Вівторок, 23.04.2024, 13:48
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Лютий » 03
Одне із гасел владної тепер Партії регіонів на минулих парламентських виборах «Покращення вашого життя вже сьогодні» нині сміливо можна перефразувати на «Подорожчання життя вже сьогодні». Адже, незважаючи на запевнення урядовців про те, що ціни не зростатимуть, з дня у день в Україні практично все – продукти, товари, послуги, енергоносії – лише дорожчає.

Більша частина і так невеликих зарплат та пенсій середньостатистичного українця йде на придбання мінімально необхідних продуктів харчування та оплату житлово-комунальних послуг. Лише останні, за підрахунками Національного форуму профспілок України, для кожної середньостатистичної української сім’ї із трьох осіб цього року зростуть на 1700 гривень.
Такий невтішний прогноз зроблений на підставі офіційної інформації про плани поетапного підвищення тарифів на тепло, газ та електроенергію. Це в свою чергу, швидше за все, так чи інакше спричинить ріст цін і на інші комунальні послуги. Хоча вже зараз, за даними опитув ... Читати далі »
Переглядів: 1361 | Додав: bond | Дата: 03.02.2011 | Коментарі (0)

Місто не відмовляється від спорудження стаціонарного трубопроводу для відведення фільтрату з міського сміттєзвалища у с. Рибному Тисменицького району на міські очисні споруди. Про це повідомив головний інженер міськжитлокомунгоспу Микола Ковальчук.
За його словами, зараз завершується підготовка всіх необхідних документів для оголошення тендеру на роботи з його спорудження. Нагадаємо, що нещодавно ЗМІ поширили інформацію про те, що Міністерство економіки призупинило тендер на спорудження фільтратопроводу з формулюванням «відсутність подальшої потреби у закупівлі товарів, робіт».
Наш кор.
Переглядів: 912 | Додав: bond | Дата: 03.02.2011 | Коментарі (1)

Нетактовна поведінка водіїв міських автобусів викликає чимало справедливих скарг пасажирів. Після їх розгляду відділ транспорту і зв’язку міськвиконкому вживає адекватних заходів покарання до приватних перевізників, які обслуговують маршрути, та до водіїв, котрі керують автобусами.
Як повідомив начальник відділу транспорту і зв’язку Ігор Гнатів, скаргу інваліда ІІ групи, ветерана праці Б.Гуляшого на нетактовну поведінку водія автобуса р.н АТ 1440 АА маршруту №67 розглядали в присутності перевізника М. Мікіцея та водія І.Ткачука. Водія попередили, що у разі надходження на нього ще однієї скарги з ним розірвуть трудовий договір. За неприємний інцедент з вини водія перевізник М.Мікіцей у Б.Гуляшого просить  вибачення. А за відмову у пільговому проїзді Н.Герило водієм автобуса 33-го маршруту р.н АТ 1362 АА перевізник В.Цимбалістий водія А.Куцелу звільнив з роботи.
Наш кор.
Переглядів: 1062 | Додав: bond | Дата: 03.02.2011 | Коментарі (0)

За спожитий торік природний газ ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» розрахувалося на 78,5%, а з початку 2011 року – на 61%, при середньому загальноукраїнському показнику 28%, – повідомив в.о. директора «Теплокомуненерго» Богдан Мимоход. Такий рівень розрахунків дав йому підстави стверджувати, що у підприємства не мало б виникнути труднощів з отриманням лімітів газу на лютий.
Загалом, за його словами, цей опалювальний сезон проходить стабільно. Жодних значних аварій на теплових мережах і суттєвих збоїв в роботі котелень на початок п’ятого місяця опалювального сезону не було.
Переглядів: 989 | Додав: bond | Дата: 03.02.2011 | Коментарі (0)

Ігор Росипайло,
депутат міськради, фракція «УДАР»


Сьогоднішня Івано-Франківська міська рада – це зовсім інша рада, ніж була минулого скликання. І це думка не тільки  фракції «УДАР», а практично усіх фракцій. Сьогодні в міській раді немає пасивних людей, людей, які б не переймалися проблемами міста (хоча дехто «переймається» занадто, але зараз не про це). Кожне рішення, що приймається міською радою, є обґрунтованим, виваженим, ефективним та максимально корисним для міста та його громади.
Надзвичайно болючою проблемою для Івано-Франківська є питання роботи ЖКГ (зокрема ЖЕО), а також як наслідок питання тарифів. Хочемо твердо заявити, що фракція «УДАР»  відстоює позицію не збільшувати жодні існуючі тарифи. На нашу думку, питання тарифів повинно вирішуватися комплексно, передбачаючи системний підхід та економічне обґрунтування.
Актуальною проблемою місцевого рівня є неефективне та безвідповідальне управління комунальними підприємствами міста, що призвело ... Читати далі »
Переглядів: 1048 | Додав: bond | Дата: 03.02.2011 | Коментарі (0)

Вже кілька місяців довкола КП «Івано-Франківськводоекотехпром» гуляє резонансна інформація: підприємство, яке ще недавно вважалося чи не найбільш успішним серед інших комунальних підприємств міста, – банкрут. Вперше публічно це питання було озвучене на V сесії Івано-Франківської міської ради, під час розгляду питання про дозвіл на отримання водоканалом кредиту в сумі двох мільйонів гривень.

