Четвер, 28.03.2024, 23:41
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 7
Гостей: 7
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Вересень » 02
Переглядів: 1077 | Додав: bond | Дата: 02.09.2010 | Коментарі (0)

Через збільшення у п’ять разів вартості розмитнення квітів вони перетворюються мало не на розкіш, а квітковий бізнес може опинитися на межі банкрутства. Якщо колись люди купували не лише три чи п’ять троянд, а й 15-25, то тепер навіть одна квітка вартістю 20-30 гривень – вже дороге задоволення.

Більшість квітів в Україну  завозять, бо промислово у  нас вирощують тільки троянди, та й то дуже мало. Квітникарі підрахували, що на душу населення на рік припадає лише 3,5 квітки.
«Наші квіти порівняно із завізними програють. Люди хочуть не лише дешевого товару, а передовсім якісного, – каже керівник фірми «Інтерком ЛТД» Вадим Даниловський. – Всі хочуть гарну квітку. Тому купували здебільшого завізні. Хтось вирішив, що квітникарі багато заробляють, а мало платять. Без жодних офіційних документів і пояснень митники підняли вартість розмитнення квітів. Це не нормальна ситуація, бо все це відіб’ється на людях. В кінцевому підсумку стр ... Читати далі »
Переглядів: 1100 | Додав: bond | Дата: 02.09.2010 | Коментарі (0)

Водопровідна вода, яка подається в Івано-Франківськ, відповідає всім нормам, запевняє головний державний санітарний лікар Івано-Франківська Микола Недоступ.

«Наш водогін, як об’єкт підвищеного санітарного ризику, ми перевіряємо один раз на квартал, – розповів Микола Олексійович. –  Із відібраних проб на перевірку за бактеріологічними та санітарно-хімічними  показниками нестандартних не було».
Микола Недоступ також зазначив, що вода в чотирьох так званих каптажованих джерелах, розташованих в різних мікрорайонах міста, теж відповідає вимогам санітарних правил. «Люди можуть спокійно звідти брати воду», – сказав він.
Трохи гірша ситуація з водою з  криниць у селах Івано-Франківської міськради. Із 283 проб, за бактеріологічними показниками нормі не відповідали 63 проби та 13 – за санітарно-хімічними показниками.
«Я хочу наголосити, що впродовж останніх років стан справ на Черніївському комплексі водоочисних споруд і загалом на КП «Івано-Франківс ... Читати далі »
Переглядів: 1003 | Додав: bond | Дата: 02.09.2010 | Коментарі (0)

Ігор ДУТКА, депутат  міськради, Партія регіонів

Прийняті парламентом зміни  до закону про вибори у  місцеві органи влади дають реальну можливість провести їх на більш високому рівні, а волевиявлення громадян стане більш прозорим і демократичним.
Питання законності, відкритості та прозорості проведення виборчої кампанії до місцевих рад є одним із найголовніших пріоритетів Партії регіонів. Ми ні в якому разі не знизимо планку демократичних стандартів, які були продемонстровані під час минулих президентських виборів.
Повернення до змішаної системи виборів на місцевому рівні – це реальний шанс докорінно оновити владу у регіонах. Адже закриті списки давно себе дискредитували.  Згадаємо минулі вибори до органів місцевого самоврядування. Люди обирали за партійними списками на пропорційній основі. Виборці голосували за партії, скільки партія набрала відсотків, стільки відповідно і депутатів пройшло у міську раду. Таким чином в нашій міській раді є депута ... Читати далі »
Переглядів: 1090 | Додав: bond | Дата: 02.09.2010 | Коментарі (0)

Через невиконання рішень судів та постанов адмінкомісії, надісланих для так званого примусового виконання державною виконавчою службою юстиції, міський бюджет недоотримав 1 млн. 214 тис. 59 грн. 72 коп.
Про це заявив в.о. начальника юридичного  відділу міськвиконкому Віктор Буджак. За його словами, державна виконавча служба юстиції виконала лише одне рішення про примусове стягнення на суму 348 гривень.
«Колись були скарги на роботу юридичного відділу. Зараз ми виграємо всі судові справи по примусовому стягненню боргів, – каже керуючий справами міськвиконкому, голова адміністративної комісії Андрій Лис. – А державна виконавча служба їх не виконує. Якщо не буде налагоджена співпраця з управлінням юстиції, ми передамо матеріали в прокуратуру для належного реагування», – заявив пан Лис. Він також додав, що «серед тих, що не платять у бюджет по судових рішеннях, є багато відомих політичних діячів».
Переглядів: 1047 | Додав: bond | Дата: 02.09.2010 | Коментарі (0)

