П`ятниця, 29.03.2024, 03:43
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Серпень » 19
Роки самовідданої праці зробили Романа Григорчука бажаним тренером для багатьох українських (і не тільки) клубів. Часто його згадують і в контексті майбутніх змін в івано-франківському «Прикарпатті». Однак після 12 років, проведених у Прибалтиці, і одного неповного сезону в запорізькому «Металурзі» 45-річний наставник витримує паузу. Нині він з дружиною Аліною і сином Тімерланом, по суті, заново обживають своє франківське помешкання. А ще частенько їздять до Романових батьків у Коломию, відпочивають у Карпатах, за якими встигли добре скучити, адже вирватися додому раніше вдавалося навіть не щороку…

– Влітку не приїздив, бо в Латвії був в розпалі чемпіонат, – пояснює Роман. – Взимку також турбот вистачало. Тож тепер надолужую втрачене…
– Романе, а ви взагалі планували пов’язувати своє життя зі спортом?
– Я цього прагнув. До речі, займався не тільки футболом, але й легкою атлетикою та гандболом, яким славилася Коломия. У ручно ... Читати далі »
Переглядів: 2255 | Додав: bond | Дата: 19.08.2010 | Коментарі (0)

Напередодні свята першого дзвоника в Івано-Франківську розпочали роботу шкільні ярмарки. Передвереснева лихоманка у повному розпалі. Батьки тільки й бідкаються: з року в рік школа стає все дорожчою. Якщо на старших дітях можна трохи зекономити (у кого з попереднього року ранець добротний залишився, у кого – спортивний костюм та шкільна форма), то для першокласників доведеться розщедритися. Разом із мамою майбутнього першокласника Антончика Іванною Мельник вирушаємо у вир базарного ажіотажу.


Форма для заможних  і не дуже
Перша у списку – шкільна форма. Кожна школа сьогодні самостійно обирає колір шкільного вбрання – темно-синій, бордовий чи зелений верх і чорний низ. Вимоги класичні: костюм-трійка – піджак класичного крою, жилетка та брюки. Купити форму можна у більшості крамниць дитячого одягу і на речових ринках. Для дівчинки – спідничка або штани і піджачок.
За найдешевший ... Читати далі »
Переглядів: 1742 | Додав: bond | Дата: 19.08.2010 | Коментарі (0)

У день святкування 19-ї річниці незалежності України в Івано-Франківську згадають і про 115 років з часу заснування міського парку культури та відпочинку ім. Тараса Шевченка. Цю дату відзначать скромно – змаганнями з пляжного волейболу серед дітей. Бо й парку в його нинішньому стані особливо похвалитись нічим. Хоча є що згадати…
«Закласти міський парк на землях Радецького поля площею 7 моргів між Липами та вул. Голуховського, до якого доступ був би з обох боків», – таку ухвалу міська рада Станиславова прийняла в травні 1895 р. Однак це рішення сподобалось не всім. Частина городян вважала, що розташування парку поруч із тюрмою та військовими казармами невдале. Але захисники ідеї створення парку таки домоглися свого й навесні 1896 р. почалось його закладення. Тому, на переконання  краєзнавця Михайла Головатого, роком заснування парку доцільніше вважати 1896-й, коли тут посадили перші дерева.



Коле ... Читати далі »
Переглядів: 1731 | Додав: bond | Дата: 19.08.2010 | Коментарі (9)

Сьогодні, 19 серпня, ми відзначаємо день Переображення Господнього або Другий  чи Яблучний Спас. Цього дня у церквах України відправляються урочисті Богослужіння із освяченням садовини. Запашні груші, червонобокі яблука, смачний виноград та свіжий і духмяний мед несуть цього дня господарі, щоби поблагословити дари природи.

За народними віруваннями, саме цього дня лелеки відлітають у вирій. А якщо після Спаса ви десь побачите одинокого лелеку в полі, то знайте, що він просто не зміг відлетіти і сумує за своїми. Тому в народі й виникло прислів’я: ходить як бузьок по Спасі. А ще кажуть, що після Спаса вже можуть наступити холодні дні, адже Спас прийнято відносити до циклу осінніх свят. Тому й кажуть: «Прийшов Спас, тримай рукавиці про запас».
Традиційною стравою на Спаса є паляниці з маком.
Для паляниці: 0,5л кефіру, 0,5 чайної ложки соди, погашеної оцтом, одна столова ложка цукру, солі на кінці ножа, одне яйце, муки – скільки прийме тісто. Воно має бути д ... Читати далі »
Переглядів: 2155 | Додав: bond | Дата: 19.08.2010 | Коментарі (2)

Андрухович читає свою «Індію» на піску, а Прохасько «Порт Франківськ» – на руїнах Пнівського замку

Чи пробували ви коли-небудь здійснити мандрівку країнами світу із особливою метою – пізнати культуру і побут країни? Якщо ні, то саме у ці дні така нагода випала всім жителям та гостям обласного центру Прикарпаття. Протягом цілого тижня в Івано-Франківську відбувається масштабна подія – демонстрація культур різних народів світу, причому щодня інша. Вперше в нашому місті проводиться Міжнародний мистецький проект «Porto Franko 2010». Про його особливості та унікальність нам розповів організатор дійства Роман Григорів.


