03.2011 | Коментарі (0)

Місто вже з вакциною
В Івано-Франківську вже є дві тисячі доз протитуберку-льозної вакцини БЦЖ, які придбали за кошти фонду розвитку охорони здоров’я. Про це повідомив головний лікар Центральної міської клінічної лікарні Тарас Масляк.
За його словами, цю вакцину порівну розподілять між міським пологовим будинком та міською дитячою поліклінікою. «Для міста необхідно п’ять тисяч доз цієї вакцини, і якщо не буде централізованого придбання за кошти державного бюджету, ми закуповуватимемо її власним коштом», – запевнив Т.Масляк.
Нагадаємо, що минулого тижня головний Державний санітарний лікар Івано-Франківська Микола Недоступ оприлюднив інформацію про те, що в міському пологовому будинку відсутня вакцина БЦЖ і новонародженим не роблять відповідного щеплення та попросив мера виділити 5 тис. грн. з міського бюджету на її придбання.
Левко КУТИНСЬКИЙ

Стріляв гав

Минулого тижня на пульт чергової частини міліції надійшло повідомлення про постріли на ву ... Читати далі »
Переглядів: 1099 | Додав: bond | Дата: 10.03.2011 | Коментарі (0)

Андрій Романчук, депутат облради, фракція «Фронт змін»

Криза, яка затягнулась як в Україні, так і в світі, а також суперечливі думки та висловлювання поважних аналітиків не дають жодної певності у завтрашньому дні. Навіть стабільні країни досі не можуть оговтатись та вийти з режиму пріоритетності  захисту існуючих ринків та власної економіки, не кажучи вже про якийсь розвиток чи ріст.
Дивлячись через цю призму на нашу державу, робити якісь позитивні прогнози стає досить важко. Ситуація ще й ускладнена доволі викривленими статистичними даними, які у нас оприлюднюються у вигляді політичної PR-кампанії і мало відповідають реальному стану речей.  Таким чином ми маємо картину, в якій наша держава з нестабільною недорозвиненою економікою намагається протистояти загальносвітовим негативним тенденціям, так-сяк наповнювати свій бюджет принаймні для покриття основних видатків, паралельно змінювати все керівництво у всій вертикалі влади і (основне!) проводити РЕФОРМИ. ... Читати далі »
Переглядів: 840 | Додав: bond | Дата: 10.03.2011 | Коментарі (0)

Івано-Франківське управління з випуску шляхобудівельних матеріалів перерахувало 4,2 млн. грн. на фіктивні підприємства за матеріали, які фактично не були йому надані, і зараз за цим фактом право-охоронці проводять розслідування.

Про це заявив секретар міськради Руслан Марцінків. Він також додав, що УВШБМ зараз, по суті, є банкрутом, і міськвиконком вже кілька разів робив спроби передати його майно іншому комунальному підприємству через неминучу податкову заставу.
Цю інформацію підтвердив і заступник міського голови з питань ЖКГ, транспорту і зв’язку Микола Саєвич. «На все майно УВШБМ накладено податкові арешти, але у нього є майно, яке належить територіальній громаді. Зараз ми хочемо його виокремити і передати дорожньому ремонтно-експлуатаційному управлінню», – пояснив віце-мер.
Принагідно він поінформував, що найближчим часом має вирішитися подальша доля асфальтного заводу. «Ми з’ясовуємо, що доцільніше – переносити на нове місце старий завод, чи вишукуват ... Читати далі »
Переглядів: 1055 | Додав: bond | Дата: 10.03.2011 | Коментарі (0)

Під час останніх чотирьох вихідних днів підприємства житлово-комунального господарства міста працювали стабільно, без суттєвих збоїв у наданні послуг споживачам. Про це вчора під час апаратної наради у міськвиконкомі повідомила начальник служби оперативного реагування Тетяна Клочко. За її словами, найтривалішим було понеділкове п’ятигодинне відключення електроенергії кільком житловим будинкам на вулицях Січових стрільців та Чорновола під час заміни кабельних мереж.

