П`ятниця, 19.04.2024, 22:12
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Березень » 24
Думаєте, що встановили броньовані двері в квартирі, з іншими мешканцями будинку «скинулися» на металеві двері з кодовим замком до під’їзду і матимете спокій? Помиляєтеся. Навіть недавно встановлені металеві двері і кодовий замок на них вже безнадійно застаріли. Це вчорашній день, пройдений етап. Дарма, що в багатьох під’їздах багатоповерхівок ще стоять старі дерев’яні двері, які ніколи не закриваються, і ЖЕО не поспішає їх ні лагодити, ні замінити.
Зараз, щоб почуватися у власній квартирі свого будинку немов у фортеці, спритні підприємці, наполегливо нав’язуючи свої послуги, рекомендують встановлювати нові двері, обладнані дивом техніки – електронним аудіо- чи відеодомофоном! Не безплатно звісно, а за ваші ж гроші. Крім того, за виготовлення ключів, експлуатацію дверей, домофону, внутрішньобудинкової мережі до квартир і трубок домофонів щомісяця треба буде вносити абонплату.
Фактично спритні приватники з якоїсь фірми «Роги і копита», видумали спосіб, як брати з мешканців ... Читати далі »
Переглядів: 2421 | Додав: bond | Дата: 24.03.2011 | Коментарі (0)

Меру Івано-Франківська пропонували вибачитись і ледь не висловили недовіру

Минулого четверга розпочала свою роботу VIII сесія Івано-Франківської міської ради, на порядок денний якої винесено понад 40 питань. Вже на її першому пленарному засіданні депутати ухвалили ряд резонансних рішень.
Передовсім міські обранці домоглися звільнення в.о. гендиректора «Водоекотехпрому» Романа Шестопалова, створили наглядову раду цього підприємства та тимчасову контрольну комісію з вивчення та перевірки фактів можливих зловживань з використанням бюджетних коштів, оприлюднених у ЗМІ.
Також депутати внесли до порядку денного звернення до Президента, Уряду та Верховної Ради про припинення незаконної діяльності інтерактивних клубів та щодо обмеження продажу алкогольних напоїв і проекти рішень про порядок призначення керівників комунальних підприємств та питання ефективного управління корпоративними правами територіальної громади Івано-Франків ... Читати далі »
Переглядів: 896 | Додав: bond | Дата: 24.03.2011 | Коментарі (0)

Проблема паркування автомобілів в Івано-Франківську назріла уже давно. У мікрорайонах міста водії частенько так щільно заставляють транспортом кожен клаптик землі, що мешканцям багатоповерхівок буває нелегко вибратися з під’їзду. Іноді й газони, і дитячі майданчики перетворюються на місця для паркування. Не менша проблема і в  центральній частині міста. Тут водії залишають авта де завгодно, навіть на тротуарах, витісняючи з них пішоходів.

Зонами паркування в Івано-Франківську займається комунальне підприємство «Сервіс-авто». За словами його директора Ярослава Кваса, прикро, та сьогодні здебільшого доводиться спостерігати цікаву картину: місць для паркування авто багатенько, проте парковки заповнені здебільшого на 30-50%. А поруч величезна кількість автомобілів, які стоять на тротуарах, на в’їздах-виїздах на пішохідну частину дороги і часто навіть під знаком про заборону паркування.
Ярослав Квас стверджує, що ситуація значно погіршилася через фінансову криз ... Читати далі »
Переглядів: 1200 | Додав: bond | Дата: 24.03.2011 | Коментарі (0)

В Івано-Франківську планують відкрити додаткові підстанції «швидкої допомоги» і новий приймальний покій Центральної міської клінічної лікарні.