За словами в.о. директора «Водоекотехпром» Романа Шестопалова, підприємству необхідний кредит на внутрішні потреби, зокрема, один мільйон на погашення попереднього кредиту та ще один мільйон на виплату заробітної плати працівникам. «Це проїдання, а не розвиток», – зробили висновок депутати. І виступ в.о. директора «про дозвіл на отримання кредиту» мимоволі перетворився на звіт про роботу підприємства.  В результаті, як зазначається у прес-релізі ВО «Свобода», «виступ виконуючого обов’язки директора підприємства Р. Шестопалова переконав народних обранців в тому, що «Водоеко ... Читати далі »
Переглядів: 955 | Додав: bond | Дата: 03.02.2011 | Коментарі (0)

У цьому році від плати за землю міський бюджет мав би отримати 67,7 млн. гривень. Однак начальник відділу економічного регулювання земельних відносин та ринку земель міського управління земельних відносин Микола Іванчишин таку цифру називає не-реальною.

Іншої думки перший заступник начальника міської державної податкової інспекції Олена Мухіна. Вона каже, що «ця цифра напружена, але реальна» і що «все залежатиме від своєчасного укладання договорів оренди земель». За її словами, вже зараз ріст надходжень земельної плати склав 30%. Водночас борг з цього платежу збільшився на один мільйон гривень і наразі становить 2,3 млн. гривень.
За дорученням міського голови Віктора Анушкевичуса вже найближчим часом  управління земельних відносин має здійснити інвентаризацію земель на територіях ЖЕО №1 та №5. А за інформацією М.Іванчишина, до середини лютого підприємство «Карпатгеодезкартографія» має представити пробний варіант електронної інвентаризації земель промислово ... Читати далі »
Переглядів: 899 | Додав: bond | Дата: 03.02.2011 | Коментарі (0)

Івано-Франківськ приєднався до кого-рти міст, де після ліквідації спеці-алізованої монтажно-експлуатаційної дільниці ДАІ світлофорні об’єкти передали на баланс і обслуговування комунальним підприємствам.

Як повідомив директор державного підприємства «Міськсвітло» Юрій Волошанський, на баланс підприємства 29 світлофорних об’єктів передали ще торік, але донедавна їх обслуговувало ПП «Сигнал». «Я вважаю, що передача світлофорів на обслуговування комунальному підприємству – це вірний крок. Тим більше, що свого часу «Міськсвітло» це вже робило», – зазначив Ю.Волошанський.
Він також повідомив, що на експлуатацію світлофорних об’єктів в міському бюджеті передбачено 40 тис. гривень щомісяця й запевнив, що ці кошти максимально використовуватимуться на покращення стану мереж електроживлення світлофорів та  їхньої роботи. Модернізація існуючих й спорудження нових світлофорних об’єктів, за його словами, здійснюватиметься після погодження пропозицій з комісією з питань ... Читати далі »
Переглядів: 959 | Додав: bond | Дата: 03.02.2011 | Коментарі (0)

У церковному календарі різдвяний цикл традиційно триває аж до наступного великого релігійного свята – Стрітення Господнього (15 лютого). Проте в народі прийнято закінчувати цей цикл розколядою.

За підтримки обласної, районної та міської влади таке дійство відбулося в «столиці» Покуття – місті Тлумач. Друга «Покутська розколяда» зібрала учасників свята з усіх куточків краю. Не змогли приїхати тільки аматори народного мистецтва із Снятинського району. Як зауважують організатори дійства, погода сприяла цьогорічному святу. Тут колядували, щедрували, засівали, віншували разом із Маланкою та Козою.
Дзвінкоголосе «Христос народився» лунало на центральній площі звідусіль. Кожен колектив привіз те, що вважав найсокровеннішим для свого населеного пункту. Під час розколяди були широко представлені різдвяні традиції сіл Тисменицького, Тлумацького, Городенківського, Коломийського районів та міста Коломия. Усіх гостей свята частували гарячим вином та гостинним настроєм.
Пр ... Читати далі »
Переглядів: 995 | Додав: bond | Дата: 03.02.2011 | Коментарі (0)

Братковецький «Колос» – один з найтитулованіших сільських колективів Івано-Франківщини. У свої зіркові періоди братковецькі футболісти не без успіху виступали в еліті обласного чемпіонату. 2010-й рік збагатив їх ще одним титулом.

