П`ятниця, 29.03.2024, 03:54
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Березень » 03
Михайло Сеньків, депутат міськради, фракція «Свобода»

Який алгоритм дій, щоб очистити місто від снігу (сміття, листя)? Потрібна чітка мета. Обов’язковою є наявність ресурсів – двірники, шуфлі, трактори, вуйко, який керує процесом. Втім, легко відтворене на папері, в житті не працює так гладко. Найчастіше причиною цьому є що? Звичайно, не відсутність снігу (сміття, листя). Суворих двірників, шуфель і тракторів також ніхто не скасовував. А от вуйко, що найприкріше, часто-густо буває не той і не на тому місці. Без здібного генерала армія годиться хіба на гарматне м’ясо.
Проте в цьому є більш дражливий момент. Це коли генерал після втрати у м’ясорубці армії отримує високу нагороду. А наш непутящий вуйко за погано виконану роботу – гроші. Зауважу, наші з вами.  До того ж сплачені двічі. Вперше – за самі шуфлі і трактори, бо нас переконували, що вони доконче потрібні в господарці. Вдруге – за неефективне використання вуйком суворих двірників, тих самих шуфель, тракторів ... Читати далі »
Переглядів: 944 | Додав: bond | Дата: 03.03.2011 | Коментарі (0)

У Верховній Раді створено партійну групу «Наша Україна», яку очолив наш земляк, колишній двічі мер Івано-Франківська Зіновій Шкутяк.

Голова політради партії «Наша Україна» Валентин  Наливайченко повідомив, що до групи увійшли 11 депутатів: Станіслав Аржевітін, Володимир В'язівський, Лілія Григорович, Володимир Карпук, Юрій Ключковський, Микола Кульчицький, Віктор Матчук, Григорій Омельченко, Андрій Парубій, Зіновій Шкутяк і Петро Ющенко.
За словами В. Наливайченка, метою створення групи є «окреслити присутність партії «Наша Україна» у парламенті». «Наше основне завдання – продемонструвати ясну альтернативу діям влади і владної більшості. Безумовно, що і наша партія, і група, яка її представляє, знаходяться в опозиції до нинішнього режиму», – сказав він.
Голова політради «НУ» також додав, що група дотримуватиметься принципу персонального голосування у Верховній Раді. Представники групи передали спікеру вимогу щодо необхідності введення в дію нової систе ... Читати далі »
Переглядів: 813 | Додав: bond | Дата: 03.03.2011 | Коментарі (0)

Співробітники УБОЗ УМВС України в Івано-Франківській області затримали трьох  мешканців краю з великою кількістю підроблених банкнот на загальну суму понад 15 тис. євро.

Заступник начальника УБОЗ Василь Варваринець повідомив на брифінгу, що затримані чоловіки, віком від 33-х до 36-ти років, займалися збутом фальшивок у великих кількостях. Банкноти переважно номіналом 200 євро і 100 доларів виготовлені на такому високому поліграфічному рівні, що підробку не фіксували навіть апарати в банках. За словами В.Варваринця, раніше з таким рівнем підробки в області не стикалися.
У затриманих, крім того, вилучено три одиниці вогнепальної зброї. СГЗ УМВС в області повідомив, що за матеріалами УБОЗ порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст. 199 Кримінального кодексу України (збут іноземної валюти у великих розмірах), а також – ст.263 (зберігання незаконної вогнепальної зброї).
Один із затриманих, який, як припускають правоохоронці, є орг ... Читати далі »
Переглядів: 777 | Додав: bond | Дата: 03.03.2011 | Коментарі (0)

Співробітники СБУ в Івано-Франківській області викрили та припинили про-типравну діяльність двох працівників державної виконавчої служби Калусь-кого міськрайонного управління юстиції, які вимагали 10 тис. гривень у місцевого жителя.

