Вівторок, 19.03.2024, 04:59
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Січень » 10
Новий рік без світла
Мешканці трьох будинків на вулицях Незалежності, 11, Кисілевської, 40 та Національної гвардії, 14 зустрічали Новий рік при свічках, але не з власної волі.
Як повідомила начальник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко, через перевантаження електромереж в останній день 2010 року знеструмлювалися 13 будинків. Ліквідовувала ці аварії лише одна бригада спеціалізованої ремонтно-аварійної дільниці міськжитлокомунгоспу, тому відновити електропостачання до 24-ї години у всіх будинках комунальники не встигли.
Загалом же під час новорічних вихідних комунальні підприємства, за словами Т.Клочко,  працювали стабільно, максимально забезпечуючи мешканців комунальними послугами. Всі будинки житлового фонду міськради перебували з теплом, гарячою і холодною водою. «Навіть не було скарг від мешканців верхніх поверхів на низький тиск холодної води, як це завжди було 31 грудня», – зауважила Т.Клочко.

Відсвяткували без ексцесів
... Читати далі »
Переглядів: 931 | Додав: bond | Дата: 10.01.2011 | Коментарі (0)

30 грудня у столичному Будинку футболу відбулося жеребкування «Фіналу чотирьох» розіграшу Кубка України. Як ми вже повідомляли, місцем проведення турніру АМФУ обрало Запоріжжя. Квартет фіналістів з’ясовуватиме стосунки 29-30 січня у місцевому палаці спорту «Юність», що розрахований на 3 500 глядачів.
Півфінальним суперником «Урагану» жереб обрав львівську «Енергію». Вони й відкриють фінал о 14 годині. Інша пара "Кардинал" – "Шахтар" зустрінуться о 16.00. У випадку нічийного результату в основний час переможця виявить серія пенальті.
Фінальний матч Кубка України 2010/11 відбудеться 30 січня і розпочнеться о 15 годині.
Зауважимо, що перед вирішальними кубковими баталіями їх учасники впродовж двох тижнів будуть позбавлені ігрової практики. На цей період заплановані контрольні матчі збірних. «Ураган» делегує своїх футболістів як до національної команди, так і до зібрної Азербайджану, в складі якої виступають бразильці Біро Жаде і Сержао.
Кубок України. 1/4 фіналу. Матчі-відпо ... Читати далі »
Переглядів: 868 | Додав: bond | Дата: 10.01.2011 | Коментарі (0)

Дирекція вітчизняної суперліги оприлюднила розклад січневих поєдинків команд в чемпіонаті та кубку країни. «Говерла» зіграє у цьому місяці дев’ять матчів. Вісім з них франківці проведуть у рідних стінах!
Єдиний виїзний поєдинок «ведмедів» запланований на 18-те число. Це буде матч-відповідь чвертьфінальної кубкової дуелі проти донецького «Донбасу» (гра відбудеться в Маріуполі). Перша гра відбудеться в Івано-Франківську 15 січня. Загалом в кубковому розіграші беруть участь вісім команд (кращі за підсумками поточного сезону). Пари суперників обирав жереб.
«Говерла» в січні
3-го – «Говерла» – «Хімік», 5-го – «Говерла» – «Будівельник», 9-го – «Говерла» – «Галичина» (14.00), 15-го – «Говерла» – «Донбас» (14.00, кубок), 18-го – «Донбас» – «Говерла» (кубок), 22-го – «Говерла» – «Дніпро» (14.00), 24-го – «Говерла» – «Дніпро-Азот» (18.30), 28-го – «Говерла» – «Азовмаш» (18.30), 30-го – «Говерла» – «Донецьк» (14.00).
Переглядів: 894 | Додав: bond | Дата: 10.01.2011 | Коментарі (1)

Боротьбу за нагороди змагань  ведуть дев’ять клубів з чот рьох областей. Порівняно з попереднім сезоном ліга помітно схудла. Немає серед учасників змагань команд Тернополя, Хмельницького, Чернівців та Івано-Франківська. Троє перших увійшли до складу Центрально-західної регіональної ліги, де також представлена Вінничина (загалом у турнірі також змагаються дев’ять колективів). А от франківчан нині немає у жодних змаганнях.

Торік «Ватра» зі скандалом була виключена із ЗУХЛ. Франківців це нібито не дуже засмутило, адже вони декларували своє бажання грати винятково в чемпіонаті України. Однак регулярно возити команду, складену до того ж з варягів, на матчі в столицю та північно-східні регіони країни – заняття не з дешевих. На початку нового хокейного сезону «Ватра» знову зафігурувала серед учасників ЗУХЛ. Однак і тут не склалося. На старт змагань команда не вийшла.
Окремі франківські гравці знову подалися до калуської «Олімпії», яка, як і торік, веде боротьбу з ... Читати далі »
Переглядів: 823 | Додав: bond | Дата: 10.01.2011 | Коментарі (0)

У понеділок поновилися матчі чемпіонату України. Франківська «Говерла» розпочала новий рік поєдинком з южненським «Хіміком». Один з аутсайдерів турніру останнім часом суттєво посилив свій склад і нині є непростим горішком.

Перша чверть була за гостями (17:19). Однак надалі госпо дарі взяли важелі у свої руки і постійно нарощували перевагу. На початку заключної десятихвилинки господарі створили собі гандикап у 16 очок. Здавалося, справу зроблено. Однак спокійне життя не в стилі «Говерли». Підопічні Євгена Мурзіна впродовж лічених хвилин дозволили супернику скоротити відставання майже до мінімуму. За 30 секунд до сирени перевага «Говерли» вимірювалася лише трьома очками – 79:76! Та все ж останнє слово було за «ведмедями».
Євген Мурзін в післяматчевому коментарі відзначив, що не сподівався на легку прогулянку. Побоювався за стан своїх заокеанських підопічних, які повернулися після різдвяних канікул лише 30 грудня, а перше тренування провели тільки 1 січня. Та все ... Читати далі »
Переглядів: 882 | Додав: bond | Дата: 10.01.2011 | Коментарі (0)

Різдво без традицій  – що кутя без маку. Ось тільки дотриматись їх – не кожному до снаги. Фантазії бракне, ремонту шкода та й ліньки прибирати одразу після Різдва. Тому й  імітуємо свято, спотворюючи традиції на новий лад. Яка ж сучасна господиня дозволить підкинути ложку куті до натяжної стелі або застелити ковролін чи дорожезний ламінат сіном та соломою. Хоч і мета цих традицій благородна – родину об’єднати, здоров’я і достаток подарувати всім членам сім’ї.

Щоб щастя не проспати, треба йти колядувати 

 «Різдво – це своєрідна казка. Воно переповнене різноманітними повір’ями, символами, традиціями, – говорить завідуюча відділу фольклору та етнографії Прикарпатського навчально-методичного центру культури і туризму Стефанія Капустинська. – Це свято увібрало як християнські, так і язичницькі символи та мотиви. Але, на жаль, багато різдвяних звичаїв та повір’їв уже забут ... Читати далі »
Переглядів: 1594 | Додав: bond | Дата: 10.01.2011 | Коментарі (0)