«Колос» став переможцем ювілейного п’ятого чемпіонату району під егідою Прем’єр-ліги (востаннє братківчани вигравали регіональні змагання ще у 1983 р.). Конкурувати з лідером намагався черніївський «Ураган», який у підсумку відстав на два очки. Схожа картина спостерігалася і позаторік: тоді «ураганівці» «недобрали» два бали у суперництві з єзупільським «Інтербуром». Чемпіон-2009 завершив чемпіонат четвертим. З п’єдесталу його потіснила старолисецька «Бистриця», найкраща команда району 2008 року. Трійку призерів серед юнаків склали Підлісся, Ямниця та Загвіздя.
Найбільшим прогресом відзначилися виступи павлівського «Сокола» (найгірша команда за підсумками сезону-2009 додала одразу вісім позицій) та ямницького «Вихора», єдиного новачка з ... Читати далі »
Переглядів: 976 | Додав: bond | Дата: 03.02.2011 | Коментарі (0)

Після деякого періоду за-непаду справжній ренесанс переживає богородчанський футбол. Позитивним змінам передувало утворення ра-йонної федерації, яку очолив знаний у регіоні сподвижник гри мільйонів Роман Балаш.

В чемпіонаті-2010 взяло участь 13 команд, що представляли 15 населених пунктів. Вперше за історію у турнір були заявлені колективи сіл Лесівка і Бабче, які утворили спільні клуби відповідно з Нивочином та Марковою. З’явилася ще одна команда у райцентрі, адже не всі місцеві вихованці спроможні грати за «Газовик».
Водночас поза грою залишається відомий своїми футбольними традиціями Солотвин, другий за кількістю машканців населений пункт району. Тут вже більше десятка років немає навіть футбольного поля. У 2011-му місцева влада обіцяє цей недолік усунути, і Солотвин буде виступати в чемпіонаті регіону. Очікується повернення у лоно змагань і команди Росільної та ін. Відтак богородчанці можуть зазіхнути на власний рекорд за кількістю футбольних колективів, я ... Читати далі »
Переглядів: 1055 | Додав: bond | Дата: 03.02.2011 | Коментарі (0)

Чемпіонат Тлумаччини у 2010 році проведено за новою фор-мулою. Команди розбили на ліги. Раніше змагання роз-починалися в підгрупах, а переможець визначався через плей-офф.

Зміна формули змагань, однак не вплинула на лідируючі позиції колективу з наддністрянського села Підвербці, що розташоване неподалік автодороги на Городенку. Населений пункт, який нараховує трохи більше 700 мешканців, виграє звання чемпіона вже втретє поспіль!
Знову серед призерів фінішувала команда з Прибилова. Порівняно з минулим роком вона обміняла «бронзу» на «срібло» (позаторік другими були нижнівчани, які в 2010-му вибороли кубок). Третьою фінішувала новоутворена команда з райцентру. Вибули з 1 ліги колективи Олеші, Острині та Грушки. В наступному чемпіонаті їх замінять Палагичі, Гринівці та Вікняни.
Відзначимо вдалий виступ в обласному чемпіонаті тлумацького «Придністров’я», котре вперше у своїй історії піднялося на п’яту сходинку. Після доволі тривалої перерви повернулася на облас ... Читати далі »
Переглядів: 905 | Додав: bond | Дата: 03.02.2011 | Коментарі (0)

Івано-Франківська міська федерація футболу щороку розігрує кубок міста. А от організувати повноцінний чемпіонат з залученням до нього команд тих сіл, які входять до складу міськради, не вдається. Крихівці, Вовчинець, Микитинці, Угорники і Хриплин традиційно виступають у першості Тисменицького району.
Проблема полягає в тому, що студентські команди, яких більшість, бажають проводити матчі посеред тижня, сільські колективи, навпаки, – у неділю. До того ж, студенти влітку йдуть на канікули… Чи вдасться міській федерації зібрати всіх воєдино у новому році?  
Кубок Івано-Франківська-2010. ПНУ ім. Стефаника-1 – ПНУ ім. Стефаника-2 – 5:0.   
Переглядів: 840 | Додав: bond | Дата: 03.02.2011 | Коментарі (0)