Встановлено, що заступниця начальника та старший державний виконавець вимагали гроші у приватного перевізника за зняття арешту з транспортного засобу, що йому належить. Хабар зловмисники зажадали отримати через посередника – свого знайомого.
Співробітники СБУ затримали посередника під час одержання ним усієї суми хабара, і він зізнався, що повинен передати гроші службовцям. Того ж дня було затримано й організаторів злочинної оборудки.
Стосовно правопорушників прокуратура порушила кримінальну справу за ч.2 ст.368 (одержання хабара службовою особою, поєднане з вимаганням) Кримінального кодексу України.
Старшому державному виконавцю державної виконавчої служби Калуського міськрайонного управління юстиції суд обрав запобіжний захі ... Читати далі »
Переглядів: 786 | Додав: bond | Дата: 03.03.2011 | Коментарі (0)

Цього року в Івано-Франківську продовжать інвентаризацію зелених насаджень. На цю справу в бюджеті передбачено 100 тис. гривень, що дасть змогу обстежити 11,5 тис. дерев.

За словами начальника міськжитлокомунгоспу Василя Білика, обстеження одного дерева в середньому обходиться у 8-12 гривень. При цьому визначається порода і вид дерева, його вік та стан і надаються рекомендації щодо подальшого утримання чи необхідності зрізання. За минулий рік в місті зрізали 219 дерев і станом на лютий цього року за наявними актами-дозволами необхідно зрізати ще 95 дерев, але бракує коштів.
«Щоб зрізати одне дерево, необхідно затратити в середньому 1400 гривень. В бюджеті на ці цілі передбачено лише 50 тисяч, тож приблизно 80 тисяч гривень нам не вистачає. Тому ми проситимемо депутатів додати коштів на  фінансування цих робіт», – зазначив В.Білик. Він також додав, що за відповідну ціну всі зрізані гілки і дерева комунальники продаватимуть «Теплокомуненерго» для котелень, ... Читати далі »
Переглядів: 1049 | Додав: bond | Дата: 03.03.2011 | Коментарі (0)

Минулого четверга відбулася сьома позачергова сесія міської ради, на розгляд якої виносилась комплексна про-грама реформування та роз-витку житлово-комунального господарства Івано-Фран-ківська на 2011-2015 роки «Реформи, порядок, розвиток». У процесі розгляду винесений міськвиконкомом проект про-грами зазнав суттєвих змін, а роботу міського голови у сфері житлово-комунального госпо-дарста за попередню каденцію 2006-2010 р. депутати визнали незадовільною.

Як зазначив доповідач, заступник міського голови з питань ЖКГ, транспорту і зв’язку Микола Саєвич, «програма має загальний характер і розроблена на основі державної та обласної програм реформування ЖКГ». Він заявив, що цю «загальну» програму мали б у подальшому конкретизувати, ухвалені на її основі відповідні положення.
За його словами, головною метою програми реформування ЖКГ є плавний перехід від обслуговування житлового фонду комунальними житлово-експлуатаційними організаціями (ЖЕО) до створення об’єднаннь с ... Читати далі »
Переглядів: 1017 | Додав: bond | Дата: 03.03.2011 | Коментарі (0)

Команди вітчизняної суперліги виходять на фінішну пряму

У перший день весни клуби української суперліги завершили третє коло регулярної першості. Франківська «Говерла», однак, на майданчик не вийшла. Її суперник – МБК «Миколаїв» попрохав про перенесення матчу через захворювання низки своїх гравців.


Прикарпатці пішли на зустріч супротивнику. Тим паче, що на лікарняне ліжко несподівано ліг наставник «Говерли» Євген Мурзін. Минулого четверга його прооперували в одній з київських клінік через приступ апендициту. Так що виїзний поєдинок проти київських «беків» франківці проводили без свого керманича.
Нагадаємо, що в матчі другого кола «Говерла» несподівано поступилася киянам на власному паркеті (73:74). Цього разу обійшлося без сенсацій – аутсайдера було подолано з рахунком 80:72. Що ж до зустрічі з «Миколаєвом», то вона відбудеться у резервний день.
Одужання наставника «Говерли» Євгена Мурзіна йде за планом. Оч ... Читати далі »
Переглядів: 918 | Додав: bond | Дата: 03.03.2011 | Коментарі (0)

Фінішував перший етап змагань у 1 лізі чемпіонату Івано-Франківщини. Він не вніс змін до квартету лідерів. Фіналістами змагань стали волейболісти Перегінського, Підвербців, Снятина і Рожнева.