– Івано-Франківськ, на мою думку, найбільш потенційне місто, яке має колосальний мистецький арсенал, – каже організатор. – Тут проводився фестиваль «Бієнале» в ті часи, коли було важко його організувати. Зараз це є не просто наступна спроба такого фестивалю. Власне, ми відмовил ... Читати далі »
Переглядів: 1022 | Додав: bond | Дата: 19.08.2010 | Коментарі (0)

В прикарпатському дербі впевнено перемогли бурштинці

Черговий поєдинок «Прикарпаття» і «Енергетика» в першості країни завершився впевненою перемогою гостей з Бурштина. «Енергетики» чітко виконали план на гру, який вилився у підсумкові 3:0. Це був перший успіх бурштинської команди у новому сезоні. Натомість прикарпатці зазнають вже четвертої поразки поспіль.

Не помилялися ті, хто казав, що «енергетики»  від матчу до матчу виглядають все впевненіше. Відкрити лік своїм перемогам підопічні Миколи Пристая могли ще в попередній зустрічі з «Чорноморцем». Моряки, нагадаємо, відігралися лише за 15 секунд до фінального свистка. «Енергетик» пережив цю прикрість, хоч футболісти були настільки пригнічені, що, за словами одного з тренерів команди Михайла Гнатишина, два дні між собою не спілкувалися.   
В обласному центрі бурштинці постали згуртованим колективом, який чітко ... Читати далі »
Переглядів: 941 | Додав: bond | Дата: 19.08.2010 | Коментарі (0)

Вчора та сьогодні відбудеться низка кубкових поєдинків, на результати котрих з нетерпінням очікують шанувальники футболу.

Так учора в Кубку України знову зійшлися «Прикарпаття» і «Енергетик». Водночас в Яремчі місцеві «Карпати» приймали друголіговий МФК «Миколаїв». У разі успіху яремчанці можуть стати першим аматорським клубом, який сягнув 1/16 фіналу. Матчі цього етапу заплановані на 22 вересня.
В розіграші аматорського кубка країни «Снятин-Євромодуль» вчора провів матч-відповідь попереднього раунду проти підволочиського «Агро-Збруча» (Тернопільщина). У Снятині було зафіксовано нічию – 2:2.
Нарешті сьогодні визначиться другий фіналіст розіграшу Кубка області-2010. Франківський «Тепловик» спробує відігратися у двобої з лідером другого дивізіону – брошнівськими «Кроно-Карпатами». В першій грі «тепловики» поступилися (0:1). На суперника вже чекають «Карпати» з Яремчі, які після домашньої нічиєї з печеніжинськими «одноклубниками» (2:2) впевнено перемогли на по ... Читати далі »
Переглядів: 1000 | Додав: bond | Дата: 19.08.2010 | Коментарі (0)

До завершення літнього періоду переходів залишається менше двох тижнів. Клуби поспішають. Повідомлення про нові трансфери лунають все частіше і частіше. На першому плані, зрозуміло, зіркові новачки. Відтак появу у складі київського «Динамо-2» півоборонця івано-франківського «Прикарпаття» Володимира Боришкевича не помітили навіть його земляки.

23-річний гравець дебютував у своїй новій команді 8 серпня. «Динамо-2» зіграло внічию на полі вінницької «Ниви» – 2:2. І саме влучний постріл вихованця франківського футболу наприкінці зустрічі врятував гостей від поразки: Володимир у притаманному йому стилі потужно пробив з далекої відстані. І в наступному матчі новачок «біло-синіх» був одним з кращих у своїй команді. Проте динамівці поступилися «Кримтеплиці» (0:1).
Нагадаємо, що останнім часом в складі другої динамівської команди пробували свої сили ще два випускники прикарпатських спортшкіл – голкіпер Ярослав Годзюр і нападник Ігор Худоб’як. Перший з них нині перебуває ... Читати далі »
Переглядів: 997 | Додав: bond | Дата: 19.08.2010 | Коментарі (0)