Про це на восьмій сесії міськради, відповідаючи на запит депутата Володимира Стасюка, повідомив міський голова Віктор Анушкевичус. За його словами, нові підстанції швидкої й невідкладної медичної допомоги передбачається відкрити у мікрорайоні Пасічна, на базі міської клінічної лікарні №1, поліклініки міської дитячої лікарні та обласної дитячої клінічної лікарні на вул. Коновальця.
Мер також зазначив, що на базі Центральної міської клінічної лікарні на вул. Мазепи планується відкрити нове приймальне відділення, для якого придбають томограф та інше діагностичне обладнання, щоб ЦМКЛ була єдиною міською ургентною лікарнею.
Наш кор.
Переглядів: 903 | Додав: bond | Дата: 24.03.2011 | Коментарі (0)

Ігор Росипайло, депутат міськради, фракція «УДАР»

Приймаючи будь-яке рішення на сесії міської ради, кожен депутат декларує ту чи іншу свою позицію (позицію фракції, партії…) щодо конкретної проблеми. Основним пріоритетом для фракції «УДАР» є інтереси громади. Всі рішення, що мають хоч найменший натяк на непослідовність їх прийняття, незрозумілий характер чи мають надто високу ціну для міста, не можуть бути підтримані, про що свідчать результати голосування на останній сесії.
В Івано-Франківську потребує термінового вирішення проблема недостатньої кількості місць в дошкільних навчальних закладах. Дивує бездіяльність виконавчих органів влади щодо пошуків шляхів її вирішення. Місту вкрай необхідно будувати нові дошкільні навчальні заклади. На сьогодні функціонує 32 ДНЗ та школи-садки на 5000 місць, в яких навчається та виховується 7270 діток. Понад 3800 дітей – в очікуванні своєї черги!» Фракція «УДАР» запропонувала створити робочу групу для вивчення питання розширення м ... Читати далі »
Переглядів: 890 | Додав: bond | Дата: 24.03.2011 | Коментарі (0)

Івано-Франківський міськвиконком не полишає спроб ліквідувати нелегальні стихійні автостанції приміських маршрутів, впрядкувати рух через місто міжміських та внутрішньообласних рейсових автобусів і просить облдержадміністрацію допомоги в цьому.

«Всі відправлення автобусів мають здійснюватися з автостанцій за напрямками, але вони їздять до центру, зупиняються тут на відстій, чим створюють додаткові незручності мешканцям міста та пробки на міських вулицях. Наші рейдові перевірки і складання протоколів на порушників малоефективні, бо вони лише переїжджають з місця на місце», – бідкається заступник начальника відділу транспорту і зв’язку міськвиконкому Василь Бабій. За його словами, така ситуація склалася тому, що «на ринок перевезень вийшли приватники з машинами надмалої й малої місткості і чим більший населений пункт, тим більше до нього їздить автобусів».
Але у міської влади зажевріла надія, що ситуація незабаром може змінитися. Після тривалого ігнорування пробл ... Читати далі »
Переглядів: 1097 | Додав: bond | Дата: 24.03.2011 | Коментарі (0)

До Великодня щосуботи депутати міськради від ВО «Свобода» у мікрорайонах та скверах міста влаштовуватимуть толоки і просять у комунальників сприяння й допомоги інвентарем та технікою для вивезення сміття.

Про це повідомив секретар міськради Руслан Марцінків. За його словами, піти на такий крок і залучати громадськість до прибирання міста депутатів спонукав неналежний санітарний стан більшості міських територій. Опосередковано це підтвердив й міський голова Віктор Анушкевичус. За результатами об’їзду обласного центру і виявлений неналежний санітарний стан закріплених територій мер розпорядився позбавити премій керівників ЖЕО №№4, 5 та 6, а керівникові «Зеленого господарства» дав два дні на наведення порядку в меморіальному сквері на вул. Бандери. Водночас В.Анушкевичус відзначив суттєве покращення стану території ЖЕО №3, а керівникові ЖЕО №7 вказав на недоліки, особливо, що стосуються наведення порядку на «відкритих територіях».
Натомість керівник муніципальної ... Читати далі »
Переглядів: 815 | Додав: bond | Дата: 24.03.2011 | Коментарі (0)

Головний державний санітарний лікар Івано-Франківська Микола Недоступ пропонує зменшити кількість літніх торгових майданчиків, надавати дозволи на їх розташування лише біля кафе та обмежити їхній асортимент.
«Ви ж подивіться, хто там сидить. Там сидять діти, їдять чіпси і фісташки, які дуже шкодять їхньому здоров’ю», – пояснив свою позицію під час вівторкової апаратної наради в міськвиконкомі М.Недоступ.
Пана Недоступа цілковито підтримав і міський голова Віктор Анушкевичус. Він повідомив, що мерія  щороку зменшує кількість літніх торгових майданчиків на два-три, а торік лише в центральній частині міста заборонила діяльність семи таких майданчиків. Мер також заявив, що ті літні майданчики, де торік були зафіксовані порушення, цьогоріч дозволу на встановлення вже не отримають.
Наш кор.
Переглядів: 800 | Додав: bond | Дата: 24.03.2011 | Коментарі (0)

Міській міліції, яка не може з’ясувати, хто викрав з вулиці Юності, 26 дощоприймальні решітки, знову додалося роботи. Розкрадачі комунальної власності за минулий тиждень значно активізувалися.

