П`ятниця, 19.04.2024, 21:06
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Вересень » 09
Переглядів: 1348 | Додав: bond | Дата: 09.09.2010 | Коментарі (0)

Івано-Франківщина має свої козирі в олімпійській гонці

Наприкінці травня  Президент України  Віктор Янукович, виступаючи на засіданні ради регіонів у Львові, запропонував висунути нашу країну претендентом на проведення зимової Олімпіади 2022 року. При цьому президент чомусь згадав Буковину, однак згодом з’ясувалося, що гарант мав на увазі Буковель. Франківські чиновники зраділи. Підтримуємо, можемо, – почулося у відповідь. Наприкінці літа оптимізму у прикарпатців трохи поменшало. Віце-прем’єр Борис Колесніков, призначений відповідальним за місце вибору майбутньої бази, ознайомившись із зимовим потенціалом Львівщини, заявив, що саме цей регіон є фаворитом у передолімпійській гонці. Втім, посипати голову попелом зарано. Попереду відвідини Прикарпаття та Закарпаття. Не варто відкидати й те, що після тривалих роздумів буде сформована спільна заявка від двох-трьох областей.



Івано-Фр ... Читати далі »
Переглядів: 1031 | Додав: bond | Дата: 09.09.2010 | Коментарі (0)

Наприкінці минулого тижня стало відомо, що 22 серпня затримано третього співучасника вбивства Миколи Шкрібляка, який переховувався від правосуддя понад 8 років. Спершу про це повідомили в прес-групі УСБУ в Івано-Франківській області, а у вівторок інформацію підтвердив прокурор області Микола Гошовський.

Заступника голови Івано-Франківської ОДА, керівника облорганізації СДПУ(о) і кандидата в депутати Верховної Ради Миколу Шкрібляка розстріляли в під’їзді власного будинку в центрі Івано-Франківська за день до голосування, 29 березня 2002 року.
Слідство встановило, що замовив і організував вбивство інший кандидат в народні депутати Ігор Тимчук, відомий в певних колах на прізвисько „Рукавичка”, який балотувався по тому ж Надвірнянському виборчому округу, що і Шкрібляк. До злочину, який був кваліфікований як терористичний акт з метою залякування населення та перемоги на виборах, виявилися причетними ще троє осіб.
У 2004 р. Апеляційний суд Чернівецької області за ... Читати далі »
Переглядів: 1037 | Додав: bond | Дата: 09.09.2010 | Коментарі (0)

Закінчується термін роботи  Івано-Франківської міської  ради V демократичного скликання. Настав час кожному політику глянути назад, на шлях пройдений. Самокритично оцінити свої дії як особисті, так і як члена всієї депутатської команди міської ради. Хоча, якщо говорити відверто, злагодженої команди однодумців всього депутатського корпусу, на жаль, не було створено. І в цьому вина як керівників міськради, так і лідерів політичних сил з їх високими амбіціями і гонором – переоціненням своїх інтелектуальних, організаторських і ділових якостей. Час збирати каміння.
Аналізуючи свою роботу і роботу всього депкорпусу, задаю собі питання: чому не все, що заплановано, виконано? Чому так тяжко приймались найпростіші рішення? Чому була якась недовіра керівництва міськради до депутатського корпусу і навпаки? Адже якщо взяти окремо кожного з членів міськради, депутатів, то вони — особистості.
Невирішених питань за п’ять років надзвичайно багато. Не була змінена застаріла транспортн ... Читати далі »
Переглядів: 942 | Додав: bond | Дата: 09.09.2010 | Коментарі (0)

