Середа, 24.04.2024, 16:29
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Лютий » 17
«Пане, пане, подайте пару копійок», – чуємо щодня жалісливе завивання, проходячи людними вулицями Івано-Франківська. Цьогорічна тепла зима стала справжнім благом для жебраків. Посилено працюють «ветерани вулиць», періодично з’являються і новачки. Що спонукає людей іти на вулицю з простягнутою рукою? Матеріальна скрута, скажете ви. Але коли одні, жебракуючи, намагаються заробити на ліки чи харчі, не маючи інших джерел надходження грошей, то існує й інша категорія бідняків, які отримують від такого заняття ще й неабиякий адреналін.

Жебраки мають відразу до праці

Лінкольн колись сказав: «Лицемір – людина, яка вбила своїх батьків і просить поблажливості на підставі того, що вона сирота». Світ жебраків зовсім не такий, як здається на перший погляд. Під його іноді занадто неприхованим брудом нерідко ховається справжня заможність. Між тихими, на перший погляд немічними бабусями і дідусями, які просять на крихту хліба, весь час відбувається жорстка конкуренція, а ... Читати далі »
Переглядів: 1112 | Додав: bond | Дата: 17.02.2011 | Коментарі (0)

Ігор Прокопів у публічній політиці порівняно недавно. За час виборчої кампанії-2010 на посаду міського голови він з малопомітного депутата минулої каденції міськради виріс до лідера другої за чисельністю міськрадівської фракції «Фронт змін».
Він переконливий. Легко входить у довіру. Спілкуючись з виборцем у вищому навчальному закладі чи в цеху підприємства, вміє піднятися (чи опуститися) до його рівня. Чи це природна щирість, чи тонка гра талановитого політика – наразі говорити зарано. Однозначно,  тепер з його думкою не можна не рахуватися – характеризують головного фронтмена міста як його симпатики, так і ті, хто бачить в ньому потенційного конкурента.
В інтерв’ю «ЗК» Ігор Прокопів говорить про «золоту акцію» та переломний момент у стосунках представницької та виконавчої гілок міської влади.


– Пане Ігоре, спостерігаючи за вашим кар’єрним ростом, можна зробити висновок, що останній рік-півтора для вас став справді фронтом змін. З підприємця ви фронтов ... Читати далі »
Переглядів: 1327 | Додав: bond | Дата: 17.02.2011 | Коментарі (0)

Віталій Голутяк,
депутат міськради, фракція ВО «Свобода»


У день, коли вийде цей номер газети, спливатиме 90-а доба з часу складання присяги депутатами нового скликання. Усвідомлюючи це, намагаюся зазирнути у недалеке минуле, щоб побачити, що сталось за ці дев’ять десятків днів.
Безперечно, для кожного, хто отримав депутатський мандат вперше, вони були нелегкими та напруженими і багато в чому змінили уявлення про те, як працює міська влада.
Якщо поглянути на сухі цифри, то, звичайно, цей стартовий відрізок не минув намарно. Він довів – це скликання суттєво відрізняється від усіх попередніх перш за все активністю, дисциплінованістю та бажанням депутатів змінити існуючий стан речей. Шість сесій, майже 100 засідань депутатських комісій, понад 70 «депутатських прийомів» та сотні звернень – погодьтесь, цифри достатньо вагомі як для такого терміну.
В ці 90 днів умістилась ейфорія загальної перемоги, перші вирішені проблеми людей і розчарування від того, що, на жал ... Читати далі »
Переглядів: 958 | Додав: bond | Дата: 17.02.2011 | Коментарі (1)

Михайло Вишиванюк обіцяє бути з Віктором Януковичем до 2020-го

«Признавайтесь, хто мене постійно з роботи знімає?» – такими словами голова Івано-Франківської ОДА розпочав суботню зустріч з прикарпатськими журналістами. Формально прес-конференція стосувалася поїздки керівника області до Норвегії та Швеції, звідки він щойно повернувся, але відчувалося, що головним її завданням було показати всій області, що його крісло не хитається. Напередодні, в п’ятницю, у мережевих ЗМІ активно поширювалася інформація про можливе призначення губернатором Івано-Франківщини Нестора Шуфрича, бо, мовляв, нинішній голова ОДА не влаштовує Банкову.