Як повідомила начальник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко, за цей час невідомі встигли викрасти чимало комунального майна. З другого корпусу будинку №54 на вул. Хоткевича безслідно зник цілий гальмівний пристрій ліфта (досі викрадали лише гальмівні котушки). В будинку №75 на цій же вулиці зі сходинкових кліток викрали всі віконні решітки. Підвал будинку №1-а на вул. Целевича заливає каналізація, бо там поцупили 16 метрів каналізаційної труби. Зі скверика на вул. Франка біля погруддя Каменяреві зникли дві лавочки. В огорожі скверу на Привокзальній площі не вистачає семи чавунних секцій, на його алейках понищені всі урни для сміття, а на газоні поміж дерев особи без постійного місця проживання з підручних засобів спорудили собі хатку, щоб не ночувати п ... Читати далі »
Переглядів: 813 | Додав: bond | Дата: 24.03.2011 | Коментарі (0)

„Не дбає наш народ та й про свої дороги...” Так писав шотландський поет Роберт Бернс триста років тому... Судячи з українських реалій, актуальною його поезія для нас буде ще довго. І  як доказ, пропонуємо цікаву і майже містичну історію про те, як в Богородчанах дороги ремонтували. 

Розпочнемо з початку. Два роки тому Івано-Франківською облдержадміністрацією згідно з рішенням сесії Івано-Франківської обласної ради від 5.06.2009 року було прийняте рішення про ремонт доріг у Богородчанському районі. На це виділили кошти – 1253700 грн.
Як водиться, оголосили тендер на проведення ремонтних робіт. І ось вам перший цікавий момент – тендер виграла міні-компанія ТзОВ „Івано-Франківський автошлях”, якимось чином обігнавши відоме підприємство ДП „Івано-Франківський облавтодор”. Хоч останнє і пропонувало значно менші розцінки щодо необхідних на ремонт затрат, тендерний комітет обрав відчутно меншу за своїми потугами компанію (те, що ТзОВ „Івано-Франківський авто ... Читати далі »
Переглядів: 1639 | Додав: bond | Дата: 24.03.2011 | Коментарі (0)

Тільки-но засвітило невпевнене березневе сонечко, як обличчя багатьох білолицих красунь вкривається кумедними рудими цятками.  Хтось вважає це справжньою окрасою, що підкреслює індивідуальність, для когось – це вада, якої неодмінно слід позбутися, хтось гадає, що це звичайна річ, як колір очей чи структура волосся, а для когось – це містичний знак... А можливо, це просто лагідна посмішка природи?

Веснянки – ознака молодості
«Шкіра кожної людини має певне забарвлення завдяки наявності в її клітинах пігменту. Веснянки (медична назва – ефеліди, що в перекладі з грецької означає «сонячні наліпки») з'являються в результаті порушення пігментного обміну», – говорить дерматолог Олег Волошин. Переважно їхніми власниками стають світлошкірі та рудоволосі жінки. З’являються вони здебільшого на обличчі, рідше – на шиї, руках, грудях, плечах.
«Інколи навесні обличчя вкривається великими жовто-коричневими плямами неправильної форми. Це хлоазми, які називаються ... Читати далі »
Переглядів: 899 | Додав: bond | Дата: 24.03.2011 | Коментарі (0)

24 березня – Всесвітній день боротьби з туберкульозом

У календарі для цього відведено спеціальний день, присвячений боротьбі із туберкульозом, проте фтизіатри б’ють на сполох і стверджують, що з епідемією таких масштабів потрібно боротися не один день у році, а щодня.

