Вівторок, 19.03.2024, 11:05
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Січень » 13
Невідомо тільки, коли…

Невирішеним для міста вже понад півроку залишається питання із створення аптеки, котра би дала можливість мешканцям міста купувати необхідні ліки за значно нижчими цінами. Ще у червні минулого року тема утворення такого аптечного закладу обійшла всі необхідні інстанції. З цього приводу відбулися обговорення і під час засідань міськвиконкому, і на сесії міської ради. Проте втілити задумане поки що не вдається. Чому зупинився «віз» і коли він зрушить з місця? Відповіді на ці запитання ми намагалися відшукати в ініціаторів створення муніципальної аптеки.

Здешевити ліки для населення, забезпечити стаціонари міста доступними медикаментами та отримувати їх безпосередньо від виробників чи оптових постачальників було би дуже добре. Принаймні в це вірить і головний лікар Івано-Франківська Тарас Масляк, і депутат міської ради Володимир Стасюк. Обидва вони не заперечують, що така річ вкрай потрібна для ... Читати далі »
Переглядів: 1024 | Додав: bond | Дата: 13.01.2011 | Коментарі (0)

Останнім часом в місті почастішали випадки, коли на пожвавлених перехрестях у потоці транспортних засобів з’являються прохачі на інвалідних візках.
«Це не лише їх наражає на небезпеку, а й створює перешкоди для руху транспорту», –закцентував увагу правоохоронців до цієї проблеми під час вівторкової апаратної наради  у виконкомі перший заступник міського голови Зіновій Фітель. Він доручив керівництву міськвідділу міліції та відділення ДАІ здійснити рейд по таких місцях і навести там лад, припустивши, що прохачі виходять на дорогу не з власної волі, а це прояв чийогось незаконного бізнесу.
Втім, як зазначив заступник начальника міськвідділу внутрішніх справ Андрій Прусак, довести причетність до цього якихось злочинних угруповань в таких випадках дуже важко.
Переглядів: 876 | Додав: bond | Дата: 13.01.2011 | Коментарі (0)

У понеділок пополудні в Івано-Франківську в будинку №10-а на вулиці Шевченка родина з чотирьох осіб отруїлась чадним газом.
Як повідомила начальник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко, нещастя сталося під час того, як 25-річний чоловік увімкнув газову колонку і набирав у ванну гарячої води, щоб помитися. Чоловіка та його двомісячну дитину медики у важкому стані доправили до реанімації, а жінка й бабуся після надання їм медичної допомоги від госпіталізації відмовилися.
За попередньою інформацією, до отруєння чадним газом призвело порушення правил безпеки експлуатації газових приладів. Витяжка у ванній кімнаті, де була газова колонка, виявилась закритою газетою та заклеєна скотчем.
Переглядів: 850 | Додав: bond | Дата: 13.01.2011 | Коментарі (0)

Про міський бюджет на 2011 рік

Відповідно до п.23 ст. 26, 41 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», вимог ст. 76 Бюджетного кодексу України, Закону України «Про Державний бюджет на 2011 рік» міська рада
в и р і ш и л а:
1.  Установити загальний обсяг доходів міського бюджету на 2011 рік у сумі 621926,1 тис. гривень, у тому числі відповідно до статті 16 Закону України «Про Державний бюджет України на 2011 рік» – дотація вирівнювання у сумі  43 523,3 тис. гривень та субвенцій з державного бюджету в сумі 190474,3 тис. гривень та обласного бюджету – 163,6 тис. гривень.
Обсяг доходів загального фонду міського бюджету визначити у сумі 601218,3 тис. гривень, спеціального фонду міського бюджету – 20707,8 тис. гривень,  в т.ч. бюджет розвитку – 4333,6 тис. гривень, цільові фонди, утворені органами місцевого самоврядування – 1049,3 тис. гривень (Додаток 1).
1.1 Установити, що до доходів ... Читати далі »
Переглядів: 2529 | Додав: bond | Дата: 13.01.2011 | Коментарі (1)

Володимир Ковальчук,
депутат обласної ради, секретар постійної комісії облради з питань депутатської діяльності, етики, регламенту, самоврядування, захисту прав людини, законності та правопорядку, заслужений юрист України.