«Я ще раз повторюю, але більше повторювати не буду, що працюватиму разом з Віктором Федоровичем Януковичем до 2020 року», – заявив М.Вишиванюк. На уточнююче запитання, для чого поширюються такі чутки, голова ОДА відповів: «Я думаю, для того, щоб внести смуту в думки громадян Прикарпаття, посі ... Читати далі »
Переглядів: 962 | Додав: bond | Дата: 17.02.2011 | Коментарі (0)

Впродовж двох останніх тижнів у вихідні в Івано-Франківську лютує вітер і щоразу завдає більших збитків.
У минулі суботу і неділю пориви північно-західного вітру сягали 25 м/сек. Вітер, як повідомила начальник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко, пошкодив шиферні та металеві покрівлі, дашки та дощові ринви на 12 будинках, а у шести будинках навіть позривав вхідні двері до під’їздів і порозбивав шибки у вікнах.
Не встояли перед стихією 26 дерев. Дві тополі на вулиці Тисменицькій впали на лінії електропередач. Ще чотири дерева на цій вулиці перебувають у т.зв. аварійному стані і їх необхідно терміново зрізати.
Міський РЕМ зафіксував чотири пошкодження  своїх електроліній, а 15 підстанцій зовнішнього освітлення ДП «Міськсвітло» взагалі були знеструмлені.
За два наступні дні більшість пошкоджень, за словами Т.Клочко, комунальники вже усунули, але ще тривають роботи з відновлення кількох покрівель.
Переглядів: 935 | Додав: bond | Дата: 17.02.2011 | Коментарі (0)

Співробітники міської міліції облцентру на вулиці Мазепи затримали чоловіка, який підозрюється у розкраданні телекомунікаційних мереж.
Про це повідомив заступник начальника МВ УМВС, підполковник міліції Андрій Прусак. Але, за його ж словами, подібні крадіжки не припинилися. «Ця проблема нам відома, і ми й надалі будемо працювати, щоб її вирішити», – запевнив він.
Принагідно А.Прусак поінформував, що міліціонери облцентру затримали двох осіб, які викрадали металеві швелери з новобудов, і вантажівку, яка перевозила металобрухт без відповідних документів.
Загалом же, за словами Прусака, впродовж минулого тижня до чергових частин міської міліції надійшло 293 інформації, зареєстровано 148 злочинів, 90 з яких правоохоронцям вже вдалося розкрити. Він також повідомив, що зараз відбувається так зване планове відпрацювання Івано-Франківська задля покращення оперативної ситуації в місті.
Переглядів: 806 | Додав: bond | Дата: 17.02.2011 | Коментарі (0)

Міська влада має намір ліквідувати житлово-експлуатаційну організацію №6.
Про це заявив міський голова Віктор Анушкевичус. За його словами, одну частину території її обслуговування передадуть ЖЕО №4, а іншу – ЖЕО №8. «Це дасть змогу зменшити чисельність адмінперсоналу, а залишаться працювати лише ті, хто прибиратиме територію», – сказав мер. Він також зазначив, що, окрім ЖЕО №6,  має серйозні зауваження до роботи ЖЕО №№3,4,7,8. Натомість до роботи ЖЕО №№1, 2, 5 і 9 у нього останнім часом зауважень практично нема.
Нагадаємо, що ЖЕО №6 завжди вважалося найпроблемнішим, бо більша частина території його обслуговування – це так званий сектор приватної забудови, площі якого не включені у прибирання ЖЕО, а виконком взагалі пропонує міськраді надати дозвіл на порушення процедури банкрутства всіх дев’яти комунальних ЖЕО міста.
Переглядів: 952 | Додав: bond | Дата: 17.02.2011 | Коментарі (0)

Позачергова VI сесія Івано-Франківської міської ради, що відбулася минулого четверга, подолала вето міського голови на рішення попередньої сесії «Про надання дозволу на отримання кредиту», в якому йшлося про те, що на наступному засіданні потрібно розглянути питання щодо призначення нового керівника КП «Івано-Франківськводоекотехпром».