24 березня 1882 року Роберт Кох відкрив збудник захворювання – туберкульозну бацилу. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, бацилами туберкульозу інфікована третина населення Землі. Ситуація в Україні з туберкульозом дуже складна – починаючи  з 1995 року, зареєстрована епідемія, жертвами котрої щороку стають тисячі людей.
«Туберкульоз є небезпечним та дуже важким захворюванням, але на початку він має «прихований» перебіг, – каже завідувач відділенням профілактики туберкульозу Івано-Франківської міської санітарно-епідеміологічної станції Ірина Онищук. – Часто людина, що захворіла, вважає, що перевтомилася або застудилася. Тому лю ... Читати далі »
Переглядів: 941 | Додав: bond | Дата: 24.03.2011 | Коментарі (0)

Борщ, узвар і квашена капуста – українські полівітаміни

Зранку голови від подушки не відірвеш, а по обіді – знову хилить на сон. Увага розсіяна, пам’ять «рясніє» прогалинами, тіло як колода... Скажете, вік дається взнаки? Зазирніть у паспорт. Якщо до пенсії – «три дні лісом, два дні полем», а на календарі – початок березня, ставте діагноз на око. Гіповітаміноз – болячка сезонна. А для того, щоб імунітет гідно зустрів весну, достатньо дотримуватись щодня кількох елементарних життєвих правил.
Достатньо спати. Під час сну організм відпочиває і природно відновлює свої сили. Дорослим потрібно 7-8 годин для повноцінного сну. Школярам для того, щоб свіжими і бадьорими йти на уроки, краще прокидатися о сьомій, ввечері слід лягати у ліжко не пізніше десятої. Менші дітки мають спати ще й в обід.
Гуляти на свіжому повітрі. Для зміцнення імунітету дітям потрібно гуляти на вулиці щодня хоча б 2-3 години. Краще пройтися пішки з роботи додому ... Читати далі »
Переглядів: 886 | Додав: bond | Дата: 24.03.2011 | Коментарі (0)

Пообіцяв – і зробив
У Крихівцях завершено капітальний ремонт старої школи, де найближчим часом буде відкрито денний стаціонар для місцевих мешканців, які зможуть на місці – у селі поправити своє здоров’я, а не їхати в Івано-Франківськ.
Як зазначив сільський голова В.Влашин, за кошти сільського бюджету здано «під євро» дев’ять кабінетів для лікарського та обслуговуючого персоналу і дві палати для хворих. Зараз домовляються з керівництвом центральної міської клінічної лікарні щодо вирішення та направлення медичного персоналу для обслуговування крихівчан.
Створення в Крихівцях  медичної амбулаторії – один з пунктів передвиборної програми сільського голови В.Влашина.

У Хриплині буде дитячий садок

У Хриплині споруджується дитячий садок на 60 місць. Вже зведено стіни.
Як зазначили в сільвиконкомі, на будівництво вже витрачено 1,5 мільйона гривень. Нагадаємо, що будує садок бригада ВАТ «Житло буд», а замовник будівництва – управління капітального будів ... Читати далі »
Переглядів: 819 | Додав: bond | Дата: 24.03.2011 | Коментарі (0)

У матчах за участю прикарпатців забито найбільше голів

В перших офіційних поєдинках прикарпатців у 2011 році глядачі на трибунах не нудьгували. І в Одесі, де грав «Енергетик», і в домашньому матчі «Прикарпаття» арбітри фіксували взяття воріт по чотири рази. Тільки от голи принесли шанувальникам прикарпатських клубів значно більше смутку, ніж позитивних емоцій.
Припустимо, від «Енергетика» дива ніхто й не чекав. Його суперник – «Чорноморець» – один з фаворитів сезону. Майже весь підготовчий період одесити провели у Туреччині, де зустрічалися з командами трьох континентів! Те, що підопічні Романа Григорчука (одним з його асистентів, нагадаємо, є екс-наставник бурштинців Михайло Савка, а оборону цементує надвірнянець Петро Ковальчук) часу даремно не гаяли, яскраво засвідчив звітний тур.


Вперше ступивши на якісний зелений газон, ще й при штучному освітленні (гра розпочалася о 19-й), гості просто розгубилися. Добре ... Читати далі »
Переглядів: 879 | Додав: bond | Дата: 24.03.2011 | Коментарі (0)

Офіційний трансферний період у першому дивізіоні завершився ще 2 березня. Проте команди продовжують поповнювати свої склади з числа тих гравців, які мають статус вільних агентів чи аматорів.