В перші дні нового року в обласній раді – вищому представницькому органі Прикарпаття – депутати більше переймалися прийняттям політичної заяви про репресії в Україні, яка не мала жодної юридичної сили, аніж ухваленням обласного бюджету чи прийняттям регламенту – основного нормативно-правового акта, необхідного для здійснення депутатських повноважень.
Дається взнаки недосконалість виборчого законодавства за змішаною системою на місцевих виборах, внаслідок чого діяльність обласних депутатів містить політичну складову. Народні обранці практично змушені входити у фракції, сформовані за партійними ознаками, і відповідно голосувати за різні політичні заяви чи звернення. Або не голосувати зовсім, маючи серйозну для цього аргументацію.
Нагадаю, що се ... Читати далі »
Переглядів: 843 | Додав: bond | Дата: 13.01.2011 | Коментарі (0)

Івано-Франківськ розраховує на фінансову допомогу уряду для реалізації програми обігріву будівель з джерел геотермальних вод.

Про це повідомив міський голова Віктор Анушкевичус. Він зазначив, що на реалізацію програми необхідно 12 мільйонів доларів США і зараз в різних напрямках активно ведеться пошук інвестора.
«Ми будемо просити Кабмін, щоб виділив кошти з державного бюджету, бо це впровадження альтернативних енергозберігаючих джерел опалення, про що завжди говорили всі високопосадовці, які перебували в місті, – сказав В.Анушкевичус. – Таку пропозицію вони сприйняли із зацікавленістю і є сподівання, що це питання зрушиться з мертвої точки».
Нагадаємо, що довкола Івано-Франківська свого часу дослідили 140 точок, де на глибині трьох кілометрів є теплоносій з температурою 86 градусів за Цельсієм. Якщо там пробурити свердловини і поставити теплообмінники, то для обігріву житлових масивів північно-східної частини міста можна використовувати енергії землі. Окрі ... Читати далі »
Переглядів: 1057 | Додав: bond | Дата: 13.01.2011 | Коментарі (0)

Задля встановлення пам’ятника Тарасові Шевченку в Івано-Франківську здійснять реконструкцію площі перед адмінбудинком на вулиці Грушевського.
За словами міського голови Віктора Анушкевичуса, управління архітектури й містобування вже опрацьовує можливі варіанти реконструкції цієї площі, щоб гармонійно «вписати» скульптуру Кобзаря.
«Споруда адмінбудинку велика, а пам’ятник Шевченка, подарований містові, на жаль, вже покійним скульптором зі світовим ім’ям Лео Молом, має всього 3,5 метра, і щоб його «вписати» в цю площу, треба добряче попрацювати архітекторам, в тому числі й ландшафтним, – зазначив В. Анушкевичус. – Таке завдання вони отримали і працюють над проектними пропозиціями по реконструкції площі, яка має змінити її вигляд».
Одне з головних питань, яке постало перед проектантами: що робити з непропорційно великими до пам’ятника Шевченкові постатями цимбаліста й бандуриста, які символізують єднання українських земель. Цілком можливо, що в процесі реконструкції площі їх зві ... Читати далі »
Переглядів: 1043 | Додав: bond | Дата: 13.01.2011 | Коментарі (0)