Як виявилося, Віктор Анушкевичус рішення підписав, але призупинив його 3-й пункт у зв’язку з тим, що, відповідно до норм чинного законодавства, призначення та звільнення керівників підприємств, установ та організацій, які належать до комунальної власності міста, відноситься  виключно до компетенції міського голови.
З цього приводу депутат Володимир Стасюк, зокрема, наголосив: «Зі всіма пунктами цього рішення, в яких стан справ на «Водоекотехпромі» визнається незадовільним і рекомендується міському голові звільнити в.о. гендиректора підприємства, а питання щодо надання дозволу на отримання кредиту розглянути після призначенн ... Читати далі »
Переглядів: 930 | Додав: bond | Дата: 17.02.2011 | Коментарі (0)

Допоки парламентська більшість не складатиметься з політичних сил, які законодавчо працюватимуть на захист національного виробника та національного інтересу, в Україні не буде високоефективної економічної політики, вважає голова Української народної партії, народний депутат Юрій Костенко.

На прес-конференції в Івано-Франківську минулої п’ятниці політик критично оцінив досягнення уряду за рік роботи, який, на його думку, так і не спромігся досягти системних економічних зрушень, які б поліпшили умови діяльності національного виробника та сприяли збільшенню кількості робочих місць. Не вдалося створити обіцяний «податковий рай», підприємці отримали набагато гірші умови, особливо у стосунках з фіскальними органами. Відсутність економічних зрушень, за словами політика, відчуває на своєму гаманці кожний українець.
Пан Костенко визнає, що Партії регіонів вдалося вибудувати чітку вертикаль влади. Але Президент, парламент і уряд працюють в унісон, виконуючи замовлення ли ... Читати далі »
Переглядів: 846 | Додав: bond | Дата: 17.02.2011 | Коментарі (0)

Наприкінці минулого року Верховною Радою України були внесені зміни до Закону України „Про прокуратуру”. А саме: затверджений текст присяги працівника прокуратури. Закон набув чинності 15 січня 2011 року.
А днями, як повідомив «ЗК» івано-франківський міжрайонний природоохоронний прокурор, радник юстиції В.Стефанець, в залі засідань прокуратури Івано-Франківської області відбулись урочисті збори, на яких прокурорсько-слідчі працівники та ветерани органів прокуратури області склали присягу. Першими присягнули працівники Івано-Франківської міжрайонної природоохоронної прокуратури.
Переглядів: 901 | Додав: bond | Дата: 17.02.2011 | Коментарі (0)

Розколяда в Микитинцях
Впродовж останніх п’яти років традиційним стало свято розколяди в с.Микитинцях Івано-Франківської міськради. Саме розколядою громада завершує цикл різдвяних свят.
І цьогоріч зал Народного дому був вщерть заповнений глядачами. Колядували та віншували для односельців знані в області та за її межами хор «Первоцвіт», тріо «Цвіт папороті», вокальні молодіжні гурти, молодіжний хор духовної музики «Сяйво». Лунали вітання від учнівських мистецьких колективів та шкільного вертепу.
Громаді віншував сільський голова Михайло Сіщук, духовний наставник, настоятель церкви св.Микити о.Іван Петрів.
Поетичне привітання пролунало з уст директора школи Василя Грабовецького.
Представник управління культури міськвиконкому, яка була присутня на розколяді, відзначила, що свято вдалося на славу завдяки злагодженій співпраці сільської влади, дирекції місцевої школи, церковної громади та Народного дому села.
Завершилося святкове дійство спаленням різдвяного дідуха ... Читати далі »
Переглядів: 909 | Додав: bond | Дата: 17.02.2011 | Коментарі (0)

Одним із найменш дослід-жених етнографічних районів Прикарпаття ще дотепер зали-шається Опілля. Як зазначають етнографи, це одночасно і найбільш суперечливий регіон. Саме за дослідження побуту, архітектури, народних звичаїв Опілля ще у 1996 році взялися працівники Національного заповідника «Давній Галич».