Вирішальні матчі змагань відбудуться у Рожневі та Перегінську. Перший тур заплановано на 12-13 березня. Другий відбудеться в квітні. Результати матчів першого етапу не враховуватимуться. 
У ці вихідні відбудеться 8-й тур у вищому дивізіоні. Зустрінуться: «Сокіл-Будмаш» –  «Буффало-ДЮСШ-2», УМГ «Прикарпаттрансгаз» –  «Західшина» і «Прикарпаття» –  «Західрембуд».
Заключний, 9-й тур першого етапу відбудеться 26-27 березня. Теоретично витіснити когось з квартету лідерів можуть СК «Прибилів» і «Прикарпаття». 
Першість Івано-Франківщини. 1 ліга. 5 тур. 26-27 лютого. Тисмениця. Марківці – Слобода – 0:3. Перегінське – Снятин – 3:1. Слобода – Перегінське – 1:3. Снятин – Марківці – 3:1. Надвірна. «Зміна» –  «Каменяр» –  1:3. «Говерла» –&nbs ... Читати далі »
Переглядів: 842 | Додав: bond | Дата: 03.03.2011 | Коментарі (0)


На засніжених полях стадіону «Наука» в обласному центрі і «Колос» у Галичі тривають матчі 18-го розіграшу Кубка Підгір’я. Боротьбу за приз ведуть дев’ять команд.
Група А (Івано-Франківськ). 1 тур. "Нафтовик" Долина –  "Придністров'я" Тлумач –  3:1. "Ніка-Динамо" –  "Прут" Делятин –  1:0. 2 тур. "Придністров'я" –  "Ніка-Динамо" – 3:4. "Яспіль" Ясенів-Пільний –  "Нафтовик" – 0:1. 3 тур. "Ніка-Динамо" –  "Яспіль" – 1:2. "Прут" –  "Придністров'я" – 6:1.
Становище команд: «Нафтовик» – 6 очок (2 матчі), «Ніка-Динамо» – 6 (3), «Прут» і «Яспіль» – по 3 (2), «Придністров'я» – 3 (0). 
Вчора зустрічалися "Нафтовик" –  "Ніка-Динамо" (2:1) і "Яспіль" –  "Прут".
Група Б (Галич). 1 тур. "ГалВапно" Галич –  "Тепловик" –  1:3. "Енергетик" Бурштин –  "Кроно-Карпати" Брошнів –  3:0. 2 тур. "Тепловик" –  "Кроно-Карпати" – 0:0. "ГалВапно" –  "Енергетик" – 0:0.
Становище команд: «Енергетик» і «Тепловик» ... Читати далі »
Переглядів: 1031 | Додав: bond | Дата: 03.03.2011 | Коментарі (0)

Цієї суботи в Калуші відбудеться матч, результат якого має велике значення в боротьбі за медалі чемпіонату Західноукраїнської хокейної ліги.

На майданчику місцевого спорткомплексу зійдуться затяті суперники – місцева «Олімпія» і львівський «Експрес». Обидва колективи вже гарантували собі місце на п’єдесталі. Та якщо львів’яни ще зберігають шанси на загальну перемогу (попереду гра з «Луцьком»), то калушани вище другої позиції вже не піднімуться. В матчі першого кола перемогу святкував «Експрес» –  6:2.
Чемпіонат ЗУХЛ. 26-27 лютого. «Луцьк» – «Олімпія» –  5:2. «Еней» Дрогобич – «Фаворит» Рівне –  4:3. «Львів» – «Червоноград» –  2:3. «ВІМ-Беркут» Львів – «Експрес» –  0:8. «Фаворит» – «Олімпія» –  2:7.
Становище команд
    І     В     Н     П     М     О
"Луцьк”    14     13    0   & ... Читати далі »
Переглядів: 823 | Додав: bond | Дата: 03.03.2011 | Коментарі (0)