В Івано-Франківському притулку нічного перебування з безхатченками, які тут ночують, мають працювати психологи, вважає заступник міського голови з гуманітарних питань Михайло Верес.
«Дати таким людям де переночувати  –це вже занадто мало. З ними потрібно працювати психологам, щоб змінити їхнє ставлення до свого життя, яке, на жаль, їх цілком влаштовує», – зазначив він.
Свого колегу цілком підтримав і перший заступник міського голови Зіновій Фітель, який привернув увагу до іншої проблеми. «Окрім міста і благодійного фонду «Карітас», цим притулком ніхто не опікується, а в нас є чимало громадських організацій і фондів, які декларують благодійну діяльність. Треба їх попросити, щоб вони допомагали притулку і тим людям, які там перебувають», – запропонував він.
Наразі, як поінформувала директор департаменту соціальної політики міськвиконкому Леся Заклинська, в притулку щоденно перебувають 25-30 осіб, хоча за потреби він може вмістити 40 людей. Тут вони можуть не лише зігрітися, ... Читати далі »
Переглядів: 884 | Додав: bond | Дата: 13.01.2011 | Коментарі (0)

Суд визнав недійсним президентський указ про присвоєння Степану Бандері звання Герой України.

Нагадаємо, 2 квітня 2010 року Донецький окружний адміністративний суд задовольнив позов про визнання незаконним та скасування Указу Президента «Про присвоєння С.Бандері звання Герой України». Цього тижня постановою Донецького апеляційного адміністративного суду вердикт першої судової інстанції був залишений без змін. Отже, рішення вступило в силу. Відповідний Указ Президента Віктора Ющенка N46/2010 скасовано. Нагадаємо, В.Ющенко оголосив про присвоєння С. Бандері звання Героя України посмертно 22 січня 2010.
Тим часом, як заявив лідер Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок, у зв’язку з відміною звання Героя України Степану Бандері його політична сила скористається всіма методами протесту.
 «Я очікував таких дій від цієї українофобної влади, яка гнітить все українське. Президент Янукович робить все, щоб повернути країну в минуле», – заявив Тягнибок. ... Читати далі »
Переглядів: 1125 | Додав: bond | Дата: 13.01.2011 | Коментарі (0)

У період новорічних і різдвяних свят ДАІ Прикарпаття проводить профілактичну операцію під назвою "П'яний водій – злочинець!”, під час якої інспектори ДАІ особливу увагу звертають на виявлення та припинення фактів керування транспортними засобами в стані сп'яніння, а також інших грубих порушень ПДР.
За десять святкових днів нового року інспектори ДАІ виявили 369 фактів керування транспортом в стані сп'яніння. Крім того, було задокументовано понад 3500 порушень Правил дорожнього руху, з яких 1100 – перевищення встановленої швидкості руху, 37 – створення аварійної ситуації, 409 – порушення правил обгону, 253 – порушення правил проїзду перехресть.
Кожен повинен розуміти до чого призводить грубе порушення Правил дорожнього руху, особливо при керуванні транспортом "під градусом”. Тому учасникам дорожнього руху необхідно з повагою ставитися до ПДР, як до гаранта загальної безпеки. І тоді дороги не будуть місцем загибелі та отримання каліцтв, автомобіль не буде об'єктом підвищеної небезп ... Читати далі »
Переглядів: 933 | Додав: bond | Дата: 13.01.2011 | Коментарі (0)

Керівництво міста невдоволене недостатньою поінформованістю іванофранківців та гостей обласного центру про святкові заходи з нагоди новорічно-різдвяних свят, їх висвітленням у місцевих та загальноукраїнських ЗМІ і вважає це недопрацюванням відповідних профільних управлінь міськвиконкому.