Приміром, в «Енергетик» знову повернувся 27-річний Дмитро Гордієнко, один з культових гравців бурштинської команди (23 голи у 59 матчах). Щоправда, після травми, отриманої два роки назад під час виступів за ФК «Львів», приціл у нападника явно збився. В першій частині сезону, виступаючи за білоцерківський «Арсенал», він відзначився лише двома голами.
Поверненням Гордієнка у Бурштині намагаються компенсувати втрату кращого бомбардира команди у 1 колі Олександра Семенюка (7 голів). Певні надії покладалися також на Андрія Олійника з яремчанських «Карпат», який у поточному розіграші Кубка України відзначився п’ятьма голами і є, до речі, кращим бомбардиром змагань.
Та, як з’ясувалося, 27-річний вихованець коломийського футболу у сезоні-2010/11 вже встиг відмітитися у двох клу ... Читати далі »
Переглядів: 811 | Додав: bond | Дата: 24.03.2011 | Коментарі (0)

Завтра у рамках 22-го туру першості у Бурштині відбудеться захоплююча дуель земляків – «Енергетик» прийматиме «Прикарпаття». Це вже третя офіційна дуель клубів у поточному сезоні.

В серпні 2010-го вони з інтервалом в кілька днів двічі зустрічалися в обласному центрі. Спершу – в матчі чемпіонату, згодом – у кубковому поєдинку. Матч першості завершився впевненою перемогою бурштинців – 3:0 (голи: Семенюк – два та Микуш). У кубковому розіграші франківці взяли реванш (1:0) завдяки точному удару Микуляка.
Цікаво, що на той момент тренером «Енергетика» був нинішній наставник «Прикарпаття» Микола Пристай. Натомість франківців очолював Сергій Пташник, який тепер кермує у Бурштині! Як завершиться дуель наставників після зміни клубів?
Загалом бурштинці і франківці («Прикарпаття» та «Спартак») зустрічалися у рамках першого дивізіону 11 разів. Сумарна перевага на боці «Енергетика» – чотири перемоги, п’ять нічиїх та дві поразки, різниця голів – 14:8. При цьому представник ... Читати далі »
Переглядів: 811 | Додав: bond | Дата: 24.03.2011 | Коментарі (0)

Турнірну таблицю футзального чемпіонату країни знову очолив харківський «Локомотив». Минулої суботи «залізничники» здобули чільну позицію в очному протистоянні з франківським «Ураганом». Як і в матчі першого кола, харків’яни перемогли прикарпатців всуху.

В Івано-Франківську було 0:3, у Харкові – 0:4. Причому всі голи суботнього матчу вмістилися у заключні п’ять хвилин. Пропустивши вперше, «Ураган» перейшов на гру з п’ятим польовим гравцем. Цим й скористався «Локомотив», відправивши у незахищені ворота ще три м’ячі. Останній влетів у сітку вже після фінальної сирени, а передостанній – за сім секунд до неї!
Після харківського поєдинку лідери зрівнялися за кількістю очок. «Ураган» переважає «Локомотив» за кількістю перемог та різницею голів. Однак за чинним регламентом перевагу у згаданій ситуації має той, хто краще провів особисті зустрічі – а це харків’яни. Щільність результатів у чільному квартеті настільки велика, що спрогнозувати остаточний розподіл місць, нав ... Читати далі »
Переглядів: 771 | Додав: bond | Дата: 24.03.2011 | Коментарі (0)

Івано-франківська «Говерла» продовжує своє турне південним сходом країни. Цими днями вона проведе два матчі у Маріуполі – з господарями майданчика та БК «Донецьк», який через проблеми з домашньою ареною знову гостює на берегах Азова.