Наукові співробітники працювали в етнографічному загоні постійно діючої науково-дослідної експедиції у селах Рогатинського, Галицького та Тисменицького районів. Зрештою, вони змогли впорядкувати перше дослідження Івано-Франківської частини Опілля під однойменною назвою.
П’ятнадцятирічна робота працівників «Давнього Галича» не пропала даремно, проте історики відзначають неповноту видання, називаючи його лишень першою ластівкою.
Презентуючи доробок, генеральний директор Національного заповідника «Давній Галич» Олександр Береговський повідомив: «Книжка збиралася потрошки. Ми вчимося кожен день і хочемо робити те, про що мріяли наші предки, – зберегти народні на ... Читати далі »
Переглядів: 954 | Додав: bond | Дата: 17.02.2011 | Коментарі (0)

Під такою назвою в Івано-Франківському обласному художньому музеї відкрилася виставка живописця із Долини Олексія Фрищина. В експозиції музею представлені роботи останнього десятиріччя твор-чості майстра.

«Зміст виставки відкривається вже в самій назві. Це все, що пов’язано з рідною Бойківщиною, – каже художник. – Я працюю в різних жанрах і напрямках. Для мене найближчим є пейзаж, хоча я цікавлюся ще й історією та політикою, є в мене і натюрморти, і портрети. Одним словом, я працюю у всіх жанрах потрошки».
Пан Олексій заснував дві художні школи – Долинську та Болехівську. Це чотирирічні школи, котрі діють по всій Україні за однією програмою. Кожна з них має своє обличчя, так само як і кожен окремо взятий художник. Проте вони вирізняються серед інших шкіл своєю самобутністю та етнографізмом.
«Коли ми везли виставку до Києва, то там нас впізнавали за тематикою робіт, – зауважує художник. – Кажуть, що нам добре тим, що ми проживаємо недалеко від Карпат і можемо ... Читати далі »
Переглядів: 938 | Додав: bond | Дата: 17.02.2011 | Коментарі (0)

Так коротко можна охарактеризувати підсумки чемпіонату Калущини-2010. Перевага переможця змагань над срібним призером у підсумку сягнула 19 очок! Подібного результату не було зафіксовано в жодному з чемпіонатів інших районів Івано-Франківщини.

Звання найсильнішого здобув ФК «Тужилів». Повернувшись «додому» з обласної арени, він так і не зустрів гідних суперників. Єдиної поразки в турнірі тужилівці зазнали наприкінці першого кола у Верхній (2:3). Влітку у беззаперечного лідера стався певний спад, бо саме на цей період припав і виліт «Тужилова» з кубкового розіграшу – 2:3 від Бабина-Середнього в 1/4 фіналу.
Кубок Калущини дістався «Штурму» з Сівки-Калуської. У вирішальній зустрічі (вона відбулася у Верхній) штурмівці здолали сусідів з голинського «Сокола» - 2:0. Ці ж команди розіграли два призові місця на п’єдесталі пошани. І знову Фортуна всміхнулася футболістам Сівки-Калуської, які здобули «срібло» вдруге поспіль. А до цього команда впродовж двох років виборювал ... Читати далі »
Переглядів: 857 | Додав: bond | Дата: 17.02.2011 | Коментарі (0)

На Долинщині нарешті порушено трирічну гегемонію команди Оболоння. Звання найсильнішої вперше виборола вигодська «Свіча».

Вигода знана своїми футбольними традиціями. За радянських часів та в перші роки незалежності команда була учасником обласних змагань. Виступала і в класі найсильніших. З цієї причини вона ніколи не була чемпіоном району. Так що минулорічний успіх для «Свічі» є історичним.
У сезоні-2010 вигодська команда взагалі виграла усі турніри, в яких брала участь, – зимовий кубок, весняний кубок «Пролісок», кубок «Золота осінь», кубок і суперкубок району. Конкуренцію вигодській свічі складали хіба що їх сусіди з Малої Тур’ї. Футболісти Оболоння задовольнилися третім місцем.
Долиняни, між іншим, вже розпочали новий сезон. Стартував зимовий кубок, за який ведуть боротьбу 16 команд. У березні «розквітне» «Пролісок». Чемпіонат району розпочнеться в квітні. У групі А невдах попереднього сезону – Надіїв і Слободу-Долинську замінять Велика Тур’я і Солуків.& ... Читати далі »
Переглядів: 1099 | Додав: bond | Дата: 17.02.2011 | Коментарі (0)

За підсумками сезону-2010 п’єдестал пошани чемпіонату Рожнятівщини оновився на сто відсотків. Подібна картина спостерігалася лише на Верховинщині.