У вівторок під Верховною Радою представники опозиційних сил провели акцію протесту проти політики чинної влади, зокрема, підвищення цін на газ, житлово-комунальні послуги, збільшення пенсійного віку.
Як стверджують очевидці, це була масовіша акція, ніж навесні. За деякими оцінками, вона зібрала понад 12 тисяч протестувальників. Акція проходила в основному під прапорами Всеукраїнських об’єднань «Свобода» і «Батьківщина».
На мітингу виступили «самооборонець» Юрій Луценко, «свободівка» Ірина Фаріон, лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко, координатор Комітету порятунку України Дмитро Павличко.
Традиційно, по інший бік барикади свою акцію на підтримку Президента Віктора Януковича проводили його прихильники. Але траплялися такі, що не підтримують окремі кроки влади, наприклад, підвищення пенсійного віку.
Таким чином, можна констатувати, що опозиція (об’єднана чи не дуже) розпочала новий політичний сезон і тепер її акції будуть тільки частішими. Адже починаються місцеві вибори, які ... Читати далі »
Переглядів: 849 | Додав: bond | Дата: 09.09.2010 | Коментарі (0)

Житлово-комунальне господарство Івано-Франківська активно готують до зими. Основним джерелом фінансування підготовчих робіт є оплата споживачів за надані послуги. Рівень розрахунків перебуває на постійному контролі керівництва міськжитлокомунгоспу та міськвиконкому. Як висловився перший заступник міського голови Зіновій Фітель, «зараз це питання №1». І хоча більшість споживачів житлово-комунальні послуги оплачують справно, комунальні підприємства обтяжують чималі борги.
Станом на 1 серпня житлово-комунальні підприємства й організації обласного центру надали послуг на загальну суму 143 млн. 462 тис. грн., а борги по їх оплаті становлять 77 млн. 613 тис. грн. Лише населення боргує комунальникам 48 млн. 831 тис. грн. Про це повідомив т.в.о. начальника міськжитлокомунгоспу Сергій Шутяк.
Лідером по збору коштів зі споживачів своїх послуг наразі є ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» – рівень проплат становить 104,9%. З КП «Івано-Франківськводоекотехпром» споживачі розрахувалися на 9 ... Читати далі »
Переглядів: 867 | Додав: bond | Дата: 09.09.2010 | Коментарі (0)

З вересня міському відділу транспорту таки вдалося відновити автобусний маршрут №82 «Обласна лікарня – вул. Микитинецька». Зараз там працюють два автобуси з інтервалом у півгодини.
Нагадаємо, що тривалий час цей маршрут не діяв і це, за словами начальника служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяни Клочко, викликало скарги пасажирів.
З необхідністю його відновлення погоджувалось і керівництво відділу транспорту. Але чи довго він проіснує – прогнозувати важко. Перевізники вже скаржаться, що заробляють лише на солярку для заправки автобусів.  
Наш кор.
Переглядів: 893 | Додав: bond | Дата: 09.09.2010 | Коментарі (0)

Недовгою була радість тих, у кого напередодні Дня незалежності в кранах з’явилася гаряча вода, бо 4 вересня її знову не стало.
Як повідомила начальник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко, гарячу воду зараз подають лише до лікувальних закладів та у 59 житлових будинків в мікрорайонах «Пасічна» і «Позитрон», де працюють когенераційні установки.
Таку ситуацію директор ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» Ігор Прокопів пояснює тим, що після зростання ціни блакитного палива підприємству ще не затвердили нового тарифу. Відтепер це має робити вже не міськвиконком, а Національна комісія з регулювання електроенергетики.
«Чіткої процедури затвердження тарифів ще нема, – зазначив Ігор Богданович. – Всі свої розрахунки і висновок цінової інспекції ми, як і решту підприємств комунальної теплоенергетики, подали НКРЕ, але вона тарифів нікому ще не затвердила. Якщо ж подавати гарячу воду за старими тарифами, то це 500 тисяч гривень збитків. Тому міський голова прий ... Читати далі »
Переглядів: 857 | Додав: bond | Дата: 09.09.2010 | Коментарі (0)