Вельмишановні добродії!
Час пливе невблаганно швидко, наче і непомітно, залишаючи у серці пройдені рубежі, події, спогади…
В квітні виповниться рік, як немає з нами Івана Краснецького – людини, для якої футбол став справою життя і служінню якому він віддав себе без останку. Іван Краснецький – один з представників золотого покоління прикарпатців, які на рубежі 1960-70 рр. вивели нашу команду на недосяжні раніше орбіти.
Працюючи тренером, Іван Краснецький також досяг чималих успіхів, підготувавши не один десяток гравців для професійних клубів. Добру пам’ять залишив про себе тренер і в уболівальників тих міст і містечок, з колективами яких він працював. Саме під його орудою івано-франківське «Прикарпаття» 1991 року вибороло перепустку до вищої ліги чемпіонату України. 
Наприкінці травня в Івано-Франківську відбудеться «Меморіал Івана Краснецького» серед команд спортивних шкіл Прикарпаття 1998 р.н. Колишні партнери, підопічні, вихованці, друзі, рідні, а також при ... Читати далі »
Переглядів: 793 | Додав: bond | Дата: 03.03.2011 | Коментарі (0)

Гвіздець і Отинія повертаються на обласну арену

Чемпіонат Коломийщини – один з небагатьох, де чинний чемпіон підтвердив своє реноме. Вдруге поспіль звання найсильнішого клубу регіону здобув ФК «Верхній Вербіж». Чемпіон міг зробити дубль, однак знову зазнав поразки у фіналі розіграшу кубка району.

Перша ліга чемпіонату Коломийщини у 2010 році була збільшена з 12 до 14-ти команд за рахунок колективів, які повернулися з обласної арени – ФК «Підгайчики» і ФК «Жукотин». Згадані клуби були чемпіонами району відповідно у 2007 та 2008 рр.
Та якщо жукотинці знову втрутилися в боротьбу за нагороди, здобувши у підсумку «бронзу», то підгайчицькі футболісти застрягли десь у середині турнірки. На п’єдестал пошани зійшов ще один новачок змагань – струпківський «Спартак». Виходець з другого дивізону посів другу сходинку. Відчутну допомогу срібному призеру надавав обласний осередок однойменного товариства.
Натомість призери ... Читати далі »
Переглядів: 1125 | Додав: bond | Дата: 03.03.2011 | Коментарі (0)

Найменш чисельними за кіль-кістю учасників є чемпіонати двох гірських районів – Косів-ського і Верховинського. Складний рельєф місцевості не надто сприяє футболу.
Через те, що футбольні поля не відповідають стандартам, навіть доводиться зменшувати кількість учасників. Окремі матчі в чемпіонаті Верховинщини, приміром, проводяться у форматі 9х9. Там таки розташовані найбільш високогірне футбольні арени в області – у Кривопіллі та Буковцю.
Переможцем чемпіонату Верховинського району стала команда Ільці. Попередній переможець – «Черемош» після півторарічної перерви повернувся на обласну арену. А от на Косівщині знову не було рівних пістинському «Кременю» – за два останніх сезони команда зазнала лише однієї поразки.
Переглядів: 1035 | Додав: bond | Дата: 03.03.2011 | Коментарі (0)

Після дворічної перерви звання чемпіона Надвірнян-щини повернув собі ФК «Тис-меничани». Золоті медалі покладено у кубок району (на фото).