У понеділок «Говерла» разом з БК «Донецьк» провела в Івано-Франківську один з найменш результативних матчів сезону. На двох суперники здобули лише 130 очок. Але скільки емоцій викликала ця, на перший погляд, прісна гра, в якій господарям вдалося взяти реванш за січневі поразки у розіграші Кубка суперліги!
Вирішальний м’яч залетів у кошик донеччан за вісім секунд до фінальної сирени – триочковим кидком відзначився Віктор Герасимчук.  І це при тому, що впродовж матчу не досягли мети дві третини атакувальних дій гравців «Говерли». М’яч не слухався господарів навіть при виконанні штрафних кидків. 66:64. Менше залікових балів «Говерла» в цьому сезоні здобувала тільки одного разу у… домашньому поєдинку з тим таки БК «Донецьк» – 63:68 у жовтні минулого року.


Поєдинок з «Донецьком» продовжив серію зустрічей «Говерли» з лідерами турніру. Розпочалася вона у суботу поразкою від маріупольського «Азовмаша». Проваливши першу десятихвилинку (22:33), підопічні Євгена Мурзі ... Читати далі »
Переглядів: 951 | Додав: bond | Дата: 03.02.2011 | Коментарі (0)

Достроковий фінал – так можна було назвати зустріч «Урагану» і «Енергії-Тайму» в півфіналі кубка України.

«Ураган» відкрив рахунок, однак швидко опинився у ролі наздоганяючого. Франківці двічі відігрувалися, та львів’яни знову виходили вперед. «Контрольний постріл» від енергетиків пролунав тоді, коли суперник замінив воротаря на польового гравця.
У вирішальній зустрічі гравці «Урагану» були глядачами. «Кардинал», який в суботу відпочивав, за рахунок «свіжих» ніг зумів дати бій фавориту. «Енергія-Тайм» дотисла суперника за чотири хвилини до сирени.
В чемпіонаті України відбувся перенесений матч між ПФС і «Локомотивом», який приніс нічию. Харків’яни знову очолили перегони. Наступний тур чемпіонату відбудеться 15 лютого.
Чемпіонат України. Матч 1 туру. 28 січня. ПФС – «Локомотив» – 0:0. Кубок України. Півфінали. 29 січня. «Енергія-Тайм» – «Ураган» – 5:3 (Макаєв, 14, 15, 33, Овсянніков, 23, Романов, 38 – Сержао, 11, 21, 28). «Кардинал-Рівне» – «Шахтар» – +: ... Читати далі »
Переглядів: 871 | Додав: bond | Дата: 03.02.2011 | Коментарі (0)

В «ЗК» від 20 січня було надруковано матеріал «Плагіат, панове, або Як написати історію трьома клавішами»,  в якому йшлося про порушення авторських прав укладачами книги «Історія прикарпатського футболу». Ми отримали дві реакції на згадану публікацію. Друкуємо їх із незначними скороченнями.

Чий корабель тоне?
Невеликий творчий колектив із спортсменів-ветеранів, керівників і знавців футболу, вболівальників, меценатів нещодавно підготував і надрукував першу частину книги «Історія прикарпатського футболу». (…) У наступних частинах книги планується продовжити розповіді про знаних футболістів і тренерів краю, приділити увагу ветеранському футболу, подати статистичний матеріал за минулі роки.
Але нещодавно в «Західному кур’єрі» з’явилася критична стаття «Плагіат, панове...» (автор В. Горощак), зміст якої коротко можна викласти в декількох словах: SOS!.. Обікрали!.. Не вклонилися!.. Не спитали дозволу!.. Захистіть!.. Тож змушені на шпальтах шанованої газ ... Читати далі »
Переглядів: 1039 | Додав: bond | Дата: 03.02.2011 | Коментарі (0)

Богдан Стрільчик – студент I курсу Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника. У 2010 р. його наукова робота отримала перше місце на третьому етапі конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України (МАН).

Навчався Богдан в Івано-Франківському обласному ліцеї-інтернаті для обдарованих дітей із сільської місцевості. Протягом двох років займався в МАН у секції літературної творчості, обравши для дослідження непросту тему „Фольклорно-міфологічні засади художнього мислення письменника”. Вся складність роботи полягала в тому, що потрібно було, орієнтуючись на обґрунтовану теоретичну базу, дати вичерпний аналіз своїй власній творчості і якомога краще репрезентувати її.
Конкурс-захист відбувався у кілька етапів. Спочатку треба було виконати теоретичні завдання, а наступного дня відбувався захист власної роботи, на якому молодий науковець мав аргументувати вибір теми, висловити думку про новизну праці і довести її авторську неп ... Читати далі »
Переглядів: 1563 | Додав: bond | Дата: 03.02.2011 | Коментарі (0)