Капітальний ремонт частини вулиці Новгородської має завершитися до 15 вересня.
 Про це повідомив міський голова Віктор Анушкевичус. «Ми домовилися зі шляховиками, що після того, як експлуатуючі організації відремонтують підземні комунікації, асфальтування проїжджої частини вони виконають за 10 днів», – сказав мер.
Нагадаємо, що спершу вул. Новгородську планували відремонтувати до кінця серпня. Однак виявилося, що ця дорога зовсім не має основи, а підземні комунікації теж потребують ремонту або й повної заміни.
«Ці роботи експлуатуючі організації проводять за власний кошт і під персональну відповідальність керівників», – наголосив міський голова.
Майже аналогічний обсяг робіт комунальники проводять й на частині вулиці Миру, ремонт якої теж мають завершити до 15 вересня. Як зазначив Віктор Анушкевичус, цього року це наймасштабніші ремонти міських вулиць. Найближчим часом також завершать капремонт вул. Сабата та поточні ремонти так званих об’їзних вулиць – Набережної та ... Читати далі »
Переглядів: 855 | Додав: bond | Дата: 02.09.2010 | Коментарі (0)

Щоб новий бізнес почав приносити дохід, потрібно декілька речей, у тому числі довіра клієнтів, яку аж ніяк не купиш ані за гроші, ані  за красиві рекламні слогани. Довіра клієнтів випещується роками.
Тож не дивно, що бажаючи якнайшвидше повернути капітал, вкладений у відкриття в Івано-Франківську нового стоматологічного кабінету, його власники використали корпоративні кольори та назву відомої в місті фірми «Каріо». Логіка очевидна: фірма на ринку стоматпослуг працює вже понад 11 років.
– «Каріо» нині асоціюється як з передовими технологіями, так і з високим професіоналізмом, – розповідає головний лікар Любомир Дранчук. – Тому мене неприємно вразила історія з однойменним кабінетом, адже вони фактично планують працювати під нашою вивіскою. Але чи є в мене гарантії, що їхня робота відповідатиме тим стандартам, які панують в справжній клініці «Каріо» і чи в результаті їхня діяльність не нашкодить нашій? Я був змушений звернутися до юристів за допомогою у боротьбі з недобросові ... Читати далі »
Переглядів: 934 | Додав: bond | Дата: 02.09.2010 | Коментарі (0)

Конкурс «Місто квітів», організований OTP Bank, підходить до завершення. Заявки на участь у конкурсі подало 58 осіб, у  місті  побільшало заквітчаних балконів і підвіконь.
Журі, до якого ввійшли представники організаторів та партнерів конкурсу, а також журналісти, вибрало переможців конкурсу «Місто квітів». Також завершилося он-лайн-голосування на сайті www.kinolumiere.com.
Фінал конкурсу та нагородження найкращих робіт, а також вручення грамот усім його учасникам відбудеться 5  вересня 2010 року о 16.00 на Вічевому майдані. У програмі – виступ Центру естетичного виховання «Кармен» і показ квіткових композицій, що брали участь у конкурсі.
Переглядів: 1017 | Додав: bond | Дата: 02.09.2010 | Коментарі (0)

Після проведення толоки до Дня незалежності  санітарний стан міста значно покращився, — констатує начальник муніципальної інспекції з благоустрою Степан Кукула. Однак є проблеми із прибиранням контейнерних майданчиків та зі своєчасним вивезенням негабаритного сміття.
Зменшилась і кількість так званих «незароблених» розкопок на проїжджих частинах міських вулиць, яких наразі налічується 88.
«Найбільше – 33 розкопки – на рахунку управління з експлуатації газового господарства. Але 12 вже фактично заасфальтовані, проте офіційно ще не здані, бо не оформлені всі документи. Відрадно, що  кількість незароблених розкопок останнім часом неухильно зменшується», — відзначив роботу комунальників пан Кукула.
Нагадаємо, що кілька тижнів тому начальник відділу розкопок муніципальної інспекції з благоустрою Валерій Козлов та начальник міськжитлокомунгоспу Василь Білик висловлювали стурбованість щодо повільних темпів відновлення асфальтового покриття на проїжджих частинах міських вул ... Читати далі »
Переглядів: 904 | Додав: bond | Дата: 02.09.2010 | Коментарі (0)