Це стало зрозумілим з перебігу вівторкової апаратної наради у міськвиконкомі. Спершу керуючий справами виконкому Андрій Лис дорікнув начальнику управління культури Мирославу Петрику, що Івано-Франківськ менше себе популяризує, ніж Львів. Мовляв, про святкові заходи у Львові, зокрема про «День пампуха», знала вся Україна, адже про це щодня говорили у новинах всіх телеканалів. Пан Лис попросив «на майбутнє»  організовувати більше конкурсів, вертепних дійств та свят на зразок того ж «Дня пампуха».
З цим цілком погодився і перший заступник міського голови Зіновій Фітель, який, між іншим, пригадав комунальникам те, «про що ми всі з вами скромно мовчимо, але що влучно підмітили ... Читати далі »
Переглядів: 908 | Додав: bond | Дата: 13.01.2011 | Коментарі (0)

Команди першої ліги розпочали підготовку до нового сезону

Ще зовсім недавно більшість професійних колективів завершували зимові вакації у грудні. Однак нині такої практики дотримуються одиниці. Решта воліє розпочинати трудові будні вже по завершенні святкових днів.

Представники Івано-Франківщини ще на канікулах. «Енергетик» має вийти з відпустки за тиждень, а «Прикарпаття»… За останньою інформацією, нині завершується юридичне оформлення нової структури – ПФК «Прикарпаття», дозвіл на створення якої в альянсі зі «Скорзонерою» міськвиконком дав ще у липні минулого року. Цей процес повинен завершитися в 20-х числах січня. Тоді-то й розпочнеться формування нової команди.
Колишній наставник прикарпатців Сергій Пташник тим часом перебрався у сусідній Бурштин. Тамтешній «Енергетик» був змушений втретє у сезоні міняти тренера, оскільки попередній – Михайло Савка – по завершенні осінньої частини змагань відгукнувся на п ... Читати далі »
Переглядів: 882 | Додав: bond | Дата: 13.01.2011 | Коментарі (0)

Через два дні після перемоги баскетбольної «Говерли» на франківську публіку очікувало ще одне галицьке дербі. В гості до «Урагану» завітав новостворений львівський клуб «Енергія-Тайм». І знову на нас очікував рекорд…

Та якщо місцеві майстри помаранчевого м’яча встановили його по завершенні поєдинку, то «ураганівці» – ще до стартового свистка арбітра. Такого напливу глядачів на футзальних поєдинках манеж коледжу фізвиховання здається ще не знав. У відповідний розділ протоколу була внесена цифра 1 800 глядачів. 
Гра виправдала сподівання спраглої до футболу (нехай навіть у його міні-варіанті) публіки. Долю зустрічі вирішив один-єдиний влучний удар ураганівського бразильця Біро Жаде. Загалом «Ураган» виглядав краще за свого опонента, тож перемогу франківців слід визнати заслуженою.
В 14-му турі не відбулася зустріч у Харкові між «Локомотивом» і «Таймом». Львів’яни, які офіційно ще не припинили своєї участі в чемпіонаті, на гру тим не менш не приїхали. Ціє ... Читати далі »
Переглядів: 900 | Додав: bond | Дата: 13.01.2011 | Коментарі (0)

Цієї неділі «Говерла» здобула, певно, свою найлегшу перемогу в сезоні. У поєдинку з львівською «Галичиною» підопічні Євгена Мурзіна виграли усі чотири чверті і позбавили усіх традиційної валідольної інтриги останніх хвилин матчу.

Кінцева перевага господарів сягла рекордних 18 очок. Попереднє досягнення було встановлене рівно три місяці тому, ще 9 жовтня, коли «Говерла» також вдома переграла «Дніпро» з різницею в 17 пунктів (74:57).
А перед тим, 5 жовтня, франківці вперше у своїй історії обіграли столичний «Будівельник» (79:77), що приїхав до Івано-Франківська у ролі лідера змагань. Ось де емоції били через край. На початку четвертої 10-хвилинки «Говерла» вела перед з різницею у 19 очок (69:50). Однак у звичному для себе стилі розбазарила здобуту перевагу.
За секунду (!) до завершення основного часу гості зі штрафного скоротили своє відставання до двох пунктів. Після другого штрафного м’яч прогнозовано полетів в дужку кільця, гості виграли підбір, але не заб ... Читати далі »
Переглядів: 884 | Додав: bond | Дата: 13.01.2011 | Коментарі (0)