На провідні ролі вийшли команди другого дивізіону. Звання чемпіона розіграли Цінева, Лоп’янка і Брошнів. На фініші їх розділили усього два очки. Несподівано завершився й розіграш кубка району. У вирішальній грі зійшлися команди 2-ї обласної та районної ліг – відповідно ФК «Сваричів» і Небилів. Перемога з рахунком 4:2 дісталася молодшому за рангом! Та заради справедливості слід сказати, що в складі переможців було чимало вихованців спортшкіл обласного центру. Небилів, так само, як і ще один новачок – Грабів, здобув право виступу у 1 лізі. Там вони мали б, зокрема, замінити футболістів Рожнятова.
Відзначимо дебют на районній арені команди Закерничного. Цікаво, що зорганізував колектив місцевий священик. І не просто зорганізував, але й сам виходив на поле!
І насамкінець. Попри неодноразові звернення обласної федераці ... Читати далі »
Переглядів: 1000 | Додав: bond | Дата: 17.02.2011 | Коментарі (0)

Станом на кінець 2010 року Калуський район (як, до речі, і Рогатинський) не мав жодного представника на обласній арені. Ще порівняно недавно таку ситуацію годі було собі уявити. Калуш небезпідставно вважався лідером аматорського футболу Прикарпаття…

Представники міста нафтохіміків мають в своєму активі найбільше перемог у чемпіонатах регіону. Флагман місцевого футболу – команда «Хімік» 14 разів очолювала підсумкові турнірні таблиці змагань (рекорд турніру)! Звання чемпіона виборював також калуський «Будівельник» та «Колос» з Голиня. Та все це у минулому.
Калуська громада б’є на сполох. Минулого тижня проблема вкотре була порушена на сесії міськради. Якщо в команді гратимуть калуські футболісти, то, як запевнив мер Калуша Ігор Насалик, він готовий вкласти у розвиток футболу 1,5-2 млн. грн.
Для обласного футболу названа цифра – просто астрономічна. Перемога печеніжинських «Карпат» у минулому сезоні коштувала, за словами президента тамтешнього клубу, неповні 40 ... Читати далі »
Переглядів: 925 | Додав: bond | Дата: 17.02.2011 | Коментарі (0)

Майже наприкінці зимового сезону прикарпатські шанувальники лиж нарешті отримали привід для радості. Підставою стали виступи двох представниць Прикарпаття на турнірах найвищого рівня. Мова про гірськолижницю Богдану Мацьоцьку і майстриню фрістайла Надію Діденко.

21-річна Мацьоцька цими днями виступає на світовому чемпіонаті у німецькому Гарміш-Партенкірхені. 8 лютого косівчанка стартувала у супергіганті, де посіла 38 місце серед 49 учасників. 11 лютого у супер-комбінації вона фінішувала 26-ю (40 учасників), а ще через два дні у швидкісному спуску – 34-ю (36 учасників).
Згадані результати можуть здатися комусь не надто високоми, проте сама спортсменка не приховувала задоволення – їй вперше у кар’єрі вдалося потрапити до т. зв. червоної групи, 30-ки кращих спортсменів світу. Попереду у косівчанки ще два старти – у слаломі-гіганті та слаломі.
А от Надія Діденко на недавньому чемпіонаті світу виступила невдало, не зумівши потрапити до фіналу. Наша спортсменка ... Читати далі »
Переглядів: 963 | Додав: bond | Дата: 17.02.2011 | Коментарі (0)

Вівторкові матчі чемпіонату країни, здавалося, не віщували сенсацій. Та знову втратив очки харківський «Локомотив», який не зумів обіграти ЛТК. Відтак лідером змагань став «Ураган».