Традиційно з початком осені в Україні розпочинається новий політичний сезон. А цьогоріч він ще й співпадає з початком місцевої виборчої кампанії, що триватиме з 11 вересня до 31 жовтня. Але особливого пожвавлення у зв’язку з цим в місцевому політикумі поки що не спостерігається. Серпень, як традиційно „мертвий сезон” для політики, був позначений хіба що заявами кількох місцевих достойників про своє майбутнє балотування на посаду міського голови Івано-Франківська та кількома іміджевими акціями нещодавно створеної громадської організації „Нова Галичина”.
Лідер „Нової Галичини” і депутат Івано-Франківської облради Павло Андрусяк, який також є серед основних претендентів на крісло мера облцентру, в понеділок зустрівся з місцевими журналістами у вітальні „Західного кур’єра”. Про його оцінку нового виборчого законодавства, особливості передвиборчої ситуації, а також новий, можна сказати, революційний підхід до формування і функціонування місцевої влади – читайте нижче.  &n ... Читати далі »
Переглядів: 1250 | Додав: bond | Дата: 02.09.2010 | Коментарі (0)

В суботу розпочинається черговий чемпіонат України з футзалу

Попередній сезон івано-франківський «Ураган» завершив на четвертій сходинці, що стало найвищим досягненням в історії клубу. Можна було б, звичайно, порадіти, але від команди вже давно чекають більшого. За шість років перебування в еліті ураганівці тішили своїх шанувальників лише перемогами у міжсезонних турнірах…

У підготовчий період кері вники клубу не стали ви гадувати велосипед. Літо-2010 «Ураган» провів за сценарієм попереднього. Спочатку був збір на Одещині, потім – поїздка до Польщі на «Кубок Бескидів». Як і торік, планувалося завершити підготовчий цикл домашнім «Кубком Галичини», але його з певних причин перенесли на жовтень, коли в чемпіонаті України настане тритижнева перерва. Не було цього року і традиційного сходження команди на одну з карпатських вершин.
Не вирізнявся «Ураган» активністю і на трансферном ... Читати далі »
Переглядів: 938 | Додав: bond | Дата: 02.09.2010 | Коментарі (0)

В черговому турі обласного чемпіонату вся увага була прикута до матчу в Печеніжині, де зійшлися лідери турнірних перегонів – місцеві «Карпати» приймали «Тепловик».

Хоч «Карпати» й очолюють турнірні перегони, саме «тепловики», зважаючи на два перенесені матчі, є потенційними лідерами чемпіонату. А відтак гостей цілком влаштувала у цьому матчі нічия. Натомість у печеніжинців іншого варіанту, як перемога, не було. Господарі володіли перевагою, проте втілити її у голи не змогли. Нічия на користь «Тепловика».
Чемпіонат Івано-Франківщини. 1 ліга. 19 тур. 29 серпня. «Карпати» Я – «Яспіль» – 4:0 (юнаки – 2:0). «Пробій» – «Сокіл» – 2:0 (6:0). «Юніор» – «Снятин-Євромодуль» – 1:0 (0:6). «Карпати» П – «Тепловик» – 0:0 (0:2). «Галичина-Енергетик-2» – «Ніка-Динамо» – 4:0 (0:0). «Газовик» – «Бескид» – 2:1 (6:0). «Нафтовик» – «Прикарпаття-2» – 1:0 (1:5). «Калуш» – «Придністров’я» – -:+ (-:+).
Цього тижня печеніжинці зіграють у гостях з «Нікою», а «тепловики» прийматимуть «Юн ... Читати далі »
Переглядів: 919 | Додав: bond | Дата: 02.09.2010 | Коментарі (0)

«Прикарпаття» зміцнює тренерський штаб

В черговому матчі першості України івано-франківське «Прикарпаття» здолало незручний для себе охтирський «Нафтовик». Це була лише четверта перемога франківців над сумчанами в 23-х матчах, зіграних командами за часів незалежності.


Прикарпатці презентували одразу трьох новачків: 31-річного нападника Павла Ониська (попередній клуб – «Оболонь») та двох півоборонців – 29-річного Романа Свінціцького («Кримтеплиця»), який вже грав у Івано-Франківську, та 22-річного Юрія Бровченка. Останньому й судилося стати одним з героїв матчу – дебютант відзначився дублем.
Бровченко – найбільш загадковий новачок «Прикарпаття». Народився хлопець у Чернігові, а футбольну освіту здобув у київських спортшколах. Потім на нього кинуло оком дніпропетровське «Дніпро», в дублі якого Юрій виступав три роки. В 2008-му півоборонця придбало мінське «Динамо». Стати гравцем «основи» Бровченку, однак, не судилося. ... Читати далі »
Переглядів: 952 | Додав: bond | Дата: 02.09.2010 | Коментарі (0)