До Маріуполя підопічні Сергія Мурзіна прибули з хорошим настроєм. Після малорезультативної гри у Миколаєві «Говерла» здобула дві перемоги – у Кривому Розі та Запоріжжі і знову повернула собі третю позицію в табелі про ранги.
Поєдинки склалися для прикарпатців легше, ніж очікувалося. «Кривбасбаскет», що останнім часом підніс кілька сюрпризів, в двобої з нашими землякам не зумів виграти жодної чверті. В Запоріжжі господарі виявилися сильнішими у третій та четвертій 10-хвилинках, проте відіграти 17-очкове відставання за підсумками першої половини гри не змогли. У складі «Говерли» вирізнявся Ерік Колмен. В двох матчах центровий франківців набрав 45 очок та здійснив 15 підбирань.
Чемпіонат України. Суперліга. 17-19 березня. «Будівель ... Читати далі »
Переглядів: 913 | Додав: bond | Дата: 24.03.2011 | Коментарі (0)

Поступово вимальовуються контури нового сезону серед аматорських колективів Івано-Франківщини. Старт чемпіонату області-2011 запланований на 3 квітня. За нагороди змагань знову боротимуться 16 команд.

Новачків цього разу буде не так багато – «Кроно-Карпати» Брошнів-Осада, «Прут» Делятин, ФК «Гвіздець» і  «Гал-Вапно» з Галича.
Галичани замінять у турнірі земляків з «Енергетика-Галичини-2».  Брошнівчани підвищилися у класі як переможці 2-го дивізіону. Делятинці виявили бажання перейти в еліту після відмови ФК «Сваричів» і косівської «Гуцульщини», відповідно «срібного» та «бронзового» призерів обласної першості-2010.
Що ж до «Гвіздця», який пропустив попередній сезон (виступав під назвою «Дельта»), то він просто зайняв вакантне 16-те місце. Як вже повідомлялося, серед учасників нового чемпіонату не буде яремчанських «Карпат» і «Юніора» з Лисця. Їх замінять надвірнянський «Бескид» (за підсумками сезону мав вибути у 2 лігу) і вже згадуваний «Гвіздець». ... Читати далі »
Переглядів: 896 | Додав: bond | Дата: 24.03.2011 | Коментарі (0)

Михайлик Чудновський живе у селі Волосів Надвірнянського району. Навчається у 7-му класі загальноосвітньої школи. Але майже щодня приїжджає до Івано-Франківської музичної школи №2, де займається грою на цимбалах.
Колись на цимбалах грав Михайликів батько. Саме він, помітивши, як малий Михайлик і його молодший брат Святослав награють олівцями на інструменті, і привіз синів до свого улюбленого викладача Василя Ровенка.
„Настільки здібні діти зустрічаються дуже рідко”, – розповідає Василь Григорович. За свою чималу викладацьку діяльність він бачив різних учнів, але можливість навчати таких музичних вундеркіндів трапляється далеко не в кожного вчителя.
До музичної школи Михайло Чудновський прийшов у листопаді, а вже через кілька місяців, у березні, Василь Ровенко ризикнув повезти його на Всеукраїнський фестиваль-конкурс виконавців на народних музичних інструментах „Провесінь”. Це надзвичайно серйозне випробування для молодих музикантів, адже в журі конкурсу – професори Київської ... Читати далі »
Переглядів: 1232 | Додав: bond | Дата: 24.03.2011 | Коментарі (0)

Кажуть, що чоловіка можна вважати красивим, якщо він трохи кращий за мавпу. Що не скажеш про юнаків, які брали участь у конкурсі «Містер Івано-Франківська – 2011», що відбувся 17 березня. За звання міського красеня змагались студенти усіх вищих навчальних закладів Івано-Франківська, які стали переможцями внутрішніх конкурсів у своїх вузах.

Організаторами цього конкурсу виступили Івано-Франківський молодіжний міськвиконком та студентська рада при міському голові.
Окрім стандартної церемонії представлення, питання-відповіді та домашнього завдання, форматом конкурсу було також передбачено сценічне шоу з учасниками, одягненими у військову уніформу. Псевдоармійці  із завзяттям артистично роздирали на собі натільники та бадьоро дефілювали строєвим кроком під команди ведучих «хлопців за викликом».
Для кожного з учасників цей конкурс став чудовою можливістю повірити у свої сили, реалізувати свій творчий потенціал. Ну а вміння поводити себе на сцені і привабливу ... Читати далі »
Переглядів: 1157 | Додав: bond | Дата: 24.03.2011 | Коментарі (0)