У 2008-09 рр. тисменичанці фінішували на другій позиції. Неймовірно, але позаторік команда втратила лідерство в останньому турі, ще й граючи у рідних стінах! Маленьке диво створила команда Переросля, обігравши конкурента – 2:1.
І цього разу чемпіон визначився на самому фініші. «Золотою» для ФК «Тисменичани» стала перемога над битківським «Нафтовиком» – 2:0. «Бронзу» на «срібло» обміняла волосівська «Дружба». Третім фінішував «Лістер» з Лісної Тарновиці.
Чемпіонат Надвірнянщини – єдиний в області, де обмін між лігами відбувається у комплексному заліку. Різниця у виступах дорослих і юнацьких складів часом є надзвичайно великою. Настільки, що у 2009 році перший дивізіон змушені були залишити команди, котрі в турнірі основних складів посіли... четверте і шосте місця!
В минулому сезоні регламент дещо підкоригували. У другий ... Читати далі »
Переглядів: 954 | Додав: bond | Дата: 03.03.2011 | Коментарі (0)

Катя Масляк навчається у 8-му класі ЗОШ №5 м. Івано-Франківська. З трирічного віку дівчинка почала займатися танцями. Спочатку відвідувала танцювальний гурток, який веде хореограф обласного музично-драматичного театру Лариса Медведєва, згодом захопилася бальними танцями в клубі „Грація”.

Маленьку Катю помітили в театрі і почали залучати до ролей на сцені. Так Катя Масляк вперше спробувала себе в акторській ролі. В театрі дівчинка і отримала свою найпершу в житті зарплатню.
Згодом Катя почала займатися в модельній школі краси „Ювента”. І саме тут вона здобула першу в своєму житті серйозну перемогу – звання „Міні-міс Україна-2004”.
У Каті Масляк практично немає вільного часу. Вона відвідує гуртки танцю, навчається в музичній школі грі на фортепіано і додатково вивчає англійську та німецьку мови. Також вона переможниця конкурсу „Маленька телезірка”, який проходив на ОТБ „Галичина”.
До участі в різноманітних конкурсах і фестивалях дівчинка вже звикла. Тільки н ... Читати далі »
Переглядів: 1802 | Додав: bond | Дата: 03.03.2011 | Коментарі (0)

У понеділок, 28 лютого, Івано-Франківський молодіжний міськ-виконком спільно зі Студент-ською радою при міському голові та Комітетом з фізкультури та спорту провели «Веселі зимові забави» на «валах».

Всі учасники свята мали чудову нагоду весело провести час: повалятися на снігу, покидатися сніжками, покататися на санчатах. У такий спосіб організатори свята   хотіли нагадати про традицію нашого народу проводжати останній день надокучливої зими. 
За традицією перший день весни розпочинає останній тиждень перед Великим постом, який за часом збігається із давньоязичницьким святом проводів зими та зустрічі весни. У східних слов'ян це свято отримало назву «Масляна». Вважалося, що останній тиждень перед Великим постом треба провести весело, бо попереду цілих сім тижнів численних обмежень.
У понеділок на «валах» панувала атмосфера бадьорого настрою, жартів і дотепних витівок під акомпанімент сучасних музичних творів, що додавало особливого шарму цій з ... Читати далі »
Переглядів: 931 | Додав: bond | Дата: 03.03.2011 | Коментарі (0)

Молода івано-франківська співачка Зоряна Рощук презен-тувала відеороботу на пісню «Таточку-татусю». У доробку дівчини це вже не перший кліп. Цього разу він особливий для співачки, адже присвячений найдорожчій людині – батькові.

Відеокліп не є сюжетним, швидше це позитивний калейдоскоп життєвих картинок сімейного щастя. За версією знімальної групи, герой відео готовий на будь-які жертви заради своєї доньки. Він не тільки грає на баяні, але й готовий виконувати не зовсім чоловічу роботу – ліпити вареники.
Оскільки пісень про батька не так багато, то і співачка, і режисер зйомки та монтажу Андрій Снімщиков стверджують, що пісня стане прекрасним дарунком для всіх татусів.
«Відео не претендує на фільмові шедеври. Це просто такий колаж хорошого настрою. Це так зване легке відпочинкове відео. На роботу над кліпом було затрачено трохи більше трьох тижнів. Тим більше, що ми із Зоряною робили вже не перший кліп, а тому я знав можливості і бажання співачки», – каже Андр ... Читати далі »
Переглядів: 1823 | Додав: bond | Дата: 03.03.2011 | Коментарі (1)