11 вересня, тобто цієї суботи, стартує виборча кампанія на посаду міського голови. Різні політ-бізнесові чи бізнес-політичні табори обговорюють-приглядають ймовірних претендентів на найвище крісло міськвиконкомівського крила «білого дому». Зважуються сильні і слабкі сторони потенційних мерів. Якщо фотогенічний, гарно дивитиметься з голубих екранів – потрібно, щоб був ще й розумний, якщо розумний – треба, щоб був ще й красивий... Задовольнити потрібно смаки більшості виборців. Самі ж ймовірні кандидати (і ті, яких «сватають», і ті, які самі «сватаються» до міськвиконкомівського ґаздівства) також в роздумах. Складається так, що кожен (чи ледь не кожен) конкуруючий між собою табір розглядає в своїх лавах на посаду міського голови по кілька претендентів, які, в свою чергу, змагаються між собою. Між тим, всі сходяться на одному – новим (чи новим-старим) «батьком» міста має стати фігура компромісна, яка б могла задовольнити  основних гравців на політичній мапі міста.
«ЗК» звер ... Читати далі »
Переглядів: 960 | Додав: bond | Дата: 09.09.2010 | Коментарі (0)

ВАТ «Прикарпаттяобленерго» пропонує своїм абонентам контролювати стан розрахунків за електроенергію через мережу Інтернет. З 1 червня в усіх споживачів Івано-Франківської області з’явилася унікальна можливість користуватися безкоштовною «Інформаційно-платіжною системою для населення».

– В чому суть розрахунків за електроенергію через Інтернет?
Перебуваючи вдома, на роботі чи навіть за межами Івано-Франківської області, споживач може цілодобово контролювати стан розрахунків за електроенергію і, при необхідності, миттєво оплатити за неї, використовуючи Інтернет (а для оплати – картку будь-якого банку). І головне – це цілком безкоштовна послуга, адже всі витрати, пов’язані із оплатою з картки, бере на себе ВАТ «Прикарпаттяобленерго».
– Які дії повинен здійснити споживач, щоб скористатися послугами цієї системи?
Мешканець будь-якого району повинен лише зареєструватися в «Інформаційно-платіжній системі» на сайті компанії www.oe.if.ua, скориставшись відповідним ... Читати далі »
Переглядів: 12285 | Додав: bond | Дата: 09.09.2010 | Коментарі (23)

Коли важко привабити покупця, маркетологи вдаються до «вірних» методів впливу. Безпрограшний варіант – розрекламувати користь продукту для нашого здоров’я. Так з’являються «дихаючі» підгузники, «біоактивні» йогурти, «натуральні» соки, «природна» вода… Цього літа ніби гриби після дощу у місті повиростали магазини, які пропонують новий сорт пива – живе, яке «зберегло первинний смак та аромат хмільного напою» (із реклами). Спробуємо проаналізувати, наскільки ж «живе» сучасне пиво?

Чому його вбивають?
На порталі любителів пива Propivo.com розміщено безліч запитів: «Де в Івано-Франківську можна купити справжнє живе пиво?» Якщо підходити до запитання академічно, то будь-яке виготовлене за класичною технологією пиво спочатку живе. Благородність пива, на відміну від горілки, де змішують два інгредієнти – воду і спирт – полягає в тому, що після приготування суміші із пророслих зерен ячменю і хмелю туди додають спеціальні пив ... Читати далі »
Переглядів: 948 | Додав: bond | Дата: 09.09.2010 | Коментарі (0)

Бурштинців очолив тренер, якого сватали у "Прикарпаття”

Минулого тижня у першому дивізіоні відбулися одразу два тури. І хоч матчі відбувалися за дуже щільним графіком, з інтервалом у три дні, це не завадило бурштинському «Енергетику» провести кардинальні зміни на тренерському містку команди. Поштовхом до таких дій стала чергова домашня невдача. На цей раз у зустрічі з армянським «Титаном».

Прийшовши на традиційну післяматчеву прес-конференцію, наставник «Енергетика» Микола Пристай повідомив, що подає у відставку. «Я вже попрощався з футболістами, – сказав Микола Семенович. – Вважаю, що в клуб повинна прийти людина з свіжими ідеями. Мені в цій ситуації змінити щось дуже складно».
Керівництво клубу відставку Пристая прийняло. Залишили «Енергетик» і його помічники – Михайло Гнатишин та Степан Концевич. Вже в п’ятницю команді представили нового керманича. Ним став 62-річний львів’янин Роман Покора (на фото), відоми ... Читати далі »
Переглядів: 925 | Додав: bond | Дата: 09.09.2010 | Коментарі (0)

Чергові матчі обласного чемпіонату несподіванок не принесли. В тому сенсі, що тріо претендентів на медалі свої матчі дружно виграли. Визначальним у боротьбі за нагороди змагань може стати поточний тиждень, на який заплановано одразу два тури. Потенційний лідер змагань – франківський «Тепловик» сьогодні зіграє на полі городенківського «Пробою», а в неділю прийме яремчанські «Карпати».