Також у понеділок до служби оперативного реагування зверталися мешканці мікрорайону Дем’янів лаз зі скаргами на низький тиск води. Ремонтні бригади «Водоекотехпрому» обстежували мережі, шукали пошкодження водогону, але згодом з’ясувалося, що пониження тиску спричинене тим, що у цей час в українській гімназії №1… набирали воду у шкільний басейн!
Керівник служби оперативного реагування також поінформувала, що в одному з будинків на вулиці Хоткевича з машинного приміщення ліфта невідомі викрали гальмів ... Читати далі »
Переглядів: 860 | Додав: bond | Дата: 10.03.2011 | Коментарі (0)

Медики Прикарпаття отримали нового очільника галузі охорони здоров’я. Ним став колишній перший заступник начальника Микола Олінійчук. Таке рішення озвучив перед керівниками медичних установ області голова ОДА Михайло Вишиванюк. «Все має мати свою голову, в тому числі і охорона здоров’я», – зауважив голова ОДА і запропонував кандидатуру пана Олінійчука, котрий протягом майже двох місяців виконував обов’язки головного медика області.
Таке призначення не було несподіваним для присутніх керівників медичних закладів, проте в кулуарах, ще перед початком колегії, витали сумніви щодо цього призначення. Говорили, що на посаду начальника управління буцімто привезли «якогось джокера із столиці». Також називалися кандидатури не менш відомих на Прикарпатті особистостей. Зрештою, кадрове призначення голови облдержадміністрації підписав присутній на колегії профільний міністр Ілля Ємець. Він прибув на Івано-Франківщину для того, щоби  вирішити питання подальшого розвитку медицини на Прикарпат ... Читати далі »
Переглядів: 766 | Додав: bond | Дата: 10.03.2011 | Коментарі (0)

«Український правопис і орфографічний словник повинні бути на столі у кожного, хто готує відповіді на звернення громадян від імені міського голови, його заступників й міськвиконкому загалом», – до цього чиновників під час вчорашньої апаратної наради закликав заступник міського голови з гуманітарних питань, педагог, за фахом вчитель української мови і літератури  Михайло Верес.
«Зараз, коли замість міського голови я маю змогу підписувати різні документи і відповіді на звернення громадян, я їх перечитую і бачу, що вони неграмотно написані, – пояснив М.Верес. – Такі відповіді я не підписуватиму і повертатиму їх виконавцям».
Нагадаємо, що зауваження щодо грамотності написання документів вже неодноразово висловлював і сам міський голова. Можливо, як це вже колись було, знову настав час влаштувати чиновникам курси з вивчення української мови...
Хвалимир ВЛАДІВ  
Переглядів: 909 | Додав: bond | Дата: 10.03.2011 | Коментарі (0)

Кажуть, що куля не може поцілити двічі в одне і те саме місце, але зовсім по іншому стається із фортуною. Вона може всміхнутися двічі і постукати  у ті ж двері. Але це вже якийсь феномен. Принаймні так стверджує директор Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти Богдан Томенчук. У вівторок він разом із представниками з міського управління освіти і науки та директором фірми «Керамбуд» вручили два нет-буки – директору та випускниці Природничо-математичного ліцею.

Винуватицею такого приємного дійства стала Марта Гах, котра перемогла у конкурсі «Нет-бук собі і рідній школі». Конкурс проводиться вже вдруге серед зареєстрованих учасників на пробне тестування. І, як виявилося, вдруге переможцем стає вихованка Природничо-математичного ліцею. Як і її попередниця, Марта Гах має намір вступати у Львівський національний університет імені Івана Франка на спеціальність «Міжнародні відносини». Отож, співпадінь чимало.
Вручаючи нет-бук, директор фір ... Читати далі »
Переглядів: 1032 | Додав: bond | Дата: 10.03.2011 | Коментарі (0)

Таня Фоменко народилася в сім’ї, де завжди приділяли багато уваги літературі. Дівчина розповідає, що найяскравішим спогадом її дитинства є вечори читання художньої літератури з величезної домашньої бібліотеки.
В трирічному віці Тетянку віддали до спеціалізованого дитсадка „Дюймовочка” з поглибленим вивченням англійської мови. Потім була Івано-Франківська ЗОШ №1, де також особливу увагу приділяли саме англійській мові. І вже з 9-го класу дівчинка зрозуміла, що хотіла б пов’язати своє життя саме з англійською. Вона вступила до Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу на спеціальність перекладача. Але цей переклад особливий тим, що він вузькоспеціалізований, технічний.
Паралельно Тетяна почала займатися в центрі художньої самодіяльності при університеті. Незважаючи на технічну спрямованість навчання, дівчина пише вірші, часто грала в різноманітних постановках.
Починаючи з 3-го курсу, в студентів почалися курсові роботи. Тетяна вирішила освоїти кіно ... Читати далі »
Переглядів: 1572 | Додав: bond | Дата: 10.03.2011 | Коментарі (2)