Баскетболісти франківської «Говерли» завершили тренувальний збір у кримській Євпаторії. На нього були запрошені виключно українські гравці. За підсумками зборів клуб уклав контракт з досвідченим Володимиром Гуртовим, який три попередні сезони провів у Львові.
До кінця серпня «Говерла» тренуватиметься у рідних стінах на новенькому паркеті коледжу фізвиховання. Очікується прибуття трьох американців, з якими клуб підписав попередні угоди. Водночас не буде в Івано-Франківську кумирів місцевої публіки американців Спаркса і Декера, канадійця Фрейзера, білоруса Кудрявцева…
Заключний збір підопічні Євгена Мурзіна проведуть у Литві. Старт чемпіонату заплановано на 25 вересня.
Переглядів: 954 | Додав: bond | Дата: 19.08.2010 | Коментарі (0)

15 серпня у Микитинцях відбулася спартакіада серед мешканців сіл Івано-Франківської міської ради, яких, нагадаємо, є п’ять  – Вовчинці, Хриплин, Угорники, Крихівці та власне Микитинці.
Учасники спартакіади грали між собою у волейбол, змагалися в гирьовому та армспорті, а також перетягуванні канату.


Кращим у підніманні гирі став Сергій Соколенко (Вовчинці), друге місце посів Андрій Маслов (Крихівці), третє – Ігор Юхимчук (Угорники).
В змаганнях з армспорту перемога дісталася Олегу Гричанюку (Угорники), 2 місце в Анатолія Хлібкевича (Вовчинці), третє – в Ігоря Панчишина (Угорники).
У волейбольних баталіях перемогу святкували господарі, друге місце дісталося Угорникам, третє – Крихівцям.
Найбільш видовищними були змагання з перетягування каната. Перемогли господарі, друге та третє місця дісталися відповідно Крихівцям і Хриплину.
У загальнокомандному заліку команди розташувалися у такому порядку: Микитинці, Угорники, Вовчинці, Крихівці та Хрипл ... Читати далі »
Переглядів: 921 | Додав: bond | Дата: 19.08.2010 | Коментарі (0)

Серпень – золота пора для кавунів, а тому і найгарячіший час для того, аби випробувати кавунову дієту. Вона дозволяє подбати про власне здоров’я, а також допомагає позбутися трьох-шести зайвих кілограмів.

Кавун містить багато корисних речовин, вимиває з організму шлаки, покращує самопочуття при гіпертонії, захворюваннях нирок, печінки та жовчного міхура. Кавун здатний втамувати спрагу та голод. Це робить його незамінним продуктом для тих, хто хоче схуднути. Завдяки такій солодкій процедурі Тіна Кароль втратила п’ять кілограмів за десять днів.
Рецепт кавунової дієти дуже простий: протягом п’яти днів їсти лише кавун з розрахунку 1 кг м’якоті на 10 вашої ваги. Цю кількість кавуна треба розділити на п’ять-шість порцій і з’їсти їх протягом дня. Після дієти можна ще десять днів активно споживати кавун, але вже у поєднанні з іншими продуктами.
Меню на цих десять днів виглядає так:
Сніданок: вівсяна каша, кілька шматочків сиру.
Обід: невелика порція пісного м’я ... Читати далі »
Переглядів: 915 | Додав: bond | Дата: 19.08.2010 | Коментарі (0)

У спекотну пору року люди найбільше прагнуть прохолоди, а тому для цього використовують якнайрізноманітніші засоби. Хтось відпочиває біля річки, хтось їде на пікнік до лісу, є й такі, що залишаються вдома. Проте не залежно від місця відпочинку хочеться спробувати всього, чим «хата багата». Жоден пікнік не обходиться без використання овочів та м’ясних продуктів. Проте слід бути надзвичайно обережним, споживаючи таку їжу, адже саме в спекотні дні виникає найбільша загроза виникнення харчових отруєнь.

– Харчові отруєння можуть виникати в різні пори року, але найчастіше влітку та восени. Особливо зростає ймовірність отруєння в такі спекотні дні як зараз, коли найсприятливіші умови для розмноження хвороботворних бактерій. Бо чим більше бактерій знаходиться на харчовому продукті, тим більше виражена інтоксикація у хворого, – каже лікар-гастроентеролог міської поліклініки № 1 Наталія Красій. – Запобігти виникненню харчових отруєнь легше, ніж їх лікувати. До заходів щодо п ... Читати далі »
Переглядів: 954 | Додав: bond | Дата: 19.08.2010 | Коментарі (0)