Чемпіонат Івано-Франківщини. 1 ліга. Перенесені матчі. 2 вересня. "Карпати” Я – "Прикарпаття-2” – 2:0 (юнаки – 1:4). "Придністров’я” – "Тепловик” – 2:3 (1:1). "Ніка-Динамо” – "Карпати” П – 1:3 (8:2). 20 тур. 5 вересня. "Придністров’я” – "Енергетик-Галичина-2” – 2:1 (1:1). "Тепловик” – "Юніор” – 3:0 (4:0). "Снятин-Євромодуль” – "Пробій” – 1:0 (0:0). "Сокіл” – "Карпати” Я – 2:5 (0:2). "Яспіль” – "Нафтовик” – 4:0 (2:2). "Прикарпаття-2” – "Газовик” – 2:2 (4:2). "Бескид” – "Калуш” – +:-, +:-.
2 ліга. Перенесені матчі. 2 вересня. Брошнів – Сваричів – 2:0 (5:0). Верховина – ДЮСШ-3 – 2:2 ( ... Читати далі »
Переглядів: 834 | Додав: bond | Дата: 09.09.2010 | Коментарі (0)

Вчора відбулося жеребкування 1/16 фіналу розіграшу ь    Кубка України. Серед
учасників маємо одразу два представники Івано-Франківщини – першолігове «Прикарпаття» та яремчанські «Карпати», що беруть участь у турнірі як торішні переможці аматорського кубка країни.


Обидва клуби чергові кубкові матчі зіграють на своїх аренах. І «Прикарпаттю», і «Карпатам» сліпий жереб обрав у суперники клуби вітчизняної еліти. Франківці зустрінуться з луганською «Зорею», а яремчанці – з луцькою «Волинню». Базовим днем проведення матчів 1/16 фіналу обрано 22 вересня, середу. Однак вони можуть відбуватися і 21, і 23 числа.
Цілком ймовірно буде скорегована дата поєдинку «Карпати» – «Волинь». Річ у тім, що яремчанський стадіон не сертифікований для матчів професійних колективів. А отже аматорам доведеться проситися у прийми до франківців чи бурштинського «Енергетика».
Діставшись основного раунду змагань, яремчанці повторили «подвиг» земляків з коломийського «По ... Читати далі »
Переглядів: 857 | Додав: bond | Дата: 09.09.2010 | Коментарі (0)

Перший офіційний матч нового сезону «Ураган» програв. Іванофранківці всуху поступилися у Рівному «Кардиналу», що перебазувався зі Львова. Так невдало ураганівці розпочинали сезон лише у рік дебюту в еліті.

Зазвичай стартові матчі франківці вигравали. Аж тут такий конфуз. Відзначимо, правда, що два з чотирьох м’ячів гості пропустили, замінивши наприкінці зустрічі воротаря на польового гравця. Третьому передував неоднозначний епізод, який цілком міг завершитися не голом господарів, а 10-метровим у ворота «Кардиналу» (господарі мали на той момент 5 фолів). Проте судді спірний момент вирішили не на нашу користь.
Реабілітуватися «Ураган» може в суботу. У 2 турі  підопічні Сергія Гупаленка прийматимуть незручний для себе ЛТК (поч. о 16.00). Луганці на старті впевнено переграли колись грізний «Шахтар». Зауважимо, що ще до початку чемпіонат зазнав чергової втрати – від виступів в еліті відмовився житомирський «Контингент». Тож у турнірі залишилося 11 клубів.  ... Читати далі »
Переглядів: 877 | Додав: bond | Дата: 09.09.2010 | Коментарі (0)