Франківці без особливих проблем переграли севастопольський ПФС. Споглядаючи за перебігом першого тайму (6:2 на користь господарів), складалося враження, що суперники вирішили перевершити власний голевий рекорд, встановлений у матчі першого кола. Його, нагадаємо, «Ураган» виграв з рахунком 11:3. Однак по перерві глядачі побачили лише один гол. Він влетів у ворота господарів.
Наступний тур чемпіонату відбудеться 4 березня. «Ураган» гратиме на майданчику одного з конкурентів – «Єнакієвця». В програмі підготовки до цієї зустрічі франківці запланували два спаринги з львівським ТВД. Вони відбудуться 24 і 26 лютого. Перший – у Львові, другий – в Івано-Франківську в оновленому спорткомплексі технічного університету.
В складі ураганівців не буде Чепорнюка, Шотурми, Біро Жаде і Сержао, які ... Читати далі »
Переглядів: 871 | Додав: bond | Дата: 17.02.2011 | Коментарі (0)

Минулий тиждень у вітчизняній суперлізі був не вельми насиченим. Зіграно усього п’ять матчів, два з яких – за участю франківської «Говерли».

Відносний перепочинок учасники змагань отримали через проведення завершального етапу Кубка суперліги. Він проходив 12-13 лютого у Дніпропетровську і завершився перемогою господарів, які у вирішальній зустрічі здолали «Азовмаш» – 81:79. «Бронза» дісталася БК «Донецьк» – 74:52 з «Ферро-ЗНТУ».
«Говерла» ж після болючої поразки від «Будівельника» вирушила на Одещину. Перша гра – в обласному центрі. То був затятий поєдинок, в якому лідер змінювався 12 разів. За таких обставин все вирішували заключні миттєвості. Вони краще вдалися господарям: 6:1 впродовж двох останніх хвилин і 73:68 у підсумку.
За дві доби підопічні Євгена Мурзіна вийшли на майданчик у Южному. Захопивши лідерство на фініші першої десятихвилинки, «Говерла» вже до кінця матчу не поступалася у рахунку і продовжує утримувати четвертий рядок у турнірній таблиці.. ... Читати далі »
Переглядів: 861 | Додав: bond | Дата: 17.02.2011 | Коментарі (0)

Івано-Франківський обласний шахово-шашковий клуб минулого тижня опинився в центрі скандалу. Його вихованці не змогли потрапити на заняття, оскільки на дверях було замінено замки.

Приміщення клубу, створеного ще у 1986 році, знаходиться в самому центрі міста, на вул. Вагилевича. Відтак одразу поповзли чутки, що на ласий шматок площею у 200 кв. м. вже хтось накинув око. Обласні чиновники від спорту натомість запевнювали, що  лиш хочуть зробити тут ремонт. Також йшлося про створення клубу інтелектуальних видів спорту.
У словесному двобої зійшлися керівники обласного управління спорту в особі Романа Вірастюка та Мирослава Карабіна, з одного боку, та керівники клубу, батьки, чиї діти займаються у клубі, з другого. Позицію останніх відстоював депутат обласної ради Микола Палійчук.
Зрештою, сторони дійшли згоди і вирішили протягом літніх канікул провести ремонт приміщення. Проте згадане питання очевидно буде винесено на обговорення наступної сесії облради. При ... Читати далі »
Переглядів: 901 | Додав: bond | Дата: 17.02.2011 | Коментарі (0)

Цими вихідними відбулися матчі 6-го туру чемпіонату Івано-Франківщини. Всі вони завершилися з однаковим рахунком 3:0.

Найбільш несподіваним виявився «сухий» результат матчу у Бурштині, де зустрічалися фаворити сезону – місцевий «Західрембуд» і долинські «газовики». Гості досі йшли без втрат. Однак заради справедливості варто відзначити, що й серйозних суперників у долинян не було. Перший іспит на міцність вони провалили. Наступної неділі УМГ «Прикарпаттрансгаз» буде гостем галицького «Володаря».
Як не прикро, в чемпіонаті зафіксовано першу неявку. Ще один долинський клуб – ВК «Долина» через фінансові негаразди не з’явився на матч з СК «Прибилів». Якщо цієї суботи аутсайдер першості не з’явиться у Бурштин, його буде виключено із змагань.
Чемпіонат Івано-Франківщини. Вища ліга. 6 тур. 12-13 лютого. «Володар» – «Сокіл-Будмаш» – 3:0 (юнаки – 3:0). «Західрембуд» – УМГ «Прикарпаттрансгаз» – 3:0 (1:3). «Західшина» – «Буффало-ДЮСШ-2» – 0:3 (3:1). СК «Прибилів» – ВК « ... Читати далі »
Переглядів: 937 | Додав: bond | Дата: 17.02.2011 | Коментарі (0)